paulprog Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα σε όλους, Κάποιοι συγγενείς μου νοικιάζουν σε ένα σπίτι από το 1998, από την αρχή με συμβόλαια και κάθε φορά που υπήρχε κάποια αύξηση γινόταν νέο κτλ. όλα καλά. Πριν κάποια χρονιά στην εποχή της κρίσης είχε γίνει και μείωση μάλιστα κατά 50. Όλα αλλάξαν όταν το 2019 ζήτησαν οι συγγενείς μου να γίνει μισθωτήριο και να γίνεται η πληρωμή από τράπεζα γιατί ενώ πλήρωναν στην ώρα τους έπρεπε να υπενθυμίζουν για τις αποδείξεις. Οπότε έγινε ένα μισθωτήριο για 5 χρόνια, 2019-2024 αλλά πλέον άλλαξε και ο άνθρωπος που θα διαχειριζόταν το ακίνητο. Το 2021 ο άνθρωπος αυτός ζήτησε αύξηση 50 ουσιαστικά να επαναφέρει την τιμή από την μείωση, το οποίο φυσικά δέχτηκαν όλοι και έγινε τροποποιητική δήλωση. Τώρα ένα χρόνο μετά ζητάει να γίνει ξανά τροποποίηση και να ανεβεί το ενοίκιο κατά 50 ακόμα επικαλούμενος τα υψηλά ενοίκια. Οι συγγενείς μου αρνήθηκαν διότι το σπίτι είναι παλιό και δεν αξίζει κατά την γνώμη τους τόσο υψηλό ενοίκιο και είπαν ότι θα δεχτούν τροποποίηση μόνο αν τοποθετηθεί κάποιου είδους θέρμανση. Από εκεί άρχισαν οι προσβολές και συνεχείς ενοχλήσεις με τηλέφωνα και ηχητικά μηνύματα, τους ζήτησε να αδειάσουν και μια αποθήκη που χρησιμοποιούσαν που δεν ήταν γραμμένη στο συμβόλαιο έτσι απλά για να εκβιάσουν (την άδειασαν φυσικά γιατί ήταν δικαίωμα του ιδιοκτήτη και το καταλάβαιναν). Οι άνθρωποι φυσικά έχουν αποφασίσει να φύγουν από το σπίτι μετά από τέτοια συμπεριφορά, αλλά τους καλύπτει ο νόμος για το υπόλοιπο του μισθωτηρίου; Μπορεί να τους διώξει νωρίτερα ο ιδιοκτήτης επικαλούμενος την άρνηση της αύξησης; Επίσης μπορεί να γίνει κάτι να σταματήσουν οι ενοχλήσεις και οι προσβολές; Οποίος έχει κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο ή κάποια συμβουλή και γνώμη θα βοηθούσε πολύ, ευχαριστώ.
HALF EVIL Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paulprog είπε Μπορεί να τους διώξει νωρίτερα ο ιδιοκτήτης επικαλούμενος την άρνηση της αύξησης; Επίσης μπορεί να γίνει κάτι να σταματήσουν οι ενοχλήσεις και οι προσβολές; Οποίος έχει κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο ή κάποια συμβουλή και γνώμη θα βοηθούσε πολύ, ευχαριστώ. Όχι και όχι. Να διευκρινίσω ότι με το δεύτερο όχι εννοώ ότι δεν γίνεται να σταματήσει κάποιος αυτές τις ενέργειες αν είναι του χαρακτήρα του και του επιπέδου του. Με νομικές ενέργειες προφανώς και του κόβεται ο αέρας. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από HALF EVIL 1
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 για το πρωτο ερωτημα σου οχι δε μπορει να τους κανει με το εστι θελω πριν ληξει το συμβολαιο αυξηση οποτε ας κατσει να κουρευεται για το δεύτερο ερώτημα σου (οχληση-προσβολή) ας μιλησουν με καποιο δικηγόρο, ξεκινάνε με ενα εξωδικο κ προχωράνε με ασφαλιστικά μετρα... να δειτε πως θα στρώσει και θα μαζεψει τη γλωσσα του... 2
SB_1957 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, paulprog είπε Οποίος έχει κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο ή κάποια συμβουλή και γνώμη θα βοηθούσε πολύ, ευχαριστώ. Μέχρι να λήξει το συμβόλαιο δεν μπορεί να τους διώξει ή να αυξήσει το ενοίκιο. Ας ψάξουν για άλλο σπίτι και ας κάνουν υπομονή μέχρι να μετακομίσουν. Ας κρατήσουν όμως τα γραπτά και ηχητικά μηνύματα για κάθε ενδεχόμενο. 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, paulprog είπε Μπορεί να τους διώξει νωρίτερα ο ιδιοκτήτης επικαλούμενος την άρνηση της αύξησης; Για να στο απαντήσει κάποιος αυτό με σιγουριά θα πρέπει να διαβάσει τι ακριβώς προβλέπουν τα μισθωτήρια και οι τροποποιήσεις που έχουν υπογράψει, καθώς και οι δηλώσεις taxis που έχουν αποδεχτεί. Έτσι όπως τα έχεις γράψει εγώ τουλάχιστον δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά. 30 λεπτά πριν, paulprog είπε Επίσης μπορεί να γίνει κάτι να σταματήσουν οι ενοχλήσεις και οι προσβολές; Πολλά μπορούν να γίνουν, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο διατίθονται να το τραβήξουν οι συγγενείς σου, και από το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν. 1
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Νομίζω αν το τελευταίο μισθωτήριο είναι νέο και όχι συνέχεια του ή των προηγούμενων, πριν την πρώτη τριετία (του νέου μισθωτηρίου) δε μπορεί να τους διώξει. 1
paulprog Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα τους ενημερώσω ότι τουλάχιστον δεν μπορεί να τους διώξει πριν την λήξη συμβολαίου. Να ηρεμήσουν λίγο γιατί είναι και μεγάλοι άνθρωποι με πίεση, και έχουν να ακούνε και καθημερινά τώρα προσβολές (του τύπου να γίνετε ιδιοκτήτες και όχι ενοικιαστές αν δεν θέλετε να μην σας ενοχλούν, Θα έρχομαι οπότε θέλω γιατί είναι ιδιοκτησία μου, Μήπως θέλατε να μένετε και τζάμπα; ή Μετά από τόσα χρόνια να σας το γράψω μήπως; ότι δεν έχουν τρόπους και τα πτυχία τους είναι ψεύτικα και της πλάκας 😂) 1
Pwpwpw Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paulprog είπε Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα τους ενημερώσω ότι τουλάχιστον δεν μπορεί να τους διώξει πριν την λήξη συμβολαίου. Να ηρεμήσουν λίγο γιατί είναι και μεγάλοι άνθρωποι με πίεση, και έχουν να ακούνε και καθημερινά τώρα προσβολές (του τύπου να γίνετε ιδιοκτήτες και όχι ενοικιαστές αν δεν θέλετε να μην σας ενοχλούν, Θα έρχομαι οπότε θέλω γιατί είναι ιδιοκτησία μου, Μήπως θέλατε να μένετε και τζάμπα; ή Μετά από τόσα χρόνια να σας το γράψω μήπως; ότι δεν έχουν τρόπους και τα πτυχία τους είναι ψεύτικα και της πλάκας 😂) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενα σου, στα καλά καθούμενα άρχισε να εκφράζεται και να προσβάλει έτσι; Μήπως με κάποιο τρόπο προκλήθηκε από τους συγγενείς σου; Μου φαίνεται απίστευτα στα καλά καθούμενα να άρχισει να μιλάει τόσο υποτιμητικά και προσβλητικά ένας ανρθωπος χωρίς να έχουν προηγηθεί αλλά πράγματα, επειδή απλα δεν δέχεται την 50ευρη αύξηση η άλλη πλευρά.Δηλαδή από το 2019 που ανέλαβε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν οκα καλά για 3 χρόνια, και ξαφνικά άρχισε να μιλάει έτσι; Όσο αφορά το ερώτημα σου για την αύξηση δεν έχει δικαίωμα εφοσον δεν έχει λήξει το συμβόλαιο. Όσο αφορά να τους βγάλει εξω χωρίς να είμαι ειδικός, εάν ισχυριστεί ιδιοκατοίκηση νομίζω έχει δικαίωμα να τους βγάλει πριν την λήξη του συμβολαίου. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Pwpwpw 1
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε ισχυριστεί ιδιοκατοίκηση νομίζω έχει δικαίωμα να τους βγάλει πριν την λήξη του συμβολαίου οχι εκει καταργηθει... επαιξε κ εχασε, θα κατσουν εκει εως τη λήξη του συμβολαίου τους... κ εαν συνεχισει τους τραμπουκισμους με ενα καλο δικηγόρο ισως τους πληρωσει κ απο πανω εαν τ9υς εχει βρισει-προσβαλει-απειλεισει 😂 Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από paylidis 1
Pwpwpw Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, paylidis είπε οχι εκει καταργηθει... επαιξε κ εχασε, θα κατσουν εκει εως τη λήξη του συμβολαίου τους... κ εαν συνεχισει τους τραμπουκισμους με ενα καλο δικηγόρο ισως τους πληρωσει κ απο πανω 😂 Α οκ δεν το γνώριζα. Εφοσον έχει καταργηθει και οί ενοικιαστές είναι τυπικοί στην πληρωμή του ενοικίου δεν μπορεί να τους βγάλει πριν την λήξη του συμβολαίου. ΥΓ Ποτε καταργήθηκε αυτό; Πριν 6-7 μήνες βγάλανε φίλο μου από διαμέρισμα επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε να μείνει ο ίδιος μέσα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Pwpwpw 1
greekfragma Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ TAXIS, ΕΧΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ. αυτά. 2 1
paulprog Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενα σου, στα καλά καθούμενα άρχισε να εκφράζεται και να προσβάλει έτσι; Μήπως με κάποιο τρόπο προκλήθηκε από τους συγγενείς σου; Μου φαίνεται απίστευτα στα καλά καθούμενα να άρχισει να μιλάει τόσο υποτιμητικά και προσβλητικά ένας ανρθωπος χωρίς να έχουν προηγηθεί αλλά πράγματα, επειδή απλα δεν δέχεται την 50ευρη αύξηση η άλλη πλευρά.Δηλαδή από το 2019 που ανέλαβε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν οκα καλά για 3 χρόνια, και ξαφνικά άρχισε να μιλάει έτσι; Όσο αφορά το ερώτημα σου για την αύξηση δεν έχει δικαίωμα εφοσον δεν έχει λήξει το συμβόλαιο. Όσο αφορά να τους βγάλει εξω χωρίς να είμαι ειδικός, εάν ισχυριστεί ιδιοκατοίκηση νομίζω έχει δικαίωμα να τους βγάλει πριν την λήξη του συμβολαίου. Έχεις δίκιο που αμφιβάλεις, το ίδιο έκανα και εγώ και ζήτησα να δω όλες τις συνομιλίες (ευτυχώς γίνονται από viber) από τότε που ανέλαβε νέος ιδιοκτήτης (κληρονόμος). Δεν είδα κάτι περίεργο και από τους 2 μέχρι και πριν μερικές μέρες που έγινε όλο αυτό. Εκτός δηλαδή αν έγινε κάτι τηλεφωνικός που δεν μου λένε για κάποιο λόγο. Από συνομιλία φαίνεται να τα πήρε όταν του απέδειξαν με φωτογραφία του συμβολαίου ότι είναι μέχρι το 2024 και δεν λήγει όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, στο οποίο απάντησε «μπερδεύτηκα εγώ, μπερδεύτηκες και εσύ, θέλαμε να το κάνουμε για 1 χρόνο, να κανονίσουμε ραντεβού για την τροποποίηση του λάθους» 1
SB_1957 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, paulprog είπε φωτογραφία του συμβολαίου ότι είναι μέχρι το 2024 και δεν λήγει όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, στο οποίο απάντησε «μπερδεύτηκα εγώ, μπερδεύτηκες και εσύ, θέλαμε να το κάνουμε για 1 χρόνο, να κανονίσουμε ραντεβού για την τροποποίηση του λάθους» Στο taxis έχει δηλωθεί για ένα χρόνο ή μέχρι το 2024? Γιατί αν και εκεί είναι μέχρι 2024, δεν μπερδεύτηκε αλλά άλλαξε γνώμη γιατί πιστεύει ότι μπορεί να το νοικιάσει ακριβότερα! 2
paulprog Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Στο taxis έχει δηλωθεί για ένα χρόνο ή μέχρι το 2024? Γιατί αν και εκεί είναι μέχρι 2024, δεν μπερδεύτηκε αλλά άλλαξε γνώμη γιατί πιστεύει ότι μπορεί να το νοικιάσει ακριβότερα! ναι ναι στο taxis γράφει ξεκάθαρα 2024, προφανώς και δεν μπερδεύτηκε, αλλά και να μπερδεύτηκε δεν μπορεί να τους λέει μπερδευτήκατε και εσείς! 😄
agnostos13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενα σου, στα καλά καθούμενα άρχισε να εκφράζεται και να προσβάλει έτσι; Μήπως με κάποιο τρόπο προκλήθηκε από τους συγγενείς σου; Μου φαίνεται απίστευτα στα καλά καθούμενα να άρχισει να μιλάει τόσο υποτιμητικά και προσβλητικά ένας ανρθωπος χωρίς να έχουν προηγηθεί αλλά πράγματα, επειδή απλα δεν δέχεται την 50ευρη αύξηση η άλλη πλευρά.Δηλαδή από το 2019 που ανέλαβε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν οκα καλά για 3 χρόνια, και ξαφνικά άρχισε να μιλάει έτσι; Όσο αφορά το ερώτημα σου για την αύξηση δεν έχει δικαίωμα εφοσον δεν έχει λήξει το συμβόλαιο. Όσο αφορά να τους βγάλει εξω χωρίς να είμαι ειδικός, εάν ισχυριστεί ιδιοκατοίκηση νομίζω έχει δικαίωμα να τους βγάλει πριν την λήξη του συμβολαίου. Και δεν ήταν πρόκληση οτι δεν συμφωνούν να δίνουν 50 ευρώ αύξηση κάθε χρόνο (χωρίς να το προβλέπει το συμβόλαιο), επειδή έτσι του κάπνισε του νέου ιδιοκτήτη; Προφανώς ο τύπος προσπαθεί να τους αναστατώσει για να φύγουν και να πάρει από άλλους το 50άρι... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από agnostos13 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα