Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Πριν 20 χρόνια ίσως, τώρα δεν έχουν αντίπαλο (όχι σε sport σειρές) αλλά έχουν ξεφύγει και στις τιμές. Δεν γίνεται 1000αρι με 20 και 22 χιλιάρικα. Οσο ψηφιακό και να είναι. Όπως και δεν γίνεται 508 pse 70 χιλιάρικα όταν μ' αυτά παίρνεις mustang. 

Ναι για μοντέλα 20 χρόνια πριν περίπου αναφερόμουν.

Για τώρα δεν ξέρω.

Εγώ είμαι Toyotaκιας (90s), αλλά δεν ξέρω πια τι παίζει με την ποιότητα κατασκευής των Toyota και τις βλάβες και προβλήματα που παρουσιάζουν τα νεώτερα μοντέλα.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα θέσω ένα άλλο ερώτημα. Το αμάξι αντέχει 20, 30 ή ... 50 (!) χρόνια. Εσείς γιατί μπαίνετε ακόμα μέσα σ' αυτό; Προσωπικά, θα 'νιωθα ανασφάλεια να οδηγώ ένα τόσο παλιό αμάξι, που ενδεχομένως να μην έχει ούτε... αερόσακους. Ναι, προτιμώ το λεωφορείο, απ' το να κινούμαι με... Starlet.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Εγώ θα θέσω ένα άλλο ερώτημα. Το αμάξι αντέχει 20, 30 ή ... 50 (!) χρόνια. Εσείς γιατί μπαίνετε ακόμα μέσα σ' αυτό; Προσωπικά, θα 'νιωθα ανασφάλεια να οδηγώ ένα τόσο παλιό αμάξι, που ενδεχομένως να μην έχει ούτε... αερόσακους. Ναι, προτιμώ το λεωφορείο, απ' το να κινούμαι με... Starlet.

Σεβαστη η αποψη σου αλλα με την ιδια λογικη να μην οδηγαμε ουτε μηχανες επειδη ειναι επικινδυνες..Προσωπικα προτιμαω τα παλιοτερα αυτοκινητα απο τα καινουργια για πολλους λογους και δεν με πειραζει που εχει εναν η δυο αερασακους αντι για 7 8 που εχουν τα καινουργια.

18 ώρες πριν, hln3 είπε

Δεν έπρεπε να επιτρέπεται η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ABS

Χιλιες φορες αυτοκινητο χωρις abs με καλα φρενα και καλα ελαστικα παρα ενα αυτοκινητο με abs χωρις λαστιχα (βλεπε τα μισα αυτοκινητα εκει εξω)

Σιγουρα το φρεναρισμα με abs ειναι ανωτερο,απλα σε αυτοκινητα χωρις abs τεραστιο ρολο παιζει ο οδηγος υπαρχει τεχικη-τροπος που δεν κλειδωνεις τους τροχους και φρεναρει πολυ καλα το αυτοκινητο

Το παν ειναι να ξερεις το αμαξι σου πως να το σταματας σε περιπτωση αναγκης κλπ κατι που οι περισσοτεροι οδηγοι εκει εξω δεν εχουν ιδεα και εχουν αναγκη συστηματα υποβοηθησης.

Μην πεσε να με φατε το abs ειναι πολυ σημαντικο και καλο συστημα αλλα οχι και να απαγορευτουν εντελως απο την κυκλοφορια οχηματα χωρις abs επειδη καποιοι δεν εχουν μαθει σε μια αλανα πως να σταματανε το οχημα τους απο 50-80 χιλιομετρα και παει λεγοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως μιας που πηγε η κουβεντα προς τα Toyota - ή εστω αναφερθηκαν - Toyota Corolla 2005 το κλασσικο hatchback που ολοι γνωριζουμε, μολις πριν μερικους μηνες το πουλησαμε με 240.000 χλμ εδω στας Αγγλιας. 
Μηχανικα σκυλος μαυρος, εβαζες μπροστα τον κινητηρα και ακουγοταν ενας γλυκος ηχος σαν να ειναι ολοκαινουριο το μοτερ.
Φυσικα λαδια κλπ ολα στην ωρα τους και φουλ ιστορικο και βιβλιο σερβις απο την Toyota, αλλα απο βλαβες κυριολεκτικα μηδεν περαν απο κατι πιτσιλιστηρια νερου στους υαλοκαθαριστες.
Ολα τα υπολοιπα ηταν αναλωσιμα και λογω κλιματος εδω πανω στην Αγγλια πχ μπαλακια, τσιμουχακια, πλαστικακια, το δωσαμε λογω παλαιοτητας και λογω του οτι τσιμπαγε πλεον σκουρια σε σημεια που θα ηταν δυσκολο να το φτιαξεις ή θα στοιχιζε περισσοτερο απο την αξια του αυτοκινητου (800 - 900 λιρες ειναι η τωρινη του αξια και η αξιας πωλησης ετσι για να σας δωσω μια εικονα)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Ναι για μοντέλα 20 χρόνια πριν περίπου αναφερόμουν.

Για τώρα δεν ξέρω.

Εγώ είμαι Toyotaκιας (90s), αλλά δεν ξέρω πια τι παίζει με την ποιότητα κατασκευής των Toyota και τις βλάβες και προβλήματα που παρουσιάζουν τα νεώτερα μοντέλα.

Σειρά έχει στις αντιπροσωπείες πάντως αν περάσεις. Όλα λίγο ή πολύ έχουν θέματα δεν εξαιρώ κανένα απλά η peugeot έχει ξεφύγει σε look κι εσωτερικό. Όπως και η hyundai αλλά πιο προσιτή. Ford επίσης ωραία. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimis_vts είπε

Σειρά έχει στις αντιπροσωπείες πάντως αν περάσεις. Όλα λίγο ή πολύ έχουν θέματα δεν εξαιρώ κανένα απλά η peugeot έχει ξεφύγει σε look κι εσωτερικό. Όπως και η hyundai αλλά πιο προσιτή. Ford επίσης ωραία. 

Όντως αυτό δεν το καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου σήμερα παίζει να είναι η πιο λάθος κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος. Ακόμα κ αν τα έχεις τα λεφτά (30.000 για πεζό 2008, πραγματικά ότι να ναι) , ακόμα κ αν έχεις ανάγκη άμεσα από αυτοκίνητο , θα πας να τα δώσεις τέτοια εποχή για αμάξι που σε 2 χρόνια θα έχει χάσει το 1/3 της αξίας;

Όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω καλύτερα με λεωφορείο ή ποδήλατο...

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, bill999r είπε

Όντως αυτό δεν το καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου σήμερα παίζει να είναι η πιο λάθος κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος. Ακόμα κ αν τα έχεις τα λεφτά (30.000 για πεζό 2008, πραγματικά ότι να ναι) , ακόμα κ αν έχεις ανάγκη άμεσα από αυτοκίνητο , θα πας να τα δώσεις τέτοια εποχή για αμάξι που σε 2 χρόνια θα έχει χάσει το 1/3 της αξίας;

Ανάποδα τα λες, έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα (έλλειψη ετοιμοπαράδοτων) τα μεταχειρισμένα 2 ετών κρατάνε καλύτερη τιμή από ότι κρατούσαν παλιότερα.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fordakias7 είπε

Σεβαστη η αποψη σου αλλα με την ιδια λογικη να μην οδηγαμε ουτε μηχανες επειδη ειναι επικινδυνες..Προσωπικα προτιμαω τα παλιοτερα αυτοκινητα απο τα καινουργια για πολλους λογους και δεν με πειραζει που εχει εναν η δυο αερασακους αντι για 7 8 που εχουν τα καινουργια.

Χιλιες φορες αυτοκινητο χωρις abs με καλα φρενα και καλα ελαστικα παρα ενα αυτοκινητο με abs χωρις λαστιχα (βλεπε τα μισα αυτοκινητα εκει εξω)

Σιγουρα το φρεναρισμα με abs ειναι ανωτερο,απλα σε αυτοκινητα χωρις abs τεραστιο ρολο παιζει ο οδηγος υπαρχει τεχικη-τροπος που δεν κλειδωνεις τους τροχους και φρεναρει πολυ καλα το αυτοκινητο

Το παν ειναι να ξερεις το αμαξι σου πως να το σταματας σε περιπτωση αναγκης κλπ κατι που οι περισσοτεροι οδηγοι εκει εξω δεν εχουν ιδεα και εχουν αναγκη συστηματα υποβοηθησης.

Μην πεσε να με φατε το abs ειναι πολυ σημαντικο και καλο συστημα αλλα οχι και να απαγορευτουν εντελως απο την κυκλοφορια οχηματα χωρις abs επειδη καποιοι δεν εχουν μαθει σε μια αλανα πως να σταματανε το οχημα τους απο 50-80 χιλιομετρα και παει λεγοντας.

Επειδή έτυχε να φάω 8 ώρες σήμερα στην Αθήνα για διάφορες δουλειές και πολλές ώρες ήμουν σε κίνηση έπεσε το μάτι μου με το που ξεκίνησα να είμαι σε κίνηση στην ημερομηνία ενός ελαστικού ενός νέου αυτοκινήτου πχ μοντέλο 2019-2020 και Τ ελαστικά ήταν του 2016 και λέω πως γίνεται αυτό; και μετά όλη μέρα έβλεπα την ημερομηνία των Ελαστικών από περιέργεια. Είδα ελαστικά κινέζικα 2021 να είναι φθαρμένα τελείως, είδα ελαστικά του 2014, 2016, 2015 κλπ... Γενικά όλα τα λάστιχα ήταν για πέταμα. 1 στα 10 αυτοκίνητα φοράνε σωστά ελαστικά πραγματικά. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bill999r είπε

Αν τα είχα προσωπικά με 30χ θα έπαιρνα μια c class ή κάνα evo 10ετιας να το παίζω και μάγκας στη γειτονιά  😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Αν τα είχα προσωπικά με 30χ θα έπαιρνα μια c class ή κάνα evo 10ετιας να το παίζω και μάγκας στη γειτονιά  😁

Αν είχα 30.000 σίγουρα δεν θα έδινα ουτε ένα ευρώ για αυτοκίνητο...

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν κάνα χρόνο κανονιζαν για ανώτατο όριο κυκλοφορίας αυτοκ. Λόγω κατάστασης δεν προχώρησε...αλλά

ευθύνονται ξεκάθαρα π έχουμε τόσο γερασμένο στόλο (τελευταίες θέσεις)γιατί σαν τριτοκοσμική χώρα έχουμε υπερβολικα τέλη κυκλοφορκας/τεκμήρια/τέλη ταξινονομησης/διόδια/εφκ κτλ...

Τα αυτονόητα καλό είναι μην συζητιούνται πια ..το μόνο σίγουρο είναι όσοι δεν έχουν οικονομικό θέμα μην παντρεύονται ένα αυτοκ γιατί θα το μετανιώσουν καποια στιγμη

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, bill999r είπε

Πάντως όσοι αγόρασαν αυτοκίνητα μέχρι και πριν 4 χρόνια, μπορούν να τα πουλήσουν σήμερα σχεδόν στην τιμή που τα αγόρασαν. Επίσης, αν ψάχνεις για μεταχειρισμένο 5ετιας με λίγα χιλιόμετρα απο ιδιώτη, θα δεις οτι πωλούνται σε τιμες 10-15% κάτω απο την αρχική τους τιμη. Οπότε εκεί τίθεται το ερώτημα, ή θα ανεβάσω το κεφαλαιο για να πάρω καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ή θα πάω σε αυτοκίνητο 10ετίας που θα το πληρώσω με όσα διαθέτω, αλλά θα έχω ενα αυτοκίνητο με 100.000 + χλμ και παλαιότερη τεχνολογία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  Κάπως έτσι καταλήγεις στην αγορά καινούργιου, που σίγουρα χάνεις απο την αρχική του αξία ανάλογα το μοντέλο, αλλά απο την άλλη κερδίζεις σε βάθος χρόνου σε συντήρηση + οτι γνωριζεις τη χρήση που του εχει γίνει. 
   Φυσικα θεωρώ τις τιμές των αυτοκινήτων εξωπραγματικές εκει που έχουν φτασει και καθιστούν την αγορα καινουργιου δυσκολότερη,  αλλα επίσης κάνουν και την αγορα μεταχειρισμένου σχεδόν βλακεία, σε τιμή καινούργιου.

Οπότε συμφωνώ και εγω στο λεωφορείο ή ποδήλατο αν δεν υπάρχει δυνατότητα για καινούργιο στην παρούσα κατάσταση.

• Like 6
Δημοσ.

Η λογική του τι να κάνουμε όλα έχουν ακριβύνει θα μας οδηγήσει να αγοράζουμε 2€ το γάλα και 25000€ το Yaris - Corsa - Fiesta - Χέστα. 

Όποιος δεν έχει κανένα οικονομικό θέμα δεν τον απασχολεί στο ελάχιστο το παραπάνω που γράφω. Όποιος έχει άμεση ανάγκη για αυτοκίνητο του εύχομαι καλή τύχη. Όποιος δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες πάει κόντρα στο "σύστημα" και δεν αγοράζει. Η δύναμη των καταναλωτών είναι τεράστια αν την καταλάβουν οι ίδιοι πρώτα. 

• Like 5
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, liakinen είπε

Η λογική του τι να κάνουμε όλα έχουν ακριβύνει θα μας οδηγήσει να αγοράζουμε 2€ το γάλα και 25000€ το Yaris - Corsa - Fiesta - Χέστα. 

Όποιος δεν έχει κανένα οικονομικό θέμα δεν τον απασχολεί στο ελάχιστο το παραπάνω που γράφω. Όποιος έχει άμεση ανάγκη για αυτοκίνητο του εύχομαι καλή τύχη. Όποιος δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες πάει κόντρα στο "σύστημα" και δεν αγοράζει. Η δύναμη των καταναλωτών είναι τεράστια αν την καταλάβουν οι ίδιοι πρώτα. 

Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα κ αν κάποιος έχει άμεση ανάγκη αυτοκίνητο, με τις τιμές που παίζουν θα πάει αναγκαστικά σε μεταχειρισμένο.

Αν πάρω παράδειγμα από εμένα, για αγορά καινούργιου θα έπρεπε σε καιρό αβεβαιότητας να πάρω ένα ποσό απο τις αποταμιεύσεις για προκαταβολή και να χρεωθώ για καμία 5ετια με μια δυνατή δόση για να αγοράσω ένα μέτριο οικογενειακό. Μέχρι να λήξει η 5ετια των δόσεων τα παιδιά μου θα έχουν κανένα 400αρι φροντιστήρια+δραστηριότητες στην καλύτερη.

Μέσα σε αυτή την 5ετια πέρα από την γενική κατάσταση (που αν κυβερνά ακόμα ο ακατανομαστος παίζει να έχει γίνει κ πόλεμος με εξωγήινους), μπορούν να προκύψουν θέματα κ με το ίδιο το αμάξι, κ εκεί είναι που θα ανάψουν λαμπάκια κ θα το πυρπολησω...

Με το παραπάνω παράδειγμα θέλω να πω πως οι πιο πολλοί είμαστε ήδη στριμωγμένοι κ όπως πάει η κατάσταση θα στριμωχτουμε πιο πολύ και θα είναι μεγάλο βάρος να πιεζεσαι ακόμα πιο πολύ για ένα αμάξι ενώ θα υπάρχουν άπειρες υποχρεώσεις. Οπότε σίγουρα για πολλούς από εμάς η αγορά αυτοκινήτου δεν θα είναι προτεραιότητα για τα επόμενα 10 χρόνια.

Κρατάμε το παλιό και με φροντίδα θα μας βγάλει ασπροπροσωπους...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με δεδομένη την ΤΩΡΙΝΗ κατασταση (γιατί μελλοντολόγοι δεν είμαστε...), εάν δεν ήμουν οικογενειαρχης με το έτερον ήμισυ να μην οδηγεί,δεν ακουμπούσα αυτοκίνητο...Πως το διαπίστωσα;;;

Έμεινε 2 μέρες συνεργείο (λόγω φόρτου και παραγγελίας ανταλλακτικών..) και χρειαστηκε η οικογένεια Χωραφά να πάρουμε συγκοινωνία (Μετρό, που ούτως η άλλως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αμάξι και κανένα λεωφορείο...) ή να ψιλοπερπατήσουμε...

Φουλ γκρινια απο σύζυγο, γιο και κόρη...Εγώ από την άλλη θυμήθηκα πόσο μου είχε λείψει να εξασκώ το αγαπημένο μου αγχολυτικό, το περπάτημα (που έτσι και αλλιώς το κάνω, απλά τώρα χρειάστηκε λίγο περισσότερο...)...Ένα χαμόγελο σαν της Crest,χαχαχαχα...

Ήταν και εκείνη η στιγμή που αποφάσισα πως αν δεν παραστεί άμεση ανάγκη, δεν τα ξανακουμπάω για κανένα τετράτροχο...Και ας πάνε όλοι να κουρεύονται...

Όσο βγάλει (που θα βγάλει γιατί το προσέχω...) το παρόν κουβαδάκι...

Aς βγάλει ο Κούλης (και ο κάθε Κούλης) Αμαξι-pass, Πατίνι-pass,Mηχανάκι-pass,Tηλεκατευθυνόμενο-pass...

Το Πεζό 2 να είναι καλά...

Επεξ/σία από ChrisOnceMore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...