Προς το περιεχόμενο

iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max με 48MP κύρια κάμερα και «έξυπνο» notch

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια ιδεα το Dynamic Island.

Σαφως μικροτερο και πιο σουλουπωμενο το notch σε σχεση με τα προηγουμενα θα πρεπει να το δω απο κοντα για να αποφασισω... μαλλον θετικα.

Επεξ/σία από ScorpioX777
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, George.Ember είπε

Εχώ μια ρημάδα απορία. Πως μπορεί το iphone να κάνει 1400 ευρώ όταν το macbook air το καινούργιο με τον m2 κάνει 1500 ευρώ, το mac mini με τα 16 gb ram κάνει λιγότερα λεφτά και αν βάλλεις ένα χιλιάρικο παραπάνω αγοράζεις imac? Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις υπολογιστή. Και όχι όποιον και όποιον αλλά δικό τους υπολογιστή! Πώς μπορούν να εξυψώνουν ένα τηλέφωνο όσο καλό και να είναι, με έναν υπολογιστή που μπορεί να σου βγάζει την δουλειά όλου του γραφείου. Θέλω να πώ πως στο τέλος της μέρας όσο καλό και να είναι, ακόμα και καφέ να ψήνει, ανοίκει στην κατηγορία τηλέφωνο.

Γιατί ξε-πουλάει. Δεν έχει σημασία τι πουλάνε αλλά σε ποιον απευθύνεται. Επίσης για όσους λένε "μέσος χρήστης" και τι θα κάνει το pro μάλλον δεν έχουν κατλάβει την ίδια τους την ερώτηση αλλιώς θα καταλαβαίνανε πόσο άτοπη είναι. Ο "μέσος χρήστης" είναι ο εκείνος που στο skroutz βάζει άνω όριο τιμής  και σίγουρα κάτω από 500 ευρώ.   

Επεξ/σία από Grisos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως πάντα, η apple αργεί να ενσωματώσει τεχνολογίες αλλά όταν το κάνει το κάνει καλά και το πουλάει ακόμα καλύτερα. Το νέο notch είναι επίδειξη ισχύος του να έχεις πλήρη έλεγχο του λογισμικού σου αλλά στην ουσία είναι σαν custom widget. Προσωπικά και πάλι με χαλάει το μέγεθός του ειδικά στη θέαση βίντεο.  Εννοείται κορυφαία υλοποίηση η σειρά pro, αλλά πλέον μπαίνει στην παράμετρο και η τιμή. Το s22 ultra στον κωτσόβολο αυτή τη στιγμή έχει 1300 ευρώ στην έκδοση με τα 512 gb και έχει άπειρα Gimmicks αν δουλεύεις το πενάκι σωστά. Ναι, δεν είναι τόσο lagfree, ναι δεν πλησιάζει καν τη μπαταρία του pro max (φορτίζει πιο γρήγορα βέβαια). Το θέμα είναι αν αυτά τα 4-5 κατοστάρικα παραπάνω (1830 ευρώ το 14 pro max με τα 512 gb) σε σχέση με την κορυφαία android συσκευή θεωρούνται λογικό gap με βάση τι σου προσφέρει η μία και η άλλη. Στην Αμερική που τα samsung παίζει να σου βγαίνουν και πιο ακριβά, η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη. Για την Ελλάδα τη θεωρώ τραγική διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες των συσκευών. Προσωπικά, αν έδινα περί τα 2 χιλιάρικα, θα λάμβανα υπόψη και το wow factor που  σου χαρίζει ένα foldable, ακόμη και αν δεν έχει ωριμάσει πλήρως ως τεχνολογία.

Επεξ/σία από Vigilantius
  • Like 1

• Super Moderators
12 λεπτά πριν, George.Ember είπε

Εχώ μια ρημάδα απορία. Πως μπορεί το iphone να κάνει 1400 ευρώ όταν το macbook air το καινούργιο με τον m2 κάνει 1500 ευρώ, το mac mini με τα 16 gb ram κάνει λιγότερα λεφτά και αν βάλλεις ένα χιλιάρικο παραπάνω αγοράζεις imac? Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις υπολογιστή. Και όχι όποιον και όποιον αλλά δικό τους υπολογιστή! Πώς μπορούν να εξυψώνουν ένα τηλέφωνο όσο καλό και να είναι, με έναν υπολογιστή που μπορεί να σου βγάζει την δουλειά όλου του γραφείου. Θέλω να πώ πως στο τέλος της μέρας όσο καλό και να είναι, ακόμα και καφέ να ψήνει, ανοίκει στην κατηγορία τηλέφωνο.

Γιατί τόσο κοστίζει σύμφωνα με τον κατασκευαστή του. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε τίποτα άλλο να κοστίζει περισσότερο επειδή θέλουμε να συγκρίνουμε διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα... Στην κατηγορία "τηλέφωνο" ανήκει και το παλιό ενσύρματο στο σπίτι, άρα ένα κινητό μας είναι περιττό! :) 

Αν εγώ σαν κατασκευαστής έχω επιλέξει να φτιάχνω κάτι σύμφωνα με τις δικές μου απαιτήσεις κλπ, μπορώ να το κοστολογώ όσο νομίζω και έχω υπολογίσει. Ο αγοραστής στη συνέχεια θα επιλέξει αν θέλει να το αγοράσει ή όχι.

Δεν ξέρουν τι άλλο να αναβαθμίσουν πια. Στην ουσία περίπου ίδιο με το 13 pro max και όσο πάει θα ανεβαίνει η τιμή, ποτέ δεν θα κατεβαίνει.

• Super Moderators
59 λεπτά πριν, thimiosdn είπε

με ρυθμο ανανεωσης στα 60hz δεν νομιζω να εχει και τις καλυτερες οθονες φιλε..

120

• Like 1

9 ώρες πριν, Dead-Poet είπε

Ας δούμε ένα παράδειγμα πάντως, επί πραγματικής βάσεως (και αριθμών).

Σήμερα στην Ελλάδα, στα επίσημα κανάλια πώλησης, το 256άρι 13 Pro Max έχει 1450 ευρώ.

Στη Γερμανία, το 256άρι 14 Plus (όχι Pro) ανακοινώθηκε στα 1280 ευρώ, άρα στην Ελλάδα είναι λογικό να το αναμένουμε στα 1350.

Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται σε αμφότερα τα κινητά είναι ο ίδιος, όπως ίδιο είναι και το notch.

Σε αυτά τα επίπεδα τιμής λοιπόν, και για (εικαζόμενη) διαφορά 100 ευρώ, ποιο από τα δύο θεωρείτε εξυπνότερη αγορά, δεδομένων των διαφορών τους στις δυνατότητες;

13 pro max αδερφέ με χίλια .

Είμαι κάτοχος του .

Μπαταρία θα έχεις στα ίδια επίπεδα ενώ οθόνη στα 120hz .

Παρτο όσο υπάρχει γιατί όπως κάθε χρόνο το σταματάει σαν παραγωγή .

• Like 1

48 λεπτά πριν, George.Ember είπε

Αυτό πες το ξανά. Πήρα πρόσφατα MacBook (για πρώτη φορά), και βλέποντας τις δυνατότητές του απορώ κι εγώ πώς ένα κινητό έχει φτάσει να έχει την ίδια και παραπάνω τιμή. 

14 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

13 pro max αδερφέ με χίλια .

Είμαι κάτοχος του .

Μπαταρία θα έχεις στα ίδια επίπεδα ενώ οθόνη στα 120hz .

Παρτο όσο υπάρχει γιατί όπως κάθε χρόνο το σταματάει σαν παραγωγή .

Ευτυχώς πρόλαβα και το πήρα, τον Απρίλιο. Μέχρι τότε είχα το Χ. Αν περίμενα το 14 Pro Max, θα έπρεπε τώρα να δώσω 1720 (!!!) ευρώ για το 256άρι.

• Like 2

2 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Αυτό πες το ξανά. Πήρα πρόσφατα MacBook (για πρώτη φορά), και βλέποντας τις δυνατότητές του απορώ κι εγώ πώς ένα κινητό έχει φτάσει να έχει την ίδια και παραπάνω τιμή. 

Υπάρχουν χρήστες που με το συγκεκριμένο iPhone κάνουν παπάδες και δεν έχουν ανάγκη από χρήση laptop.

Πάντως τα 1539€ για το φθηνότερο Pro Max είναι εξωφρενική. Θα αναστενάξει η αποφορολόγηση και τα vouchers.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Syrianos77 είπε

Όσο κι αν μπορέσω να πουλήσω το 11 pro max 64gb, πάλι πρέπει να μείνω με ένα νεφρό... ίσως το παλέψω όμως 🤣

Πόσο λες; Κανένα 400άρι;

Μόλις τώρα, Zus είπε

Πόσο λες; Κανένα 400άρι;

Θελω να ριξω μια ματιά στις αγγελιες, να δω τιμες και οταν έρθει η στιγμή, θα δείς την αγγελία μου στο σχετικό τοπικ :)

Μόλις τώρα, Syrianos77 είπε

Θελω να ριξω μια ματιά στις αγγελιες, να δω τιμες και οταν έρθει η στιγμή, θα δείς την αγγελία μου στο σχετικό τοπικ :)

Δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω, ενδιαφέρομαι να πουλήσω το ίδιο μοντέλο και σκέφτομαι πόσο να το σκοτώσω. 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...