Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αίτηση φορητότητας από wind (24άρα) σε nova fiber 50.

Ξαφνικά εδώ και 1 μέρα δεν έχω καμία υπηρεσία ούτε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ.

Η υπάλληλος της nova (αρκετά αναλυτική και εξυπηρετική) μου έλεγε ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα 24άρας και έπρεπε να αναλάβει ο οτε κατασκευή γραμμής. Είχαν ενημερώσει λέει το κατάστημα που έκανα αίτηση φορητότηας αλλά δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να μου το πει...

Μετά μου είπαν ότι είμαι ενεργός στην wind ακόμη.

Εκανα δήλωση βλάβης στην wind και έκλεισα ραντεβού να με πάρει τηλέφωνο ο τεχνικός. Ο τεχνικός λέει ότι δεν υπάρχει ενεργή γραμμή για να ελέγξει και να πάρω την nova.

Ξαναπήρα την nova (σε μια περισσότερο βαριεστημένη υπάλληλο αυτή τη φορά) μου λέει ότι δεν είμαι συνδρομητής τους και δεν μπορούν να κάνουν κάτι!

Ποιος φταίει τελικά;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

η γραμμή είναι τελείως νεκρή ουτε καν συγχρονίζει , δεν έχω τηλεφώνο ούτε ίντερνετ.

Η πρώτη υπάλληλος της Νόβα μου τα εξηγήσε αναλυτικά, οι υπόλοιποι μου φαίνεται οτι υπεκφευγουν.

Το θέμα είναι καλό ότι περιμένουν τον ΟΤΕ να κατασκευάσει τη γραμμή αλλά δεν έχει λογική να έχει κοπεί τελείως.

Δημοσ.

ναι στην wind είμαι ακόμα, αλλά με έχουν γραμμένο, κάθε μέρα τηλέφωνο τους παίρνω και δεν κάνουν τίποτα.

μου έχουν δώσει μόνο απεριόριστα δεδομένα σε κινητο και είπαν ότι θα έχω επιστροφη χρημάτων.

είχα καλέσει ακόμα και τεχνικό της wind αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να έρθει γιατί δεν υπάρχει ενεργη γραμμή να ελέγξει! 

το να αργει η κατασκευή γραμμής απο τον ΟΤΕ είναι λογικό αλλά πώς εξηγείται ότι έχει κοπεί πλήρως η γραμμή;

Δημοσ.
Στις 8/9/2022 στις 12:59 ΜΜ, The_Judas είπε

Εκανα αίτηση φορητότητας από wind (24άρα) σε nova fiber 50.

Ξαφνικά εδώ και 1 μέρα δεν έχω καμία υπηρεσία ούτε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ.

Η υπάλληλος της nova (αρκετά αναλυτική και εξυπηρετική) μου έλεγε ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα 24άρας και έπρεπε να αναλάβει ο οτε κατασκευή γραμμής. Είχαν ενημερώσει λέει το κατάστημα που έκανα αίτηση φορητότηας αλλά δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να μου το πει...

Μετά μου είπαν ότι είμαι ενεργός στην wind ακόμη.

Εκανα δήλωση βλάβης στην wind και έκλεισα ραντεβού να με πάρει τηλέφωνο ο τεχνικός. Ο τεχνικός λέει ότι δεν υπάρχει ενεργή γραμμή για να ελέγξει και να πάρω την nova.

Ξαναπήρα την nova (σε μια περισσότερο βαριεστημένη υπάλληλο αυτή τη φορά) μου λέει ότι δεν είμαι συνδρομητής τους και δεν μπορούν να κάνουν κάτι!

Ποιος φταίει τελικά;

Αφου σου ειπαν ότι δεν υπάρχει δίκτυο, τι περιμένεις;

Αν έπεσες σε αυτή την περίπτωση, έλλειψης δικτύου, την πάτησες, γιατί το δίκτυο σου το πήρε κάποιος άλλος που είχε σειρά.

Ευχομαι να μην ειναι αυτο, αλλα αν ειναι μπορεί να περιμένεις και χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν έκανα αίτηση μου είπαν ότι υπάρχει διαθεσιμότητα. υπέγραψα συμβόλαιο σε καταστημα και μου έστειλαν μήνυμα ότι 7/9 θα γίνει ενεργοποίηση.

μετά προέκυψε  ότι ο οτε θα κατασκευάσει τη γραμμή σε λίγες μέρες. 

όπως  και να έχει, είχα κανονικά γραμμη  δεν είναι νέα σύνδεση.

η πλήρης διακοπή της γραμμής πως προκύπτει; πήγε κάποιος και έκοψε ήδη υπάρχουσα γραμμή χωρις ειδοποίηση;

η νοβα δεν έχει έλεγχο διαθεσιμότητας online αλλά σε κοσμοτε wind και βονταφον που βλέπω φαίνεται ότι υπάρχει διαθεσιμότητα στην οδό..!

αν συνεχιστεί αυτο μαλλον θα απευθυνθώ στην εεττ.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://services.forthnet.gr/dslwiz/app/pages

Εδω για ελεγχο διαθεσιμοτητας Nova.

Οσο για τη φορητοτητα, την τελευταια φορα που καναμε εμεις αιτηση, το 2014, απο ΟΤΕ σε Wind, ειχαμε μεινει χωρις υπηρεσια για 1 εβδομαδα. Συνολικα 2 εβδομαδες κρατησε η διαδικασια.

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτός ο σύνδεσμος ελέγχει μόνο αν είσαι ήδη στην νοβα. 

"ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός δεν βρίσκεται στο δίκτυο της Forthnet,
οπότε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος για διαθεσιμότητα VDSL!"

Δημοσ.

Ευχαριστώ έχει διαθεσιμότητα μέχρι και για 200άρα.

οπότε κάτι δεν μου λένε καλά από την νόβα. Είναι πολύ κεντρικό σημείο δεν νοείται να μην υπάρχει γραμμή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεχρι 200αρα; Υπαρχει FTTH υποδομη στην πολυκατοικια σου; Η Nova μονο μεσω FTTH (Fiber to the home) δινει 200αρες. Η 50αρα που επελεξες ειναι VDSL, αν στον ελεγχο διαθεσιμοτητας λεει VDSL LE ειναι απο αστικο κεντρο και τις ταχυτητες που θα εχεις στο περιπου τις δειχνει στον Wizard. Τελος παντων, εντελως διαφορετικος τροπος συνδεσης αναμεσα σε VDSL και FTTH. Το ενα χαλκος (που προϋποθετει υπαρξη ελευθερων ζευγων που μαλλον δεν υπαρχουν στην περιπτωση σου) και το αλλο οπτικη ινα που υπαρχει σιγουρα διαθεσιμοτητα, αλλα παιρνει λιγο παραπανω. Δες και στο sfbb.gr για προσφορες και κουπονι. Το "Είναι πολύ κεντρικό σημείο δεν νοείται να μην υπάρχει γραμμή." δεν βγαζει νοημα γιατι ηδη υπαρχουν παρα πολλες γραμμες ενεργες σε τετοια μερη και συνηθως δεν υπαρχει χωρος στα καφαο για καινουριες.

Ειδα λιγο και το ιστορικο σου πιο πανω, το παρελειψα πριν, και εχω να σου πω πως σε φορητοτητες μεταξυ παροχων, φτιαχνεται καινουριος βρογχος, δεν κρατας τον ηδη υπαρχοντα. Επισης, οπως ειπα πιο πανω, ισως βιαζεσαι και εσυ. Και σε εμας το ιδιο ειχε τυχει και τελικα πηραμε γραμμη μια χαρα.

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ξανακάνει φορητότητα αρκετές φορές και δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Είναι φυσιολογικό να μην έχω γραμμή τηλεφώνου και ιντερνετ εδώ και 6 μέρες; Δεν θα έπρεπε να παραμείνω στην παλιά γραμμή μέχρι να "κατασκευαστεί" η νέα; Αν φτιάξουν γραμμή σε 5 μήνες τι θα κάνω;

Επίσης όπως είπα δεν ενημερώθηκα καθόλου όταν υπέγραψα για την μη διαθεσιμότητα.

Αναφορά σε κείμενο
ADSL - 24M/1 6.21 - 7.00 0.56 - 0.67 12.44 - 12.93 0.87 - 0.87 16.69 - 17.08 0.87 - 0.87
VDSL VPU/VLU FTTC - 30M/3 26.59 - 28.55 2.86 - 2.86 28.55 - 29.93 2.86 - 2.99 28.55 - 29.93 2.86 - 2.99
VDSL VPU/VLU FTTC - 50M/5 27.82 - 47.60 4.76 - 4.99 49.88 - 49.88 4.99 - 4.99 49.88 - 49.88 4.99 - 4.99
VDSL VPU/VLU FTTC - 100M/10 38.40 - 44.09 9.52 - 9.52 90.71 - 92.66 9.98 - 9.98 99.77 - 99.77 9.98 - 9.98
VLU FTTH - 100M/10 100.00 - 100.00 10.00 - 10.00 100.00 - 100.00 10.00 - 10.00 100.00 - 100.00 10.00 - 10.00
VLU FTTH - 200M/20 200.00 - 200.00 20.00 - 20.00 200.00 - 200.00 20.00 - 20.00 200.00 - 200.00 20.00 - 20.00

Αυτά μου βγάζει ως διαθεσιμότητα. Εγώ είχα κάνει αίτηση για fiber 50 (όχι fiber to home).

Η νοβα συνεχώς μου απαντάει ότι πιέζουν να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή χωρίς να ξέρουν πότε.

Η wind στις οποία το δίκτυο ανήκω ακόμη μου έχει δώσει δωρεάν απεριόριστα data αλλά δεν απαντάνε και αυτοί με σαφήνεια . Μόνο ο τεχνικός που είχα καλέσει για έλεγχο μου είπε τηλεφωνικά ότι η γραμμή καταργήθηκε και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

2 επιλογές έχεις ως τώρα, ή περιμένεις και ό,τι γίνει ή κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Εγώ προσωπικά περίμενα ένα μήνα για νέα γραμμή στη Wind και μετά από την καταγγελία στις 3 εβδομάδες κινήθηκαν τα πράγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...