Προς το περιεχόμενο

iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max με 48MP κύρια κάμερα και «έξυπνο» notch

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, karamela693 είπε

Προφανώς 13 pro max, έχει καλύτερο ultra wide φακό, έχει τηλεφακο και έχει και 120hz οθόνη….και φυσικά σασί από ατσάλι και όχι από αλουμίνιο όπως το 14 plus

Ακριβώς αυτό, και θέλω να καταλήξω στο εξής:

Λόγω της διαφοράς των τιμών που προέκυψε από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας, έχουμε φτάσει φέτος σε καταστάσεις όπου τα προηγούμενα (13) μοντέλα απειλούν σοβαρά με κανιβαλισμό τα καινούργια (14), τουλάχιστον στην Ευρώπη όπου η μεταβολή της ισοτιμίας επηρέασε σημαντικά τις τιμές των καινούργιων. Ακόμα πιο κραυγαλέο είναι το φαινόμενο στα Apple Watch (7 vs 8), όπου προφανώς είναι ακόμα πιο αδικαιολόγητη η εκτιμώμενη διαφορά των 100 ευρώ με αντίκρυσμα ένα θερμόμετρο... περιόδου.

Η Apple κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος που δεν άφησε το "αόρατο χέρι" της... συναλλαγματικής ισοτιμίας να αλλάξει και τις τιμές στα 13 κατά τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θες τουβλο; παρε 13 pro max
θες μεγαλη οθονη & ελαφρυ; παρε 14 plus
θες να φαινεται οτι πηρες το καινουριο; παρε 14 pro max ΜΩΒ
θα σαι ο μονος που θα εχει pro max σε αυτο το χρωμα ;)
ασε τη πλεμπα να εχει χρυσα ασπρα μαυρα που μπορει να ειναι και 11αρια
πτωχαιοι

Επεξ/σία από akaloith

4 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Λόγω της διαφοράς των τιμών που προέκυψε από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας, έχουμε φτάσει φέτος σε καταστάσεις όπου τα προηγούμενα (13) μοντέλα απειλούν σοβαρά με κανιβαλισμό τα καινούργια (14), τουλάχιστον στην Ευρώπη όπου η μεταβολή της ισοτιμίας επηρέασε σημαντικά τις τιμές των καινούργιων. Ακόμα πιο κραυγαλέο είναι το φαινόμενο στα Apple Watch (7 vs 8), όπου προφανώς είναι ακόμα πιο αδικαιολόγητη η εκτιμώμενη διαφορά των 100 ευρώ με αντίκρυσμα ένα θερμόμετρο... περιόδου.

Η Apple κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος που δεν άφησε το "αόρατο χέρι" της... συναλλαγματικής ισοτιμίας να αλλάξει και τις τιμές στα 13 κατά τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Έτσι ακριβώς, σκέψου ότι το απλό iPhone 14 θα κάνει σχεδόν όσο το iPhone 13 pro….έχει καεί με το καλημέρα το 14αρι…..είναι η πρώτη φορά που λιγοι στην Ευρώπη θα δώσουν τα 12αρια και τα 13αρια για να πάρουν το 14.

Δυστυχως το απλό 14 στην βασική έκδοση θα ξεκινάει στην Ελλάδα από 1.000+ ευρώ παρά πολλά.

2 ώρες πριν, JonnyBoy είπε

Το iPhone έχει το κοινό του όμως για καλούς λόγους. Θα μιλήσω για τα προηγούμενα. Βλέπεις ότι έρχεται πάντα με τον ισχυρότερο - με διάφορα - επεξεργαστή. Και δεν θερμαίνεται και κάνει καλή διαχείριση ενέργειας. Επίσης έχει πολύ καλή αξία μεταπώλησης. Υστερεί σε λειτουργικό σύστημα και συνήθως δεν ενσωματώνει τις καλύτερες κάμερες στην αγορά (σαν hardware εννοώ). Κοστίζει περισσότερο αλλά σου δίνει κάποια πράγματα. Είναι το τι ζητά ο καθένας. Τώρα στα καινούργια θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τις διαστάσεις των αισθητήρων στις κάμερες.

εγω 3 iphone που ειχα και τωρα το 13 μια χαρα θερμαίνεται και λογικο ειναι να θερμαινεται.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Λόγω της διαφοράς των τιμών που προέκυψε από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας, έχουμε φτάσει φέτος σε καταστάσεις όπου τα προηγούμενα (13) μοντέλα απειλούν σοβαρά με κανιβαλισμό τα καινούργια (14),

Τα pro μοντέλα θα σταματήσουν να πωλούνται για αυτό ακριβώς τον λόγο. Μονο το απλο 13 και 13mini θα συνεχισουν να πωλουνται, οπως  εγινε και με τα 12pro/max οταν βγηκαν τα 13ρια.

Οποιος πήρε πήρε.

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Τα pro μοντέλα θα σταματήσουν να πωλούνται για αυτό ακριβώς τον λόγο. Μονο το απλο 13 και 13mini θα συνεχισουν να πωλουνται, οπως  εγινε και με τα 12pro/max οταν βγηκαν τα 13ρια.

Οποιος πήρε πήρε.

Για τις επόμενες μέρες/εβδομάδες τουλάχιστον, και μέχρι να υπάρχει ικανή διαθεσιμότητα στα 14 -θυμόμαστε όλοι πέρσι πόσο άργησαν να έχουν διαθεσιμότητα στην Ελλάδα τα 13- μια χαρά θα συνεχίζουν να πωλούνται. Από επίσημα καταστήματα (όχι σκρουτζομάγαζα), μέχρι να εξαντληθεί το στοκ. Οπότε ακόμα προλαβαίνει όποιος ενδιαφέρεται, αφού η Apple κρατάει τις τιμές τους στα προ της αλλαγής τής ισοτιμίας επίπεδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οποιος πήρε πήρε.

Για ένα διάστημα θα υπάρχουν ακόμα μέχρι να τα αποσύρουν, προφανώς για αυτο το κάνουν για να μην κάψουν τα νέα μοντέλα, αλλιώς κανένας δεν θα τα αγόραζε στην Ευρώπη. Το ξέρει καλά το παιχνίδι η Apple και φροντίζει για αυτο….δεν είναι τυχαίο ότι απο τις προηγούμενες γενιές όπως είπες σχεδόν πάντα συνεχιζουν να πουλάνε μόνο τα φτηνά και βασικά μοντέλα, και τα pro εξαφανίζονται με το που βγει νέο μοντέλο…

Επεξ/σία από karamela693

Και το ερωτημα τωρα ειναι, Silver, Blue or Green 13 Pro?? Αρκετα τραβηξα με το 8αρι, ωρα επιτελους για αλλαγη. Και να περιμενω μηπως και πεσουν οι τιμες ακομη λιγο ή να το χτυπησω τωρα που υπαρχουν ακομη σε αποθεμα??

Μόλις τώρα, Dead-Poet είπε

Για τις επόμενες μέρες/εβδομάδες τουλάχιστον, και μέχρι να υπάρχει ικανή διαθεσιμότητα στα 14 -θυμόμαστε όλοι πέρσι πόσο άργησαν να έχουν διαθεσιμότητα στην Ελλάδα τα 13- μια χαρά θα συνεχίζουν να πωλούνται. Από επίσημα καταστήματα (όχι σκρουτζομάγαζα), μέχρι να εξαντληθεί το στοκ. Οπότε ακόμα προλαβαίνει όποιος ενδιαφέρεται, αφού η Apple κρατάει τις τιμές τους στα προ της αλλαγής τής ισοτιμίας επίπεδα.

Αυτές οι ημέρες/εβδομάδες δεν ειναι αρκετές για να δουμε καποιο καποιο σοβαρο κανιβαλισμα των τιμων, ειδικά και με τις εξελιξεις σε ενέργεια.

Ούτως ή άλλως η πλειοψηφια του κόσμου και σε Αμερικη και σε Ευρώπη, ανέκαθεν τα φθηνότερα μοντέλα κοιταζε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, karamela693 είπε

Για ένα διάστημα θα υπάρχουν ακόμα μέχρι να τα αποσύρουν, προφανώς για αυτο το κάνουν για να μην κάψουν τα νέα μοντέλα, αλλιώς κανένας δεν θα τα αγόραζε στην Ευρώπη. Το ξέρει καλά το παιχνίδι η Apple και φροντίζει για αυτο….δεν είναι τυχαίο ότι απο τις προηγούμενες γενιές όπως είπες σχεδόν πάντα συνέχουν να πουλάνε μόνο τα φτηνά και βασικά μοντέλα και τα pro εξαφανίζονται με το που βγει νέο μοντέλο…

Ακόμα και σε ευθέως συγκρίσιμα, "απλά" μοντέλα που θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν παράλληλα και τον προσεχή χρόνο ("απλό" 13 vs "απλό" 14), η διαφορά φέτος θα είναι τόσο μεγάλη (200 ευρώ), που ο υποψήφιος αγοραστής θα σκεφτεί διπλά και τριπλά αν αξίζει να δώσει τέτοια διαφορά. Αν μάλιστα πέσει και η τιμή του "απλού" 13 όπως γινόταν αντίστοιχα κάθε χρόνο, η διαφορά μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Δεν μιλάμε για 70 ή για 100 ευρώ όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια με σχεδόν σταθερές τις ισοτιμίες.

Επεξ/σία από Dead-Poet

3 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Ακόμα και σε ευθέως συγκρίσιμα, "απλά" μοντέλα που θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν παράλληλα και τον προσεχή χρόνο ("απλό" 13 vs "απλό" 14), η διαφορά φέτος θα είναι τόσο μεγάλη (200 ευρώ), που ο υποψήφιος αγοραστής θα σκεφτεί διπλά και τριπλά αν αξίζει να δώσει τέτοια διαφορά. Δεν μιλάμε για 70 ή για 100 ευρώ όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια με σχεδόν σταθερές τις ισοτιμίες.

Έτσι ακριβώς είναι, ειδικά φέτος ψιλό χαντακώσανε το απλό iPhone 14 που στην πράξη δεν έχει ουσιαστική διαφορά από το 13, δεν αξίζει να δώσεις 200 ευρώ εχτρα για να πάρει κάποιος το 14 αντί του 13. Μόνο το 14 plus ίσως έχει ένα ενδιαφέρον για ορισμένους λόγω μεγάλου μεγέθους, καλής μπαταρίας και σχετικά μικρό βάρος για τον όγκο του.

• Like 1

28 λεπτά πριν, akaloith είπε

ναι θα παρουν το κυκλακι και θα το κανουν νησι.... με μαυρο γυρω γυρω...
ζω για να δω και αυτην την ανοησια

Κάτι έχεις πάθει εσύ απόψε με τις τρύπες τα νησιά κ τα χάπια!

Γιατί η πρώτη φορά θα ναι; Εδώ αντέγραψαν το κακάσχημο notch, δε θα αντιγράψουν αυτό το ωραίο εφέ του χαπιού; Πρέπει να παραδεχτείς ότι το εκμεταλλεύτηκε πολύ πανέξυπνα με το νησί το χάπι.

Κοίταξε να δεις κάτι. Έφαγα τα καλύτερα μου χρόνια να λιώνω να ξεκλειδώσω boot loaders, να περάσω twrp, να δοκιμάζω rom, να κάνω undervolting, να παίζω με governors, να έχω το νου μου συνέχεια πότε θα έχω ανοιχτό το wifi όταν είμαι σπίτι, πότε να ανοίξω δεδομένα κ να κλείσω wifi, πότε να γυρίσω σε 2g να μη μου τρώει μπαταρία το 3g κτλ. Δε λέω, ωραίο το android. Έπαιξα μαζί του για 15 χρόνια.
Όπου βρισκόμουν κ όπου στεκόμουν έκραζα την Apple κ τα φανατισμένα τυπάκια της. Τους θεωρούσα ανίδεους κ ότι τρώνε ότι τους πλασάρει η Apple. Μέχρι που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το μηλαρόφωνο με το 11 Pro Max.

Δεν υπάρχει γυρισμός για μένα. Και σου ξανά λέω είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να πειράζω κ να σκαλίζω τα πάντα, γουστάρω Linux μέχρι το κόκκαλο κτλ. Αλλά το iphone είναι iphone.

Σε νιώθω ότι το ζαχαρώνεις το Plus. Κάνε την κίνηση!!

46 λεπτά πριν, Zus είπε

Ήρθε η ώρα να περάσει στην ιστορία το iPhone 11 Pro Max.

Αγορά από day one της κινητάρας, παρτάρες στο νησί και τα droid fanboys να ατενίζουν τις... τρύπες τους 😛 

Αν σου πω ότι δε μπορώ να αποχωριστώ τις καμπύλες του 11αριου θα με πιστέψεις; Δε μου αρέσει το flat design καθόλου.

• Like 8
  • Thanks 3

7 λεπτά πριν, leonidas_ είπε

Αν σου πω ότι δε μπορώ να αποχωριστώ τις καμπύλες του 11αριου θα με πιστέψεις; Δε μου αρέσει το flat design καθόλου.

Βάλε θήκη και δεν θα σου λείπει τίποτα πλέον! :D 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...