Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Πρόβλημα με Chevrolet spark σε πορεία. 

Στα 80χλμ περίπου αρχίζει να τρέμει το τιμόνι και να μην επιταχύνει.

Μερικές φορές κοκκαλωνει και το φρένο και υπάρχει και μυρωδιά φρενών. 

Αν κατεβάσεις ταχύτητες ίσως ξεκοκκαλωσει το φρένο. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν το κάνει πάντα. 

Το αυτοκίνητο έχει πάει σε 4 συνεργεία (έχουμε αλλάξει διάφορα πράγματα)  αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. 

Θα ξαναπώ,  δεν το κάνει πάντα... 

10 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Ναι ναι,  δίσκους,  τακάκια,  ψαλίδια , αντλία φρενών,  συμπλέκτη κλπ κλπ

Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει πάντα. 

Ωραίοι μηχανικοί στα άλλαξαν όλα...ψαλίδια ο άλλος.... συμπλέκτη;;;

Να πας σε αξιόπιστο φρενά να δει τι γίνεται... φυσικά και δημιουργείς φθορά σε πολλά πράγματα όταν το αυτοκίνητο φρενάρει και εσύ κατεβάζεις ταχύτητες.

Με λίγα λόγια έχεις δώσει 500+- ευρώ και ακόμα δεν έχεις έχεις βρει λύση... έχει γεμίσει ο τόπος με μαστρομπαμπηδες.. Απορώ δεν ντρέπονται να μην δίνουν λύση στο πρόβλημα;

Δημοσ.

Μηχανικοί δεν είμαστε αλλά από ότι ακούω πιθανολογώ πως κολλάει κάποιος μηχανισμός δαγκάνας και έτσι είναι σαν να πατάς γκάζι και φρένο μαζί. Θα συμβούλευα να το πας σε κάποιο Καλό συνεργείο και να ελέγξουν το σύστημα επιβράδυνση για τυχόν προβλήματα αφού του περιγράψεις το θέμα. Μην το αγνοείς γιατί θεωρώ πως είναι επικίνδυνο. 

Δημοσ.

Χωρίς να εχω εικόνα... αλλά νομίζω ότι είναι πρόβλημα στο abs για αρχή απομόνωσε το abs όπως έγραψε ενας φίλος 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dynamics είπε

Χωρίς να εχω εικόνα... αλλά νομίζω ότι είναι πρόβλημα στο abs για αρχή απομόνωσε το abs όπως έγραψε ενας φίλος 

Να απομονώσει το ΑΒS?Και αν δεν εχει φρένα μετά;

Πρεπει να πάει σε μηχανικό που ξέρει να το ελέγξει.Αντιπροσωπεία .

Δημοσ.
Στις 8/9/2022 στις 11:48 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Να απομονώσει το ΑΒS?Και αν δεν εχει φρένα μετά;

Πρεπει να πάει σε μηχανικό που ξέρει να το ελέγξει.Αντιπροσωπεία .

Στο δικό μου, όταν το είχα πάρει μεταχειρισμένο, είχε ένα τρέμουλο στο τιμόνι από τα 60χλμ και πάνω. Ο μηχανικός μου , μου έλεγε να κάνω ευθυγράμμιση για αρχή. Έτυχε τότε να έρχεται μια καλοκαιρινή περίοδος και να έχει δωρεάν έλεγχο η επίσημη αντιπροσωπεία σε πολλά σημεία οπότε είπα μια φορά να δοκιμάσω να το πάω εκεί.

Το αποτέλεσμα από τον έλεγχο ήταν να αλλάξω ψαλίδια και ένα κουστούμι πάνω από 2000€ με την έκπτωση! Μάλιστα μου έδωσαν εγγράφως και την προσφορά τους για να μην τρέμει το τιμόνι.

Η λύση ήταν όμως να κάνω ένα ισιωμα στις 4 ζάντες (οι 2 είχαν στραβωσει αρκετά ) και μια ευθυγράμμιση. Το τιμόνι δεν κουνιέται καθόλου όταν πιάνω τα 140  εδώ και 4 χρόνια και 50.000 χλμ. 

Αντιπροσωπεία δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω, μόνο αν το πληρώσει η ασφαλιστική.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Στο δικό μου, όταν το είχα πάρει μεταχειρισμένο, είχε ένα τρέμουλο στο τιμόνι από τα 60χλμ και πάνω. Ο μηχανικός μου , μου έλεγε να κάνω ευθυγράμμιση για αρχή. Έτυχε τότε να έρχεται μια καλοκαιρινή περίοδος και να έχει δωρεάν έλεγχο η επίσημη αντιπροσωπεία σε πολλά σημεία οπότε είπα μια φορά να δοκιμάσω να το πάω εκεί.

Το αποτέλεσμα από τον έλεγχο ήταν να αλλάξω ψαλίδια και ένα κουστούμι πάνω από 2000€ με την έκπτωση! Μάλιστα μου έδωσαν εγγράφως και την προσφορά τους για να μην τρέμει το τιμόνι.

Η λύση ήταν όμως να κάνω ένα ισιωμα στις 4 ζάντες (οι 2 είχαν στραβωσει αρκετά ) και μια ευθυγράμμιση. Το τιμόνι δεν κουνιέται καθόλου όταν πιάνω τα 140  εδώ και 4 χρόνια και 50.000 χλμ. 

Αντιπροσωπεία δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω, μόνο αν το πληρώσει η ασφαλιστική.

Μονο που ο φίλος δεν έχει πρόβλημα μονο με τρέμουλο .

Το τρέμουλο με ζυγοστάθμιση και ίσιωμα σε ζάντες ,αν έχουν πρόβλημα, φτιάχνει.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Μονο που ο φίλος δεν έχει πρόβλημα μονο με τρέμουλο .

Το τρέμουλο με ζυγοστάθμιση και ίσιωμα σε ζάντες ,αν έχουν πρόβλημα, φτιάχνει.

Το παράδειγμα μου ήταν κυρίως για την αντιπροσωπεία, όπου εκεί δεν τους νοιάζει και πολύ, θα σου κόψουν ένα κοστούμι και αν θέλεις το κάνεις. Πλέον έχουν αρκετούς μηχανικούς χωρίς μεγάλη εμπειρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανότατα φιλε μονάδα abs, τα μηχανικό μέρος της μονάδας και όχι ο εγκέφαλος, διαφορετικά θα σου άναβε λαμπάκι.

Μόνο η μοναδα abs συνδυάζει φρενάρισμα και ταχύτητα ( η ταχύτητα μετράται μέσω της μονάδας)

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.

Το κοσκίνισμα στο τιμόνι πιθανότατα γίνεται επειδή όταν εμφανίζεται η βλάβη φρενάρει ακανόνιστα ο μπροστινός άξονας.

Πιστεύω πως κάποιο από τα πιστόνια της μονάδας σου κολλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...