Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω στο επιπλωμενο διαμερισμα που νοικιαζω οταν το πλυντηριο αρχισε να τα παιζει σιγα σιγα,λογω του οτι ηταν 20ετιας,πηγα πηρα ενα φθηνο 5κιλο στα Mediamarkt και το παλιο το εδωσα για ανακυκλωση.Οταν φυγω απο το διαμερισμα θα το αφησω στον ιδιοκτητη ειτε με πληρωμη ειτε οχι.Επισης,εχω αλλαξει καζανακι,μπαταρια νεροχυτη και προσφατα αφαλο της πορτας ασφαλειας που χαλασε.Αυτα τα πληρωσα εγω.Ο ιδιοκτητης μου εβαλε το καλοκαιρι καινουριο ac Τοyotomi γιατι το διαμερισμα δεν ειχε.Και οταν χαλασε και η μπαταρια του νεροχυτη ο ιδιοκτητης την πληρωσε και εγω πληρωσα τον μαστορα να την βαλει.Παντως,εχουμε αψογη επικοινωνια.Εχω πληρωσε στα 4 χρονια που μενω εδω γυρω στα 350 ευρω σε βλαβες.Ευτυχως ομως δεν μου εκανε ποτε αυξηση ενοικιου.Οποτε κουλ παιδια ολα με συνεννοηση λυνονται.Τα περι "θα κινηθω νομικα κλπ" ειναι αηδιες.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εντάξει αυτά που περιγράφεις εσύ είναι πολύ σπάνια περίπτωση να πέσεις σε τέτοιον ιδιοκτήτη. Το σύνηθες είναι αν χαλάσει κάτι να έρθει ο συντηρητής να το φτιάξει και είτε τον πληρώνει ο ιδιοκτήτης είτε ο ενοικιαστής και αφαιρείται το ποσόν από το ενοίκιο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα γκρινιαξουν με βλάβες και προβληματα και θα υπάρξει θέμα μέχρι να βρεθεί συνεννόηση. Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν με το τι θεωρεί ο καθένας ως βλάβη λόγω συνήθους χρήσης πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα θεωρήσουν κάτι ως φθορά λόγω συνήθης χρήσης αλλά ότι έγινε επιτηδευμενα από τον ενοικιαστη που δεν ενδιαφερεται επειδή δεν είναι δικό του κατι.

Το αποτέλεσμα για όλα αυτά είναι ο ενοικιαστης να έχει περισσότερα προβλήματα πάνω από το κεφάλι του χωρις λόγο. 

Τα επιπλωμένα σπίτια με συσκευές έχουνε αυτό το πρόβλημα και αποτελούν δίκοπο μαχαίρι για τον ιδιοκτήτη, αυξανόμενο ενοίκιο μεν, μετά τρέχα να φτιάχνεις και να επισκευάζεις σε φθορες επίπλων βλάβες συσκευών κτλ πέραν των προβλημάτων του σπιτιού. Για αυτό εμείς όταν νοικιασαμε το σπίτι της μητέρας μου μεταφέραμε στο εξοχικό σε αποθήκες και σε ένα κενό σπίτι της θείας μου έπιπλα και διάφορες συσκευές για το νοικιάσουμε άδειο το σπίτι. 

Όλα θεμιτά είναι, καθώς εσύ που το ενοικίασες μη επιπλωμένο προφανώς δεν το ενοικίασες όσο θα μπορούσες αν ήταν επιπλωμένο, και προφανώς όχι όσο θα το ενοικίαζες αν είχες μέσα υπερλουξ έπιπλα.

Αλλά πρέπει να υπάρχει λογική. Δεν νοείται να με χρεώσεις περισσότερο επειδή έχεις γαμάτο AC, και μετά όταν έρθει η ώρα της επιβεβλημένης συντήρησης λόγω φυσιολογικής χρήσης που ήξερες ότι θα γίνει όταν μου φούσκωνες το ενοίκιο, να μην βάζεις το χέρι στην τσέπη. Τότε γιατί μου αύξησες το ενοίκιο αν είναι να το συντηρώ εγώ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spiroth είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες. Ανελκυστήρας είναι κοινόχρηστο έξοδο όλων των διαμερισμάτων.

Δεν θέλω να ξαναπιάσω την συζήτηση με τα κοινόχρηστα και την Ελλάδα.

Μήπως να κάνω και μία ανακαίνηση να μείνει ο νέος νοικάρης?

Κάνε και τον έξυπνο αν μπορείς. Δικό σου θέμα

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gustom2008 είπε

Εγω στο επιπλωμενο διαμερισμα που νοικιαζω οταν το πλυντηριο αρχισε να τα παιζει σιγα σιγα,λογω του οτι ηταν 20ετιας,πηγα πηρα ενα φθηνο 5κιλο στα Mediamarkt και το παλιο το εδωσα για ανακυκλωση.Οταν φυγω απο το διαμερισμα θα το αφησω στον ιδιοκτητη ειτε με πληρωμη ειτε οχι.Επισης,εχω αλλαξει καζανακι,μπαταρια νεροχυτη και προσφατα αφαλο της πορτας ασφαλειας που χαλασε.Αυτα τα πληρωσα εγω.Ο ιδιοκτητης μου εβαλε το καλοκαιρι καινουριο ac Τοyotomi γιατι το διαμερισμα δεν ειχε.Και οταν χαλασε και η μπαταρια του νεροχυτη ο ιδιοκτητης την πληρωσε και εγω πληρωσα τον μαστορα να την βαλει.Παντως,εχουμε αψογη επικοινωνια.Εχω πληρωσε στα 4 χρονια που μενω εδω γυρω στα 350 ευρω σε βλαβες.Ευτυχως ομως δεν μου εκανε ποτε αυξηση ενοικιου.Οποτε κουλ παιδια ολα με συνεννοηση λυνονται.Τα περι "θα κινηθω νομικα κλπ" ειναι αηδιες.

Δεν είναι αηδίες. Είναι λογικά.

Αυτό δεν σημαίνει πως σε περιτπώσεις όπως την δική σου πρέπει να το τραβήξεις αφού τα βρίσκετε. Κι αυτό πρακτική είναι.

Αλλά πάντα να προσέχεις. Έχω ιστορία που φοβερή συνεργασία με Ιδιοκτήτη (όπως ακριβώς την αναφέρεις), κατέληξε σε δράμα όταν λόγω βλάβης ΕΥΔΑΠ και λογαριασμού 10 χιλιάδων Ευρώ, ο ιδιοκτήτης τρελάθηκε (= δεν ήθελε να πληρώσει αυτό που του έτυχε), και κυνήγαγε τον ενοικιαστή που τα βρίσκαν για 3 χρόνια (όπως και στην δική σου περίπτωση), και εννοείται πως δεν πήρε τίποτα καθώς ήταν δική του ευθύνη.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Έχουμε διαφορετική άποψη.

Ευτυχώς όλες οι Ενοικιάεις που έχω κάνει είναι με μάγκες Ιδιοκτήτες που είναι σωστοί και όχι cheap-ηδες.

Όλες οι συντηρήσεις και όλα τα κοινόχρηστα στην Τιμή του Ενοικίου, με αρμόδειο συνεργείο/μάστορα πληρωμένο από τον Ιδιοκτήτη για ότιδήποτε χρειαστεί ο χώρος. Άκου εκεί που θα συντηρήσω και το προϊόν το οποίο πληρώνω συνδρομή για να χρησιμοποιήσω και ΔΕΝ αγοράζω.

Αν, καταστρέψω κάτι, εννοείται πως θα το πληρώσω (π.χ. μπουνιά στην πόρτα του ενός δωματίου από νεύρα και τρύπα, άλλαξα ολόκληρη την πόρτα, ισάξιων προδιαγραφών με αυτήν που έσπασα, και ας βγήκε όσο δύο ενοίκια).

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα με καθαρές συμφωνίες και σωστούς ανθρώπους΄.

Συντήρηση από τον Ιδιοκτήτη στο AC μπροστά μου με το που μπω (ή απόδειξη από επαγγελματία που αποδυκνείει πως συντήρησε το συγκεκριμένο AC εντός 6αμήνου), και ακριβώς 6 Μήνες μετά συντήρηση ξανά από τον Ιδιοκτήτη για να είναι όλα ok στον χώρο που πληρώνω. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις συσκευές, αποχετεύσεις, σώματα θέρμανσης, Ηλιακούς, Πυροσβεστήρες, κατασβεστήρες, κτλ.

Αλλιώς χαρτί από δικηγόρο να απαλλαγώ από τα επόμενα ενοίκια του συμβολαίου και φεύγω.

Εξηγημένα όλα και ωραία από την αρχή.

Αν φιλοξενείσαι σε ίδρυμα, όντως η συντήρηση είναι του ιδιοκτήτη.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Κάνε και τον έξυπνο αν μπορείς. Δικό σου θέμα

Δεν το κατάλαβα αυτό. Ήσουν ασαφής.

Πέρα από αυτό, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τον έξυπνο σε καθαρές συμφωνίες. Αυτά μόνο σε απαρχαιωμένες Ελληνικές νοοτροπίες υπάρχουν. Και ευτυχώς και πολλοί νέοι Έλληνες πλέον ξεφεύγουν από αυτές και διαφοροποιούν την νοοτροπία τους με αυτή των παλαιότερων.

9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αν φιλοξενείσαι σε ίδρυμα, όντως η συντήρηση είναι του ιδιοκτήτη.

Ό,τι νά'ναι. Κάτι παίζει εδώ. Εκτός της καθαρής προσβολής (που ποιος νοιάζεται, το επίπεδο συνηθισμένο), δεν βγάζει και νόημα αυτό που αναφέρεις (επίσης, ποιος να το περίμενε). Καθαρό assumption (και εννοείται και λάθος) που όσο και να το πεις δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η αναμενόμενη της χρήσης συντήρηση σε κάτι που ενοικιάζεις ενώ συμμετέχει στον ορισμό της Τιμής, σε σωστές συμφωνίες, είναι 100% του Ιδιοκτήτη. 

Κατά τα άλλα, κάτι που να έχει σχέση με το Topic?

Επεξ/σία από Spiroth
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Όλα θεμιτά είναι, καθώς εσύ που το ενοικίασες μη επιπλωμένο προφανώς δεν το ενοικίασες όσο θα μπορούσες αν ήταν επιπλωμένο, και προφανώς όχι όσο θα το ενοικίαζες αν είχες μέσα υπερλουξ έπιπλα.

Αλλά πρέπει να υπάρχει λογική. Δεν νοείται να με χρεώσεις περισσότερο επειδή έχεις γαμάτο AC, και μετά όταν έρθει η ώρα της επιβεβλημένης συντήρησης λόγω φυσιολογικής χρήσης που ήξερες ότι θα γίνει όταν μου φούσκωνες το ενοίκιο, να μην βάζεις το χέρι στην τσέπη. Τότε γιατί μου αύξησες το ενοίκιο αν είναι να το συντηρώ εγώ?

Εννοείται πως χωρίς έπιπλα έχει πιο χαμηλό ενοίκιο. Προτίμησα αυτή την λύση καθώς θέλω να έχω λιγότερα θέματα και προβληματα πάνω από το κεφάλι μου. Έτσι κι αλλιώς για την περιοχή εκείνη τα ενοίκια μπορούν να πάνε υψηλά οπότε δεν έχει νόημα για μένα να το βάλω συν 200 ευρώ παραπάνω πχ για τον εξοπλισμό. 

Το κλιματιστικό και η συσκευή εφόσον υπάρχει μέσα εννοείται πως η τακτική συντήρηση και η έκτακτη επισκευή λόγω φθοράς από συνήθης χρήση αφορά τον ιδιοκτήτη. Αντε βρες τώρα ιδιοκτήτη που δεν θα σου πει "μα μου, αφού εσύ το χρησιμοποιείς, πόσες ώρες το είχες ανοιχτό, το άναψες σε καύσωνες η χιόνια μια ημέρα άρα εσύ φταις, δε φτιάχνω τίποτα αυτό είναι το σπίτι, αγόρασε δικό σου άμα θέλεις και πάρτο μαζί σου μετά, το συμβόλαιο δεν λέει αυτό αλλά το τάδε που σημαίνει έτσι και έτσι, οι προηγούμενοι έμεναν 5 χρόνια δεν έπαθε τίποτα".

Πιάσε το αυγό και κουρευτο. 

31 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Δεν είναι αηδίες. Είναι λογικά.

Αυτό δεν σημαίνει πως σε περιτπώσεις όπως την δική σου πρέπει να το τραβήξεις αφού τα βρίσκετε. Κι αυτό πρακτική είναι.

Αλλά πάντα να προσέχεις. Έχω ιστορία που φοβερή συνεργασία με Ιδιοκτήτη (όπως ακριβώς την αναφέρεις), κατέληξε σε δράμα όταν λόγω βλάβης ΕΥΔΑΠ και λογαριασμού 10 χιλιάδων Ευρώ, ο ιδιοκτήτης τρελάθηκε (= δεν ήθελε να πληρώσει αυτό που του έτυχε), και κυνήγαγε τον ενοικιαστή που τα βρίσκαν για 3 χρόνια (όπως και στην δική σου περίπτωση), και εννοείται πως δεν πήρε τίποτα καθώς ήταν δική του ευθύνη.

10k σε ΕΥΔΑΠ,.... Είναι σοκ αυτό. Απλά μην σου τύχει και ο Ιησούς Χριστός να είσαι ως ενοικιαστής η ιδιοκτήτης δεν γλιτώνεις την σύγκρουση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εννοείται πως χωρίς έπιπλα έχει πιο χαμηλό ενοίκιο. Προτίμησα αυτή την λύση καθώς θέλω να έχω λιγότερα θέματα και προβληματα πάνω από το κεφάλι μου. Έτσι κι αλλιώς για την περιοχή εκείνη τα ενοίκια μπορούν να πάνε υψηλά οπότε δεν έχει νόημα για μένα να το βάλω συν 200 ευρώ παραπάνω πχ για τον εξοπλισμό. 

Το κλιματιστικό και η συσκευή εφόσον υπάρχει μέσα εννοείται πως η τακτική συντήρηση και η έκτακτη επισκευή λόγω φθοράς από συνήθης χρήση αφορά τον ιδιοκτήτη. Αντε βρες τώρα ιδιοκτήτη που δεν θα σου πει "μα μου, αφού εσύ το χρησιμοποιείς, πόσες ώρες το είχες ανοιχτό, το άναψες σε καύσωνες η χιόνια μια ημέρα άρα εσύ φταις, δε φτιάχνω τίποτα αυτό είναι το σπίτι, αγόρασε δικό σου άμα θέλεις και πάρτο μαζί σου μετά, το συμβόλαιο δεν λέει αυτό αλλά το τάδε που σημαίνει έτσι και έτσι, οι προηγούμενοι έμεναν 5 χρόνια δεν έπαθε τίποτα".

Εγώ πριν πολλά χρόνια έχω ακούσει ιδιοκτήτη δύο Μήνες πριν φύγω, να με βρίζει επειδή λέει το AC μύριζε χλωρίνη, "και τι ρε σφουγγαρίζεις με το AC ανοικτό? Να βάλεις καινούριο." μου είπε.

Όχι θα κάνω δουλειές με 40 βαθμούς έξω χωρίς AC. Καθαρά ο τύπος ήθελε να του πληρώσω AC πριν φύγω.

Αυτοί υπάρχουν, και όσο περνάνε τα Χρόνια μαθαίνεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι σάπια σε αυτά.

11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

10k σε ΕΥΔΑΠ,.... Είναι σοκ αυτό. Απλά μην σου τύχει και ο Ιησούς Χριστός να είσαι ως ενοικιαστής η ιδιοκτήτης δεν γλιτώνεις την σύγκρουση. 

Φίλε είχε σπάσει ο σωλήνας και έσταζε επί Μήνες κάτω από το πεζοδρόμιο. Μιλάμε είχε γίνει χαμός. Εννοείται πως πλήρωσε ο ιδιοκτήτης μόνο, κάπου 3000 Ευρώ διακανονισμό.

Επεξ/σία από Spiroth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Spiroth είπε

Εγώ πριν πολλά χρόνια έχω ακούσει ιδιοκτήτη δύο Μήνες πριν φύγω, να με βρίζει επειδή λέει το AC μύριζε χλωρίνη, "και τι ρε σφουγγαρίζεις με το AC ανοικτό? Να βάλεις καινούριο." μου είπε.

Όχι θα κάνω δουλειές με 40 βαθμούς έξω χωρίς AC. Καθαρά ο τύπος ήθελε να του πληρώσω AC πριν φύγω.

Αυτοί υπάρχουν, και όσο περνάνε τα Χρόνια μαθαίνεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι σάπια σε αυτά.

Φίλε είχε σπάσει ο σωλήνας και έσταζε επί Μήνες κάτω από το πεζοδρόμιο. Μιλάμε είχε γίνει χαμός. Εννοείται πως πλήρωσε ο ιδιοκτήτης μόνο, κάπου 3000 Ευρώ διακανονισμό.

Χμμμμ. Δύσκολο να σου μυρίσει κλιματιστικο από καθαριστικό χώρου στο δάπεδο, μόνο αν ψεκάσεις το κλιματιστικό με αυτό. 

Πάντως άσχετα με το θέμα, απέφευγε την χλωρίνη γιατί δεν προσφέρει τίποτα, επιβάρυνση στο περιβάλλον και στην υγεία, μόνο για τίποτε απολύμανση σε σωλήνες και σιφωνια είναι. 

Εμείς οποτε καθαρίζουμε αποφεύγουμε κλιματιστικά ανοιχτά γιατί δεν μας αρέσει η ατμόσφαιρα που προκαλείται, θα πάρω έναν αφυγραντηρα να τραβάει την υγρασια. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Απο την πρωτη σελιδα ειδα οτι το χασατε.
Φερνει οτι πλυντηριο του κατεβει.
Δε σου κανει,του λες να το παρει,αγοραζεις δικο σου και τελειωνει η υποθεση.

Κοινως,αγοραζεις απο τωρα δικο σου και τελειωνει η υποθεση.

3 ώρες πριν, gustom2008 είπε

Οποτε κουλ παιδια ολα με συνεννοηση λυνονται.

Εσυ κουλ,γιατι στην πλειοψηφια δε θα βρεις συνεννοηση.

Ειτε αυτος που εχει προβλημα ειναι ο νοικοκυρης,ειτε ο νοικαρης.

Στα 3 τελευταια σπιτια που μπηκα,ηταν ολο λογια, και στους 3 ειπα στο μιλητο να φτιαξουμε τις ζημιες σιγα σιγα ( με προσωπικη εργασια γιατι ειμαι τετοιος μαλακας ) και να πληρωνουν τα ανταλλακτικα,αλλα στην πορεια κανανε τα παγωνια.

Στο ενα σπιτι ειχαμε πει να επισκευασουμε τα κλιματιστικα,τα οποια ηταν αχρηστα και επρεπε να παρει καινουργια,κατι το οποιο ΔΕΝ την ενδιεφερε,επειδη μετα θα το πουλουσε. Τα ιδια και οταν σκιστηκε η τεντα στο μπαλκονι.

Στο σπιτι που ειμαι τωρα,εχω φτιαξει οτι μπορω μονος μου,αλλα δε γινοταν να γλυτωσει τα ανταλλακτικα.
Στο τελος μου λεει δε δεχομαι κι αλλο μειωμενο ενοικιο,το σπιτι το ειδες οταν μπηκες,τελειωνει εκει.

Και δε μιλαμε για επισκευες πανω απο 20-30 ευρω τη φορα. Η αρνηση ηρθε οταν της ειπα οτι θα της δωσω μειωμενο κατα 25 ευρω,επειδη αλλαξα τον ενισχυτη της τηλεορασης,ο οποιος ηταν καμενος εξ αρχης.

Οποτε μην εισαι τοσο ανετος στις συμβουλες,σιγουρα εχεις συναντησει τετοιους εκμισθωτες,τους βλεπεις και εδω μεσα να αναφερονται  ( η να γραφουν ) ,μερα παρα μερα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Χμμμμ. Δύσκολο να σου μυρίσει κλιματιστικο από καθαριστικό χώρου στο δάπεδο, μόνο αν ψεκάσεις το κλιματιστικό με αυτό. 

Πάντως άσχετα με το θέμα, απέφευγε την χλωρίνη γιατί δεν προσφέρει τίποτα, επιβάρυνση στο περιβάλλον και στην υγεία, μόνο για τίποτε απολύμανση σε σωλήνες και σιφωνια είναι. 

Εμείς οποτε καθαρίζουμε αποφεύγουμε κλιματιστικά ανοιχτά γιατί δεν μας αρέσει η ατμόσφαιρα που προκαλείται, θα πάρω έναν αφυγραντηρα να τραβάει την υγρασια. 

Εμένα δεν μου μύριζε, αυτός μου είχε πει έτσι.

Όπως και να έχει, όντως πλέον αποφεύγω την χλωρίνη.... γιατό πλέον δεν σφουγγαρίζω εγώ 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...