Προς το περιεχόμενο

CPU Led και τέλος...(?)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από CyanBlue,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας χαιρετώ και μπαίνω κατευθείαν στο πρόβλημα που τελικά δε μπορώ να λύσω: Στα καλά καθούμενα σε ένα από τα PC γραφείου άναψε το CPU Led και έκτοτε... τίποτα. Ούτε σήμα στην οθόνη, άρα ούτε είσοδος στο BIOS. Ένα PC που δουλεύει όπως φτιάχτηκε, χωρίς να πειραχτεί ποτέ. Από την πρώτη μέρα σε UPS. Επειδή όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο, χάνεται η ισορροπία του (δικού μου) σύμπαντος μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη, δοκίμασα τα πάντα: Λύσιμο, γδύσιμο, motherboard σε χαρτόνι, BIOS reset με αφαίρεση μπαταρίας μια νύχτα (και πολλές άλλες με μικρότερη διάρκεια), δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό, με άλλο επεξεργαστή, ακόμα και χωρίς RAM. Μια δυο φορές έκανε να ξεκινήσει, ελπίδες, τίποτα τελικώς. Έμεινα στη φάση που μόλις πάρει ρεύμα, ξεκινάει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή, CPU Led κόκκινο και μένει εκεί. Δοκίμασα τα πάντα... Καμιά ιδέα?

Σύνθεση: Asus TUF Vanguard B85 / Intel G3258 / 2X4GB HyperX Fury 1866MHz / HyperX Fury SSD 120GB / WD 1GB Blue 7200 / PSU Coolermaster MasterWatt 500 Lite - Όλα τα "γιατροσόφια" έγιναν μόνο με απολύτως βασικά.

*** Το πιο ωραίο στην ιστορία είναι πως η Asus TUF Vanguard B85 είχε 5 χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία αγοράς. Εντελώς συμπτωματικά η εγγύηση έληξε... τέλος του Ιουλίου που μας πέρασε. Ενώ άλλα boards με 1 μόλις χρόνο εγγύηση, δουλεύουν καθημερινά κοντά 10ετία.

*** Update: Στο 2ο ξενύχτι ο... νεκρός έδειξε σημεία ζωής. Μετά από μία ώρα χάδι στα pins του socket (όλα ήταν άψογα μία κ μόνη φορά είχε μπει CPU - εκτός από ένα που μου "φάνηκε" πως είχε μια μικρή απόκλιση, σε δουλεια να βρισκόμαστε με μεγαθυντικούς φακούς) και 3ο τροφοδοτικό από το κουτί (Seasonic Focus GX850) επιτέλους μπήκα BIOS. Μετά από όλα αυτά μια στο τόσο δεν ξεκινάει, CPU Led κόκκινο και μπουτάρει μετά από reset. Τελικά γιατί τόση φασαρία?! Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ και να βάλω άλλο mobo. Μάλλον όλα, χρόνος και κόπος ήταν γιατί δε μπορούσα να παραδεχτώ πως... δε φτιάχνει. 😀

Επεξ/σία από CyanBlue
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Σας χαιρετώ και μπαίνω κατευθείαν στο πρόβλημα που τελικά δε μπορώ να λύσω: Στα καλά καθούμενα σε ένα από τα PC γραφείου άναψε το CPU Led και έκτοτε... τίποτα. Ούτε σήμα στην οθόνη, άρα ούτε είσοδος στο BIOS. Ένα PC που δουλεύει όπως φτιάχτηκε, χωρίς να πειραχτεί ποτέ. Από την πρώτη μέρα σε UPS. Επειδή όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο, χάνεται η ισορροπία του (δικού μου) σύμπαντος μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη, δοκίμασα τα πάντα: Λύσιμο, γδύσιμο, motherboard σε χαρτόνι, BIOS reset με αφαίρεση μπαταρίας μια νύχτα (και πολλές άλλες με μικρότερη διάρκεια), δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό, με άλλο επεξεργαστή, ακόμα και χωρίς RAM. Μια δυο φορές έκανε να ξεκινήσει, ελπίδες, τίποτα τελικώς. Έμεινα στη φάση που μόλις πάρει ρεύμα, ξεκινάει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή, CPU Led κόκκινο και μένει εκεί. Δοκίμασα τα πάντα... Καμιά ιδέα?

Σύνθεση: Asus TUF Vanguard B85 / Intel G3258 / 2X4GB HyperX Fury 1866MHz / HyperX Fury SSD 120GB / WD 1GB Blue 7200 / PSU Coolermaster MasterWatt 500 Lite - Όλα τα "γιατροσόφια" έγιναν μόνο με απολύτως βασικά.

Μητρική off.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Μητρική off.

Ακόμα και να μη θέλω να το δεχτώ, θα το καταπιώ στο τέλος. Η μάχη με το hardware...

Δημοσ.
10 hours ago, CyanBlue said:

Ακόμα και να μη θέλω να το δεχτώ, θα το καταπιώ στο τέλος. Η μάχη με το hardware...

δε καταλαβαίνω το confused. στη μητρική off αναφέρομαι και γω.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, greekfragma είπε

δε καταλαβαίνω το confused. στη μητρική off αναφέρομαι και γω.

Καθόλου confused... απλά, πίκρα. 🥲

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, greekfragma είπε

λίγο πιο δίπλα έχει το sad

Το έφτιαξα κάπως...

Επεξ/σία από CyanBlue
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Δοκίμασε αυτο δεν χάνεις κατι στο σημείο που είσαι

47fa156f0151ccc72915c9049c30ec7f.png

Ευχαριστώ, αλλά όπως είπα, καθόλου σήμα στην οθόνη (από τη GPU του επεξεργαστή), ούτε BIOS. Δοκίμασα τα πάντα.

Δημοσ.

Αφού δοκίμασες και άλλο τροφοδοτικο δεν εχει θεμα με ρεύμα σε cpu. Εβγαλες/έβαλες cpu, δοκίμασες και κανονική gpu. Ο Pentium να τα τίναξε πρακτικά απίθανο.

Όντως δεν έμεινε και τπτ , ολα δειχνουν μομπο. Red led of death...

Δημοσ.

Δεν τη παλευετε με τιποτα , ο ανθρωπος σας λεει δεν αναβει και εσεις επιμενετε να το αναστησετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, boombastik είπε

Βάλε ένα motherboard buzzer. Ξεκίνα το μηχάνημα χωρίς ram. Αν κάνει συνεχόμενα  beeps to πρόβλημα είναι χαλασμένο bios chip.

Εννοείται πως έτσι ξεκίνησα. Me buzzer και χωρίς RAM. Μία στις 10, κάνει beep λόγω έλλειψης RAM. Κυρίως όμως ξεκινάει χωρίς σημάδια ζωής. Μόνο το CPU Fan γυρίζει και CPU Led κόκκινο. Θα προχωρήσω στο επόμενο στάδιο...

10 ώρες πριν, triplex1 είπε

Δεν τη παλευετε με τιποτα , ο ανθρωπος σας λεει δεν αναβει και εσεις επιμενετε να το αναστησετε.

Από όταν είμουν μικρός μου άρεσε να βλέπω ταινίες με ζόμπι. Ανάσταση 😀 νεκρών. Ευχαριστώ όποιον ασχολείται με το θέμα μου. Αυτό δεν είναι και το νόημα? Να βοηθάμε όπως μπορούμε.

Επεξ/σία από CyanBlue
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CyanBlue είπε

Εννοείται πως έτσι ξεκίνησα. Me buzzer και χωρίς RAM. Μία στις 10, κάνει beep λόγω έλλειψης RAM. Κυρίως όμως ξεκινάει χωρίς σημάδια ζωής. Μόνο το CPU Fan γυρίζει και CPU Led κόκκινο. Θα προχωρήσω στο επόμενο στάδιο...

Από όταν είμουν μικρός μου άρεσε να βλέπω ταινίες με ζόμπι. Ανάσταση 😀 νεκρών. Ευχαριστώ όποιον ασχολείται με το θέμα μου. Αυτό δεν είναι και το νόημα? Να βοηθάμε όπως μπορούμε.

Λες τελικα να αναστηθει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...