or1onas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Γειά χαρά σε όλους. Ένας φίλος μου έδωσε ένα παλιό μηχάνημα για να του ριξω μια ματιά γιατί δεν ανάβει καθόλου. Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από διακοπή ρεύματος. Σε ένα μαγαζί που το πήγε του είπαν ότι έχει καεί το τροφοδοτικό και πρέπει να έχει αρπάξει και η mobo γιατί έκαψε και άλλο ένα κατά τη διάρκεια του ελέγχου που του έκαναν. Εγώ το άναψα με τα πολλά (με το δικό του 'καμμένο' τροφοδοτικό...) και τελικά είδα ότι το μηχάνημα δε μπορεί να ανάψει ΜΟΝΟ όταν συνδέσω καλώδιο ρεύματος πάνω στο σκληρό του δίσκο... Άλλαξα τροφοδοτικό αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Έβγαλα το συγκεκριμένο δίσκο κ τον σύνδεσα σε άλλα 2 pc και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... Φαντάζομαι ότι μάλλον την έχει φάει για τα καλά ο δίσκος. Υπάρχουν δεδομένα τα οποία είναι πολύ σημαντικά μέσα και είναι χρήσιμο να προσπαθήσω τουλάχιστον να τα σώσω. Αν λοιπόν έχετε καμμιά ιδέα σχετικά με το θέμα, θα περιμένω προτάσεις / ιδέες σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kage Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 δηλ.ο σκληρος δουλευει σε αλλο pc? εχω την εντυπωση πως αν εχει καει ο σκληρος χλωμο να βρεις τα δεδομενα. παλιοτερα μου χαν πει οτι πρεπει να το στειλω στην εταιρια κ να σωσουν οτι μπορουν .βεβαια η τιμη ηταν τεραστια...κ ετσι εμεινε οπως ηταν
or1onas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Ευχαριστώ για την απάντηση kage. Ο δίσκος όπως ανέφερα μπήκε κ σε 2 άλλα μηχανήματα αλλά κ εκείνα δεν άναβαν μόλις τον συνέδεσα... Φαντάζομαι συνεπώς ότι όντως ο δίσκος έπαθε συμπικυτρίληξη.Απλά ήθελα να δω μήπως έχει κανείς άλλος καμμία ιδέα για να μπορέσω να πάρω τα δεδομένα (εκτός από το να τον στείλω σε ειδικές για το θέμα εταιρίες, οι οποίες γνωρίζω ότι κοστίζουν πολλά.)
madsc Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Από τα λεγόμενα σου το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως φταίει η πλακέτα. Αν δεν διαθέτει/εις μερικές χιλιάδες € για data recovery, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς έναν ίδιο δίσκο ή έστω ένα δίσκο με την ίδια πλακέτα. Με αρκετή προσοχή κ παραπάνω υπομονή αλλάζοντας την υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον δει κάποιο μηχάνημα και να πάρεις τα data σου. Μιλάμε πάντα για χρονοβόρες διαδικασίες & για πιθανότητες, μιας κ δεν γνωρίζουμε την αιτία που έφερε το δίσκο σε αυτή την κατάσταση. 1. Αυτά τα data δεν μπορούν να βρεθούν από κάπου αλλού; 2. Για ποιόν δίσκο πρόκειται; /sc
or1onas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 Ο δίσκος είναι ένας παλιός WD Caviar 75AA (7.5GB) και δυστυχώς τα δεδομένα του δεν είναι δυνατό να βρεθούν κάπου αλλού. Για τη φάση που λες madsc σχετικά με την πλακέτα το είχα ξανακούσει αλλά είναι όντως μεγάλη ιστορία και μάλλον τελικά θα το παρατήσω το θέμα. Το είπα στο φίλο μου κ μου λέει ότι μάλλον δεν αξίζει τον κόπο για τόσο μπλέξιμο. Ευχαριστώ και πάλι πάντως παιδιά για τη βοήθεια.
kage Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 λεγοντας πλακετα σκληρου για ποια μιλαμε? χωριζεται ο σκληρος σε 2 μερη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.