Προς το περιεχόμενο

Το καφάο είναι πίτα :D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα είμαι συνοπτικός.

Είμαι στη Βόνταφον με 100άρα fttc σύνδεση. Τον τελευταίο διάστημα δεν έχω ίντερνετ κάποιες ώρες της ημέρας, εννοώντας ότι αντί για 100 έχω 1 με 5. (Ενδεικτικά σήμερα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και την ώρα του θέματος, και συνεχίζει). 

Από τη βόνταφον μου λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το καφάο έχει αυξημένη κίνηση. Έχει γίνει αναφορά βλάβης στον πΟΤΕ, αλλά ο πΟΤΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. (Το καφάο είναι του ΟΤΕ)

Η ερώτηση είναι η εξής. Αν πάω στον πΟΤΕ, θα έχω καλύτερη τύχη;

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε

Καλησπέρα, θα είμαι συνοπτικός.

Είμαι στη Βόνταφον με 100άρα fttc σύνδεση. Τον τελευταίο διάστημα δεν έχω ίντερνετ κάποιες ώρες της ημέρας, εννοώντας ότι αντί για 100 έχω 1 με 5. (Ενδεικτικά σήμερα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και την ώρα του θέματος, και συνεχίζει). 

Από τη βόνταφον μου λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το καφάο έχει αυξημένη κίνηση. Έχει γίνει αναφορά βλάβης στον πΟΤΕ, αλλά ο πΟΤΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. (Το καφάο είναι του ΟΤΕ)

Η ερώτηση είναι η εξής. Αν πάω στον πΟΤΕ, θα έχω καλύτερη τύχη;

Τι ταχύτητα συγχρονισμού έχεις (aka πες μας στατιστικά της γραμμής)?.

Γιατί αν πχ συγχρονίζεις στα 100/10 πολύ πιθανό να φταίει το δίκτυο της Vodafone που είναι πίτα και όχι η καμπίνα του ΟΤΕ. Αν από την άλλη δεν συγχρονίζεις 100/10 ξεκίνα με έλεγχο της εσωτερικής καλωδίωσης, και αν όντος φταίει ο ΟΤΕ οπλίσου με υπομονή.

Επεξ/σία από Sudowoodo

1 λεπτό πριν, Sudowoodo είπε

Τι ταχύτητα συγχρονισμού έχεις (aka πες μας στατιστικά της γραμμής)?.

Γιατί αν πχ συγχρονίζεις στα 100/10 πολύ πιθανό να φταίει το δίκτυο της Vodafone που είναι πίτα και όχι η καμπίνα του ΟΤΕ. Αν από την άλλη δεν συγχρονίζεις 100/10 ξεκίνα με έλεγχο της εσωτερικής καλωδίωσης, και αν όντος φταίει ο ΟΤΕ οπλίσου με υπομονή.

Ο συγχρονισμός του ρούτερ φαίνεται σωστός(100-10), απλά δεν έχω download speed, όταν περιηγούμαι στο ίντερνετ ή θέλω να δω βίντεο ή στα speedtest. Επίσης με ping, σε διάφορες σελίδες, υπάρχει αρκετό packet loss. (20-40%). Τον Iούλιο που είχε εμφανιστεί 1η φορά το πρόβλημα μου είχαν πει από τη Βόνταφον ότι φταίει το καφάο του Οτέ, αλλά ο οτε τους είπε πώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το συμβόλαιο μου με τη Βόντα, λήγει σε 1 μήνα και σκεφτόμουν, τότε, να πάω στον Οτε, για αυτό ρώτησα, αν αντιμετωπίσω τα ίδια θέματα.

11 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε

Ο συγχρονισμός του ρούτερ φαίνεται σωστός(100-10), απλά δεν έχω download speed, 

Αυτο ειναι αποκλειστική ευθύνη του παρόχου σου και οχι του οτε.

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο ειναι αποκλειστική ευθύνη του παρόχου σου και οχι του οτε.

Ευχαριστώ πολύ, εε από τις 2 το μεσημέρι, ακόμα δεν έχει επανέλθει η ταχύτητα...  Οπότε θα δοκιμάσω τη τύχη μοου και με τον ΟΤΕ, σε περίπου 1 μήνα που λήγει το συμβόλαιο... Υποθέτω δεν μπορώ να φύγω νωρίτερα, επικαλούμενος χαμηλή ταχύτητα.

5 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε

Ευχαριστώ πολύ, εε από τις 2 το μεσημέρι, ακόμα δεν έχει επανέλθει η ταχύτητα...  Οπότε θα δοκιμάσω τη τύχη μοου και με τον ΟΤΕ, σε περίπου 1 μήνα που λήγει το συμβόλαιο... Υποθέτω δεν μπορώ να φύγω νωρίτερα, επικαλούμενος χαμηλή ταχύτητα.

Οχι

Απο οσο ξερω δεν μπορεις να φυγεις αχρεωστήτως για αυτον το λογο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε

Ο συγχρονισμός του ρούτερ φαίνεται σωστός(100-10), απλά δεν έχω download speed, όταν περιηγούμαι στο ίντερνετ ή θέλω να δω βίντεο ή στα speedtest. Επίσης με ping, σε διάφορες σελίδες, υπάρχει αρκετό packet loss. (20-40%). Τον Iούλιο που είχε εμφανιστεί 1η φορά το πρόβλημα μου είχαν πει από τη Βόνταφον ότι φταίει το καφάο του Οτέ, αλλά ο οτε τους είπε πώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το συμβόλαιο μου με τη Βόντα, λήγει σε 1 μήνα και σκεφτόμουν, τότε, να πάω στον Οτε, για αυτό ρώτησα, αν αντιμετωπίσω τα ίδια θέματα.

Θα συμφωνήσω με τον NikosKallithea.

Δεν ακούγετε σαν πρόβλημα της καμπίνας, αλλά πρόβλημα στο backbone της Vodafone. Σκέψου ότι μετά την καμπίνα, μέσο οπτικών «συνδέεσαι» στο δίκτυο του παρόχου σου. Η γνώμη μου είναι ότι φταίει η Vodafone και αν πας ΟΤΕ λογικά θα φτιάξει.

Κάτι που μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς: ρώτα τους γείτονες σου αν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αν αντιμετωπίζουν μόνο αυτοί που έχουν Vodafone ενώ οι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα, τότε λογικά είναι αυτό που λέω και με τον ΟΤΕ (που θεωρητικά εχει το καλύτερο backbone) θα είσαι οκ.

Τώρα, αν ισχύει αυτό που λέω, συνεπάγετε ότι η εξυπηρέτηση λέει βλακείες για να σε ξεπετάξει, γιατί αν έχουν θέμα με το backbone, δεν υπάρχει περίπτωση να άνοιξαν βλάβη στον ΟΤΕ και να περιμένουν να φτιαχτεί. Αν το συμβόλαιο σου δεν έληγε σε έναν μήνα θα έλεγα σίγουρα καταγγελία ΕΕΤΤ, τώρα απλά φύγε να τελειώνεις.  

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί όπως όλοι ξέρουμε για το 1-5 φταίει η 2.4 που μπορεί να δώσει μέχρι 50-60 ε;

Κατι που μπορείς να δοκιμάσεις αν είσαι σε WiFi μπορείς να αλλάξεις κανάλι. 

https://www.cosmotesmartliving.gr/κανάλια-στο-router-τι-είναι-και-πως-να-επιλέ/

Και εγώ θα πήγαινα ΟΤΕ από Βονταφον ωστόσο όταν θα κανεις αίτηση να φύγεις πιθανότατα η Βονταφον να σου δώσει 100αρα ατα 22-23€ για να σε κρατήσει. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Confused 1

15 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Γιατί όπως όλοι ξέρουμε για το 1-5 φταίει η 2.4 που μπορεί να δώσει μέχρι 50-60 ε;

Κατι που μπορείς να δοκιμάσεις αν είσαι σε WiFi μπορείς να αλλάξεις κανάλι. 

https://www.cosmotesmartliving.gr/κανάλια-στο-router-τι-είναι-και-πως-να-επιλέ/

Και εγώ θα πήγαινα ΟΤΕ από Βονταφον ωστόσο όταν θα κανεις αίτηση να φύγεις πιθανότατα η Βονταφον να σου δώσει 100αρα ατα 22-23€ για να σε κρατήσει. 

Απαντάς μόνο και μόνο για να πας κόντρα και απαντάς και λάθος.
Αν έχει wifi congestion; Ουκ ολίγα που με καλεί κόσμος με το "δεν έχω ίντερνετ", "πληρώνω 100mbps και πιάνω 1mbps!" και άλλα ωραία καλούδια που ακούω αλλάζουν άρδην μόλις γυρίζουν στα 5ghz.

και ρωτάω ξανά, τις ώρες που αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, μέτρηση με ethernet και κλειστό wifi τι λέει; Αν και έτσι παραμένει στα 1~5mbps τότε είναι FTTC congestion όπως του είπαν.
σίγουρα η VF (και όχι μόνο) είχε μερικά dslam που ήταν τερματισμένα και πιθανά να είναι σε κάποιο από αυτά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...