LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Εχω το Rog Strix Q713QM με 3060 130W βλεπω στο GPU-Z οτι το resizable bar ειναι απενεργοποιημενο και στο bios δεν υπαρχει επιλογη να το ενεργοποιησω. Να πω οτι ειχα μητρικη ASUS στον σταθερο που ειχα και εκει το ειχα ενεργοποιησει απλα στον φορητο δεν υπαρχει αυτη η επιλογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω το Rog Strix Q713QM με 3060 130W βλεπω στο GPU-Z οτι το resizable bar ειναι απενεργοποιημενο και στο bios δεν υπαρχει επιλογη να το ενεργοποιησω. Για το rebar χρειάζεται BIOS, VBIOS που να είναι συμβατά. Αν βρίσκεσαι στο τελευταίο BIOS του λάπτοπ και τον τελευταίο driver της GPU, το πιθανότερο είναι να είναι αυτόματα ενεργό. Σε λάπτοπ δεν πρόκειται να αφήσουν ανοιχτεί την επιλογή στο BIOS για Enable/Disable. Είναι όλα locked και default ρυθμισμένα από την εταιρεία. Μόνο αν μπεις στη διαδικασία για unlock και advanced bios θα μπορείς να δεις τέτοιες επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Για το rebar χρειάζεται BIOS, VBIOS που να είναι συμβατά. Αν βρίσκεσαι στο τελευταίο BIOS του λάπτοπ και τον τελευταίο driver της GPU, το πιθανότερο είναι να είναι αυτόματα ενεργό. Σε λάπτοπ δεν πρόκειται να αφήσουν ανοιχτεί την επιλογή στο BIOS για Enable/Disable. Είναι όλα locked και default ρυθμισμένα από την εταιρεία. Μόνο αν μπεις στη διαδικασία για unlock και advanced bios θα μπορείς να δεις τέτοιες επιλογές. Εχω το τελευταιο bios και οτι τελευταιο υπαρχει απο drivers το περιεργο ειναι πως στον πινακα της nvidia στο resizable bar γραφει yes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε το περιεργο ειναι πως στον πινακα της nvidia στο resizable bar γραφει yes Τότε είναι ανοιχτό. Από όσο ξέρω είναι αυτόματα ανοιχτό και δεν υπάρχει επιλογή να το κλείσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Dr.Tesla είπε Τότε είναι ανοιχτό. Από όσο ξέρω είναι αυτόματα ανοιχτό και δεν υπάρχει επιλογή να το κλείσεις. Οποτε το GPU-Z οτι θελει λεει και το ειχα σε εκτιμηση. Και δικιο εχω γιατι στην πρωτη καρτελα γραφει disabled ενω στην δευτερη λεει οτι ειναι ενεργοποιημενο απο το bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Οποτε το GPU-Z οτι θελει λεει και το ειχα σε εκτιμηση. Με τα λάπτοπ είναι τόσα πράγματα κλειδωμένα στο BIOS και στα τσιπάκια που δεν μπορείς να εμπιστευτεις τίποτα στο 100%. Θέλει αρκετό ξεσκόνισμα για να καταλάβεις τι γίνεται, και τις περισσότερες φορές είναι άσκοπο. Οπότε πας με όποιο πρόγραμμα είναι καλό σε desktop και ελπίζεις να μην έχει κανένα περίεγο πατσάρισμα από τον OEM το λάπτοπ. Τυχαίο παράδειγμα είναι μερικά dell που είχαν εγκατάσταση των windows με κλειστό το AHCI. Η Dell αποφάσισε να δώσε ένα άλλο config στον controller και σου έβγαινε η ψυχή μέχρι να καταλάβεις και να το διορθώσεις. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εκνευρίσει τους Linux user και να σου βάλει εμπόδια για ένα dual boot. Αντίστοιχα μερικά Lenovo είχαν soft cap στον NVME. Η εταιρεία δεν έκανε ποτέ verify πως η motherboard τρέχει σε pcie3 x4 το storage και το έκλεισε στο x2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα