Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα mac του 2010 21,5 και το πούλησα. Σε αυτό είχα περάσει catalina με κάποιο patch (ούτε θυμάμαι πως). Τέσπα, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω με κάποια ρύθμιση / πρόγραμμα και να γίνει σαν καινούργιο (οπως γίνεται στα iphone καπως)?  

Αν σβήσω χειροκίνητα τα δικά μου προγράμματα / αρχεία είναι επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας? Φυσικά θα αποσυνδέσω ο icloud μου

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, L34x88iT είπε

Έχω ένα mac του 2010 21,5 και το πούλησα. Σε αυτό είχα περάσει catalina με κάποιο patch (ούτε θυμάμαι πως). Τέσπα, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω με κάποια ρύθμιση / πρόγραμμα και να γίνει σαν καινούργιο (οπως γίνεται στα iphone καπως)?  

Αν σβήσω χειροκίνητα τα δικά μου προγράμματα / αρχεία είναι επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας? Φυσικά θα αποσυνδέσω ο icloud μου

Δεν έχεις τα συνοδευτικά DVD?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Δεν έχεις τα συνοδευτικά DVD?

Μεταχειρισμένο το είχα πάρει και εγώ. Εξάλλου μέχρι high sierra πήγαινε. Εγώ είχα περάσει με κάποιο τρόπο catalina αλλά δεν θυμαμαι πως είχα δυσκολευθει. Στην ανάγκη θα το ξαναψάξω απλά για να γλύτωνα χρόνο και να το δώσω αυριο ήθελα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, L34x88iT είπε

Μεταχειρισμένο το είχα πάρει και εγώ. Εξάλλου μέχρι high sierra πήγαινε. Εγώ είχα περάσει με κάποιο τρόπο catalina αλλά δεν θυμαμαι πως είχα δυσκολευθει. Στην ανάγκη θα το ξαναψάξω απλά για να γλύτωνα χρόνο και να το δώσω αυριο ήθελα

Για ρίξε μια ματιά παρακάτω :)

https://support.apple.com/en-is/guide/mac-help/mchlp1599/10.13/mac/10.13

Μφχ

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, L34x88iT είπε

Για κάποιο λόγο μου βγάζει μόνο λευκη οθόνη όταν το κάνω αυτό.

Μήπως δεν προλαβαίνεις να πατήσεις τον σωστό συνδυασμό πλήκτρων?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, L34x88iT είπε

Φίλε μου είναι απλό διάλεξε πρώτα ποια έκδοση macOS θέλεις από εδώ:

macOS High Sierra

macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-high-sierra/id1246284741?mt=12

macOS Mojave

macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-mojave/id1398502828?mt=12

macOS Catalina

macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-catalina/id1466841314?mt=12

macOS Big Sur

macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-big-sur/id1526878132?mt=12

κατέβασε την στο mac σου, κατόπιν θα φτιάξεις ένα usb

https://support.apple.com/en-us/HT201372

με το λειτουργικό που έχεις κατεβάσει με την χρήση command

π.χ αν κατεβάσεις το High Sierra θα δώσεις την εντολή 

sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

και κατόπιν όταν το φτιάξεις θα ξεκινήσεις τον iMac από του usb κρατώντας πατημένο κατά την εκκίνηση το πλήκτρο "option" 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτιαξα φλασάκι. Το θέμα είναι οτι δεν μπαίνει με τιποτα σε recovery mode. Όταν πατάω command + R ανοιγει μονο ασπρη οθόνη

Υ.Γ. τώρα σαν έσχατη λύση, έχω αδειάσει τα πάντα από το mac, έχω αποσυνδεθεί απο icloud έχω διαγράψει λογαριασμούς κλπ και έφτιαξα νέο admin χρήστη και διέγραψα το δικό μου. Υπάρχει τρόπος όμως να σβήσω αν έχει κρατηθεί πουθενά κάτι σαν backup? Δηλαδή αν κάνει κάποια στιγμή ο νέος χρήστης recovery από το μηχανημα μπορεί να επαναφέρει αρχεία μου?

EDIT: Τώρα δοκίμασα που είδα κάπου, αντι για command+R πάτησα μόνο το option, επέλεξα ένα MacBase (μάλλον το φλασάκι είναι) και φαίνεται οτι περνάει το λειτουργικό. Για να δούμε....

Επεξ/σία από L34x88iT
Δημοσ.
17 ώρες πριν, L34x88iT είπε

EDIT: Τώρα δοκίμασα που είδα κάπου, αντι για command+R πάτησα μόνο το option, επέλεξα ένα MacBase (μάλλον το φλασάκι είναι) και φαίνεται οτι περνάει το λειτουργικό. Για να δούμε....

Εντάξει έγινε η εγκατάσταση. Το έδωσα :). Σας ευχαριστώ όλους!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...