Προς το περιεχόμενο

Ο επικεφαλής αρχιτεκτονικής του PlayStation, Masayasu Ito, αποσύρεται μετά από 36 χρόνια

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Bluedive είπε

γιαυτο ειμαστε ηδη στην 2η αναθεωρηση μεσα σε λιγοτερο απο 2 χρονια.

Εξελιξη λεγεται και την περνανε μεσα στην ιδια την κονσολα. Στην τελικη, τεσταρουν ποσο μπορει να μειωθει ο ογκος για καποια μελλοντικη slim εκδοση :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Εξελιξη λεγεται και την περνανε μεσα στην ιδια την κονσολα. Στην τελικη, τεσταρουν ποσο μπορει να μειωθει ο ογκος για καποια μελλοντικη slim εκδοση :) 

Διαφωνω. Εξελιξη ειναι να βελτιωνεις components, οχι να αλλαζεις ανεμιστηρακια με υποδεεστερα και να προσποιησε οτι το coil whine ειναι αποκυημα της φαντασιας των χρηστων. H Sony απλα εχασε την μπαλα με τον σχεδιασμο του PS5. Το Slim μοντελο θα εμφανιστει οπως και της MS αλλα αυτο δεν αναιρει το τερατουργημα που δημιουργησαν εξαρχης.

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

ενταξει να μην σας αρεσει το 5 επειδή έχει ιδιαίτερο σχέδιο, αλλα οχι και ωραιο το xbox που ειναι ενα απλώς ενα ορθογώνιο κουτί. καπου ελεος δλδ...

Γουστα ειναι αυτα αλλα αν παρακολουθησιες καποιο απο τα χιλλιαδες βιντεο που εξηγουν την προσεγγιση στην αρχιτεκτονικη των Series S/X και ειδικα στο Χ, θα δεις πως αυτο ο τετραγωνος/κυβικος σχεδιασμος επιτρεπει στα modular components να αποδιδουν τα μεγιστα οσον αφορα θερμικη επαγωγη.

• Like 1
  • Thanks 3

1 ώρα πριν, Chris Black είπε

Μπήκαν τα xbox παιδάκια τώρα να μας πουν πόσο χάλια είναι η εμφάνιση του ps5 την ίδια στιγμή που η ms έβγαλε για κονσόλα ένα τετράγωνο Box. Αφήστε μας ρε παλικάρια να χαρείτε. 

Παιζω PS απο το 1997, αδιάλειπτα.

Το PS5 είναι το πιο άσχημο μηχάνημα που εχω δει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως και η βαση του σχεδιασμου για τη Sony ηταν εξαρχης το κοστος παραγωγης.
Τα ντολαρ$
Μια μεγαλη πλακετα με καρφωμενα πανω ολα τα εξαρτηματα.
Μετα αφου βγηκε ενας τετραγωνος δισκος,
πατησαν πανω τους οι σχεδιαστες και τραβαγαν γραμμες.

Ο υπευθυνος σχεδιασμου εκατσε 5 λεπτα κι αρχισε τα "~~~~"
Οι γλυφτες του (για να τον παινεψουν) αρχισαν τα χειροκροτηματα.
Ποιος ειχε τα @@ να του πει οτι εφτιαξε μια αηδια και μιση?
Ποιος?
Σαν καλοι ασιατες , κανενας. Ειναι προσβολη.

Οταν εφτιαξαν τα καλουπια και βγηκε η "σομπα" στην αγορα, ηταν ηδη αργα να μαζευτει.

Καιρος να ξεκουραστει ο κυριος.
Ειναι υπευθυνος για τα 2 εκτρωματα στο σαλονι μου, PS4 και 5.

Επεξ/σία από Le Perv
  • Like 2

3 ώρες πριν, Thresh είπε

Είχαμε κι είδηση πριν κάμποσο καιρό.

Κατα τα άλλα μου θυμίζει αυτό. 😛

homer.jpg.452631b3c9ce3fffba3acad500ddb3b0.jpg

ΟΚ σε πιάνω - Αλλά να σου πώ κάτι; Παιδεύτηκε λιγο με κατι μαυρες οθόνες κλπ όμως στο τέλος δούλεψε! Του το δίνω αυτό!

Σ'ένα παράλληλο σύμπαν που μου περισσεύουν λεφτά και chains άνετα το κάνω παραγγελία!

• Like 1

6 ώρες πριν, Tlykog είπε

Έβαλα βάση με ανεμηστήρες. Το πρόβλημα βελτιώθηκε και ο θόρυβος μειώθηκε στο 60% του αρχικού, αλλά και πάλι ακούγονταν. Το δε θα ακούσεις "κιχ" δεν νομίζω ότι υπάρχει στη Sony. Σε PS4 απλό και PS3 fat που είχε ένας φίλος και εγώ αντίστοιχα, αυτό το κιχ δεν έγινε ποτέ. Άνοιξα το PS3, του άλλαξα πάστα. Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά ακόμη έκανε θόρυβο. Το PS4 το πρώτο ενός φίλου έκανε σα τουρμπίνα αεροπλάνου.

Η πάστα βελτιώνει την κατάσταση, αλλά δεν κάνει θαύματα. Στο PS5 έχουν liquid metal και δε μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο σε αυτό.

Δεν ξέρω για τη δική σου περίπτωση, αλλά σε PS4 pro συγγενή μου που το άνοιξα και άλλαξα την παστα, εδώ και 2 χρόνια δεν ξανακουστηκε ο ανεμιστήρας, ακόμα κι αν έπαιζε πχ warzone που γονατίζει το σύστημα.

Αλλα δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε.

Απ' τη στιγμή που σε αναγκάζει μια υλοποίηση να κάνεις μοντες για να λειτουργεί σωστά, είναι λάθος εξαρχής.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πάστα κάνει μεγάλη διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, SteliosThess είπε

Δεν ξέρω για τη δική σου περίπτωση, αλλά σε PS4 pro συγγενή μου που το άνοιξα και άλλαξα την παστα, εδώ και 2 χρόνια δεν ξανακουστηκε ο ανεμιστήρας, ακόμα κι αν έπαιζε πχ warzone που γονατίζει το σύστημα.

Αλλα δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε.

Απ' τη στιγμή που σε αναγκάζει μια υλοποίηση να κάνεις μοντες για να λειτουργεί σωστά, είναι λάθος εξαρχής.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πάστα κάνει μεγάλη διαφορά.

Στο PS4 pro δεν άλλαξα πάστα γιατί ήταν εντός εγγύησης και δεν ήθελα να την χαλάσω. Λίγο πριν το πέρας της, το πούλησα για άλλους λόγους. Μπορεί να έχεις δίκιο, γιατί δεν το δοκίμασα. Το έχω κάνει σε άλλες συσκευές (laptops κυρίως) και έχω δει διαφορά πχ 6-7 βαθμούς, αλλά όχι τη μέρα με τη νύχτα. Γι αυτό και διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

Πιστεύω ότι στο pro ήταν και θέμα σχεδίασης και ψύξης. Στις μετέπειτα εκδόσεις του δεν είχε θέμα. Γνωρίζεις ότι το PS4 pro είχε 3 εκδόσεις (νομίζω); Η μία ββγήκε το 2016, η άλλη το 2017 και η τρίτη το 2018. Αυτή του 2017 δεν είχε τόσο θέμα με τον θόρυβο και του 2018 ήταν ακόμη καλύτερη. Εγώ είχα του 2016... Με τρεις διαφορετικές εκδόσεις κάποιο ρόλο έπαιξες και η σχεδίαση... Δε νομίζω ότι άλλαζαν πάστα και έβγαζαν νέο revision...

Επεξ/σία από Tlykog

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Ducatista είπε

Εγω  παντως που το έκανα μαυρο μαρεσει λευκό ήταν κάπως περίεργο όντως!

Με το switch oled ταιριάζει μουρλια

IMG-20220429-011920.jpg

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

6 ώρες πριν, Le Perv είπε

Καιρος να ξεκουραστει ο κυριος.
Ειναι υπευθυνος για τα 2 εκτρωματα στο σαλονι μου, PS4 και 5.

Animated GIF

Ο κύριος μετά τα σχόλια σου 

I like it 

DSC_8227.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...