gasbal1985 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι από επαρχία και στο συγκρότημα που μένω δεν έχει θέση για να συνδεθώ για τηλέφωνο και ίντερνετ. Έχουμε κάποια άλλη λύση;; Το πατρικό μου έχει άμεση οπτική επαφή με το σπίτι μου.. Να σκεφτώ κάτι σε κεραία. Ευχαριστώ πολύ
Aggelos_INSM Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, gasbal1985 είπε Καλησπέρα παιδιά. Είμαι από επαρχία και στο συγκρότημα που μένω δεν έχει θέση για να συνδεθώ για τηλέφωνο και ίντερνετ. Έχουμε κάποια άλλη λύση;; Το πατρικό μου έχει άμεση οπτική επαφή με το σπίτι μου.. Να σκεφτώ κάτι σε κεραία. Ευχαριστώ πολύ Υπαρχει ftth?
Sudowoodo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gasbal1985 είπε Καλησπέρα παιδιά. Είμαι από επαρχία και στο συγκρότημα που μένω δεν έχει θέση για να συνδεθώ για τηλέφωνο και ίντερνετ. Έχουμε κάποια άλλη λύση;; Το πατρικό μου έχει άμεση οπτική επαφή με το σπίτι μου.. Να σκεφτώ κάτι σε κεραία. Ευχαριστώ πολύ Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις νέα σύνδεση, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα (copy paste από παλιό μου post): Spoiler Ο "οδηγός" που μπορώ να σου δώσω με όσα έχω ζήσει και διαβάσει είναι ο εξής: Plan Α) Βλέπεις αν υπάρχουν καμπίνες για VDSL στην γειτονία σου, είτε κάνεις μια βόλτα είτε πας στο fttxgr.eu -> Αν υπάρχουν καμπίνες, ρωτάς για διαθεσιμότητα στον πάροχο που έχει τις καμπίνες, happy end. Plan Β) Αν δεν υπάρχουν καμπίνες για VDSL ή έχεις τεράστια απόσταση απο αυτές και το ΑΚ: (Note: τo plan B εχεί καλήτερα αποτελέσματα απο το Α) -> Τσεκάρεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα για FTTH στο sfbb.gr. Aν εχέις τοτε... happy end! Αν δεν υπαρχεί δυνατότητα για νέα σύνδεση, δυστυχώς για εσένα τα Α & Β μάλλον θα αποτύχουν, αλλα τσέκαρε τα. Plan C) Αν τα plan A και Β αποτύχουν, τότε: -> Τσεκάρεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα για FTTH απο εναλλακτικό πάροχο οπως inalan ή HCN. Plan D) Αν τα plan A, Β και C αποτύχουν, τότε: -> Αν έχεις κάλο 4G σήμα cosmote, βάζεις 24ρα ADSL με speedbooster και θα πιάνεις όσο πιάνει η ADSL + 60mpbs**** ή -> Αν η cosmote δεν έχει καλό 4G εκεί που είσαι ή απλά δεν την γουστάρεις, βάζεις κάποιο πρόγραμμα με unlimited δεδομένα (σε πάροχο που έχει καλό σήμα) σε συνδυασμό με ένα 4G router (πρόσεχε μονό ότι κάποιοι πάροχοι έχουν data caps [ελ: όριο δεδομένων] ) Plan F) Αν όλα τα A, Β και C αποτύχουν, και μόνο τότε: -> Ψάχνεις αν υπάρχει διαθέσιμος WISP πάροχος internet, πχ για αττική υπάρχουν οι SkyTelecom, και FreeToConnect. Τώρα, αν το πατρικό σου έχει ήδη καλή σύνδεση και όπως λες έχεις καλή οπτική επαφή, μπορείς να στήσεις δυο wifi κεραίες με ένα access point μέσα στο σπίτι σου και θα είσαι μια χαρά (με λίγο ανεβασμένο ping μεν, αλλά χωρίς πάγιο δε). Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από Sudowoodo
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, gasbal1985 είπε Τι ει αι το ftth?? https://www.powergame.gr/start-ups-digital/222998/stin-epochi-tou-ftth-eiserchetai-i-ellada-ti-deichnoun-ta-stoicheia-tou-oosa/
gasbal1985 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι όχι δεν έχουμε... Ξέρουμε περίπου κόστος για σύστημα με κεραίες....;;
geoavlonitis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/7313810/Ubiquiti-Litebeam-M5-Εξωτερική-Κεραία-WiFi-Παραβολική-23dBi-με-σύνδεση-Ethernet.html#description Θες 2 τέτοια & καλώδια UTP. Ελπίζω να υπάρχει ιστός από υπάρχουσα κεραία TV αλλιώς θα χρειαστείς και ιστό κατά προτίμηση ανοξείδωτο από ατσάλι. Κάπου στα 150€ το υπολογίζω. Αν υπάρχει και spare ρούτερ ακόμα καλύτερα, αλλιώς ψάχνεις και για ρούτερ-Access Point σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/15898986/Tenda-AC10U-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-5-με-4-Θύρες-Gigabit-Ethernet.html και ανεβαίνει και το κόστος ανάλογα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από geoavlonitis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα