kirileman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Titos301 είπε πευκο εχει παρομοια συμπεριφορα με οξια στο καψιμο; Το πεύκο αρπάζει πιο εύκολα και καίγεται γρηγορότερα. 1
filarhos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Εχεις συνδεσει το τζακι με τα σωματα ? Πως γινεται αυτο και τι modification χρειαζεται σε ενα κλασικο τζακι ? Ποιο ειναι το κοστος και εχεις να μου προτεινεις καποιον ? Το τζάκι είναι ενεργειακό με κυκλοφορητές που συνδέεται με τα σώματα. Όταν ζεσταίνεται >50 βαθμούς στέλνει στα σώματα... Όχι δυστυχώς δεν έχω κάποιον, αφού το τζάκι μπήκε πριν 10+ χρόνια. Νομίζω 8-9 χιλ€ είχε πάει... Έχω ακούσει ότι είναι πιο φτηνό τώρα... Αλλά αν δεν έχει τζάμπα ξύλα, δεν είναι καλή κίνηση. Βρώμα, κούραση και πρέπει κάθε μια ώρα να γεμίζεις. 28 λεπτά πριν, kirileman είπε Εκτιμώ ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν τελειώσει τα ξύλα στην Αθήνα. Δεν φέρνει κανείς από επαρχία, αφού, όπως λένε, καλά καλά δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση εκεί . Θα βρίσκουμε μόνο πουρνάρι και πεύκο. Καλά για ελιά δεν συζητάμε, ήδη έχει εξαφανιστεί. Καλό κουράγιο. Δεν βλέπω να έχουν τελειώσει γιατί από όπου περνάω είναι γεμάτοι και τα φορτηγά παρκαρισμένα. Πέρσι τέτοια εποχή έκλεισα ραντεβού και μου το άλλαξαν και μια φορά για το πότε θα μου φέρουν, λόγω φόρτου εργασίας...
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, kirileman είπε Εκτιμώ ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν τελειώσει τα ξύλα στην Αθήνα. Δεν φέρνει κανείς από επαρχία, αφού, όπως λένε, καλά καλά δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση εκεί . Θα βρίσκουμε μόνο πουρνάρι και πεύκο. Καλά για ελιά δεν συζητάμε, ήδη έχει εξαφανιστεί. Καλό κουράγιο. Θα βγουν στην αγορά και τα ξερά/καμμένα απο τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.
kirileman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, filarhos είπε Δεν βλέπω να έχουν τελειώσει γιατί από όπου περνάω είναι γεμάτοι και τα φορτηγά παρκαρισμένα. Πέρσι τέτοια εποχή έκλεισα ραντεβού και μου το άλλαξαν και μια φορά για το πότε θα μου φέρουν, λόγω φόρτου εργασίας... Σε 1 μήνα θα έχουν; Σε 2 μήνες θα έχουν; Επίσης ακούω ότι δεν βρίσκουν εργάτες, πόσο μάλλον οδηγούς.
filarhos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Σε 1 μήνα θα έχουν; Σε 2 μήνες θα έχουν; Επίσης ακούω ότι δεν βρίσκουν εργάτες, πόσο μάλλον οδηγούς. Αυτό δεν το ξέρω αλλά τις τιμές στο διπλάσιο κάτι μου λέει ότι η ζήτηση θα είναι πιο κοντά στο μισό. Άρα και το -30% από την έλλειψη στην Βουλγαρία λογικά δεν θα μας επηρεάσει... Δεν μπορώ να χωνέψω την τόσο μεγάλη αύξηση σε κάποιες τιμές... Όταν ρώτησα γιατί, τι ανέβηκε εκτός από τα μεταφορικά που πήγαν στο +50% δεν είχε να πει τίποτα... Ούτε καν ότι ακρίβυνε η πρώτη ύλη...
kirileman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, filarhos είπε Άρα και το -30% από την έλλειψη στην Βουλγαρία Αυτό το νούμερο πώς προκύπτει; Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί το έχω δει, είναι ότι παρακαλάς να σου φέρουν ξύλα από Β. Ελλάδα και δεν φέρνουν. Τους δίνεις παραπάνω από ό,τι ζητάνε και σου λένε όχι. Στο τέλος σου λένε θα σου φέρουν και σε στήνουν, δεν έρχονται ποτέ. Θεωρώ ότι θα έχουμε τρομαχτικό πρόβλημα στην Αθήνα. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από kirileman
csontheline Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Offtopic Προσωπικά να ευχηθώ καλή δύναμη με τον καρκίνο που έχετε να αναπνεύσετε στις μεγάλες πόλεις. Άδειους κάδους θα μαζεύουν τα απορριματοφόρα.
filarhos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, kirileman είπε Αυτό το νούμερο πώς προκύπτει; Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί το έχω δει, είναι ότι παρακαλάς να σου φέρουν ξύλα από Β. Ελλάδα και δεν φέρνουν. Τους δίνεις παραπάνω από ό,τι ζητάνε και σου λένε όχι. Στο τέλος σου λένε θα σου φέρουν και σε στήνουν, δεν έρχονται ποτέ. Θεωρώ ότι θα έχουμε τρομαχτικό πρόβλημα στην Αθήνα. Διάβαζα ότι στην Ελλάδα το 30% της ζήτησης καλύπτεται από Βουλγαρία και ότι φέτος απαγορεύτηκε. Τώρα αν θα μας φτάσει...
korakios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 όσοι καίνε ξύλα προμηθεύτηκαν μήνες πριν , τώρα , τελευταία στιγμή κλασσικά ,είναι αργά 20 ώρες πριν, Titos301 είπε ποια ειναι τα καλυτερα ξυλα για να καψεις σε τζακι για θερμανση; εξαρτάται και τον τύπου τζακιού , αν είναι ανοιχτό θες ξύλα που να καίγονται όσο πιο αργά γίνεται απαραίτητα με ενεργειακό κλείνοντας τον αέρα μπορείς κάπως να επιμηκύνεις την καύση 2 1
tsaltinho Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μολις εβγαλε διαθεσιμα το Leroy. Το πευκο 1,8 κυβικα απο 220ευρω το πηγε 299....! 1
mindreader Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Τι λεει παιδια; Καυσοξυλο συμφερουσα λυση φετος;
nikoskdx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Ανατολική Θεσσαλονίκη συμφέρουσα πρόταση για 1 κυβικο? Γνωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ
haris_216 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 12:17 ΜΜ, tsaltinho είπε Μολις εβγαλε διαθεσιμα το Leroy. Το πευκο 1,8 κυβικα απο 220ευρω το πηγε 299....! To Leroy από 220€ το 1,8m3 πέρσι για οξιά/δρυ, φέτος το έφτασε μέχρι πριν λίγες μέρες στα 389€. Τρελή αύξηση. Αυτή τη στιγμή έχει κατέβει λίγο, στα 379€. Και βέβαια σε αυτό προστίθεται και το κόστος των μεταφορικών (20€ πέρσι, φέτος δεν ρώτησα καν) Και μία άλλη παρατήρηση. Μέχρι πέρσι οι παλέτες που είχαν σαν δείγμα στα καταστήματα, τόσο το Leroy όσο και το Praktiker, ήταν άψογες αισθητικά. Ωραία ξύλα, όμορφα στοιβαγμένα. Αυτό που είδα φέτος (Leroy Πειραιώς και Praktiker Ελληνικού) ήταν μια αθλιότητα. Κακή στοίβαξη και παλιό/ταλαιπωρημένο ξύλο. Μάλιστα στο Praktiker ήταν τόσο κακά στοιβαγμένο που (ίσως από τις μετακινήσεις?) είχε χάσει το σχήμα της η παλέτα (σα να ξεχείλισε στα πλάγια) δημιουργώντας κενό από πάνω. Αυτό πριν 10-15 μέρες. Δεν ξέρω αν τα άλλαξαν στο μεταξύ οι μεν ή οι δε αλλά πραγματικά κάκιστη εικόνα. Ειδικά όταν προσπαθούν να σε "πείσουν" να πληρώσεις κοντά στο +80% σε σχέση με πέρσι, την ίδια περίοδο
Bitbit Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Στις 8/9/2022 στις 1:22 ΜΜ, filarhos είπε Όταν ρώτησα γιατί, τι ανέβηκε εκτός από τα μεταφορικά που πήγαν στο +50% δεν είχε να πει τίποτα... Ούτε καν ότι ακρίβυνε η πρώτη ύλη... Να σου απαντήσω εγώ σε αυτό. Δε χρειάζεται να ανέβει κάτι που επηρεάζει άμεσα την τιμή, όπως πχ τα μεταφορικά ή οι πρώτες ύλες (γενικά μιλάμε) για να αυξηθεί η τιμή πώλησης ενός προϊόντος. Έστω εγώ ότι πουλάω κάτι που παρά την κρίση δεν έχει επηρεαστεί. Έστω ότι πουλάω ακόμα και αέρα κοπανιστό που μου κοστίζει, ΤΙΠΟΤΑ. Οπότε γιατί να ανεβάσω την τιμή θα ρωτήσει κάποιος. Όταν όμως εγώ πληρώνω: αυξημένο ρεύμα στο σπίτι μου αυξημένα καύσιμα στο αυτοκίνητο μου αυξημένες τιμές στα τρόφιμα πιθανόν και αυξημένο ενοίκιο και γενικά όλα τα πληρώνω αυξημένα, θα έρθει ο άλλος να μου ζητήσει τα ρέστα γιατί αύξησα την τιμή του κοπανιστού αέρα; Είναι τουλάχιστον αφελέστατη η ερώτηση. Τι ακριβώς να εξηγήσουμε δηλαδή;
lalalaxi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Εγω πριν 10 χρόνια που έβαλα ενεργειακό τζάκι και άρχισα να αγοράζω ξύλα πραγματικά ολους αυτούς που πουλάνε ξύλα τους σιχάθηκα, είναι όλοι κατι αμόρφωτοι σιχαμεροί απατεώνες που δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους.. Τους ρώταγα έχετε στεγνά ξύλα? φυσικά μου έλεγαν! Για να δω... εδώ αυτά! Έβγαζα το υγρασιόμετρο και μέτραγα 40% υγρασία... Απο τότε αγοράζω μόνο μπρικέτες... Με 2 τόνους βγάζω όλο το χειμώνα.... Μιλάω για ενεργειακό, αν εχετε ανοιχτό τζάκι τσάμπα θα κάψετε οτι κάψετε γιατι εχει πάρα πολυ χαμηλή απόδοση.. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα