Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου pci δεν την ανιχνεύουν τα windows 10

dancer_69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω dual boot σύστημα windows 10/Linux, αλλά τα τελευταία 5-6 χρόνια τα windows τα χρησιμοποιώ ελάχιστα και για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Έχω λοιπόν μια παλιά κάρτα ήχου συνδεδεμένη σε pci θύρα την οποία την είχα κυρίως λόγω μιας θύρας παλαιού τύπου joystick. Τελευταία λόγω του ότι είχα κάποιο πρόβλημα με την onboard κάρτα(το οποίο δεν έψαξα ιδιαίτερα για να λύσω) άρχισα να τη χρησιμοποιώ. Επειδή η απόδοση και ένταση του ήχου ήταν τελικά καλύτερη τη χρησιμοποιώ από τότε.

Το θέμα τώρα είναι ότι, ενώ στο Linux αναγνωρίζεται και λειτουργεί κανονικά χωρίς καμία επέμβαση, στα windows 10 δεν ανιχνεύεται καθόλου. Δεν εμφανίζεται δηλαδή ούτε στον "Device Manager", ούτε στην ανίχνευση νέου υλικού, ούτε και με την ενεργοποίηση κρυφών συσκευών.  Επειδή η κάρτα είναι παλιά έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στα windows και λειτουργούσε(τουλάχιστον σε windows 7 αλλά μάλλον και στα 10), μετά την εγκατάσταση των οδηγών τους οποίους έχω κρατημένους.

Επειδή όπως ανέφερα παραπάνω τα windows 10 τα χρησιμοποιώ ελάχιστα και γενικά τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγο από τότε που βγήκαν, μήπως υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω για να τη δουν και μου διαφεύγει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια κάρτα ήχου είναι ; 

Θα έπρεπε να ανιχνεύεται σαν hardware έστω και χωρίς να αναγνωρίζονται οι drivers .

Σαν πρώτη προσπάθεια θα έλεγα να περάσεις πάλι τους chipset drivers της μητρικής μήπως έκει ειναι το πρόβλημα , απο την στιγμή που δουλευει στα linux πάει να πει οτι η θύρα pci λειτουργεί κανονικά. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...