FallenGod Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα. Έχω μία τηλεόραση samsung (όχι smart) και ξαφνικά άρχισαν κάποια κανάλια να έχουν "σπασίματα" στην εικόνα για κάποιες μέρες και πλέον βγάζει μαύρη οθόνη με το μήνυμα τηλεόραση "ασθενές ή καθόλου σήμα". Γνωρίζει κάποιος τι παίζει; Αν είναι επισκευάσιμο ή πρόβλημα που χρειάζεται η τηλεόραση αντικατάσταση; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
afm Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Η ένδειξη "ασθενές ή καθόλου σήμα" σε μία τηλεόραση δεν σημαίνει πρόβλημα της tv αλλά πρόβλημα στο σύστημα της κεραίας σου. Είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Αν είσαι σε μονοκατοικία τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Απλά ελέγχεις την κεραία σου και τα καλώδια σου αν είναι εντάξει. Κοιτάς λοιπόν αν η κεραία "κοιτάει" σωστά, αν έχει σπάσει το διπολάκι (και παίρνει υγρασία) αν έχουν σκουριάσει οι ενώσεις με το καλώδιο ή αν έχει ξεραθεί το καλώδιο και έχει σκάσει (και παίρνει πάλι υγρασία). Αν είσαι σε πολυκατοικία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού κανονικά δεν επιτρέπεται να επέμβεις στην κεντρική εγκατάσταση. Εκεί το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι αν είναι εντάξει το καλώδιο από την πρίζα στην tv. Αν όλα είναι εντάξει με το καλώδιο μιλάς με τους γείτονες για να δεις αν έχουν και αυτοί πρόβλημα και φυσικά με τον διαχειριστή για να φέρει μάστορα για την κεντρική. Υ.Γ.: Ρώτησε τον από πάνω αν πείραξε τίποτα στις πρίζες του, ειδικά αν έχετε κεντρική τύπου κοινής καθόδου. Έχω δει πολλές μα πολλές φορές το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποιο γείτονα που αποφάσισε (χωρίς να ξέρει την τύφλα του) να αλλάξει τις πρίζες του σπιτιού του (ειδικά με κάποιες legrand valena) αφήνοντας χωρίς σήμα όλους τους από κάτω γείτονες. 1
FallenGod Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Είμαι σε πολυκατοικία. Θα ξεκινήσω από τα καλώδια και τις ερωτήσεις στους γείτονες. Σε ευχαριστώ πολύ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα