mants118 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Τα ίδια και με το notch έγραφαν τότε και τρόλαραν... και μετά....... 4 2 1
Sn4il Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, Runner25 είπε και εγω iphone εχω αλλα η samsung δεν παυει να βγαζει καλες συσκευες για αντροιντ αν επαιρνα θα την προτιμουσα, εχω ταμπλετ sasmung κι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος επισης βγαζει φοβερα μονιτορ και σκληρους δισκους Και πλυντήρια 2 1
Tlykog Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2022 στις 11:32 ΠΜ, Macosj είπε Όσο περισσότερα MP τόσο το καλύτερο φυσικά. Καλύτερα να έχεις πολλά και αχρείαστα. Εγώ που θέλω να κάνω σκαν έγγραφα από κινητό, με τα. 12 MP του iPhone σε ζουμ δεν φαίνονται ούτε τα γράμματα καθαρά. Οπότε μια χαρά είναι τα MP, αυξάνουν τα εικονοστοιχεία και άρα την ανάλυση της φωτογραφίας Αν θέλεις αφίσα ναι. Εγώ δεν έγραψα ότι δεν είναι καλύτερα. Έγραψα ότι δεν επηρεάζουν από μόνα τους την ποιότητα της φωτογραφίας. Επειδή έχω ιδιωτικό ΚΕΠ και έχω κάνει αρκετό σκανάρισμα, θα σου πω ότι δε συμφωνώ. Η καθαρότητα δεν έχει να κάνει με την ανάλυση. Στη δική μου περίπτωση, όταν είχα το iphone 12, η ανάλυση ήταν απλά ΑΨΟΓΗ. Βάλε κάποιο πρόγραμμα σκαναρίσματος πχ MS lens, tiny scanner, smart scanner κτλ και θα δεις. Έτσι κι αλλιώς αν σκανάρεις στα 12MP το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλο αρχείο. Ειδικά όταν έχεις κείμενο, δεν είναι και πρακτικό. Τέλος, δοκίμασε και με διαφορεικό φωτισμό και το κινητό να είναι όσο πιο κοντά στο έγγραφο. Έτσι γίνεται πιο σωστά το σκανάρισμα. Η φράση που γράφεις στο τέλος ισχύει όταν έχουμε 2 κάμερες που έχουν όλα τα άλλα στοιχεία ίδια. Πράγμα που δε ισχύει στην πράξη. Εκτός αυτού το ανθρώπινο μάτι έχει όρια και το μέγεθος της εκτύπωσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πχ στο συνηθισμένο μέγεθος φωτογράφιας (10Χ15cm) το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά των 12 από τα 48 ή 108MP. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτή την εποχή έχω ένα Oneplus 8T και ένα ipad pro 2021 και πραγματικά κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του iphone 12 βλέπω ότι είναι πραγματικά άψογες. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από Tlykog 3
PLHROPPP Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Samsung η πιο κομπλεξική εταιρία πάντα κάθε χρόνο βάζει διαφημίσεις τρολαρισμα στην Apple και πάντα κατακτά με την αξία της την δεύτερη ή τριτη θεση. Ακόμα και αν δεν υπήρχε apple θα της δίναν αυτήν την θέση τιμής ενεκεν 4 3
panathatube Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η Apple όντως καινοτομούσε στο παρελθόν. Τώρα προβάλλει σαν καινοτομία το "δυναμικό νησί" για να κρύψει τη σχάρα απορροής λυμάτων (που θυμίζει κινητό 2018) και την ψηφιακή SIM (ακόμη πιο δύσκολα να κάνεις switch) και οι άλλοι φακούς με εξαιρετικό ζούμ και εξαιρετικά αναδιπλούμενα. Δεδομένου ότι η Samsung πέταξε από τις ναυαρχίδες της τους Exynos για τα επόμενα δύο χρόνια και από πλευράς ενημερώσεων κάνει πολύ καλή δουλειά το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα animations. ΥΓ. Και μην μιλήσουμε για τα νέα μοντέλα "φτωχούς συγγενείς" της νέας σειράς 14, με τον Κουκ να πιέζει χρόνο με το χρόνο τους χρήστες iPhone να αγοράζουν τις ακριβές συσκευές. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από panathatube 4 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, panathatube είπε Η Apple όντως καινοτομούσε στο παρελθόν. Τώρα προβάλλει σαν καινοτομία το δυναμικό νησί για να κρύψει τη σχάρα απορροής λυμάτων (που θυμίζει κινητό 2018) και την ψηφιακή SIM (ακόμη πιο δύσκολα να κάνεις switch) και οι άλλοι φακούς με εξαιρετικό ζούμ και εξαιρετικά αναδιπλούμενα. Δεδομένου ότι η Samsung πέταξε από τις ναυαρχίδες της τους Exynos για τα επόμενα δύο χρόνια και από πλευράς ενημερώσεων κάνει πολύ καλή δουλειά το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα animations. ΥΓ. Και μην μιλήσουμε για τα νέα μοντέλα "φτωχούς συγγενείς" της σειράς 14 με τον Κουκ να πιέζει χρόνο με το χρόνο τους χρήστες iPhone να αγοράζουν τα ακριβά μοντέλα. Ενω η samsung μεσα στην πρωτοπορια ειναι...
Macosj Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αν θέλεις αφίσα ναι. Εγώ δεν έγραψα ότι δεν είναι καλύτερα. Έγραψα ότι δεν επηρεάζουν από μόνα τος την ποιότητα της φωτογραφίας. Επειδή έχω ιδιωτικό ΚΕΠ και έχω κάνει αρκετό σκανάρισμα, θα σου πω ότι δε συμφωνώ. Η καθαρότητα δεν έχει να κάνει με την ανάλυση. Στη δική μου περίπτωση, όταν είχα το iphone 12, η ανάλυση ήταν απλά ΑΨΟΓΗ. Βάλε κάποιο πρόγραμμα σκαναρίσματος πχ MS lens, tiny scanner, smart scanner κτλ και θα δεις. Έτσι κι αλλιώς αν σκανάρεις στα 12MP το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλο αρχείο. Ειδικά όταν έχεις κείμενο, δεν είναι και πρακτικό. Τέλος, δοκίμασε και με διαφορεικό φωτισμό και το κινητό να είναι όσο πιο κοντά στο έγγραφο. Έτσι γίνεται πιο σωστά το σκανάρισμα. Δεν αμφισβητώ αυτά που λες, αλλά μιλάς σε κάποιον που κάνει σκαναρισμα βιβλίων και εγγράφων καθημερινά που είναι απαραίτητο και το OCR, οπότε, όσο αφορά τα μεγάλα βιβλία με δύο στήλες ανά σελίδα, για να αναγνωρίσει το πρόγραμμα ττα γράμματα πρέπει η κάμερα να έχει μεγάλη ανάλυση (MP) διαφορετικά δεν αναγνωρίζει την λέξη. Με τα iPhone το έχω δοκιμάσει, μια χαρά είναι όταν δεν κάνεις ζουμ και σε μικρά βιβλία, για επαγγελματικά πράγματα δεν κάνει Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από Macosj 1 1
andreas1gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Giorgos20177 είπε s22 τιμη μετα την αγορα κ πωληση ως μετεχειρο -50% τουλαχιστον, iphone τιμη αγορας 1400 τιμη πωλησης ως μετεχειρο 1399 ! σαμι χαλαρωσε και σιγα της αναδιπλωμενες μπουρδες . Το ότι έχει περάσει στους κατόχους των iPhone η εντύπωση ότι τα μεταχειρισμένα κινητά τους πρέπει να πουληθούν όσο ένα νεφρό ακόμα και μετά από 5 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι το αξίζουν… απλά βρίσκουν αφελείς που τα αγοράζουν… 5 7 1 1
panathatube Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Ενω η samsung μεσα στην πρωτοπορια ειναι... Την κατηγορία των αναδιπλούμενων τη δημιούργησε η Samsung. 2
polaki Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Τελικά ρε μάγκες το fold πουλάει καθόλου; Παίζει να το έχω δει μόνο 3-4 φορές στη ζωή μου. Αντιθετως τις ναυαρχίδες και της Samsung αλλά και της Apple τις βλέπουμε καθημερινά, άρα δεν είναι θέμα χρημάτων. Θέμα ενδιαφέροντος και χρηστικότητας είναι. Who TF τελικά ασχολείται με αυτή την φοβερή καινοτομία; Ομολογουμένως βέβαια από άποψη φωτογραφίας η Samsung έχει πολύ καλύτερη ποιότητα/ανάλυση/zoom/σταθερότητα video στις κάμερες της, στα μεγάλα μοντέλα απτήν αρχή του σύμπαντος. 1
Macosj Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, Giorgos20177 είπε s22 τιμη μετα την αγορα κ πωληση ως μετεχειρο -50% τουλαχιστον, iphone τιμη αγορας 1400 τιμη πωλησης ως μετεχειρο 1399 ! σαμι χαλαρωσε και σιγα της αναδιπλωμενες μπουρδες . Αυτο δεν συμβαίνει. Το iPhone 13 pro max τώρα έχει μέση τιμή μεταχειρισμένο κάπου στα 950, δηλαδή - 450 ευρώ από την αρχική τιμή. Το S21 ultra ( που η σύγκριση θα είναι και άδικη γιατί είναι παλαιότερο από το 13 pro max) έχει μέση τιμή 700€, δηλαδή-400 ευρώ από την αρχική. Άρα μια χαρά διατηρούν τιμή τα Samsung, καλύτερα και από τα iPhone 2
Tlykog Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, PLHROPPP είπε Samsung η πιο κομπλεξική εταιρία πάντα κάθε χρόνο βάζει διαφημίσεις τρολαρισμα στην Apple και πάντα κατακτά με την αξία της την δεύτερη ή τριτη θεση. Ακόμα και αν δεν υπήρχε apple θα της δίναν αυτήν την θέση τιμής ενεκεν Η Samsung είναι η πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία στα κινητά. Εδώ και χρόνια. Για τα άλλα θα διαφωνίσω. Δεν είναι κομπλεξική, απλά κάνει marketing. Εννοείται ότι η αρνητική διαφήμιση στην ανταγωνιστική της εταιρεία δεν αρέσει σε πολλούς (και σε εμένα), αλλά δε μπορείς να κατηγορήσεις μία εταιρεία για κομπλεξισμό. Αρχικά γιατί δεν είναι φυσικό πρόσωπο, ώστε να έχει χαρακτήρα και κατά δεύτερο λόγο γιατί οι αποφάσεις αυτών των διαφημίσεων δεν παίρνονται από ένα άτομο και σίγουρα όχι με συναισθηματικά κριτήρια. Μετράνε το αντίκτυπο στην εταιρεία τους και βλέπουν αν τους συμφέρει να κάνουν μία κίνηση. Ίσως η πιο σωστή έκφραση θα ήταν ότι προσπαθούν να φτιάξουν κομπλεξικούς οπαδούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα καταφέρνουν. Ο καθένας μας επιλέγει τη συμπεριφορά του. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από Tlykog 4
polaki Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, panathatube είπε Την κατηγορία των αναδιπλούμενων τη δημιούργησε η Samsung. Όπως ρωτάω και παραπάνω, το θέμα είναι ποιος την χρησιμοποιεί στην πράξη. 5 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Το ότι έχει περάσει στους κατόχους των iPhone η εντύπωση ότι τα μεταχειρισμένα κινητά τους πρέπει να πουληθούν όσο ένα νεφρό ακόμα και μετά από 5 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι το αξίζουν… απλά βρίσκουν αφελείς που τα αγοράζουν… Στο δια ταύτα όμως, για τον οποιονδήποτε λόγο (έστω ότι δεχόμαστε τον λόγο που αναφερεις), το αποτέλεσμα είναι ότι η μεταπωλητική αξία του ενός είναι πολύ χαμηλή ενώ του άλλου πολύ υψηλή.
Tlykog Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Macosj είπε Δεν αμφισβητώ αυτά που λες, αλλά μιλάς σε κάποιον που κάνει σκαναρισμα βιβλίων και εγγράφων καθημερινά που είναι απαραίτητο και το OCR, οπότε, όσο αφορά τα μεγάλα βιβλία με δύο στήλες ανά σελίδα, για να αναγνωρίσει το πρόγραμμα ττα γράμματα πρέπει η κάμερα να έχει μεγάλη ανάλυση (MP) διαφορετικά δεν αναγνωρίζει την λέξη. Με τα iPhone το έχω δοκιμάσει, μια χαρά είναι όταν δεν κάνεις ζουμ και σε μικρά βιβλία, για επαγγελματικά πράγματα δεν κάνει Μη χρησιμοποιείς το πρόγραμμα της κάμερας για σκανάρισμα. Υπάρχει καλύτερο software γι αυτό. Για επαγγελματική χρήση το κινητό δεν κάνει για σκανάρισμα έτσι κι αλλιώς, εκτός και αν έχεις πάρα πολύ χρόνο για χάσιμο. Υπάρχουν scanners που κάνουν καλύτερη δουλειά από οποιοδήποτε κινητό, με καλύτερα αποτελέσματα και στο 1/10 του χρόνου. Αυτά χρησιμοποιώ. Το κινητό το έχω για λύση ανάγκης, όταν είμαι μακρυά απ΄οτο γραφείο... Άσε που πολλές πχ δημόσιες υπηρεσίες δεν δέχονται μεγάλα αρχεία pdf, άρα η μεγάλη ανάλυση δεν έχει νόημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα