Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη εγω κατεβασα το firmware  για το κινητο, το βαζω στο heimdall αφου πρωτα το μετατρέψω στο καταλληλο τυπο από rar. 

Εχω συνδεσει το κινητο. 

Στην καρτελα flash παιρνω απο μεσα απο το firmware το pit και το βαζω στην καρτελα που πρεπει. Ως εδω τα καταλαβα σωστα;

Το κινητο πρεπει να το βαλω σε κατασταση recovery; αν ναι ποια στιγμη; 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Συνήθως όχι όταν είναι unbranded δεν πρέπει να έχεις θέμα. Κάποιες φορές ανάλογα τη χώρα μπορεί να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται η καταγραφή κλήσης, και τα volte, wifi calling.

Volte δεν μου εμφανίζει , μόνο 4g+ το ίδιο δεν είναι; Καταγραφή κλήσης δεν με ενδιαφέρει (δεν έχω)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Το κινητο πρεπει να το βαλω σε κατασταση recovery; αν ναι ποια στιγμη; 

Πρώτα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων usb .

Μετά θα το βάλεις σε download mode .

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Volte δεν μου εμφανίζει , μόνο 4g+ το ίδιο δεν είναι; Καταγραφή κλήσης δεν με ενδιαφέρει (δεν έχω)

Το Volte είναι στην ουσία υπηρεσίες φωνής μέσω δικτύου LTE/4g.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dkmaster είπε

Το Volte είναι στην ουσία υπηρεσίες φωνής μέσω δικτύου LTE/4g.

Άρα όταν καταργηθεί το 3g δεν θα έχω θέμα έτσι; Αυτό είναι που με ενδιαφέρει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GATE123 είπε

Πρώτα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων usb .

Μετά θα το βάλεις σε download mode .

Μεχρι εδω το εχω καταλαβει και σε ευχαριστώ. 

Τωρα με το heimdall και τι πρέπει  να κανω ειναι λιγο περιπλοκο.

Το αρχειο που κατεβασα ειναι .rar θα πρέπει  να το μετατρεψω. Αυτο το παιρναω στην πρωτη εικονα στο heimdall και στην δευτερη θα εχω αποσυμπιεσει και θα βαλω το pit? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Μεχρι εδω το εχω καταλαβει και σε ευχαριστώ. 

Τωρα με το heimdall και τι πρέπει  να κανω ειναι λιγο περιπλοκο.

Το αρχειο που κατεβασα ειναι .rar θα πρέπει  να το μετατρεψω. Αυτο το παιρναω στην πρωτη εικονα στο heimdall και στην δευτερη θα εχω αποσυμπιεσει και θα βαλω το pit? 

https://forum.xda-developers.com/t/how-to-install-samsung-rom-with-heimdall-on-linux-como-instalar-stock-rom-da-samsung-com-heimdall-no-linux.4351297/

Δημοσ.
14 ώρες πριν, GATE123 είπε

Διαβασα τον οδηγο. 

Στο βημα 3 και 4 δεν καταλαβαινω πως φτιαχνει το αρχειο pit. Εγω τα εχω αποσυμπιεσει και ειναι 4 αρχεια οπως θα τα εβαζα αν ειχα win και odin. 

3. Remove the .PIT file from the "CP" folder. It will be with md5 extension, just change it to .zip, and after extracting, you will find the file;
4. Now on Heimdall, just go to "Flash" and add the .PIT file file found in the previous step.
5. Now you must put all the Stock Rom folders in .zip, because we'll need to extract them;
6. Finished the extraction, you should also extract all the files files from these new folders, because they will be as .lz4;

Σκέφτηκα για να μην το κουραζω να βαλω τα windows που θα με χρειαστουν να παρω ενα καλο backup. Να μην κουραζω και εσας με την ασχετοσυνη μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Διαβασα τον οδηγο. 

Στο βημα 3 και 4 δεν καταλαβαινω πως φτιαχνει το αρχειο pit. Εγω τα εχω αποσυμπιεσει και ειναι 4 αρχεια οπως θα τα εβαζα αν ειχα win και odin. 

3. Remove the .PIT file from the "CP" folder. It will be with md5 extension, just change it to .zip, and after extracting, you will find the file;
4. Now on Heimdall, just go to "Flash" and add the .PIT file file found in the previous step.
5. Now you must put all the Stock Rom folders in .zip, because we'll need to extract them;
6. Finished the extraction, you should also extract all the files files from these new folders, because they will be as .lz4;

Σκέφτηκα για να μην το κουραζω να βαλω τα windows που θα με χρειαστουν να παρω ενα καλο backup. Να μην κουραζω και εσας με την ασχετοσυνη μου. 

Αν αφαιρέσεις το .md5 και στη θέση του βάλεις .zip κάνοντας εξαγωγή αυτό το zip θα σου βγάλεις ένα modem.lz4 αρχείο.

Αν όντως περάσεις windows και φλασάρεις με το odin τότε δεν χρειάζεσαι pit αρχείο, θα ξετικάρεις την επιλογή repartition.

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Αν αφαιρέσεις το .md5 και στη θέση του βάλεις .zip κάνοντας εξαγωγή αυτό το zip θα σου βγάλεις ένα modem.lz4 αρχείο.

Αν όντως περάσεις windows και φλασάρεις με το odin τότε δεν χρειάζεσαι pit αρχείο, θα ξετικάρεις την επιλογή repartition.

Ωραια τωρα το καταλαβα. Εχω δει μερικα βιντεακια, βαζεις ενα ενα αρχειο. Αρα το pit βρισκεται σε αυτον το φακελο. Θα το κανω το απογευμα. Πολυ περιπλοκο με φαινεται εμενα αν ειχε οδηγιες σωστες νομίζω θα το εκανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Ωραια τωρα το καταλαβα. Εχω δει μερικα βιντεακια, βαζεις ενα ενα αρχειο. Αρα το pit βρισκεται σε αυτον το φακελο. Θα το κανω το απογευμα. Πολυ περιπλοκο με φαινεται εμενα αν ειχε οδηγιες σωστες νομίζω θα το εκανα.

Κοίταξε το odin είναι υπερβολικά απλό, το heimdall δεν ξέρω, φαίνεται να έχει διαφορές και ίσως χρειάζεται περισσότερη εξοικείωση. Όμως, το heimdall έχει την επιλογή να τραβήξεις το pit αρχείο από τη συσκευή σου πράγμα πολύ καλό. Μικρή παρένθεση, το αρχείο που σου ανέφερα που βγαίνει από το CP δεν ξέρω αν είναι το σωστό, είναι όμως αυτό που βγαίνει από το CP από το τελευταίο firmware για τη συσκευή σου.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τι αρχιζω να καταλαβαινω με τα βιντεακια που βλεπω.

Ολα τα αρχεία πρεπει να τα κανεις .tar και να τα κανεις εξαγωγη στον φακελο να ναι σκετα, απλα στον csc θα πρέπει να χρησιμοποιησω τον home.

Μετα βαζεις στο κινητο τον εντοπίσμο σφαλτατων usb το βάζεις  σε διαδικασια να δεκτει το αρχειο.

Ανοιζεις το heimdall πας flash βρισκεις το αρχειο .pit  απο το φακελο που το εχεις εξαγει, μετα βαζεις τα υπολοιπα και πατας, ελεγχεις και πατας start.

Νομιζω καπως ετσι ειναι. Να εχω πιασει λιγο το νοημα.

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Αποσυμπιεσα τα αρχεια και ολα εχουν στο τελος iz4, αυτο λογικα πρεπει να το σβησω σωστα;

Δεν γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία με heimdall και δεν έχω συσκευή για δοκιμή. Καλύτερα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το πρόγραμμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...