Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμείς πάντα αγοράζαμε για την επόμενη χρονιά, απλώς πέρσι ανέβηκαν οι τιμές και είπαμε να περιμένουμε. Είχαμε και τα κλαδέματα στο χωριό οπότε δεν αγχωνόμασταν... Ότι αγοράζαμε δεν ήταν στεγνό αλλά επειδή έχουμε χώρο τα στοιβάζαμε χωρίς καλύμμα όλο το καλοκαίρι και το χειμώνα ήταν ξερά... 

Τώρα αντί να αγοράζω από Αθήνα με συμφέρει να φέρνω τα κλαδέμματα, μας δίνουν και οι γύρω οπότε μαζεύονται 4-5κμ ελιά... 

Καλές και οι μπρικέτες αλλά ακρίβυναν πολύ κι αυτές...

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι το θετε το τζακι ρε παιδια, εχει την καμιναδα να στελνει ολη τη θερμοτητα εξω απο το σπιτι και μενουν μεσα τα  βαρια σωματιδια που αναπνεετε επειδη καθεστε διπλα μπας και ζεσταθειτε.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Bitbit είπε

Να σου απαντήσω εγώ σε αυτό.

Δε χρειάζεται να ανέβει κάτι που επηρεάζει άμεσα την τιμή, όπως πχ τα μεταφορικά ή οι πρώτες ύλες (γενικά μιλάμε) για να αυξηθεί η τιμή πώλησης ενός προϊόντος.

Έστω εγώ ότι πουλάω κάτι που παρά την κρίση δεν έχει επηρεαστεί. Έστω ότι πουλάω ακόμα και αέρα κοπανιστό που μου κοστίζει, ΤΙΠΟΤΑ. Οπότε γιατί να ανεβάσω την τιμή θα ρωτήσει κάποιος.

Όταν όμως εγώ πληρώνω:

• αυξημένο ρεύμα στο σπίτι μου
  • αυξημένα καύσιμα στο αυτοκίνητο μου
  • αυξημένες τιμές στα τρόφιμα
  • πιθανόν και αυξημένο ενοίκιο

και γενικά όλα τα πληρώνω αυξημένα, θα έρθει ο άλλος να μου ζητήσει τα ρέστα γιατί αύξησα την τιμή του κοπανιστού αέρα;

Είναι τουλάχιστον αφελέστατη η ερώτηση. Τι ακριβώς να εξηγήσουμε δηλαδή;

Πάντως με αυτή τη λογική καταργούμε την έννοια της αισχροκέρδειας.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σας,

Εχω ενα χωραφι με καρυδιες και το έχω κλαδεψει. Εχω βγάλει αρκετα ξύλα. Αξιζουν για τζακι? Η θα εχω προβλημα. Γιατι σκεφτομαι να τα στεγνωσω.

Επεξ/σία από Justelene235
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Justelene235 είπε

Καλημερα σας,

Εχω ενα χωραφι με καρυδιες και το έχω κλαδεψει. Εχω βγάλει αρκετα ξύλα. Αξιζουν για τζακι? Η θα εχω προβλημα. Γιατι σκεφτομαι να τα στεγνωσω.

Τα τζάμπα ξύλα είναι καλύτερα απο τα καθόλου ξύλα.Η καρυδιά αν θυμάμαι καλά σηκώνει αρκετή θερμοκρασία αλλά καίγεται γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Justelene235 είπε

Καλημερα σας,

Μια χαρά κάνουν,σκληρά ξύλα είναι,αν είναι και στεγνά είναι πολύ καλά για τζάκι.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όσοι αγοράζετε κάθε χρόνο ξύλα πως είναι οι τιμές αυτή την περίοδο? Αξίζει να πάρω τώρα? Έχετε καμία πρόταση αξιόπιστου μαγαζιού για Αθήνα νότια προάστια? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ATmega είπε

Όσοι αγοράζετε κάθε χρόνο ξύλα πως είναι οι τιμές αυτή την περίοδο? Αξίζει να πάρω τώρα? Έχετε καμία πρόταση αξιόπιστου μαγαζιού για Αθήνα νότια προάστια? 

Κοίταξε αυτή τη περίοδο μήπως βρείτε.  2-3 άτομα έμπορα να σας φέρει 8-10 τόνους . Αυτή τη εποχή έπαιρνα καυσόξυλα >10 τόνους .

Στα μαγαζιά συνήθως δίνουν με κυβικά .

Για πόσο ποσότητα σε ενδιαφέρει ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Τώρα είναι η εποχή που αγοράζεις αν θες να είναι ξερά το χειμώνα.

Εάν είναι χλωρά κομμένα δε προλαβαίνουν .

Αναλόγως και σε τι θα χρησιμοποιηθούν . Τζάκι ή ξυλολεβητας/σόμπα.

Δημοσ.

Για 1 κυβικό έλεγα για το κλασικό τζάκι. Μιξ οξιά, δρυς ελιά. Απλά αν ξέρει κανένας αξιόπιστο μαγαζί που να φέρνει σωστά ξύλα και να μην κλέβει πολύ στην ποσότητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Πέρασα απο πέρσι σε τζακοσομπα και βρήκα το φως μου! Λοιπόν να ρωτήσω έχω δοκιμάσει δυο τρείς διαφορετικούς προμηθευτές απο οτι είδα το λιγότερο κακό (να σε κλέψει λιγότερο) ειναι το κυβικό (και συνήθως αν εχει σημάδια η καρότσα)..εγω ας πούμε παρήγγειλα Ιούλιο 3τονους αλλά ποιος ξέρει πόσο ακριβώς μου έφερε, μολονότι ειχε απόδειξη;.. χωρια που είχε και οξια μεσα τεσπα.. το καλο ειναι θα ειναι ξερα όταν έρθει η ωρα

Στις 17/8/2023 στις 12:01 ΠΜ, ATmega είπε

Τωρα τουλάχιστον εδω ειναι όσο ήταν το Χειμώνα, προφανώς διέκριναν οτι θα έχουν ζήτηση όπως πέρσι, ή βγαζουν τα αυξημένα κοστη απο τα πετρέλαια που θα χρειατηκαν να κινηθούν..

Επεξ/σία από Varnavas89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...