alexander098 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Εχει νοικιασει κανεις αυτοκινητο με αυτη την εταιρια; Ειδα καποιες κριτικες στο google και δεν μου πολυαρεσε οτι κανει λαδιες με την προκαταβολη και δηθεν ζημιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infidel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Αν ψάχνεις πάντως ενοικίαση χωρίς πιστωτική εγώ έχω χρησιμοποιήσει την https://www.carnmotion.gr/el 2 φορές και δεν είχε κάποιο πρόβλημα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, infidel είπε Αν ψάχνεις πάντως ενοικίαση χωρίς πιστωτική εγώ έχω χρησιμοποιήσει την https://www.carnmotion.gr/el 2 φορές και δεν είχε κάποιο πρόβλημα από τους συγκεκριμένους είχα νοικιάσει κι εγώ, αλλά όταν πήγα να παραλάβω το αμάξι μου ζητήσανε πιστωτική. Καλά δε με πείραξε γιατί έτσι κι αλλιώς πιστωτική είχα αλλά κακώς που δε τους ρώτησα και το άφησα έτσι. Το 2019 ή 2020 αυτό, δε θυμάμαι ακριβώς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infidel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Περίεργο. Την δεύτερη φορά που νοίκιασα ήταν πριν ένα χρόνο περίπου. Δεν μου ζήτησαν πιστωτική 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά η ενοικίαση είναι τεράστιο ρίσκο. ΑΝ διαβάσεις όλα τα ψιλά γράμματα θα το καταλάβεις. Γράφω επιγραμματικά. Αν υπάρχει γρατσουνιά λίγων εκατοστών στο αμάξι και δεν γραφεί πριν την παραλαβή, θα την χρεωθείς κατά την παράδοση αρκετές 100άδες €. Κάθε εταιρία έχει λίστα με τα ποσά που χρεώνει. Προ πληρώνεις την εγγύηση που ειναι κάπου 1000€ με κράτηση στην πιστωτική, για να μην σε ψάχνουν σε περίπτωση ζημιών. Τα 1000€ είναι κ η απαλλαγή για κάθε ατύχημα Αν δεν θες να πληρώσεις τα 1000€ ή δεν έχει όριο η κάρτα σου, τοτε πρέπει να πλήρώσεις επιπρόσθετη ασφάλεια για να πέσει το ποσό της απαλλαγής στα 100€, όπου και αυτά θα σου κρατήσουν Αν είναι βρώμικο το αυτοκίνητο κατά την παράδοση, μπορεί να σε χρεώσουν 50€+ καθαρισμό Τέλος σε μερικές εταιρίες, παίρνεις το αυτοκίνητο με έντυπο παράδοσης που έχουν προσυμπληρώσει και αν βρεις χτυπήματα στο αμάξι, δεν μπορείς να το αλλάξεις γιατί δεν υπάρχει κανείς εκεί που είναι το αμάξι. Πας στο αεροδρόμιο δηλαδή, σου δίνουν κλειδιά αμαξιού και σου λενε πήγαινε βρες το αμάξι 30 λεπτά μακρια απο το γραφείο ενοικιάσεως στο Χ παρκινγκ. Αν δεν συμφωνείς για την παραλαβή, θα φας κάμποσες ώρες σε πήγαινε / έλα Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από sphinxgr 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 εγώ έχω νοικιάσει αρκετές φορές αυτοκίνητο. Και στην ελλάδα και σε χώρες ανατολικου μπλοκ που θεωρούνται κάπως πιο επίφοβες. Δεν είχα ποτέ θέμα. Ποτέ δε πήγαν να μου χρεώσουν γρατσουνιές και τέτοια. Έχει τύχει να γυρίσω αυτοκίνητο που ήταν μέσα στη λάσπη. Κυριολεκτικά δε ξεχώριζες τη μάρκα του, έπρεπε να καθαρίσεις τη λάσπη από τη μάσκα. Ούτε ένα σχόλιο δε μου κάνανε Μια φορά μόνο έγινε ζημιά και την πλήρωσα αλλά ήταν καθαρά δικό μου λάθος. Και το δικό μου αυτοκίνητο να είχα το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, θα αναγκαζόμουν να πληρώσω. Αλλά κι εκεί κάνανε λάθος και με χρεώσανε λιγότερο από όσο θα έπρεπε. 1000€ εγγύηση δε δίνεις εκτός αν το αυτοκίνητο είναι μεγάλης κατηγορίας. Σε μερικές χώρες παρόλο αυτά μπορεί να τα δώσεις. Επίσης μια φορά που γύρισα αυτοκίνητο που ο δείκτης δεν ήταν στο φουλ, ενώ το είχα πάρει γεμάτο, εκεί με δαγκώσανε κανονικά. Δηλαδή με χρεώσανε τα εξτρά λίτρα με τιμή λίτρου άστα να πάνε (νομίζω είχε ποινή). Κι εκεί δική μου βλακεία όμως, θα μπορούσα να γεμίσω λίγο νωρίτερα που είχε πρατήριο. Βασικά θα συμφωνήσω, είναι λίγο ρίσκο, Θέλει πολύ προσοχή, περισσότερο από το δικό μας αμάξι διότι μια ζημιά που θα γίνει πολύ πιθανό να σας την χρεώσουν με αυξημένη τιμή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Ψάξε να ενοικιάσεις αυτοκίνητο από γραφείο. Mπες είτε google, είτε google maps και κάνε αναζήτηση γύρω από την περιοχή που θες να επισκεφθείς. Στην συνέχεια, πάρε τηλέφωνο ή στείλε email και ρώτα τα αυτά. Συνήθως βρίσκεις και φθηνότερα και πιο αξιόπιστα. Σημαντικό: Πριν την παραλαβή, βγάζεις φωτογραφίες το αυτοκίνητο (μέσα, έξω, πάνω, κάτω, ειδικά αν έχει χτυπήματα και φθορές, τις βγάζεις ξεχωριστά) και τις στέλνεις με email στο γραφείο ενοικιάσεως, έτσι ώστε να υπάρχει αποδεικτικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexander098 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Το θεμα ειναι οτι οι τιμες της ειναι πολυ ανταγωνιστικες σε σχεση με αλλες εταιριες ενοικιασης. Σκεφτομαι να πληρωσω τα κερατιατικα, την ειδικη ασφαλεια για να γλυτωσω την πολυ μεγαλη εγγυηση. Θα ηθελα να το γλυτωσω αλλα επειδη πιστευω οτι με αυτους ακρη δεν θα βγει ποτε αν μου φορτωσουν κατι που δεν εκανα, καλυτερα να ειμαι "καλλυμενος". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μιας και δουλεψα 15 χρονια ως customer service agent σε πολυεθνικες rentacar (HERTZ, AVIS, GOLDCAR), η Centauro κινειται σε παρομοια, αν οχι ιδια, στρατηγικη, με την Goldcar, μιας και ειναι Ισπανικη και ιδρυθηκε αποπρωην διευθυντικα στελεχη της Goldcar( η οποια πλεον ανηκει στον ομιλο της Europcar ως low cost solution). Παιζουν πολλα ρολο. Για ποια χωρα αναφερεσαι? Πχ Ιταλια η Ισπανια; Ενα μεγαλο ΟΧΙ. Αν αναφερεσαι Ελλαδα παλι παιζει ρολο σε ποια πολη και σε ποιον agent θα πεσεις. Μπορω να γραψω 10 σελιδες με τα "κατορθωματα" της Goldcar, κυριως στους ξενοους τουριστες, αλλα περιεκτικα θα σου προτεινα να κοιταξεις καποιο τοπικο καταστημα ειτε μεσω rentalcars.com ειτε μεσω google και να παιρνεις τηλεφωνα. Αν ψαχνεις να νοικιάσεις με 5-10 €/day να ειααι 100% οτι κατι βρωμαει. Οι πιθανοτητες να χρεωθεις ειτε εξτρα ασφαλιση ειτε ζημια των 350€ ελαχιστον ειναι πολυ μεγαλυτερες αποσο νομιζεις. Επισης εχει να κανει με την διαρκεια. Το θες για μια μερα? Στα 60€ θα λεγα οτι δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα. Εχεις πιστωτικη? Αν οχι, και πας ετσι αφρλης, θα σε γδαρουν η δεν θα σου δωσουν την προπληρωμενη κρατηση. Οποτε δωσε παραπανω πληροφοριες για διαρκεια και χωρα η πολη που ενδιαφερεσαι και αν εχεις πιστωτικη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Η centauro της Goldcar; Δεν μπορώ να το πω πιο ξεκάθαρα : ΜΑΚΡΥΑ. Επίσης, για 1 ημέρα είσαι ~50€ για την πιο μικρή κατηγορία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexander098 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Tommygre είπε Μιας και δουλεψα 15 χρονια ως customer service agent σε πολυεθνικες rentacar (HERTZ, AVIS, GOLDCAR), η Centauro κινειται σε παρομοια, αν οχι ιδια, στρατηγικη, με την Goldcar, μιας και ειναι Ισπανικη και ιδρυθηκε αποπρωην διευθυντικα στελεχη της Goldcar( η οποια πλεον ανηκει στον ομιλο της Europcar ως low cost solution). Παιζουν πολλα ρολο. Για ποια χωρα αναφερεσαι? Πχ Ιταλια η Ισπανια; Ενα μεγαλο ΟΧΙ. Αν αναφερεσαι Ελλαδα παλι παιζει ρολο σε ποια πολη και σε ποιον agent θα πεσεις. Μπορω να γραψω 10 σελιδες με τα "κατορθωματα" της Goldcar, κυριως στους ξενοους τουριστες, αλλα περιεκτικα θα σου προτεινα να κοιταξεις καποιο τοπικο καταστημα ειτε μεσω rentalcars.com ειτε μεσω google και να παιρνεις τηλεφωνα. Αν ψαχνεις να νοικιάσεις με 5-10 €/day να ειααι 100% οτι κατι βρωμαει. Οι πιθανοτητες να χρεωθεις ειτε εξτρα ασφαλιση ειτε ζημια των 350€ ελαχιστον ειναι πολυ μεγαλυτερες αποσο νομιζεις. Επισης εχει να κανει με την διαρκεια. Το θες για μια μερα? Στα 60€ θα λεγα οτι δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα. Εχεις πιστωτικη? Αν οχι, και πας ετσι αφρλης, θα σε γδαρουν η δεν θα σου δωσουν την προπληρωμενη κρατηση. Οποτε δωσε παραπανω πληροφοριες για διαρκεια και χωρα η πολη που ενδιαφερεσαι και αν εχεις πιστωτικη. Θεσσαλονικη, για 3 μερες. Πιστωτικη εχω αλλα με χαμηλο οριο. Μου ειπαν και απο το τηλεφωνο για peugeot 301-308 ή fiat tipo 75€ χωρις την premium ασφαλεια τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Διάβασε και κριτικές στο google να χαρείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Προσωπικά, όταν ανεβαίνω, παίρνω από την θεσσαλονίκη cars. Δεν απαιτείται πιστωτική (νομίζω με την φουλ ασφάλεια που βγαίνει 2-4€/μέρα), αλλά δεν έχουν αυτόματα. Εναλλακτικά από την χαλκιδική cars, αλλά εκεί κρατάνε 1000€ από την κάρτα ή έχουν δυνατότητα χωρίς κάρτα με φουλ ασφάλιση (αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο πιο τσιμπημένη). Βέβαια, για να μου το πουν αυτό (κάρτα vs όχι κάρτα/φουλ ασφάλιση) μου βγάλανε λίγο την πίστη, οπότε, ΙΣΩΣ χρειαστεί να επιμείνεις. Έχουν αυτόματα, αλλά είναι λίγο πιο παλαιών χρονολογιών (2010-2015). Εναλλακτικά, αναλόγως και από που θες να παραλάβεις το αυτοκίνητο, ψάξε στην Αγγελάκη, έχει αρκετά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexander098 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, sphinxgr είπε Διάβασε και κριτικές στο google να χαρείς Λογω αυτων των κριτικων εγινε το θεμα. Οκ, χαμηλες τιμες, αλλα αμα ειναι να σε φορτωσουν οτι βρουν καλυτερα να αγορασω αμαξι 11 ώρες πριν, csontheline είπε Προσωπικά, όταν ανεβαίνω, παίρνω από την θεσσαλονίκη cars. Δεν απαιτείται πιστωτική (νομίζω με την φουλ ασφάλεια που βγαίνει 2-4€/μέρα), αλλά δεν έχουν αυτόματα. Εναλλακτικά από την χαλκιδική cars, αλλά εκεί κρατάνε 1000€ από την κάρτα ή έχουν δυνατότητα χωρίς κάρτα με φουλ ασφάλιση (αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο πιο τσιμπημένη). Βέβαια, για να μου το πουν αυτό (κάρτα vs όχι κάρτα/φουλ ασφάλιση) μου βγάλανε λίγο την πίστη, οπότε, ΙΣΩΣ χρειαστεί να επιμείνεις. Έχουν αυτόματα, αλλά είναι λίγο πιο παλαιών χρονολογιών (2010-2015). Εναλλακτικά, αναλόγως και από που θες να παραλάβεις το αυτοκίνητο, ψάξε στην Αγγελάκη, έχει αρκετά. Εψαξα και τις δυο εταιριες που εγραψες, οι τιμες ειναι αρκετα υψηλες για τα αυτοκινητα που με ενδιαφερουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, alexander098 είπε Εψαξα και τις δυο εταιριες που εγραψες, οι τιμες ειναι αρκετα υψηλες για τα αυτοκινητα που με ενδιαφερουν. Νομίζω ότι όλοι -που δεν έχουν ψιλά γράμματα (ψιλά όμως, όχι μαλακίες) δεν θα παίξουν κάτω από 35-50€/μέρα, ειδικά στις 3 μέρες (έψαχνα πρόσφατα και διαπίστωσα ότι μέχρι τις 3 μέρες είναι ακριβή η ενοικίαση, μετά ξεκινάει η κάθοδος). Πάντα για την μικρότερη κατηγορία ή την αμέσως επόμενη. Επίσης, με την άνοδο των τιμών σε καινούρια/μεταχειρισμένα, λογικά να τσίμπησαν και οι ενοικιάσεις (ακόμα χειρότερα άμα είσαι μέσα στην σεζόν). Πάντως, ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή στα 10 ή 15€/μέρα. Κάπου βρωμάει και θα σου βγει ακριβά στο τέλος. Όπως και να έχει, καλό ταξίδι! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα