Lanike71 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, GoMaR είπε Τι 500.000 και 1.000.000 διαβαζω ρεε ; Αlfa romeo 75 1.8.. Απο το 1ο χιλιομετρο αρχισε να ζηταει 😂 Τι μου θύμισες...Γνωστός από Γερμανία είχε το 75 με 3000 κυβικά 6κύλινδρο και κατέβαινε με φίλο του μαζί για διακοπές. Ο φίλος του με ένα Porsche 944 με απλό κινητηρα. Κάθε 500 χιλιόμετρα σταματούσαν να συμπληρώσουν λάδι... Στο θέμα τώρα, αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, συμφέρει να επενδύσεις σε καινούργιο. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος. Πάντως ως αυτοκίνητο, θεωρώ ότι αντέχει άνετα 30-40 χρόνια, αρκεί να υπάρχουν ανταλλακτικά.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Ducatista είπε Αυτο με τα peugeot πρώτη φορά το ξανακουω Εννοείς ότι αντεχουν περισσότερο; Είναι πολυχρησιμοποιημενο αμάξι, μάλλον δεν του έκαναν καλή συντήρηση οι προηγούμενοι πέραν από τα απολύτως απαραίτητα.
Ducatista Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Εννοείς ότι αντεχουν περισσότερο; Είναι πολυχρησιμοποιημενο αμάξι, μάλλον δεν του έκαναν καλή συντήρηση οι προηγούμενοι πέραν από τα απολύτως απαραίτητα. Οχι φίλε μου απλα τα peugeot 2000-2008 που ξέρω εγώ έχουν ένα καρο πρόβλημα με ηλεκτρολογίκα παράθυρα μηχανισμοί κλπ από μοτέρ σκυλιά αλλά στα υπόλοιπα βραστα
b-boy_steve Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, liakinen είπε Το Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος το έχεις ακούσει; 😋 Πολλά Alfa ζητούσαν αλλά μετά το συνεργείο το πατούσες ένα πλύσιμο και καθόσουν με το καφεδάκι απέναντι να το χαζεύεις με τις ώρες 😍 Τα χρόνια που πήραμε την Ascona C στο χωριό που μόνο αγροτικά υπήρχαν αγόρασε ένας μια Alfa 75 κόκκινη. Το δικό μας ήταν ένας τενεκές με ρόδες ενώ το δικό του ήταν μια ομορφιά με έναν υπέροχο ήχο μηχανής. Βέβαια ούτε δέκα χρόνια δεν άντεξε η Alfa 😄 ενώ η Ascona είναι 35 και αν δεν φιλήσει κανένα δέντρο έχει πολλά χρόνια μπροστά της. Έλα ρε σιγά την ζημιά. Μια τσιμούχα με κόστος περίπου 30€ με το πέρασμα είναι. Προφανώς το μοτέρ τραβάει δεν έχει άλλα σημάδια ανησυχίας σωστά; 5 χρόνια έχανε εμένα από εκεί και το έκανα γιατί σιχάθηκα να λερώνει το μπλοκ και το ψαλίδι. Τσιμούχα ζήτα να σου βάλει μία "καλή" πχ ELRING, CORTECO. Αποφεύγω τις Victor Reinz γιατί όποτε έβαλα έχασαν πάλι σύντομα. Θα το πω στον μηχανικό! Ωραίος! Αν και νομίζω το αμάξι παίζει να πηγαίνει για μπιέλα σιγά σιγά… Κάνει έναν περίεργο ήχο όταν είναι κρύο και δεν ξέρει κανένας από τι είναι… Όποτε αυτό φαντάζομαι… Αν και θα τα φτάσει τα 500.000 πιστεύω!!!
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ducatista είπε Οχι φίλε μου απλα τα peugeot 2000-2008 που ξέρω εγώ έχουν ένα καρο πρόβλημα με ηλεκτρολογίκα παράθυρα μηχανισμοί κλπ από μοτέρ σκυλιά αλλά στα υπόλοιπα βραστα Οκ. Το αμάξι που λέω εγώ είναι αρχών 90 περίπου, οι πόρτες ανοίγουν με τις κλασσικές ασφάλειες και όχι με τηλεχειριστήριο.
StavrosD Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τώρα που λέτε για προβλήματα. Τα παλιά αυτοκίνητα συνήθως έχουν προβλήματα με την μηχανή. μετά από χρόνια. Όταν αρχίσουν να ζητάνε, δεν μαζεύονται εύκολα. Τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν άριστα μηχανολογικά αλλά έχουν πολλά ηλεκτρονικά οπότε στατιστικά αυξάνει η πιθανότητα να χρειαστείς συνεργείο. Έχω αυτοκίνητο του 2004 και σκεφτόμουν να το αντικαταστήσω με το ίδιο αλλά με μοντέλο του 2014 ή νεότερο. Όλοι οι ταξιτζήδες με αποθάρρυναν. Μου είπαν ότι τα καινούργια είναι κάθε μήνα στο συνεργείο για ηλεκτρολογικά. Θα μου πείτε εμείς δουλεύουμε το αυτοκίνητο σε έναν χρόνο όσο το δουλεύουν σε ένα μήνα οι ταξιτζήδες αλλά η γνώμη τους όσο να'ναι μετράει. update Τα τελευταία μοντέλα έχουν μεγάλη έλλειψη σε ανταλλακτικά. Ίσα ίσα τους φτάνει η παραγωγή για τα νέα οχήματα οπότε αν χαλάσει κάτι μπορεί αν περιμένεις μήνες για ανταλλακτικό. Στο τικτοκ έχω δει βιντεάκια από το εξωτερικό που μπινελικώνουν γνωστές εταιρείες επειδή χάλασε κάποιο εξάρτημα σε καινούργιο αυτοκίνητο και είναι ακινητοποιημένο στο συνεργείο για μήνες χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα έρθει το ανταλλακτικό. Μάλιστα μερικές εταιρείες άλλαξαν τις προδιαγραφές των μοντέλων λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών. Ενδεικτικά: https://www.caranddriver.com/news/g38179550/new-cars-tech-features-missing-chip-shortage/ https://www.carexpert.com.au/car-news/running-list-of-cars-with-spec-changes-due-to-chip-shortage https://www.parkers.co.uk/car-advice/global-chip-shortage/ https://www.carsdirect.com/deals-articles/latest-new-car-chip-shortage-updates https://www.consumerreports.org/buying-a-car/global-chip-shortage-makes-it-tough-to-buy-certain-cars-a8160576456/ Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από StavrosD 1
liakinen Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, StavrosD είπε Τώρα που λέτε για προβλήματα. Τα παλιά αυτοκίνητα συνήθως έχουν προβλήματα με την μηχανή. μετά από χρόνια. Όταν αρχίσουν να ζητάνε, δεν μαζεύονται εύκολα. Τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν άριστα μηχανολογικά αλλά έχουν πολλά ηλεκτρονικά οπότε στατιστικά αυξάνει η πιθανότητα να χρειαστείς συνεργείο. Έχω αυτοκίνητο του 2004 και σκεφτόμουν να το αντικαταστήσω με το ίδιο αλλά με μοντέλο του 2014 ή νεότερο. Όλοι οι ταξιτζήδες με αποθάρρυναν. Μου είπαν ότι τα καινούργια είναι κάθε μήνα στο συνεργείο για ηλεκτρολογικά. Θα μου πείτε εμείς δουλεύουμε το αυτοκίνητο σε έναν χρόνο όσο το δουλεύουν σε ένα μήνα οι ταξιτζήδες αλλά η γνώμη τους όσο να'ναι μετράει. Έχει κάτι παλιά αυτοκίνητα φίλος και Γερμανικά μάλιστα (Kadett, Ascona, Audi, Mercedes) βενζίνης που φτάνουν άνετα 400.000 - 500.000 χλμ με νορμάλ συντήρηση. Έχω Ascona C και είχαν περάσει άλλες 3 από τα χέρια μου. Η μία έφτασε 450.000 χλμ και έκαιγε 1 λίτρο στις 5000 χλμ (σιγά τα αβγά) και ένα Audi 80 στο σόι που έχει περάσει τις 500.000 χλμ. Τα παλιά μόνο μηχανικό πρόβλημα δεν έχουν. Ο μεγάλος τους πόνος είναι η σκουριά ο Καρκίνος τους που λέμε. Στην μία Ascona άνοιγαν τρύπες με στυλό (δεν κάνω πλάκα). Εξαίρεση το Audi 80 (αβγό) με την εκπληκτική για εκείνη την εποχή και όχι μόνο προστασία κατά της σκουριάς με ολικό γαλβανισμένο αμάξωμα (υπάρχουν βίντεο στο YouTube με τον τρόπο κατασκευής του). Έτη φωτός μπροστά η Audi από την Opel & την Bmw στο θέμα λαμαρίνα στα τέλη του 80. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από liakinen
Fotis_Greece Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.in.gr/2022/03/20/greece/ellinas-odigos-taksi-dienyse-46-ekatommyria-xiliometra-mia-mercedes-240d/
StamTheMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Το μεγαλυτερο προβλημα με τα παλια ( οχι του 08 ) αυτοκίνητα ειναι το ποσο ( δεν )βοηθανε στην δυσκολη στιγμη. Βλεπω κατι sunny του 92 εξω και αναρωτιέμαι τι θα γινει οταν θα του πεταχτει κατι,που ουτε abs,ουτε υδραυλικο,ουτε τιποτα δεν εχει απο υποβοηθηση.Το σασι αντεχει,το αμαξι ομως πρεπει να κυκλοφορεί; 4
hln3 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Το μεγαλυτερο προβλημα με τα παλια ( οχι του 08 ) αυτοκίνητα ειναι το ποσο ( δεν )βοηθανε στην δυσκολη στιγμη. Βλεπω κατι sunny του 92 εξω και αναρωτιέμαι τι θα γινει οταν θα του πεταχτει κατι,που ουτε abs,ουτε υδραυλικο,ουτε τιποτα δεν εχει απο υποβοηθηση.Το σασι αντεχει,το αμαξι ομως πρεπει να κυκλοφορεί; Δεν έπρεπε να επιτρέπεται η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ABS 2
liakinen Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Το μεγαλυτερο προβλημα με τα παλια ( οχι του 08 ) αυτοκίνητα ειναι το ποσο ( δεν )βοηθανε στην δυσκολη στιγμη. Βλεπω κατι sunny του 92 εξω και αναρωτιέμαι τι θα γινει οταν θα του πεταχτει κατι,που ουτε abs,ουτε υδραυλικο,ουτε τιποτα δεν εχει απο υποβοηθηση.Το σασι αντεχει,το αμαξι ομως πρεπει να κυκλοφορεί; Καλά επαρχία τα Sunny του 92 είναι λιμουζίνα. Έχει κάτι καρμπυρατέρ αγροτικά και κλούβες που κυκλοφορούν που θέλεις μισό χιλιόμετρο να σταματήσεις με ταχύτητες 80 - 100. Αν βέβαια με το φρένο πάει ευθεία και όχι για θέρισμα σε κάνα χωράφι. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hln3 είπε Δεν έπρεπε να επιτρέπεται η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ABS Το πρόβλημα δεν ειναι το ABS,ειναι η οδηγική συμπεριφορά. 1 ώρα πριν, liakinen είπε Καλά επαρχία τα Sunny του 92 είναι λιμουζίνα. Έχει κάτι καρμπυρατέρ αγροτικά και κλούβες που κυκλοφορούν που θέλεις μισό χιλιόμετρο να σταματήσεις με ταχύτητες 80 - 100. Αν βέβαια με το φρένο πάει ευθεία και όχι για θέρισμα σε κάνα χωράφι. Σε ποια επαρχια είναι το Sunny του 92 λιμουζινα; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από jmmys
Lanike71 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, jmmys είπε Σε ποια επαρχια είναι το Sunny του 92 λιμουζινα; Μην παίρνεις ως πρότυπο τους αγρότες της Κρήτης. Υπάρχουν περιοχές που αν δεις τα αγροτικά τους θα φρίξεις... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Μην παίρνεις ως πρότυπο τους αγρότες της Κρήτης. Υπάρχουν περιοχές που αν δεις τα αγροτικά τους θα φρίξεις... Το είδα πριν μέρες που ήμουν 2 εβδομάδες Κρήτη, παλιό αμάξι δεν είδα πουθενά, όπως και σε πάρα πολλούς νόμους ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ σαβούρα θα δεις Αθήνα παρά σε άλλους νομούς,αναλογικά πάντα πληθυσμό με αριθμό οχημάτων. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από jmmys
liakinen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, jmmys είπε Το πρόβλημα δεν ειναι το ABS,ειναι η οδηγική συμπεριφορά. Σε ποια επαρχια είναι το Sunny του 92 λιμουζινα; Στο πρώτο έχεις δίκιο. Στο δεύτερο μιλάω για χωριά σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και γενικά Δυτική Μακεδονία. Ένας δύο μηχανικοί που θεωρούνται κορυφή σε καρμπυρατέρ δεν προλαβαίνουν με τα αγροτικά που τους φέρνουν. Δεν έχουν όλοι Hilux & Navara. Μην ξεχάσω και τους Γύφτους (συγνώμη Roma ήθελα να πω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα