L34x88iT Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω ένα mac του 2010 21,5 και το πούλησα. Σε αυτό είχα περάσει catalina με κάποιο patch (ούτε θυμάμαι πως). Τέσπα, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω με κάποια ρύθμιση / πρόγραμμα και να γίνει σαν καινούργιο (οπως γίνεται στα iphone καπως)? Αν σβήσω χειροκίνητα τα δικά μου προγράμματα / αρχεία είναι επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας? Φυσικά θα αποσυνδέσω ο icloud μου
kormos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, L34x88iT είπε Έχω ένα mac του 2010 21,5 και το πούλησα. Σε αυτό είχα περάσει catalina με κάποιο patch (ούτε θυμάμαι πως). Τέσπα, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω με κάποια ρύθμιση / πρόγραμμα και να γίνει σαν καινούργιο (οπως γίνεται στα iphone καπως)? Αν σβήσω χειροκίνητα τα δικά μου προγράμματα / αρχεία είναι επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας? Φυσικά θα αποσυνδέσω ο icloud μου Δεν έχεις τα συνοδευτικά DVD?
L34x88iT Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kormos είπε Δεν έχεις τα συνοδευτικά DVD? Μεταχειρισμένο το είχα πάρει και εγώ. Εξάλλου μέχρι high sierra πήγαινε. Εγώ είχα περάσει με κάποιο τρόπο catalina αλλά δεν θυμαμαι πως είχα δυσκολευθει. Στην ανάγκη θα το ξαναψάξω απλά για να γλύτωνα χρόνο και να το δώσω αυριο ήθελα
kormos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, L34x88iT είπε Μεταχειρισμένο το είχα πάρει και εγώ. Εξάλλου μέχρι high sierra πήγαινε. Εγώ είχα περάσει με κάποιο τρόπο catalina αλλά δεν θυμαμαι πως είχα δυσκολευθει. Στην ανάγκη θα το ξαναψάξω απλά για να γλύτωνα χρόνο και να το δώσω αυριο ήθελα Για ρίξε μια ματιά παρακάτω https://support.apple.com/en-is/guide/mac-help/mchlp1599/10.13/mac/10.13 Μφχ
L34x88iT Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, kormos είπε Για ρίξε μια ματιά παρακάτω https://support.apple.com/en-is/guide/mac-help/mchlp1599/10.13/mac/10.13 Μφχ Για κάποιο λόγο μου βγάζει μόνο λευκη οθόνη όταν το κάνω αυτό.
kormos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, L34x88iT είπε Για κάποιο λόγο μου βγάζει μόνο λευκη οθόνη όταν το κάνω αυτό. Μήπως δεν προλαβαίνεις να πατήσεις τον σωστό συνδυασμό πλήκτρων?
L34x88iT Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Οχι δεν νομιζω να φταίει αυτό. Τώρα δοκιμάζω να ξανακατεβάσω το patch
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, L34x88iT είπε Έχω ένα mac του 2010 21,5 και το πούλησα. Σε αυτό είχα περάσει catalina με κάποιο patch (ούτε θυμάμαι πως). Τέσπα, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω με κάποια ρύθμιση / πρόγραμμα και να γίνει σαν καινούργιο (οπως γίνεται στα iphone καπως)? Αν σβήσω χειροκίνητα τα δικά μου προγράμματα / αρχεία είναι επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας? Φυσικά θα αποσυνδέσω ο icloud μου Φίλε μου είναι απλό διάλεξε πρώτα ποια έκδοση macOS θέλεις από εδώ: macOS High Sierra macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-high-sierra/id1246284741?mt=12 macOS Mojave macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-mojave/id1398502828?mt=12 macOS Catalina macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-catalina/id1466841314?mt=12 macOS Big Sur macappstores://apps.apple.com/us/app/macos-big-sur/id1526878132?mt=12 κατέβασε την στο mac σου, κατόπιν θα φτιάξεις ένα usb https://support.apple.com/en-us/HT201372 με το λειτουργικό που έχεις κατεβάσει με την χρήση command π.χ αν κατεβάσεις το High Sierra θα δώσεις την εντολή sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume και κατόπιν όταν το φτιάξεις θα ξεκινήσεις τον iMac από του usb κρατώντας πατημένο κατά την εκκίνηση το πλήκτρο "option"
L34x88iT Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έφτιαξα φλασάκι. Το θέμα είναι οτι δεν μπαίνει με τιποτα σε recovery mode. Όταν πατάω command + R ανοιγει μονο ασπρη οθόνη Υ.Γ. τώρα σαν έσχατη λύση, έχω αδειάσει τα πάντα από το mac, έχω αποσυνδεθεί απο icloud έχω διαγράψει λογαριασμούς κλπ και έφτιαξα νέο admin χρήστη και διέγραψα το δικό μου. Υπάρχει τρόπος όμως να σβήσω αν έχει κρατηθεί πουθενά κάτι σαν backup? Δηλαδή αν κάνει κάποια στιγμή ο νέος χρήστης recovery από το μηχανημα μπορεί να επαναφέρει αρχεία μου? EDIT: Τώρα δοκίμασα που είδα κάπου, αντι για command+R πάτησα μόνο το option, επέλεξα ένα MacBase (μάλλον το φλασάκι είναι) και φαίνεται οτι περνάει το λειτουργικό. Για να δούμε.... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από L34x88iT
L34x88iT Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, L34x88iT είπε EDIT: Τώρα δοκίμασα που είδα κάπου, αντι για command+R πάτησα μόνο το option, επέλεξα ένα MacBase (μάλλον το φλασάκι είναι) και φαίνεται οτι περνάει το λειτουργικό. Για να δούμε.... Εντάξει έγινε η εγκατάσταση. Το έδωσα . Σας ευχαριστώ όλους! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα