Dead-Poet Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε Δεν είναι υψηλές οι τιμές. Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλοί! Όπως λένε κάποιοι "δεν είναι ακριβό το ρεύμα, εσείς είστε φτωχάλες", ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glysigakis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Lidar Sensor έχουν μόνο τα Pro μοντέλα αν κατάλαβα καλά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, glysigakis είπε Lidar Sensor έχουν μόνο τα Pro μοντέλα αν κατάλαβα καλά? Ναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomrk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Ψιλοάσχετη ερώτηση, αλλά το δολλάριο ανέβηκε στην τιμή του ευρώ ή το ευρώ κατέβηκε στην τιμή του δολλαρίου? Ή το βλέπω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 No, iPhone 13 doesn’t have Dynamic Island since Apple introduced this new feature on iPhone 14 Pro model with the new A16 Bionic Chip Αστειο για software gimmick Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosjc Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή τα σχόλια είναι πάρα πολλά (ως συνήθως όταν υπάρχει apple), και διαβάζοντας τα ήθελα να απαντήσω σε πολλά από αυτά αλλά είναι αδύνατον, τα συγκεντρώνω και ας πάρει ο καθένας τις απαντήσεις του! Αναφέρθηκε ότι το λειτουργικό της apple (iOS) είναι κατώτερο από τον ανταγωνισμό. Για εμένα είναι ο βασικός λόγος αγοράς iphone. Δουλεύω συχνά με android λόγω εργασίας και απλά δεν παλέυεται. Όχι από θέμα δυνατοτήτων, αλλά μιλάμε ότι εδώ και 15 χρόνια με iOS, ζήτημα να έχω δει πάνω από 10 φορές κρασάρισμα εφαρμογής ή κόλλημα κινητού ή αργή απόκριση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Ακόμα και το iphone 6s της γυναίκας μου είναι σταθερότατο και πάει σφαίρα! Αντίθετα όποια συσκευή android και να έχει περάσει από τα χέρια μου (από 100€ έως και 1200+€) δεν υπάρχει περίπτωση μετά από 3-5 μήνες χρήσης να μην σέρνεται, να μην κρασάρει, να μην βγάζει διάφορα προβλήματα από μικρά μέχρι μεγάλα. Το dynamic island (που φαντάζομαι πως μεταφράζεται ως "δυναμική νησίδα" λόγω σχήματος) είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να καλυφθεί αυτό το... χάλι του pill που δυστυχώς το θεωρώ ενοχλητικότερο του notch (το notch είναι τουλάχιστον στην άκρη της οθόνης). Σαφώς δεν κρύβεται σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάποια καλύτερη υλοποίηση μέχρι τώρα (δεν ξέρω αν η απλή τρύπα προσφέρει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι αισθητήρες που έχει το iphone, αλλά φαντάζομαι πως όχι και έτσι δεν το συγκρίνω). Η τιμή από την apple ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ! Η αύξηση είναι λόγω ισοτιμίας (και ίσως και αισχροκέρδειας). Στο μοντέλο που παίρνω συνήθως και με ενδιαφέρει Pro 256gb έχει τελικά μια αύξηση των 170€!!! (1379-1549). Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη η αύξηση!!! Στο αν αξίζει η αναβάθμιση από το 13, προφανώς και όχι, ειδικά αν σε δυσκόλεψε η αγορά του 13. Ούτως ή άλλως εδώ και αρκετά χρόνια η φιλοσοφία των εταιριών είναι ξεκάθαρη για αναβάθμιση ανά διετία (ίσως και τριετία), ειδικά της apple που είναι κατά βάση ναυαρχίδες και με πολυετή υποστήριξη. Αν θεωρείς ότι μπορείς να πουλήσεις σε καλή τιμή το 13 και να συμπληρώσεις για το 14 είναι μια καλή κίνηση για να έχεις το πιο πρόσφατο μοντέλο. Εμένα προσωπικά με έψησε πολύ κυρίως η κάμερα, αλλά και το έξυπνο notch (όχι επειδή κρύβει το pill, αλλά γιατί γίνονται πολύ διακριτικές οι ειδοποιήσεις), ίσως και η always on οθόνη. Οι επιδόσεις του επεξεργαστή δύσκολα θα φανούν άμεσα, αλλά σίγουρα αυξάνουν την αντοχή του στον χρόνο και με τα 4nm θα έχει καλύτερη συμπεριφορά στις θερμοκρασίες. Επειδή αναφέρθηκαν τεχνικά χαρακτηριστικά για τις κάμερες και ότι η apple ήρθε στο 2018 ή δεν ξέρω τι. Τα iphone με 12mp κάμερες είχαν ανέκαθεν το καλύτερο βίντεο της αγοράς με τα πιο φυσικά χρώματα, την καλύτερη σταθεροποίηση, και ήταν πάντα μέσα στις 2-3 καλύτερες φωτογραφίες. Όταν από τα 12mp πας στα 48 θεωρητικά η αναβάθμιση θα είναι τεράστια. Όσο για το x3 zoom, όταν δεις βίντεο/φωτογραφία από πραγματικό 3x optical zoom καταλαβαίνεις γιατί δεν υπάρχει σύγκριση με τα 10x (και τα αντίστοιχα 3x τους) του ανταγωνισμού! Γιατί για να σου δώσει το iphone 3x zoom σε τέτοια ποιότητα και με τέτοιο stabilization, προφανώς η εγγραφή γίνεται σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση (για το ανάλογο cropάρισμα της σταθεροποίησης) με ότι αυτό συνεπάγεται σε επεξεργαστική ισχύ και φακούς. Το 2x είναι εξαιρετική προσθήκη που πραγματικά έλειπε! Επειδή αναφέρθηκε το touch id σε σχέση με το face id, και εμένα μου λείπει το touch. Δεν λέω να είχε μόνο το touch γιατί σε πολλές περιπτώσεις (ίσως στις περισσότερες) το face είναι απίστευτα εύχρηστο, αλλά σε περιπτώσεις που το iphone είναι πάνω στο τραπέζι/γραφείο ή σε μια ασύρματη φόρτιση ή σε μία βάση στο αυτοκίνητο, το touch θα ήταν πολύ χρήσιμο, να μη χρειαστεί να το πάρεις στα χέρια για να ξεκλειδώσει! Το crash detection μπορεί να το περνάμε στα ψιλά γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να του συμβεί, αλλά ας υπάρχει και να μη χρειαστεί ποτέ! Το απλό 14 δεν ξέρω αν έχει νόημα σε αυτές τις τιμές αφού λογικά θα βρίσκεις σε κοντινή τιμή το 13pro που λογικά είναι ανώτερο. Το plus χρειαζότανε. Έξτρα: Για την γκρίνια για την μπαταρία του AW και κυρίως του ULTRA! Όταν κάποιος πάει για ορειβασία έχει να φορτίσει ένα σωρό πράγματα, από φακούς, φώτα και κατά βάση το κινητό του! Στο ρολογάκι των ελάχιστων watt θα κολλήσει; Και γίνεται σύγκριση με τις 30 ώρες των garmin? Το τι παίρνεις από το ένα και τι από το άλλο το βάζει κανέις στη ζυγαριά; Γιατί έχω και εγώ ένα ρολόι που φορτίζει με την κίνηση του χεριού και δεν μένει ποτέ από μπαταρία. Αλλά λέει μόνο την ώρα και την ημερομηνία! Μετράει στη σύγκριση;;; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από nikosjc 9 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimsfak Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα. Σε λίγες ημέρες θα εχω δικό μου άνθρωπο στην Kαλιφόρνια και όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει στα εξής. Μπορεί να αγοράσει μια συσκευή ή θα έχει "θέματα" στο αεροδόμιο αν αυτη η συσκευή βρίσκεται στην βαλίτσα σφρασγησμένη? Η τιμή που βλέπω στο apple.com με αρχική 999$ για το 14 Pro,ισχυεί ή διαμορφώνεται αναλόγως τους φόρους του εκάστοτε State? Απ οσο γνωρίζω αν πάρεις το τηλέφωνο απο apple store είναι unlocked σ ολο τον κόσμο,ενω αν το πάρεις απο πάροχο (ΑΤ&Τ,VERIZON) είναι κλειδομένα και πρέπει να στο ξεκλειδώσουν οι ίδιοι.Ισχύει αυτό? Ευχαριστώ, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnnieGr88 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Απατεώνες….κινητό που παράγεται στην Κίνα,πωλείτε στην Αμερική με 999 δολάρια και στην Ευρώπη 1399 ευρώ,η τιμή θα έπρεπε να είναι αντίστοιχη της Αμερικής εφόσον η παραγωγή γίνεται εκτός!!!!Να το βάλουν εκεί που ξέρουν….θα μείνω με το 7ρι μου 🤬 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, dimsfak είπε Η τιμή που βλέπω στο apple.com με αρχική 999$ για το 14 Pro,ισχυεί ή διαμορφώνεται αναλόγως τους φόρους του εκάστοτε State? Οι τιμες ειναι χωρις φπα, οποτε +φπα πολιτειας 5 λεπτά πριν, dimsfak είπε Μπορεί να αγοράσει μια συσκευή ή θα έχει "θέματα" στο αεροδόμιο αν αυτη η συσκευή βρίσκεται στην βαλίτσα σφρασγησμένη? Προσωπικα θα το ξεσφραγιζα και θα εβαζα το κινητο προσωρινα στην τσεπη 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MDefender Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Ολοι κράζετε για τις τιμές,γιατί είναι ίδιο με το περσινό,γιατί δεν έχει καινοτομίες.Απλά μην το πάρετε,φροντίστε οι ίδιοι ώστε του χρόνου να βγει με μειωμένη τιμή,έτσι και αλλιώς το ίδιο πάνω κάτω με το 13 είναι,πάρτε το 13 για να στείλετε το μήνυμα στην εταιρία ότι δεν είστε πρόβατα.Ενα κινητό που στοιχίζει σε παραγωγή περίπου 250 ευρώ δεν μπορεί να πωλείται 1600 εκτός και αν η ζήτηση είναι τεράστια (αυτό συμβαίνει).Προσωπικά με το που πάτησαν τα κινητά το χιλιάρικο έφυγα από τις ναυαρχίδες γιατί είναι απλά κλοπή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, dimsfak είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Σε λίγες ημέρες θα εχω δικό μου άνθρωπο στην Kαλιφόρνια και όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει στα εξής. Μπορεί να αγοράσει μια συσκευή ή θα έχει "θέματα" στο αεροδόμιο αν αυτη η συσκευή βρίσκεται στην βαλίτσα σφρασγησμένη? Η τιμή που βλέπω στο apple.com με αρχική 999$ για το 14 Pro,ισχυεί ή διαμορφώνεται αναλόγως τους φόρους του εκάστοτε State? Απ οσο γνωρίζω αν πάρεις το τηλέφωνο απο apple store είναι unlocked σ ολο τον κόσμο,ενω αν το πάρεις απο πάροχο (ΑΤ&Τ,VERIZON) είναι κλειδομένα και πρέπει να στο ξεκλειδώσουν οι ίδιοι.Ισχύει αυτό? Ευχαριστώ, 1. Το ανοίγει και το φέρνει σαν δική του συσκευή. 2. +φόρο της πολιτείας 3. Unlocked θα είναι, αλλά πρακτικά δε θα έχεις εγγύηση. Δεν τα φτιάχνουν όσα προορίζονται για US εδώ στην Ευρώπη. Έχουν άλλα ανταλλακτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dead-Poet Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 49 λεπτά πριν, nikosjc είπε Στο μοντέλο που παίρνω συνήθως και με ενδιαφέρει Pro 256gb φαίνεται ότι θα έχει μια αύξηση των 50€ (1499-1549). Έτσι "φαίνεται", ε; Σου έχω νέα. 1719 θα έχει το 256άρι Pro Max (γιατί προφανώς το 256άρι Pro Max είναι που έχει σήμερα 1499). Αλλά, θα μου πεις, τι είναι 220 ψωροευρώ αύξηση μπροστά στο αφήγημα ότι "δεν έγιναν μεγάλες αυξήσεις"... 55 λεπτά πριν, nikosjc είπε Η αλλαγή μεγέθους του pro από 5.8'' σε 6.1'' Πόσο μέγεθος είχε η οθόνη στο Pro;;; 😱 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, djuan1988 είπε 1. Το ανοίγει και το φέρνει σαν δική του συσκευή. 2. +φόρο της πολιτείας 3. Unlocked θα είναι, αλλά πρακτικά δε θα έχεις εγγύηση. Δεν τα φτιάχνουν όσα προορίζονται για US εδώ στην Ευρώπη. Έχουν άλλα ανταλλακτικά. Η εγγύηση είναι παγκόσμια. Απλά αν χρειαστεί να του δώσουν άλλο δεν θα έχουν. Ένας Αμερικανός που θα έρθει διακοπές στην Ευρώπη με το κινητό του και πάει στο Apple store για service θα τον εξυπηρετήσουν και μπορεί να του βρουνε και ανταλλακτικά. Αν θέλει όμως αντικατάσταση θα πρεπει να το πάει Αμερική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dead-Poet Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, nikosjc είπε Το crash detection μπορεί να το περνάμε στα ψιλά γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να του συμβεί, αλλά ας υπάρχει και να μη χρειαστεί ποτέ! Επί πληρωμή υπηρεσία θα είναι, και μόνο σε Αμερική και Καναδά. Εις τα καθ' ημάς (Ευρώπη αλλά και Ελλάδα) πολλά αυτοκίνητα των τελευταίων 5-6 ετών έχουν στο interface τους λειτουργία ώστε να στέλνουν το στίγμα μέσω του κινητού στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αυτόματα μετά από ένα τρακάρισμα. Εκτός αν, λέω αν, η Apple κόψει αυτή τη δυνατότητα μελλοντικά για να μας "σπρώξει" στη δική της, επί πληρωμή υπηρεσία. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα