Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα αδέσποτο γατάκι, χωρίς να υπολογίσω εξ αρχής τα έξοδα ή υποτιμώντας τα. Η αλήθεια είναι πως έχω κουραστεί πάρα πολύ. Πάρε τη μια τροφή, α δεν την ακουμπάει, πάρε άλλη, α ούτε αυτή είναι για εκείνη, πάρε άλλη. Τα ίδια και για την άμμο. Και τώρα εμφάνισε γαστρεντερικά προβλήματα και μου είπε ο κτηνίατρος πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη τροφή, η οποία παίζει να είναι η πιο ακριβή τροφή που ξέρω και δεν παίζει να μπορώ να ανταποκριθώ στο να δίνω τόσα κάθε μήνα μόνο για την τροφή, αλλά ούτε μπορεί να μείνει η γάτα με διάρροιες. Έχω ήδη πολλά οικονομικά προβλήματα και έχω παραμελήσει τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μου υγείας, για να φροντίσω τη γάτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μια έχω ενοχές που είμαι άχρηστη ακόμη και στο να είμαι αρκετή για μια γάτα και που συνήθισε και από την άλλη, δεν μπορώ να βρω να τη δώσω, μιας που τώρα έχουν γεννηθεί τόσα γατάκια αυτούς τους μήνες και αν θέλει κάποιος αδέσποτο, βρίσκει στο πι και φι. Έχω αγχωθεί και στεναχωρεθεί πολύ. 

Δημοσ.

Προσπάθησε, έστω, να τη δώσεις. Καλύτερα μέσα από σωστά κανάλια, φιλοζωϊκές, κ.λπ, και όχι από group φιλόζωων στο Facebook (εκεί θα πέσουν να σε φάνε!). Πολύ πιθανό να την αναλάβουν, εάν εξηγήσεις την αδυναμία σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες σε καμια ομαδα στο fb και δωσε την σε καποιον αλλο (κανε ποστ και ανωνυμα αν χρειαστει). Αν δεν τα βγαζεις περα, κακο που θα το πω, αλλα την αφηνεις εξω παλι. Μια χαρα θα τα βγαλει περα. Της δινεις μαγειρεμενο φαγητο και σου κανει διαρροια?

Ωστοσο, ξηρα τροφη (παιρνω την μαυρη συσκευασια για στειρωμενες εγω απο ΑΒ (οι δικες μου στειρωμενες, αλλα ειναι φθηνη γενικα, δοκιμασε την)) και για αμμο δες την "επιλογη μου" απο Κρητικο. Γινονται πετρες τα ουρα και τα κακα σκεπαζονται μια χαρα. Υγρα τροφη το πολυ μια κονσερβα/μερα. Εμεις δινουμε τις gourmet (τις βρισκεις σε ολα, ακομα και lidl)

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Εγω θα πω μην το αφησεις εξω το ζωο με τη καμια κριμα ειναι,δες ατομο που να θελει γατα να τη δωσεις αν δε μπορεις να τη κρατησεις με τιποτα

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και ναι,μην το αφήσεις έξω,δεν έχει μάθει να είναι μόνο του.

22 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Πήρα ένα αδέσποτο γατάκι,

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μπες σε καμια ομαδα στο fb και δωσε την σε καποιον αλλο (κανε ποστ και ανωνυμα αν χρειαστει). Αν δεν τα βγαζεις περα, κακο που θα το πω, αλλα την αφηνεις εξω παλι. Μια χαρα θα τα βγαλει περα. Της δινεις μαγειρεμενο φαγητο και σου κανει διαρροια?

Ωστοσο, ξηρα τροφη (παιρνω την μαυρη συσκευασια για στειρωμενες εγω απο ΑΒ (οι δικες μου στειρωμενες, αλλα ειναι φθηνη γενικα, δοκιμασε την)) και για αμμο δες την "επιλογη μου" απο Κρητικο. Γινονται πετρες τα ουρα και τα κακα σκεπαζονται μια χαρα. Υγρα τροφη το πολυ μια κονσερβα/μερα. Εμεις δινουμε τις gourmet (τις βρισκεις σε ολα, ακομα και lidl)

Τρώει ξηρά τροφή (ελάχιστη), πατέ και σήμερα της είχα δώσει λίγο ψητό κοτόπουλο. Έχει πολλά αέρια, πολλές φορές κακά που μυρίζουν πολύ άσχημα, τρίβει τον ποπό κάτω και βρήκα σε πολλά σημεία στο πάτωμα καφέ σταγόνες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Τρώει ξηρά τροφή (ελάχιστη), πατέ και σήμερα της είχα δώσει λίγο ψητό κοτόπουλο. Έχει πολλά αέρια, πολλές φορές κακά που μυρίζουν πολύ άσχημα, τρίβει τον ποπό κάτω και βρήκα σε πολλά σημεία στο πάτωμα καφέ σταγόνες. 

Ρωτα εναν κτηνιατρο, αλλα γενικα το μαγειρεμενο φαγητο δεν κανει για γατες. Αφαιρεσε το απο την διατροφη και βλεπεις. Και μην της δινεις πατε αν δεν τρωει την ξηρα. Θα πεινασει καποια στιγμη και θα την φαει. Μην της δινεις δλδ συνεχεια υγρη επειδη σου γκρινιαζει. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, katerina200 είπε

εχει κάνει εμβόλια και αποπαρασίτωση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

εχει κάνει εμβόλια και αποπαρασίτωση;

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα άρχισαν μετά το εμβόλιο. Έκανε και αποπαρασίτωση αλλά δεν είχε τίποτα. 

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα καταρχάς να αλλάξεις κτηνίατρο. Να πάρεις δηλαδή και 2η γνώμη, ώστε να τσεκάρεις τι απαιτείται και τι όχι.

Εκτός και αν η γάτα έχει σοβαρό πρόβλημα, σιγά σιγά θα βρεις άκρη. Τα γατάκια είναι ευαίσθητα αλλά με φροντίδα και υπομονή στρώνουν.

Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα έξοδα και το χρόνο που απαιτείται, καλύτερα να το δώσεις. Όχι έξω όμως τώρα που έμαθε.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tasanton είπε

Θα σου πρότεινα καταρχάς να αλλάξεις κτηνίατρο. Να πάρεις δηλαδή και 2η γνώμη, ώστε να τσεκάρεις τι απαιτείται και τι όχι.

Εκτός και αν η γάτα έχει σοβαρό πρόβλημα, σιγά σιγά θα βρεις άκρη. Τα γατάκια είναι ευαίσθητα αλλά με φροντίδα και υπομονή στρώνουν.

Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα έξοδα και το χρόνο που απαιτείται, καλύτερα να το δώσεις. Όχι έξω όμως τώρα που έμαθε.

Αναρωτιέμαι αν δεν βρίσκεις να το δώσεις, μετά τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχουν φιλοζωικές που τα παίρνουν; Το θέμα με τα γατάκια είναι ότι έχουν γεννηθεί τόσα πολλά και ψάχνουν όλα σπίτι. Το μόνο + σε αυτό το γατάκι που έχω είναι ότι του έχω πάρει ήδη πράγματα. Αγγελίες άπειρες, αλλά κανείς δεν χαρίζει και τα πράγματα μαζί με τα γατάκια. 

Δημοσ.

η συγκεκριμένη τροφη λογικα ειναι μεχρι να στρωσει. δεν νομιζω να εχει θεμα για παντα. ποια τροφη σου ειπε? ρωτας και εναν αλλο κτηνιατρο και κανεις υπομονη 3 μήνες να γινει γατα. λογικα θα του περασουν ολα.

κοψε τα πατέ. αν μαθουν σε αυτο δεν ακουμπανε ξηρα τροφη. ασε το φαι εκει μεχρι να πεινασει, οι γατες ειναι δυστροπες και αν δεν πεινασουν αρκετα δεν τρωνε το φαι που δεν τους πολυαρεσει.

Δημοσ.

Θα σου την έλεγα αλλά οκ λέω να μην το κάνω αφού κατάλαβες το λάθος σου, ότι δηλαδή έπρεπε να ρωτησεις για να τα έχεις ολα στο νου σου. 

Βάλε μια αγγελία στο fb να την δώσεις. Θα φας κραξιμο από φιλόζωους και "φιλόζωους". Πολλοί άλλοι με το ίδιο πρόβλημα έχουν κανει παρόμοιες αναρτήσεις και από κάτω τους απαντάνε "εγώ ψοφαγα της πεινας αλλά κράτησα το ζώο μου" κτλ κτλ. 

Όποιον βρεις θα ρωτήσεις αν έχει ήδη γάτες και θα κόψεις τι είναι μην είναι δηλαδή κανένας άσχετος και παρατήσει το γατάκι. 

Μέχρι να βρεις άτομο να το πάρει, οπωσδήποτε στο σπίτι θα κρατήσεις πάση θυσία. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...