Προς το περιεχόμενο

Με αυξήσεις από €100 έως €280 η τιμή του iPhone 14 στην Ελλάδα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί φέτος είναι πρώτη χρονιά που Apple Watch, AirPods και κυρίως τα νέα iphone έχουν τιμή στο θεό. Και κάτι άλλο που θέλω να μου εξηγήσει κάποιος είναι γιατί το 13 pro και 13 pro max είναι επίσης ακριβά αφού έχουν την ίδια τιμή με πέρσι; Δηλαδή του χρόνου το 15 pro max με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα θα αγγίζει τα 3000 ευρώ; Και δεν μιλάμε για τιμές σε μια χώρα που οι μισθοί είναι στο θεό, αλλά για μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση χρόνια τώρα και που αυτόν τον χειμώνα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα σχετικά με βενζίνη, ρεύμα, καύσιμα, ακόμη και αύξηση στα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. ΕΛΕΟΣ 😡 😡😡 🤬🤬🤬

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, lyrasmichael είπε

Εμένα Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί φέτος είναι πρώτη χρονιά που Apple Watch, AirPods και κυρίως τα νέα iphone έχουν τιμή στο θεό. Και κάτι άλλο που θέλω να μου εξηγήσει κάποιος είναι γιατί το 13 pro και 13 pro max είναι επίσης ακριβά αφού έχουν την ίδια τιμή με πέρσι; Δηλαδή του χρόνου το 15 pro max με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα θα αγγίζει τα 3000 ευρώ; Και δεν μιλάμε για τιμές σε μια χώρα που οι μισθοί είναι στο θεό, αλλά για μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση χρόνια τώρα και που αυτόν τον χειμώνα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα σχετικά με βενζίνη, ρεύμα, καύσιμα, ακόμη και αύξηση στα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. ΕΛΕΟΣ 😡 😡😡 🤬🤬🤬

Φίλε μου δυστυχώς η Apple βγάζει τις ίδιες τιμές για όλο τον κόσμο. Δεν την ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ στην Ελλάδα...

8 λεπτά πριν, lyrasmichael είπε

Γιατί άλλαξε η ισοτιμία μεταξύ € & $… μέχρι και πριν λίγους μήνες το 1€ αντιστοιχούσε περίπου σε 0.85$, σήμερα η αντιστοιχία είναι 1 προς 1…

πχ η ευρωπαϊκές εταιρίες έδιναν για κάθε 1000$ αγορών 850€, τώρα για κάθε 1000$ δίνουν 1000€… 

• Like 1

On 09/09/2022 at 10:42, nikos523 said:

Πάντως η διαφοροποίηση των συσκευών ανάμεσα σε Αμερική και τον υπόλοιπο πλανήτη αρχίζει να μεγαλώνει, ενώ πριν γινόταν το αντίθετο (world phone κλπ).

US: eSim only, Satellite, 5G mm wave κεραία

Αναφέρομαι φυσικά στο hardware, γιατί το software φτιάχνεται όταν οι υποδομές των υπολοίπων χωρών έρθουν σε ένα καλό επίπεδο.

Το 5G mmwave λειτουργεί EU ?

• Super Moderators
16 λεπτά πριν, VaggD είπε

Το 5G mmwave λειτουργεί EU ?

Όχι ακόμη. Τώρα ξεκινάνε κάποιες υλοποιήσεις σε κάποιες χώρες αλλά τίποτα συγκεκριμένο ακόμη. 

• Thanks 1

8 minutes ago, billdanos said:

Όχι ακόμη. Τώρα ξεκινάνε κάποιες υλοποιήσεις σε κάποιες χώρες αλλά τίποτα συγκεκριμένο ακόμη. 

Για να καταλάβω επειδή δεν έχω ασχοληθεί, mmwave είναι εντελώς διαφορετικό πρότυπο όποτε δεν θα λειτουργεί καθόλου στην Ευρώπη ή θα λειτουργεί κανονικά αλλά με τις τωρινές ταχύτητες 5G αυτές που υποστηρίζουν οι υποδομές μας ?

• Super Moderators
17 λεπτά πριν, VaggD είπε

Για να καταλάβω επειδή δεν έχω ασχοληθεί, mmwave είναι εντελώς διαφορετικό πρότυπο όποτε δεν θα λειτουργεί καθόλου στην Ευρώπη ή θα λειτουργεί κανονικά αλλά με τις τωρινές ταχύτητες 5G αυτές που υποστηρίζουν οι υποδομές μας ?

Οι συσκευές από US λειτουργούν κανονικά στην Ευρώπη στα 5G δίκτυα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα US μοντέλα έχουν απλά μια επιπλέον κεραία για mmwave (το μικρό κομμάτι πλαστικού στο πλάι της συσκευής), κάτι που δεν έχουν τα non US.

6a0120a5580826970c0278802ddb7f200d.jpeg

• Thanks 1

2 minutes ago, billdanos said:

Οι συσκευές από US λειτουργούν κανονικά στην Ευρώπη στα 5G δίκτυα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα US μοντέλα έχουν απλά μια επιπλέον κεραία για mmwave (το μικρό κομμάτι πλαστικού στο πλάι της συσκευής), κάτι που δεν έχουν τα non US.

6a0120a5580826970c0278802ddb7f200d.jpeg

Σε ευχαριστώ, προέκυψε ένα επαγγελματικό ταξίδι Αμερική και σκέφτομαι να αγοράσω εκεί συσκευή, 13pro max αν υπάρχει και έχει έκπτωση διαφορετικά 14 pro max.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lyrasmichael είπε

Γιατί άλλαξε η ισοτιμία μεταξύ  € & $.

Επίσης για μια επιχείρηση με το μέγεθος πωλήσεων της apple η Ελλάδα και η κάθε χώρα σαν την Ελλάδα είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

Επίσης είναι προιόν πολυτελείας. Αυτό σημαίνει οτι οσο αυξάνεται το εισοδηματικό κλιμάκιο μπορεί και αλλάζει σε κανονικό αγαθό. Το ποσοστό του πληθυσμού που για κάποιο λόγο ενώ ΔΕΝ μπορεί να το αποκτήσει ενώ το θέλει μπορεί να στραφεί στο προηγούμενο μοντέλο και γι αυτό κάνει και μείωση στις τιμές του περσινού μοντέλου η επιχείρηση.

Γενικά με λίγα λόγια ένα αγαθό που λογίζεται πολυτελείας (υπάρχουν και οικονομικά smartphone με €199 που κάνουν SUPER τη δουλειά για το 99% του πληθυσμού)  δε θα έπρεπε να ρωτάμε "πόσο κάνει" γιατι όπως λέμε όταν ρωτάς πόσο κάνει δεν έχεις αρκετά χρήματα να το αγοράσεις.

edit: εγώ πχ έχω onplus 8pro, αν αγόραζα Iphone θα κοιτούσα στο SE 5g για τα 5 χρόνια security updates ιδιως αν βγάλει και καινούριο, για κανένα λόγο δε θα αγόραζα το καινούριο στα €1200 πχ.

Επεξ/σία από zygorito

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν να προσθέσω κάτι εδώ για τις τεχνικές marketing των εταιρειών που με ενοχλεί. Κυκλοφορεί τώρα ένα βίντεο στο YouTube από τους Tony & Chelsea Northrup. Είναι επαγγελματίες φωτογράφοι. Αναφέρονται λοιπόν στην παραπλανητική διαφήμιση της Apple για το iPhone 14 Pro. Στο screenshot που ανεβάζω φαίνονται τα πραγματικά χαρακτηριστικά της υπερευρυγωνιας κάμερας. Ο κυρίως φακός προσφέρει μια ελάχιστη βελτίωση για 2 χιλιοστά (γελάει και το παρδαλό κατσίκι) και ενώ η Apple τον πλασάρει για 48 MP "ξεχνάει" να μας αναφέρει ότι είναι quad bayer αισθητήρας, οπότε και πάλι είναι 12MP. Οπότε δεν φτάνει ότι έρχονται με ανεβασμένες τιμές τα iPhones μας παραπλανούν και από πάνω. Βέβαια, συνολικά σαν συσκευή είναι καλή οπότε έγκειται στην κρίση του καθενός να αποφασίσει αν την θέλει. Ανήκει στην αφρόκρεμα των κινητών τηλεφώνων. Ας μην νομίζουν όμως οι εταιρείες ότι δεν γνωρίζουμε πέντε πράγματα.

Screenshot_20220914-184312.jpeg

Επεξ/σία από JonnyBoy

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 14/9/2022 στις 6:52 ΠΜ, SabotazNic είπε

Τελικη τιμη ποσο? 999 ειναι msrp χωρις φπα πολιτειας

1030 με την επιστροφη. 6.25 ειναι το φπα σε ΜΑ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι στα 30 κολλησες εσυ. Οχι οτι το 1030 με το 1400 απεχουν λιγακι. Ποιος σου ειπε οτι η επιστροφη δεν εχει σημασια; Η επιστροφη που ειναι 30 δεν εχει αλλα τα εξτρα 30 απτα 999 εχουν. Λογικο. Για μενα που εχω apple card και ειδα με την συναλλαγη τα 30 πισω, εχει. 

Επεξ/σία από sterizos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...