Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Δεν γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία με heimdall και δεν έχω συσκευή για δοκιμή. Καλύτερα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το πρόγραμμα.

Εκανα ολα τα αρχεια εξαγωγή, αφου πρωτα εσβησα την καταληξη και εμεινε .tar αλλα σε στην εφαρμογη εκει που εισαγεις τα αρχεια ετσι δεν τα δεχεται. 

Το αρχειο .pit ειναι μονο στο σκετο csc. Αυτο το βρηκα. 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εκανα ολα τα αρχεια εξαγωγή, αφου πρωτα εσβησα την καταληξη και εμεινε .tar αλλα σε στην εφαρμογη εκει που εισαγεις τα αρχεια ετσι δεν τα δεχεται. 

Το αρχειο .pit ειναι μονο στο σκετο csc. Αυτο το βρηκα. 

Λοιπόν, το εγκατέστησα και δοκίμασα με ένα firmware να δω τι παίζει. Θα σου πρότεινα να μην το κάνεις με το heimdall γιατί μάλλον θα κάνεις ζημιά αν δεν γνωρίζεις. Η διαδικασία πάντως είναι η εξής:

1) Κατεβάζεις το firmware το οποίο μάλλον θα είναι σε .zip μορφή.

2) Το κάνεις αποσυμπίεση και έχεις 4 αρχεία με κατάληξη .tar.md5.

3) Σβήνεις το .md5 και μένεις με το .tar.

4) Κάνεις αποσυμπίεση όλα τα .tar σε ξεχωριστούς φακέλους (AP, BL κ.λπ.)

5) Φορτώνεις το .pit μέσα από το CSC (δεν τσεκάρεις το repartition)

6) Από κάτω πλέον έχει να διαλέξεις το κάθε partition name που θες να φλασάρεις, πατάς πάνω του (π.χ. modem2.lz4) και έπειτα πατάς browse βρίσκεις το αρχείο και το κάνεις add.

Το ίδιο κάνεις για όλα τα υπόλοιπα και έπειτα φλασάρεις. 

Το odin είναι πολύ πιο εύκολο για αρχάριους νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μεχρι εδω το καταλαβα . Το θεμα μου ειναι οτι η καταληξη π.χ .iz4 νομιζω δεν την  δεχεται, πρεπει να την σβησεις.

Δεν τα γλιτωνω τα win.

Στο βημα 6 πατας add σου βγαζει την ονομασια και διπλα στον browser το ακριβες ονομα του αρχειου. Το θεμα ειναι οτι εκει τα χει με καταληξη bin. Και μερικά δεν μπορω να τα βρω κιολας.

Θα παρω ενα καλο backup τον υπολογιστή (χτες παιδευόμουν με αυτο) και μπορει να βαλω dual boot win-linux να το έχω γι αυτες τις δουλειές.

Δημοσ.

Βρηκα αυτο εδω. https://community.e.foundation/t/howto-needs-expert-review-flash-galaxy-s9-to-stock-android-10-using-heimdall-gui/31358 ως ενα σημειο ειναι οπως το καταλαβαινω και ειπε ο dkmaster. Το θεμα στο 6 βημα είναι  οτι πρεπει να τα αποσυμπιεσω ή  να σβησω την καταληξη. 

Νιωθω οτι σας κουρασα. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Βρηκα αυτο εδω. https://community.e.foundation/t/howto-needs-expert-review-flash-galaxy-s9-to-stock-android-10-using-heimdall-gui/31358 ως ενα σημειο ειναι οπως το καταλαβαινω και ειπε ο dkmaster. Το θεμα στο 6 βημα είναι  οτι πρεπει να τα αποσυμπιεσω ή  να σβησω την καταληξη. 

Νιωθω οτι σας κουρασα. 

Μήπως να δοκιμάσεις με Odin? Αλλιώς φλασαρε την νεότερη έκδοση και άστο έτσι μέχρι να έρθει το android 13 μην αλλάξεις csc

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Μήπως να δοκιμάσεις με Odin? Αλλιώς φλασαρε την νεότερη έκδοση και άστο έτσι μέχρι να έρθει το android 13 μην αλλάξεις csc

Δεν εχω win και δεν ηθελα να μπλεξω να τα βαλω. Το obin δεν με πειραζε. Οχι οτι το heimdall ειναι επιστιμη αλλα εχει το ρισκο να βαλεις ενα λαθος αρχειο.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Δεν εχω win και δεν ηθελα να μπλεξω να τα βαλω. Το obin δεν με πειραζε. Οχι οτι το heimdall ειναι επιστιμη αλλα εχει το ρισκο να βαλεις ενα λαθος αρχειο.

Δεν μπορείς να βρεις από φίλο ένα pc/laptop με windows? Όλο και κάποιος πολυ κοντινός σου θα έχει.

Δημοσ.

Υπάρχει και αυτό 

Και μετά κάνεις εγκατάσταση το Odin ,αλλά δεν το γνωρίζω για να πω την αλήθεια γιατί εγώ έχω Windows 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, GATE123 είπε

Υπάρχει και αυτό 

Και μετά κάνεις εγκατάσταση το Odin ,αλλά δεν το γνωρίζω για να πω την αλήθεια γιατί εγώ έχω Windows 

Σε τι ακριβώς βοηθά αυτό; Αυτό είναι αν έχεις Windows να κάνεις virtual box με linux. Ο φίλος έχει ήδη Linux. 

14 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Νιωθω οτι σας κουρασα. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί πνίγεσαι. Έχεις δίκιο ότι δεν το έγραψα γιατί δεν μπορώ να δοκιμάσω το heimdall εφόσον δεν έχω samsung οπότε θα παραλείψω κάποια βήματα αλλά για να έχεις linux θεωρώ ότι κάποια πράγματα τα γνωρίζεις. Κάνε εγκατάσταση το lz4, terminal sudo apt install lz4. Έπειτα άνοιξε terminal εκεί που είναι τα lz4 αρχεία και ξεκίνα να κάνεις unlz4 και το όνομα του αρχείου. Υπάρχει και εντολή για μαζικά unlz4, έτσι θα πάρεις τα αρχεία χωρίς το lz4.

Πάντως φοβάμαι ότι θα κάνεις ζημιά στη συσκευή σου στο τέλος καθώς δεν έχεις εξοικείωση και καλό θα ήταν να κάνεις τη διαδικασία μέσω windows που είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Πάμε από την αρχή:

Μέσω του terminal κάνεις εγκατάσταση το lz4:

sudo apt-get update

sudo apt-get -y install lz4

1) Κατεβάζεις το firmware που είναι σε μορφή .zip όπως στην εικόνα 1.

2) Κάνεις uzip και έχεις 5 αρχεία .tar.md5 όπως στην εικόνα 2.

3) Κάνεις rename και διαγραφή το .md5 και μένεις με το .tar όπως στην εικόνα 3.

4) Δημιουργείς 5 φακέλους : AP, BL, CP, CSC, Home CSC.

5) Κάνεις extract το κάθε .tar στον αντίστοιχο φάκελο και παίρνεις ότι και στην εικόνα 4.

6) Σε κάθε φάκελο κάνεις open terminal here και με την εντολή unlz4 -m --rm *.lz4 (εικόνα 6-1) κάνεις μαζικό decompress όλα τα .lz4 του συγκεκριμένου φακέλου διαγράφοντας παράλληλα τα .lz4 αρχεία. Αν θες να κρατήσεις τα .lz4 αρχεία χρησιμοποιείς την εντολή unlz4 -m *.lz4.

7) Τώρα κάθε φάκελος, αφού κάνεις τα παραπάνω, θα είναι όπως είναι οι εικόνες AP, BL, CP, CSC, Home CSC.

1.png

2.png

3.png

4.png

6-1.png

AP.png

BL.png

CP.png

CSC.png

HOME CSC.png

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.

Καλημερα και σε ευχαριστώ που κάθεσαι, δοκιμαζεις για δικο μυ προβλημα.

Ο gate λογικα μου εδωσε ενα παραδειγμα για το πως θα μπορουσα να το κανω μεσω virtual machine εγκαθιστωντας win.

Εγω χτες προσπαθησα να βαλω windows, αλλα μαλλον εχω τον καντεμομαγνητη και δεν μπουταρει το πισι απο usb για τα win. Δοκιμασα να μπουταρω διανομη λινουξ και το κανει μια χαρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλημερα και σε ευχαριστώ που κάθεσαι, δοκιμαζεις για δικο μυ προβλημα.

Ο gate λογικα μου εδωσε ενα παραδειγμα για το πως θα μπορουσα να το κανω μεσω virtual machine εγκαθιστωντας win.

Εγω χτες προσπαθησα να βαλω windows, αλλα μαλλον εχω τον καντεμομαγνητη και δεν μπουταρει το πισι απο usb για τα win. Δοκιμασα να μπουταρω διανομη λινουξ και το κανει μια χαρα. 

Πήγαινε με το στον μάστορα που είπες και τελείωσε η υπόθεση.

2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Σε τι ακριβώς βοηθά αυτό; Αυτό είναι αν έχεις Windows να κάνεις virtual box με linux. Ο φίλος έχει ήδη Linux. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί πνίγεσαι. Έχεις δίκιο ότι δεν το έγραψα γιατί δεν μπορώ να δοκιμάσω το heimdall εφόσον δεν έχω samsung οπότε θα παραλείψω κάποια βήματα αλλά για να έχεις linux θεωρώ ότι κάποια πράγματα τα γνωρίζεις. Κάνε εγκατάσταση το lz4, terminal sudo apt install lz4. Έπειτα άνοιξε terminal εκεί που είναι τα lz4 αρχεία και ξεκίνα να κάνεις unlz4 και το όνομα του αρχείου. Υπάρχει και εντολή για μαζικά unlz4, έτσι θα πάρεις τα αρχεία χωρίς το lz4.

Πάντως φοβάμαι ότι θα κάνεις ζημιά στη συσκευή σου στο τέλος καθώς δεν έχεις εξοικείωση και καλό θα ήταν να κάνεις τη διαδικασία μέσω windows που είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Πάμε από την αρχή:

Μέσω του terminal κάνεις εγκατάσταση το lz4:

sudo apt-get update

sudo apt-get -y install lz4

1) Κατεβάζεις το firmware που είναι σε μορφή .zip όπως στην εικόνα 1.

2) Κάνεις uzip και έχεις 5 αρχεία .tar.md5 όπως στην εικόνα 2.

3) Κάνεις rename και διαγραφή το .md5 και μένεις με το .tar όπως στην εικόνα 3.

4) Δημιουργείς 5 φακέλους : AP, BL, CP, CSC, Home CSC.

5) Κάνεις extract το κάθε .tar στον αντίστοιχο φάκελο και παίρνεις ότι και στην εικόνα 4.

6) Σε κάθε φάκελο κάνεις open terminal here και με την εντολή unlz4 -m --rm *.lz4 (εικόνα 6-1) κάνεις μαζικό decompress όλα τα .lz4 του συγκεκριμένου φακέλου διαγράφοντας παράλληλα τα .lz4 αρχεία. Αν θες να κρατήσεις τα .lz4 αρχεία χρησιμοποιείς την εντολή unlz4 -m *.lz4.

7) Τώρα κάθε φάκελος, αφού κάνεις τα παραπάνω, θα είναι όπως είναι οι εικόνες AP, BL, CP, CSC, Home CSC.

1.png

2.png

3.png

4.png

6-1.png

AP.png

BL.png

CP.png

CSC.png

HOME CSC.png

Ένα παράδειγμα έσωσα.

Αυτό που έδειξα είναι ένα virtual box για Linux που μπορείς να τρέξει εργασίες(π.χ Odin)που είναι για Windows .

Αλλά επειδή σε άλλο ποστ ο ts έχει πει ότι έχει εγγύηση και θα το πάει σε μάστορα και θα του κάνουν και backup εγώ λέω να το πάει εκεί και να ξεμπερδεύει.

Νομίζω έτσι θα γλιτώσει την ταλαιπωρία και τυχών κάποιο ατύχημα.

Εγώ επειδή έχω να ασχοληθώ χρόνια με το άθλημα θυμάμαι ότι όταν κατέβαζα την rom έκανα αποσυμπίεση και έβρισκα το  αρχείο *.tar.md5.

Από εκεί με το Odin το έβαζα στο PDA.

Μετά Download mode το κινητό και star .

Ήταν η πιο εύκολη διαδικασία.

Εδώ είχα και την διαδικασία 

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Πήγαινε με το στον μάστορα που είπες και τελείωσε η υπόθεση.

Ένα παράδειγμα έσωσα.

Αυτό που έδειξα είναι ένα virtual box για Linux που μπορείς να τρέξει εργασίες(π.χ Odin)που είναι για Windows .

Αλλά επειδή σε άλλο ποστ ο ts έχει πει ότι έχει εγγύηση και θα το πάει σε μάστορα και θα του κάνουν και backup εγώ λέω να το πάει εκεί και να ξεμπερδεύει.

Νομίζω έτσι θα γλιτώσει την ταλαιπωρία και τυχών κάποιο ατύχημα.

Εγώ επειδή έχω να ασχοληθώ χρόνια με το άθλημα θυμάμαι ότι όταν κατέβαζα την rom έκανα αποσυμπίεση και έβρισκα το  αρχείο *.tar.md5.

Από εκεί με το Odin το έβαζα στο PDA.

Μετά Download mode το κινητό και star .

Ήταν η πιο εύκολη διαδικασία.

Εδώ είχα και την διαδικασία 

@GATE123Εγώ στο βίντεο βλέπω virtual box για windows που τρέχει linux. Επίσης στο odin όντως γίνεται όπως λες αλλά στο heimdall είναι διαφορετική και πιο επικίνδυνη διαδικασία για αρχάριους. Συμφωνώ όμως στο να το πάει σε κάποιον που γνωρίζει.

@Liverpool89 Γι' αυτό είναι το forum να βοηθάμε όσο και όπου μπορούμε, αλλά όντως θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το πας σε κάποιον που γνωρίζει λίγο παραπάνω, ειδικά αν δεν μπορείς ν' ακολουθήσεις και την τελευταία διαδικασία που ανέβασα. Αναφέρω και πάλι ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το heimdall και δεν φέρω ευθύνη για τυχόν προβλήματα.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, dkmaster είπε

@GATE123Εγώ στο βίντεο βλέπω virtual box για windows που τρέχει linux. Επίσης στο odin όντως γίνεται όπως λες αλλά στο heimdall είναι διαφορετική και πιο επικίνδυνη διαδικασία για αρχάριους. Συμφωνώ όμως στο να το πάει σε κάποιον που γνωρίζει.

@Liverpool89 Γι' αυτό είναι το forum να βοηθάμε όσο και όπου μπορούμε, αλλά όντως θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το πας σε κάποιον που γνωρίζει λίγο παραπάνω, ειδικά αν δεν μπορείς ν' ακολουθήσεις και την τελευταία διαδικασία που ανέβασα. Αναφέρω και πάλι ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το heimdall και δεν φέρω ευθύνη για τυχόν προβλήματα.

Ναι το heimdall έχει άλλη διαδικασία και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Παρόλαυτα βλέπω ότι όποιος έχει χρησιμοποιήσει το Odin με το heimdall έχεις το ίδιο αποτέλεσμα η διαφορά όμως είναι στη διαδικασία που είναι πιο περίπλοκη λόγο ότι πρέπει να αποσυμπίεσης όλη την rom και σε κάθε κουτάκι να βάλεις το ανάλογο αρχείο.

Ναι θα συμφωνήσω για μάστορα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GATE123 είπε

Ναι το heimdall έχει άλλη διαδικασία και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Παρόλαυτα βλέπω ότι όποιος έχει χρησιμοποιήσει το Odin με το heimdall έχεις το ίδιο αποτέλεσμα η διαφορά όμως είναι στη διαδικασία που είναι πιο περίπλοκη λόγο ότι πρέπει να αποσυμπίεσης όλη την rom και σε κάθε κουτάκι να βάλεις το ανάλογο αρχείο.

Ναι θα συμφωνήσω για μάστορα.

Αυτο δεν με φοβιζει θα κανω την διαδικασία.  Το θεμα ειναι οτι στο add σου λεει ονομα αρχειου, πρεπει να το βρεις απο αυτα που αποσιμπιεσες, ομως μερικα δεν τα βρισκω. Θα δοκιμασω τις οδηγιες που μου ειπε ο dkmaster και σας ευχαριστώ πολύ.  

Υ.γ. εκανα ενα στικακι  windows αλλα δεν κανει boot για να τα εγκαταστησω. 

Υ.γ.2: στο heimdall οσο παιρναω τα αρχεια  το κινητο πρεπει να το εχω σεταρι ωστε να το δεχτει ή  μπορω οταν ειμαι ετοιμος. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liverpool89 είπε

Αυτο δεν με φοβιζει θα κανω την διαδικασία.  Το θεμα ειναι οτι στο add σου λεει ονομα αρχειου, πρεπει να το βρεις απο αυτα που αποσιμπιεσες, ομως μερικα δεν τα βρισκω. Θα δοκιμασω τις οδηγιες που μου ειπε ο dkmaster και σας ευχαριστώ πολύ.  

Υ.γ. εκανα ενα στικακι  windows αλλα δεν κανει boot για να τα εγκαταστησω. 

Υ.γ.2: στο heimdall οσο παιρναω τα αρχεια  το κινητο πρεπει να το εχω σεταρι ωστε να το δεχτει ή  μπορω οταν ειμαι ετοιμος. 

Στο heimdall θα βάλεις μόνο τα αρχεία που θα κάνεις εξαγωγή από το firmware όπως στις εικόνες που ανέβασα, δεν θα έχει όλα τα αρχεία της λίστας του heimdall το firmware καθώς η λίστα προορίζεται για πολλά μοντέλα με διαφορετικά firmwares. 

Για τα άλλα 2 δε μπορώ να σε βοηθήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...