Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ και συγκεκριμένα στο digital marketing. Ήδη έχω ολοκληρώσει 2 e-learnings για να πάρω κάποιες βασικές γνώσεις και φυσικά μήπως καταφέρω να βρω μια Junior θέση. Αλλά τζίφος.

Εργάζομαι ως πωλητής σε εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια. Αξιοπρεπής μισθός με αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας. 

Πρώτο πτυχίο έχω Φιλολογίας. Καμία σχέση δηλαδή. Απλά δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα και βρήκα εργασία στις πωλήσεις, όπου σιγά σιγά εξελίχθηκα. 

Το digital marketing αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Απλά είμαι ήδη 34,  και απότι φαίνεται, ακόμα και για junior θέσεις των 600-650 ευρώ, κοιτάνε την ηλικία στην Ελλάδα. 

Αξίζει σε αυτή την ηλικία; Η ακόμα και με μεταπτυχιακό θα βρω junior θέση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει να έχεις ένα μεταπτυχιακό και το πτυχίο σου ή μόνο το πτυχίο σου? Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο..εσύ αν αντέχεις....

Επεξ/σία από pi314
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 7/9/2022 στις 11:31 ΜΜ, pi314 είπε

Αξίζει να έχεις ένα μεταπτυχιακό και το πτυχίο σου ή μόνο το πτυχίο σου? Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο..εσύ αν αντέχεις....

Προφανώς και σε κάθε περίσταση αξίζει το μεταπτυχιακό. Συμφωνώ και για τις αντοχές. 

Απλά, θέλει πολύ σκέψη και αναζητηση για το σωστό μεταπτυχιακό (στο οποίο μπορεί να μην με δεχτούν). Διότι, δεν έκανα σωστή επιλογή πρώτου πτυχίου και το σκέφτομαι παρά πολύ για αυτό. Δικαιολογίες θα μου πεις. Ίσως. Απλά με έχει πάρει κάπως από κάτω. 

Τέλος, κοιτάω ένα αντίστοιχο μάστερ στο Μητροπολιτικό. Διαβάζω αρνητικά σχόλια για το κολλέγιο αυτό. Δεν ξέρω αν αξίζει από κολλέγιο. Κυρίως για τις γνώσεις που θα λάβει κάποιος. Όχι για αναγνώριση. Εξάλλου στον ιδιωτικό τομέα προσπαθώ να εξελιχθώ όσο μπορώ. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Kostas181988 είπε

Προφανώς και σε κάθε περίσταση αξίζει το μεταπτυχιακό. Συμφωνώ και για τις αντοχές. 

Απλά, θέλει πολύ σκέψη και αναζητηση για το σωστό μεταπτυχιακό (στο οποίο μπορεί να μην με δεχτούν). Διότι, δεν έκανα σωστή επιλογή πρώτου πτυχίου και το σκέφτομαι παρά πολύ για αυτό. Δικαιολογίες θα μου πεις. Ίσως. Απλά με έχει πάρει κάπως από κάτω. 

Τέλος, κοιτάω ένα αντίστοιχο μάστερ στο Μητροπολιτικό. Διαβάζω αρνητικά σχόλια για το κολλέγιο αυτό. Δεν ξέρω αν αξίζει από κολλέγιο. Κυρίως για τις γνώσεις που θα λάβει κάποιος. Όχι για αναγνώριση. Εξάλλου στον ιδιωτικό τομέα προσπαθώ να εξελιχθώ όσο μπορώ. 

Απο φιλη που εκανε μαστερ στο Μητροπολιτικο φετος, που ειπε 1ον οτι υπάρχει μεγαλη ανοργανωσια και 2ον σε ξεκινανε απο κατι τρελες τιμες, τυπου 8000€, για να πεσουν τελικα με τα παζαρια στις 6500€..δεν ξερω αν αξίζει τον κοπο, ακομα κ για ιδιωτικο τομεα..

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 7/9/2022 στις 11:17 ΜΜ, Kostas181988 είπε

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ και συγκεκριμένα στο digital marketing. Ήδη έχω ολοκληρώσει 2 e-learnings για να πάρω κάποιες βασικές γνώσεις και φυσικά μήπως καταφέρω να βρω μια Junior θέση. Αλλά τζίφος.

Εργάζομαι ως πωλητής σε εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια. Αξιοπρεπής μισθός με αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας. 

Πρώτο πτυχίο έχω Φιλολογίας. Καμία σχέση δηλαδή. Απλά δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα και βρήκα εργασία στις πωλήσεις, όπου σιγά σιγά εξελίχθηκα. 

Το digital marketing αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Απλά είμαι ήδη 34,  και απότι φαίνεται, ακόμα και για junior θέσεις των 600-650 ευρώ, κοιτάνε την ηλικία στην Ελλάδα. 

Πολύ χαμηλός μισθός μου φαίνεται για entry θέσεις 

τοσο δίνουν σε πρακτικαριους 

Δημοσ.
Στις 7/9/2022 στις 10:17 ΜΜ, Kostas181988 είπε

Καλησπέρα.

μη σκεφτεσαι αρνητικα αλλα θετικα.

Η γνωση ειναι δυναμη, ενα μεταπτυχιακο ποτε δε παει χαμενο. Εκτος απο γνωση σου προσφερει γνωριμιες, αναβαθμιζει βιογραφικο και στη περιπτωση σου ανοιγει πορτες σε νεες θεσεις εργασιας.

Αν εχεις χρηματα/χρονο ασφαλως να το κανεις δεν εχει τρελες απαιτησεις και φανταζομαι οτι δεν ειναι αναγκη να το κανεις δια ζωσης.

Με τη προυπηρεσια στις πωλησεις και με το μεταπτυχιακο στο μαρκετιν μπορεις να βρεις δουλεια ως product expert που ειναι σε ανθηση και στη χωρα μας δηλαδη να ξερεις τα παντα για ενα προιον (σε επιπεδο πωλησεων/χαρακτηριστικων) αλλα και να το προμοταρεις χωρις την αναγκη τμηματος μαρκετιν (ή εστω σε συνεργασια με αυτο το τμημα)

καλη σταδιοδρομια απο εμενα

Δημοσ.

Το digital marketing δεν θέλει μεταπτυχιακό. Εργάζονται πολλοί γνωστοί μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάνεις δεν έχει μάστερ σε αυτό το αντικείμενο. Όλοι όμως έχουν σχετικό πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ.

Τι σεμινάρια ειναι αυτά που έχεις κάνει; Για συνεντεύξεις σε καλούν και απλά δεν παίρνεις offer ή δεν σε καλούν καν; Αν ισχύει το πρώτο τότε πρέπει να στέλνεις περισσότερα (η εύρεση εργασίας είναι από μόνη της full-time job... Θα βαρεθείς να στέλνεις βιογραφικά). Αν δεν σε καλούν καν τότε ίσως πρέπει να μιλήσεις με έναν ειδικό σε θέματα cv για να σε κατατοπίσει.

Μην δώσεις 6000€+ για το μητροπολιτικό ή άλλο τέτοιο κολλέγιο. Μπες udemy, Coursera, edx και πάρε courses (πάρε και ένα μάθημα αρχές μάρκετινγκ για να έχεις μια εικόνα για το αντικείμενο συνολικά- έχει το edx κάποια αξιόλογα). 

Φτιάξε μια καμπάνια Google Ads χωρίς να την ανεβάσεις απλά για να δείξεις ότι ξέρεις πέντε πράγματα. 

Μπες στο linkedin και δες τι πιστοποιήσεις έχουν όσοι κάνουν αυτή την δουλειά. Έχει και ένα κανάλι στο YouTube που μιλάει για το digital marketing, δεν θυμάμαι τώρα πως το λένε αλλά αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις αρκετή πληροφορία. Στο εξωτερικό βλέπω να εργάζονται φιλόλογοι στο digital marketing οπότε μην σε ανησυχεί που δεν έχεις σχετικό πτυχίο. 

Όσον αφορά την ηλικία.. καμία σημασία δεν έχει, και σε συμβουλεύω να βγάλεις από το βιογραφικό σου ο,τι μπορεί να φανερώσει την ηλικία σου γιατί αποτελεί διάκριση. Δεν έχουν καμία δουλειά να ξέρουν την ηλικία σου, εκτός και αν πας για μοντέλο, ηθοποιός ή κάποιο άλλο επάγγελμα που πρέπει να ξέρουν. Good luck 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...