atom4d Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα/Καλησπέρα, Είμαι ένας νέος που κοιτάει να κατασκευάσει ένα σπίτι. Είδα τα προκατ και είτε σε κάποιους αρέσει η ιδέα του προκατ είτε όχι είναι όμορφα και (πιστεύω) πιο οικονομικά από τα συμβατικά. Για να μπω στο θέμα βρήκα μια κατοικία των 49τ.μ. κοστίζει 19.490,97 ( χωρίς έξοδα μεταφοράς γυρω στα 3000 ευρω η νταλίκα από Τουρκία, εργάτες για βοήθεια στην τοποθέτηση και υπεύθυνο από την εταιρία που θα κοστίσει γύρω στις 2 χιλιάδες ) Έχω ένα οικόπεδο των 445τμ που πήρα πρόσφατα χωρίς άδεια για κατοικία. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής Πόσο κοστίζει η αδεια; Πόσο κοστίζει η βάση με ύψος 30 εκατοστών (τόσο ζητάνε) ; Τα έξοδα βαφής ( εσωτερικά λογικά), σιλικόνης (δεν ξέρω που και τι ακριβώς) και mastic (δεν ξέρω τι σημαίνει); Και οι φόροι της κατοικίας; Θα ρωτήσω και Ελλάδα σε θέμα προκατ αλλά οι τιμές παραήταν υψηλές σε δύο ιστοσελίδες που κοίταξα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
john_shadow Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορείς να φέρεις προκάτ από Τουρκία χωρίς τελωνεία κτλ? 1
paylidis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 καλες τιμες εχει ενας με προκατ στη κατερινη με το κλειδι στο χερι, μου τον πεταει συχνα πυκνα διαφημισεις, γυρω στα 650-700 το τμ αν δεν απατωμαι... η βαση και η αδεια δε συμπεριλαμβάνονται μονο... για τη βαση υπολογιζε 30 ποντους οπως ειπες επι τα τετραγωνικα του σπιτιου συν τις βεραντες επι ~200-250€ το κυβικο (υλικα κ εργασια)... με αλλα λογια για 60 τμ βαση θες καπου 18 κυβικα αρα 3600-4500€ αναλογα κ που βρισκεσαι κ το μαστορα..
Titos301 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 να προσεξεις με τερμιτες και γενικα τετοια ζωύφια/εντομα που μπορουν αν εισχωρησουν να κανουν μεγαλη ζημια...
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Titos301 είπε να προσεξεις με τερμιτες και γενικα τετοια ζωύφια/εντομα που μπορουν αν εισχωρησουν να κανουν μεγαλη ζημια... Προκάτ δεν σημαίνει απαραίτητα ξύλινο.
atom4d Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, john_shadow είπε Μπορείς να φέρεις προκάτ από Τουρκία χωρίς τελωνεία κτλ? Δεν νομίζω να μπορείς χωρίς να πληρώσεις κάποιους φόρους έστω. Αλλά και εγώ αυτό θέλω να μαθω! 21 ώρες πριν, paylidis είπε καλες τιμες εχει ενας με προκατ στη κατερινη με το κλειδι στο χερι, μου τον πεταει συχνα πυκνα διαφημισεις, γυρω στα 650-700 το τμ αν δεν απατωμαι... η βαση και η αδεια δε συμπεριλαμβάνονται μονο... για τη βαση υπολογιζε 30 ποντους οπως ειπες επι τα τετραγωνικα του σπιτιου συν τις βεραντες επι ~200-250€ το κυβικο (υλικα κ εργασια)... με αλλα λογια για 60 τμ βαση θες καπου 18 κυβικα αρα 3600-4500€ αναλογα κ που βρισκεσαι κ το μαστορα.. Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Όσο για τερμίτες έβλεπα προκατ σιδερένιας κατασκευής ή απο μπετόν
fredd0 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 υποψιν οτι εχει κι αλλα εξοδα το θεμα, συνδεσεις με ρευμα, νερο, αποτεχευση, σιγουρα και καποιες αντιστοιχες υποδομες αδεια υπολογιζεις απο 60 εως 80 ευρω το τμ και καπου 50 εως 70 το τμ η επιβλεψη
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα σας , συγγνώμη αν κάνω κατάχρηση της συζήτησης εδώ ,απλά αν μπορούσατε να με βοηθήσετε .Ενδιαφέρομαι για την ανέγερση ξύλινης κατοικίας με τον αμερικάνικο τρόπο χτισίματος . Μετά από μία σύντομη έρευνα που έκανα στο internet βρήκα τις εξής κατασκευαστικές εταιρίες : τον Κοφινά , την EasyHome και την WandS Vasilainas . Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε αν γνωρίζετε μία από αυτές τις εταιρίες? Ευχαριστώ πολύ.
V1603 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Επίσης έχει ακούσει κανείς για προελλας , περισσότερο μπετό,και πάλι προκάτ, μου γεμίζει περισσότερο το μάτι. Έχει συνεργαστεί κανείς; Γιατί τούς ζήτησα μια προσφορά , πρόσφατα. Περιμένω.
duende Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Ξεθαβω το θεμα, εχει κανεις σχετικα προσφατη εμπειρια απο αγορα και εγκατασταση προκατ? Επιπλεον κοστη για αδειες, βαση κλπ, για να παρω μια ιδεα? Ευχαριστω
StamTheMan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Υπαρχει αλλο θεμα,με πολλες πληροφοριες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις