Tlykog Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Το ζήτημα δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά το ότι 5-10 εταιρείες κάνουν κουμάντο στον πλανήτη με την ενημέρωση, δεδομένα, παροχή εφαρμογών(βλέπε google)κτλπ και αφού έχουν κλειστούς κώδικες δεν ξέρουμε τι δεδομένα μας κλέβουν και σε τι βάθος. Ένα VPN δε μπορεί να κάνει και πάρα πολλά και κυρίως ένα καλό VPN. Κατά την γνώμη μου, η λύση θα ήταν αποκέντρωση και open source εφαρμογές στυλ facebook, messenger κτλπ και διάλυση των εταιρειών στυλ, meta, oracle, intellexa που όλες μαζί συνεργάζονται για να κλέβουν-παρέχουν δεδομένα. Πάντως η Proton Technologies με έδρα την Ελβετία κάνει αρκετά καλή δουλειά με e-mail & VPN αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει και ο απλός χρήστης να το απαιτήσει γιατί όταν ένα προιόν σου δίνεται "δωρεάν" τότε εσύ είσαι το προιόν. Αυτά από εμένα, αναμένω γνώμες από τους υπόλοιπους συναγωνιστές. Δυστυχώς αυτό δε μπορεί να στηριχθεί νομικά. Δε μπορεί να υποχρεώσεις μία εταιρεία να βγάλει σε κοινή θέα τον κόπο της με opensource προγράμματα. Το VPN κάνει για κάποια πράγματα και μέχρι εκεί. Δε μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα σου ενάντια πχ στη META ή στη Google. Μη μου θυμίζεις την proton και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι... Έχω λογιστικό γραφείο και ιδιωτικό ΚΕΠ. Τώρα με τον τουρισμό για όλους, το fuel pass κτλ ζητάνε από κάθε πολίτη να έχει ένα email. Εγώ έφτιαχνα (στους υπερήλικες πελάτες μου) email στην proton. Κάποια στιγμή μου χτύπησε μήνυμα ότι κάνω κατάχρηση, μου απαγόρευσε να φτιάξω άλλους λογαριασμούς και να συνδεθώ και σε αυτούς που είχα ήδη φτιάξει. Τα αποτελέσματα του τουρισμού για όλους ήρθαν στο email που είχες βάλει και τώρα οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ώστε να πάρουν τις επιταγές τους... Επικοινώνησα, τους εξήγησα και μου απάντησαν ότι αυτή είναι η πολιτική τους και δεν τους νοιάζει, παρόλο που δεν παραβίασα ΚΑΝΕΝΑ από τους όρους τους... Ένα μεγάλο "μπράβο" στους μ@λ@κες της proton... Ο ένας πελάτης μάλιστα είναι και ανάπηρος και θα πήγαινε σε λουτρά για θεραπείες... Τώρα θα πρέπει να φτιάξω άλλα email και να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο κρατικό φορέα να μου αλλάξει το email της αίτησης και να ξαναστείλει τα αποτελέσματα... 3 ώρες πριν, mants118 είπε μεγάλο πλήγμα για τη ΜΕΤΑ, είναι σαν να "τρώμε" εμείς κλήση παράνομης στάθμευσης για 0,45 λεπτά... 😛 ... και πολλά λες... Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Όχι, δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο. Θα πω καλύτερα ότι ο νόμος εφαρμοζεται σε αυτούς που δε μπορούν να τον παρακάμψουν. Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κόστος αυτό θα ανεβάσει και την τιμή των προϊόντων, το οποίο έχει όρια... Εκτός και αν ανεβούν ταυτόχρονα και οι μισθοί, κάτι που θα οδηγούσε σε πληθωρισμό. Άρα έχει όρια. Το θέμα είναι το πρόστιμο να σε αποτρέπει από την πράξη. Στις εταιρείες είναι λύση, γιατί μειώνει τα κέρδη και χαλάει την εικόνα της εταιρείας. Στον απλό πολίτη, με βασικό μισθό 614,11€ καθαρά, το πρότιμο των 300€ είναι πολύ μεγάλο. Στον Βαρδινογιάννη όχι. Τα πρόστιμα θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη και το εισόδημα. Θα έπρεπε να "πονάνε" το ίδιο κάθε πολίτη. Αυτό που γράφεις είναι λύση σε κάποιες περιπτώσεις και όχι ακριβώς έτσι. Πχ αν κάποιος, κατ' εξακολούθηση, τρέχει, τότε πάρτου το διπλωμα (που είναι κρατικό έγγραφο) και όχι το αμάξι που είναι περιουσία του. Το 1998 είχε ψηφιστεί νόμος που έδινε δικαίωμα στο κρα΄τος να πάρει το αμάξι σου για κάποιες παραβάσεις και κρίθηκε αντισυνταγματικός, όπως και ήταν φυσικα. Πριν φτάσεις στα άκρα θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στον άλλον να μετανοήσει. Γι αυτό υπάρχουν και τα πρόστιμα. Να πονέσει, αλλά να μετανοήσει. Στα τροχαία, επειδή υπάρχει και ένα επιπλέον κόστος στα ταμεία και στο συστημα υγείας πρέπει να εισπράττωνται και χρήματα, ώστε να καλύπτονται. Τέλος, στα πρόστιμα θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη και η ιστορικότητα. Πχ κάνεις την Χ παράβαση; Πρόστιμο 1000€. Την επαναλαμβάνεις μέσα σε ένα διάστημα πχ 4 ετών; Πρόστιμο 2000€. Το ξανακάνεις; 4000€ κλπ. 1) τοσα προστιμα εχει το facebook-google δε βλέπω να χαλάει καποια εικόνα 2) αν τα προστιμα θα διαχωριζονται βαση εισοδηματος-περιουσιας θα ειναι κι αυτο αντισυνταγματικο 3) τα πράγματα στο ελλαδισταν τουλαχιστον ,σε οτι εχει να κανει με την οδηγικη συμπεριφορα , εχουν φτασει στα ακρα 4) αυτος που δεν ενδιαφερεται για τα 1000 δεν ενδιαφερεται ουτε για 2000-4000 κλπ ,ενδεχεται να μπορει να μη τα πληρωσει ετσι κι αλλιως ! 5) πολλα μακραν πιο αντισυνταγματικα εχουν περασει και δεν οφελούν το συνολο της κοινωνίας ουτε κατα διάνοια ! Το αντίθετο ! 6) μετάνοια με πρόστιμο αδικεί την έννοια της μετάνοιας . Δεν αλλάζει ο τροπος σκεψης σου αλλα φοβασαι το κόστος. Χθες μια κυρια σε ενα audi έκανε αναστροφή στη δουκισσης πλακεντίας στο υψος του μετρό ,το προβλημα ηταν οτι η δευτερη λωριδα ηταν για την ιδια κατευθυνση. Κοκάλωσε το αυτοκινητακι της πανω στη διαγραμμιση ,εγω περασα ξυστα απο διπλα της και το αυτοκινητο απο αριστερα μας ξυστα απο μπροστα της. Αυτη η κυρια ειχε καλές πιθανότητες να σκοτωσει εμενα ,τον απο πίσω μου ,τον εξ αριστερων μου και αλλους 3 απο πίσω του. Σε αυτη τη κυρία κανεις δε θα βαλει πρόστιμο ποτέ ! Αν της βαλει θα είναι για καποιο αστείο λόγο σε σχεση με αυτο που περιγραψα. Είμαι σίγουρος οτι κυκλοφορεί και σήμερα . Οπότε τι είναι ακραίο και τι όχι σε κάτι αντικειμενικά παράνομο που εμποδίζει τα δικαιώματα κάποιου να υπάρχει ισότιμα ή να διατηρεί την ανωνυμία του ή να μη θέλει να γνωρίζει τα προσωπικά του δεδομένα κανείς αλλος ,είναι πολυ σχετικό και δε λύνεται με πρόστιμα. Αν λυνόταν δε θα συζητουσαμε τωρα 1 ώρα πριν, b-boy_steve είπε Η αν δεν πληρώσεις το ρεύμα, αντίο σπίτι τέλος;;; καταλαβαινεις ότι δεν έχει ουσία αυτό που λες έτσι; αν δε πληρωσεις ρεύμα -> αντιο ρεύμα ! εσυ κατάλαβες οτι δε υπάρχει αντιστοιχία σε αυτό που έγραψες ; Οτι ειναι ακραία λύση ,είναι αλλά οχι δεν έχει ουσία . Ξανασκέψου πριν γράψεις ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Δυστυχώς αυτό δε μπορεί να στηριχθεί νομικά. Δε μπορεί να υποχρεώσεις μία εταιρεία να βγάλει σε κοινή θέα τον κόπο της με opensource προγράμματα. Το VPN κάνει για κάποια πράγματα και μέχρι εκεί. Δε μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα σου ενάντια πχ στη META ή στη Google. Μη μου θυμίζεις την proton και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι... Έχω λογιστικό γραφείο και ιδιωτικό ΚΕΠ. Τώρα με τον τουρισμό για όλους, το fuel pass κτλ ζητάνε από κάθε πολίτη να έχει ένα email. Εγώ έφτιαχνα (στους υπερήλικες πελάτες μου) email στην proton. Κάποια στιγμή μου χτύπησε μήνυμα ότι κάνω κατάχρηση, μου απαγόρευσε να φτιάξω άλλους λογαριασμούς και να συνδεθώ και σε αυτούς που είχα ήδη φτιάξει. Τα αποτελέσματα του τουρισμού για όλους ήρθαν στο email που είχες βάλει και τώρα οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ώστε να πάρουν τις επιταγές τους... Επικοινώνησα, τους εξήγησα και μου απάντησαν ότι αυτή είναι η πολιτική τους και δεν τους νοιάζει, παρόλο που δεν παραβίασα ΚΑΝΕΝΑ από τους όρους τους... Ένα μεγάλο "μπράβο" στους μ@λ@κες της proton... Ο ένας πελάτης μάλιστα είναι και ανάπηρος και θα πήγαινε σε λουτρά για θεραπείες... Τώρα θα πρέπει να φτιάξω άλλα email και να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο κρατικό φορέα να μου αλλάξει το email της αίτησης και να ξαναστείλει τα αποτελέσματα... ... και πολλά λες... Δεν διάβασες πως άλλη πολιτική έχει η ProtonVPN και άλλο η ProtonMail, είναι διαφορετικές υπηρεσίες. Έτσι είναι οι όροι τους δεν επιτρέπουν πάνω από ένα όριο από την ίδια διεύθυνση. Προσωπικά πλέον, χρησιμοποιώ Protonmail για τις προσωπικές μου επικοινωνίες η για εμπιστευτικά έγγραφα, και για οτιδήποτε καθημερινό, συναλλαγή, ενημέρωση κτλπ το Gmail. Είναι λογικό αφού εσύ ο ίδιος έκανες τους λογαριασμούς από το ίδιο μηχάνημα προφανώς, νόμισε πως ήσουν bot. Ο καθένας κάνει τον λογαριασμό του από τον δικό του υπολογιστή/κινητό. Δε ξέρω αν τα έκανες όπως τα λες, όμως η Proton AG είναι απόλυτα έμπιστη μιας και έχει έδρα την Ελβετία και ουδετερότητα από 5 eyes/9 eyes/14 eyes. Το VPN μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα σου από τον ISP(ie) και να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σου μέχρι τον VPN Server. Από κει και μετά φεύγει από τον σερβερ κι είναι ανοιχτά, με την διαφορά ότι η Proton έχει αυστηρή πολιτική "strict no-logs policy" βάση νόμου Ελβετίας. Τώρα όσον αφορά το open source, όταν κάποιος έχει κάνει σωστή δουλειά και είναι όπως τα λέει βγάζει τον κώδικα ελεύθερα για να τον δει και ελέγξει όποιος θέλει. Όταν ο άλλος επικαλείται νομικά θέματα για να μην δώσει τον κώδικα μιας εφαρμογής, κάνει μπαμ ότι παίζει υποκλοπή. Δεν υπάρχει κόπος, όταν μια εταιρεία με δισεκατομμύρια κλέβει δεδομένα απλών ανθρώπων. Μου έδωσες ωραία ιδέα τώρα: ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ OPEN SOURCE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sabrewulf Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Έτσι οι πόρνες της Ευρώπης για άλλη μια φορά τα τσεπωνουν δε τους φτάνουν αυτά που βγάζουν από τα κορόιδα της ευρωπαϊκής Ένωσης -μονο ένωση δεν ειναι- θέλουν κι άλλα.σε φάρμακα να τα φάνε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b-boy_steve Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε 1) τοσα προστιμα εχει το facebook-google δε βλέπω να χαλάει καποια εικόνα 2) αν τα προστιμα θα διαχωριζονται βαση εισοδηματος-περιουσιας θα ειναι κι αυτο αντισυνταγματικο 3) τα πράγματα στο ελλαδισταν τουλαχιστον ,σε οτι εχει να κανει με την οδηγικη συμπεριφορα , εχουν φτασει στα ακρα 4) αυτος που δεν ενδιαφερεται για τα 1000 δεν ενδιαφερεται ουτε για 2000-4000 κλπ ,ενδεχεται να μπορει να μη τα πληρωσει ετσι κι αλλιως ! 5) πολλα μακραν πιο αντισυνταγματικα εχουν περασει και δεν οφελούν το συνολο της κοινωνίας ουτε κατα διάνοια ! Το αντίθετο ! 6) μετάνοια με πρόστιμο αδικεί την έννοια της μετάνοιας . Δεν αλλάζει ο τροπος σκεψης σου αλλα φοβασαι το κόστος. Χθες μια κυρια σε ενα audi έκανε αναστροφή στη δουκισσης πλακεντίας στο υψος του μετρό ,το προβλημα ηταν οτι η δευτερη λωριδα ηταν για την ιδια κατευθυνση. Κοκάλωσε το αυτοκινητακι της πανω στη διαγραμμιση ,εγω περασα ξυστα απο διπλα της και το αυτοκινητο απο αριστερα μας ξυστα απο μπροστα της. Αυτη η κυρια ειχε καλές πιθανότητες να σκοτωσει εμενα ,τον απο πίσω μου ,τον εξ αριστερων μου και αλλους 3 απο πίσω του. Σε αυτη τη κυρία κανεις δε θα βαλει πρόστιμο ποτέ ! Αν της βαλει θα είναι για καποιο αστείο λόγο σε σχεση με αυτο που περιγραψα. Είμαι σίγουρος οτι κυκλοφορεί και σήμερα . Οπότε τι είναι ακραίο και τι όχι σε κάτι αντικειμενικά παράνομο που εμποδίζει τα δικαιώματα κάποιου να υπάρχει ισότιμα ή να διατηρεί την ανωνυμία του ή να μη θέλει να γνωρίζει τα προσωπικά του δεδομένα κανείς αλλος ,είναι πολυ σχετικό και δε λύνεται με πρόστιμα. Αν λυνόταν δε θα συζητουσαμε τωρα αν δε πληρωσεις ρεύμα -> αντιο ρεύμα ! εσυ κατάλαβες οτι δε υπάρχει αντιστοιχία σε αυτό που έγραψες ; Οτι ειναι ακραία λύση ,είναι αλλά οχι δεν έχει ουσία . Ξανασκέψου πριν γράψεις ! Όσο ουσία έχει το ότι όταν τρέχει ο άλλος να του παίρνεις το αμάξι άλλο τόσο έχει και αυτό που είπα… Αλλά ναι βαριέμαι τώρα να ασχοληθώ με τον κάθε ένα που πετάει την ηλιθιομαρα του εδω μέσα όποτε ναι δίκιο έχεις… Έλα καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Δεν διάβασες πως άλλη πολιτική έχει η ProtonVPN και άλλο η ProtonMail, είναι διαφορετικές υπηρεσίες. Έτσι είναι οι όροι τους δεν επιτρέπουν πάνω από ένα όριο από την ίδια διεύθυνση. Προσωπικά πλέον, χρησιμοποιώ Protonmail για τις προσωπικές μου επικοινωνίες η για εμπιστευτικά έγγραφα, και για οτιδήποτε καθημερινό, συναλλαγή, ενημέρωση κτλπ το Gmail. Είναι λογικό αφού εσύ ο ίδιος έκανες τους λογαριασμούς από το ίδιο μηχάνημα προφανώς, νόμισε πως ήσουν bot. Ο καθένας κάνει τον λογαριασμό του από τον δικό του υπολογιστή/κινητό. Δε ξέρω αν τα έκανες όπως τα λες, όμως η Proton AG είναι απόλυτα έμπιστη μιας και έχει έδρα την Ελβετία και ουδετερότητα από 5 eyes/9 eyes/14 eyes. Το VPN μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα σου από τον ISP(ie) και να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σου μέχρι τον VPN Server. Από κει και μετά φεύγει από τον σερβερ κι είναι ανοιχτά, με την διαφορά ότι η Proton έχει αυστηρή πολιτική "strict no-logs policy" βάση νόμου Ελβετίας. Τώρα όσον αφορά το open source, όταν κάποιος έχει κάνει σωστή δουλειά και είναι όπως τα λέει βγάζει τον κώδικα ελεύθερα για να τον δει και ελέγξει όποιος θέλει. Όταν ο άλλος επικαλείται νομικά θέματα για να μην δώσει τον κώδικα μιας εφαρμογής, κάνει μπαμ ότι παίζει υποκλοπή. Δεν υπάρχει κόπος, όταν μια εταιρεία με δισεκατομμύρια κλέβει δεδομένα απλών ανθρώπων. Μου έδωσες ωραία ιδέα τώρα: ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ OPEN SOURCE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ. Δεν είναι η ίδια εταιρεία; Αυτή θέτει τους όρους σε κάθε υπηρεσία της. Δηλαδή, αν εγώ είμαι ιδιωτικό ΚΕΠ (που είμαι και τους έστειλα το ΑΦΜ μου για έλεγχο) δεν έχω τη δυνατότητα να δημιουργήσω ένα δωρεάν λογαριασμό (όχι για εμπορική χρήση) σε ηλικιωμένους πελάτες μου; Πρέπει να πάω σπίτι τους να το κάνω; Αν ήμουν bot θα έστελνα email με τόσες πληροφορίες (έδωσα όλα τα προσωπικά και φορολογικά μου στοιχεία και μάλιστα τους έγραψα να μου ζητήσουν όοποιο άλλο έγγραφο χρειαστούν); Μην τρελαθούμε... Αν είναι έτσι να μου πουν και για ποιο λόγο με παρέπεμψαν να επικοινωνήσω μαζί τους για να λυθεί το πρόβλημα, αφού η απάντησή τους ήταν του τύπου: "αυτοί είναι οι όροι (που ξαναγράφω: δεν παραβίασα) δε μας νοιάζει τίποτε άλλο. Καλή σου μέρα" Δε μπορείς να κάνεις υποχρεωτικά open source τα εμπορικά προγράμματα γιατί είναι πνευματική ιδιοκτησία των εταιρειών τους. Κανένας νόμος δεν καλύπτει αυτή την περίπτωση και αν η ΕΕ πάει προς τα εκεί θα πάνει όλοι δικαστικά και χάσει ΚΑΘΕ δικαστήριο... Προσωπικά, παρόλο που είμαι υπέρ των open source, καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να είναι όλα τα προγράμματα open source. Θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικές επιτροπές εμπειρογνομώνων με το δικαίωμα να παίρνουν όλο τον κώδικα, όταν ζητηθει, και να έχουν αυστηρές νομικές κυρώσεις αν τον διαρεύσουν χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος (πχ παρανομία), ακόμα και με "διαρροή κατά λάθος"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, decentintocerberon είπε 1) τοσα προστιμα εχει το facebook-google δε βλέπω να χαλάει καποια εικόνα 2) αν τα προστιμα θα διαχωριζονται βαση εισοδηματος-περιουσιας θα ειναι κι αυτο αντισυνταγματικο 3) τα πράγματα στο ελλαδισταν τουλαχιστον ,σε οτι εχει να κανει με την οδηγικη συμπεριφορα , εχουν φτασει στα ακρα 4) αυτος που δεν ενδιαφερεται για τα 1000 δεν ενδιαφερεται ουτε για 2000-4000 κλπ ,ενδεχεται να μπορει να μη τα πληρωσει ετσι κι αλλιως ! 5) πολλα μακραν πιο αντισυνταγματικα εχουν περασει και δεν οφελούν το συνολο της κοινωνίας ουτε κατα διάνοια ! Το αντίθετο ! 6) μετάνοια με πρόστιμο αδικεί την έννοια της μετάνοιας . Δεν αλλάζει ο τροπος σκεψης σου αλλα φοβασαι το κόστος. Χθες μια κυρια σε ενα audi έκανε αναστροφή στη δουκισσης πλακεντίας στο υψος του μετρό ,το προβλημα ηταν οτι η δευτερη λωριδα ηταν για την ιδια κατευθυνση. Κοκάλωσε το αυτοκινητακι της πανω στη διαγραμμιση ,εγω περασα ξυστα απο διπλα της και το αυτοκινητο απο αριστερα μας ξυστα απο μπροστα της. Αυτη η κυρια ειχε καλές πιθανότητες να σκοτωσει εμενα ,τον απο πίσω μου ,τον εξ αριστερων μου και αλλους 3 απο πίσω του. Σε αυτη τη κυρία κανεις δε θα βαλει πρόστιμο ποτέ ! Αν της βαλει θα είναι για καποιο αστείο λόγο σε σχεση με αυτο που περιγραψα. Είμαι σίγουρος οτι κυκλοφορεί και σήμερα . Οπότε τι είναι ακραίο και τι όχι σε κάτι αντικειμενικά παράνομο που εμποδίζει τα δικαιώματα κάποιου να υπάρχει ισότιμα ή να διατηρεί την ανωνυμία του ή να μη θέλει να γνωρίζει τα προσωπικά του δεδομένα κανείς αλλος ,είναι πολυ σχετικό και δε λύνεται με πρόστιμα. Αν λυνόταν δε θα συζητουσαμε τωρα αν δε πληρωσεις ρεύμα -> αντιο ρεύμα ! εσυ κατάλαβες οτι δε υπάρχει αντιστοιχία σε αυτό που έγραψες ; Οτι ειναι ακραία λύση ,είναι αλλά οχι δεν έχει ουσία . Ξανασκέψου πριν γράψεις ! Οκ. Να απαντήσω σε κάθε πρόταση ξεχωριστά. 1) Αν και το έχω ξαναγράψει, θα το ξαναγράψω: αν κάνοντας την παρανομία βγάζει 100 και πληρώνει 10, τότε είναι σίγουρο ότι θα το ξανακάνει. Γι αυτό έγραψα ότι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά και να λαμβάνεται υπόψη το κέρδος που προέκυψε από την παρανομία και ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας, ώστε το πρόστιμο να "πονάει". Τώρα δεν πονάει αρκετά. 2) Στη Ελβετία εφαρμόζεται, από ότι έχω ακούσει. Δεν είναι αντισυνταγματικό γιατί το κάθε πρόστιμο θα πρέπει να "πονάει" κάθε πολίτη το ίδιο, αλλιώς είναι ταξικό. Δηλαδή "είμαι πλούσιος, χέστηκ@. Είμαι φτωχός, δεν έχω να το πληρώσω και με κυνηγάει μια ζωή". Άρα οι πλούσιοι θα παρανομούν, γιατί μπορούν και οι φτωχοί θα πρέπει να είναι νομοταγείς. Άλλο "ισότητα" άλλο "εξίσωση". 3) Μαζί σου. Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει σωστή αστυνόμευση, σωστή υποδομή στους δρόμους και σωστή φιλοσοφία. Όταν ο Έλληνας πάει πχ Γερμανία οδηγάει τέλεια... Τυχαίο;... Αντίστροφα, οι Γερμανοί στη χώρα τους οδηγάν μία χαρά και στην Ελλάδα... "Ελληνοποιούνται"... Τυχαίο;.. Όχι, απλά ξέρουν ότι υπάρχει ατιμωρησία και οι πιθανότητες να τους πιάσουν είναι λίγες, γι αυτό και ρισκάρουν. Δεν έχω ακούσει να παίρνουν τα αυτοκίνητα στη Γερμανία αν κάνεις παράβαση. Αν το άκουσες κάπου, παρακαλώ, πες μου. Προφανώς και δεν το γράφω ειρωνικά, απλά δεν το ξέρω. 4) Αν σκοπεύει να ζήσει σαν φάντασμα, ναι. Αν είναι πολίτης όχι. Λογιστής είμαι. Η απάντηση είναι απλά: "όχι, αυτό που γράφεις δεν ισχύει κατά κανόνα". Αν το επιλέξει κάποιος θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να ΜΗΝ κάνει ένα σωρό πράγματα πχ μεταβίβαση ή κληρονομιά ακινήτου ή οτιδήποτε ζητάει φορολογική ενημερότητα... και είναι πάρα πολλά αυτά που τη ζητάνε για να τα γράψω θα μου έπαιρνε πανω από σελίδα (κυριολεκτώ). 5) Συμφωνώ. Αλλά η λογική "αφού το γ@μήσαμε, ας το αποτελειώσουμε" δεν ταιριάζει σε σοβαρή συζήτηση. Εμείς θα πρέπει να γράφουμε το σωστό, και το κυριότερο: να απαιτούμε το σωστό. Όχι να προωθούμε το λάθος. Από τα λάθη μαθαίνουμε, δεν αποτελούν δικαιολογίες για άλλα λάθη. 6) Όταν δεν κάνεις κάτι γιατί πραγματικά δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να το καταλάβεις και να μετανοήσεις, τότε η απειλή του προστίμου σε αποτρέπει από το να το ξανακάνεις και ταυτόχρονα, έστω και έτσι, η συμπεριφορά σου είναι η σωστή απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Αν υπήρχε σωστή αστυνόμευση (πχ κάμερες ελέγχου παραβάσεων, όπως σε άλλες χώρες) η κυρία που περιγράφεις θα χρωστούσε ένα σωρό χρήματα σε κλήσεις και θα της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα ή θα είχε βάλει μυαλό και θα οδηγούσε σαν άνθρωπος. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 αν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, decentintocerberon είπε αν. Εμείς θα πρέπει να γράφουμε το σωστό, και το κυριότερο: να απαιτούμε το σωστό. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα