Natha Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα μικρό θέμα. Έχω dual SIM κινητό όπου έχω έναν ελληνικό και έναν ξένο αριθμό. Όταν στέλνω μνμ με τον ελληνικό αριθμό δεν έχω πρόβλημα. Όταν όμως στέλνω μήνυμα στα ελληνικά από τον ξένο αριθμό τα αλλάζει αυτόματα σε κεφάλαια. Έχω ψάξει στις ρυθμίσεις αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό για να το αλλάξω.
jim_p Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν η εφαρμογη που λες εινια το google messages*, υπαρχει η ρυθμιση στο ρυθμισεις > συνθετες ρυθμισεις > χρηση απλων χαρακτηρων [> ανενεργο] που στελνει ολα τα μηνυματα με μη λατινικοτς χαρακτηρες οπως ακριβως τα γραφεις, αλλα εχει μικροτερο οριο σε χαρακτηρες ανα sms, πχ 60-70 αντι για 160. Ο λογος που γινεται κατι τετοιο εινια αυτος και πρακτικα σημαινει πως αν στειλεις μια λεξη, πχ "δημητρης", σε utf8 θα σταλει οπως την βλεπεις αλλα σε gsm7 ως "ΔΗΜΗΤΡΗΣ", με τα Δ και Σ να εινια οι μονοι μη λατινικοι χαρακτηρες, ενω τα Η, Μ, Τ και Ρ ειναι πραγματικα τα κεφαλαια των λατινικων h, m, t και p. https://help.goacoustic.com/hc/en-us/articles/360043843154--How-character-encoding-affects-SMS-message-length * https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από jim_p 1
Natha Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι για το Google messages μιλάω, αλλά δεν βρίσκω τις επιλογές όπως τις λες. Βσκ δεν έχει καν συνθέτες ρυθμίσεις. Έχει μόνο ένα general και μετά κάτι chat features. Κινητό Xperia 5 iii αν έχει σχέση
chios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Natha Αν έχεις το Google message κλείσε την επιλογή χρήση απλών χαρακτήρων, θα τα στέλνει με μικρά αλλά μόνο 70 χαρακτήρες όχι 160. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από chios 1
Natha Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, chios είπε @Natha Αν έχεις το Google message κλείσε την επιλογή χρήση απλών χαρακτήρων, θα τα στέλνει με μικρά αλλά μόνο 70 χαρακτήρες όχι 160. Ευχαριστώ πολύ, το έκανα. Αρχικά δεν το έβρισκα, αλλά επειδή είναι dual sim πρέπει να διαλέξεις ξεχωριστά σε ποιο αριθμό θέλεις να το κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα