filarhos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, tsaltinho είπε Βοηθησε με να καταλαβω κατι. Στο στοιβαχτο παιρνεις μεγαλυτερη ποσοτητα ? Γιατο το Leroy πουλαει στοιβαχτο 1.8 κυβικα σε ιδια τιμη για 2 κυβικαπου το εχω βρει σε μαγαζι ξυλων Ναι το στοιβαχτό είναι περίπου 30% περισσότερη ποσότητα από το χύμα. Κι αυτό γιατί το στοιβαχτό είναι από μεγαλύτερους κορμούς κομμάτια με μικρά κενά αναμεταξύ τους. Για αυτό και η τιμή είναι περίπου 25-35% παραπάνω. Αν είναι τίμιος τα βάζει λίγο προσεχτηκά, αλλιώς τα πετάει όπως να ναι... Για τα 1.8 σε σχέση με τα 2, θεωρώ ότι ότι όλοι έχουν παλέτα 1 επί 1 και συνολικό ύψος "πακέτου" 2 μέτρα. Άρα όλοι 1.8 πουλάνε απλώς αποσιωπούν το γεγονός ότι καθαρό έιναι το 1.8, αφού και η παλέτα και τα γύρω πλαίσια ξύλα είναι... Απλώς τα μεγάλα μαγαζιά έτσι τα αγοράζουν έτσι τα πουλάνε... Δεν έχω και σπίτι ένα κλουβί να μετρήσω... Λογικά οι διαστάσεις έιναι 1χ1 βάση και συνολικό ύψος 2 μέτρα....
haris_216 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, Fabricated είπε Στο praktiker έχεις λινκ? To praktiker δεν έχει ανεβάσει ακόμα κάτι
tsaltinho Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, haris_216 είπε Τα τελευταία χρόνια επιλέγω να πάρω από Praktiker-Leroy λόγω παλέτας, καθώς όλοι οι άλλοι προμηθευτές στην περιοχή μου πουλάνε/χρεώνουν μεν κυβικό αλλά παραδίδουν χύμα. Και άρα ο θεός κι η ψυχή τους ως προς το τι παραδίδουν. Τουλάχιστον με τους μεγάλους υπάρχουν μία ψευτοεικόνα. Το praktiker δεν έχει ανεβάσει ακόμα τιμές. Το leroy όμως, ενώ δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, η τιμή είναι κάνα 100άρι πάνω από πέρσι για την παλέτα των 1,8m3. Και προφανώς αυτό μπορεί/θα να αλλάξει όταν θα είναι διαθέσιμα. Πως στα παραδιδουν σπιτι ? Σε παλετα κλειστη ? Ανεβαζουν σε οροφο ?
haris_216 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Πως στα παραδιδουν σπιτι ? Σε παλετα κλειστη ? Ανεβαζουν σε οροφο ? Παλέτα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και παράδοση "επί του πεζοδρομίου"
tutuyo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Οι τιμες των ξυλων εχουν παρει (και αυτες) την ανηφορα διοτι η Βουλγαρια απαγορευσε τις εξαγωγες ξυλων, οποτε πλεον η εγχωρια προσφορα δεν καλυπτει την ζητηση. Σε συνδυασμο με την αυξηση του πετρελαιου κινησης (πλεον ειναι ισοτιμο με την βενζινη), μπορεις να καταλαβεις γιατι ειναι πλεον ακριβοτερα. Γενικα η υποθεση ζεστη θα ειναι δυσκολος γριφος τον χειμωνα. Αυτην την στιγμη, με τις επιδοτησεις, συμφερει περισσοτερο το ρευμα μαλλον 1
filarhos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Οι τιμες των ξυλων εχουν παρει (και αυτες) την ανηφορα διοτι η Βουλγαρια απαγορευσε τις εξαγωγες ξυλων, οποτε πλεον η εγχωρια προσφορα δεν καλυπτει την ζητηση. Σε συνδυασμο με την αυξηση του πετρελαιου κινησης (πλεον ειναι ισοτιμο με την βενζινη), μπορεις να καταλαβεις γιατι ειναι πλεον ακριβοτερα. Γενικα η υποθεση ζεστη θα ειναι δυσκολος γριφος τον χειμωνα. Αυτην την στιγμη, με τις επιδοτησεις, συμφερει περισσοτερο το ρευμα μαλλον Αυτό με τις απαγορεύσεις και την ζήτηση το έχω διαβάσει κι εγώ... Ακόμα δεν έχουν "δει" την ζήτηση. Η ζήτηση για καυσόξυλα ξεκινάει στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο στον Βορρά και κατεβαίνει στον Νότο μέχρι και τον Ιανουάριο... Απλώς πάλι αφορμής δοθείσης ανεβάζουμε τις τιμές για δάγκωμα... Οι περισσότεροι το παίρνουν για την "συντροφιά" και λίγοι για αποκλειστική θέρμανση, ειδικά στην Αττική. Ε οι πρώτοι θα πάρουν κανένα τσουβαλάκι και οι δεύτεροι τα μισά λίγα λίγα. Και εκεί ίσως δουλέψει η προσφορά και η ζήτηση και τον Απρίλιο που θα έχουν ακόμα αδιάθετες ποσότητες να πέσει πάλι η τιμή σε φισιολοιγικά επίπεδα... Υ.Γ. Προσωπικά στην αισχροκέρδια δεν μασάω. Τον Ιούλιο που πήγα σε έναν του τα είπα. Δικαιολογώ ένα 20-25% αλλά όχι και 100%. Και σήμερα γεμάτος είναι, ενώ πέρσι ερχόντουσαν τα φορτηγά και άδειαζαν μέρα παρά μέρα χύμα για συσκευασία... 3
Titos301 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 ποια ειναι τα καλυτερα ξυλα για να καψεις σε τζακι για θερμανση;
st@kas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Titos301 είπε ποια ειναι τα καλυτερα ξυλα για να καψεις σε τζακι για θερμανση; τα δωρεάν... ανάλογα το τζάκι και τι θες να πετύχεις. πχ εγώ χρησιμοποιούσα σε υδραυλικό ενεργειακό τζάκι οξιά στην αρχή για να ζεστάνω γρήγορα το νερό και μετά διατηρούσα την θερμοκρασία με ελιά. φέτος αντί για οξιά θα χρησιμοποιήσω μπριγκέτα. 4
Titos301 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, st@kas είπε τα δωρεάν... ανάλογα το τζάκι και τι θες να πετύχεις. πχ εγώ χρησιμοποιούσα σε υδραυλικό ενεργειακό τζάκι οξιά στην αρχή για να ζεστάνω γρήγορα το νερό και μετά διατηρούσα την θερμοκρασία με ελιά. φέτος αντί για οξιά θα χρησιμοποιήσω μπριγκέτα. η ελια δηλαδη ειναι ενα ξυλο που αντεχει και κραταει φωτια αρα και ζεστασια περισσοτερο απο οξια;
st@kas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Titos301 είπε η ελια δηλαδη ειναι ενα ξυλο που αντεχει και κραταει φωτια αρα και ζεστασια περισσοτερο απο οξια; Ναι, η οξιά καίγεται πιο γρήγορα αλλά κάνει μεγαλύτερη φλόγα. 1
Aurumnus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, st@kas είπε τα δωρεάν... ανάλογα το τζάκι και τι θες να πετύχεις. πχ εγώ χρησιμοποιούσα σε υδραυλικό ενεργειακό τζάκι οξιά στην αρχή για να ζεστάνω γρήγορα το νερό και μετά διατηρούσα την θερμοκρασία με ελιά. φέτος αντί για οξιά θα χρησιμοποιήσω μπριγκέτα. Οπότε οξιά για γρήγορα, ελιά για διάρκεια. Δρυς είναι κάπου ανάμεσα; Και τα πουρνάρια; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από Aurumnus
filarhos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Οπότε οξιά για γρήγορα, ελιά για διάρκεια. Δρυς είναι κάπου ανάμεσα; Και τα πουρνάρια; Αν θυμάμαι καλά πουρνάρια σαν την οξιά και δρυς μαζί με ελιά. Εγώ παίρνω δρυς από την αρχή μέχρι το τέλος, γιατί δεν θέλω μεγάλη φωτιά αλλά διάρκεια. Όπως και να έχει σε μισή ώρα έχω 60βαθμούς στο καζάνι και στέλνει τα νερά ο κυκλοφορητής στα σώματα. (τώρα έχω ότι κλάδεμα έγινε, πορτοκαλιές ροδιές κ.α.) 1
tsaltinho Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, filarhos είπε Αν θυμάμαι καλά πουρνάρια σαν την οξιά και δρυς μαζί με ελιά. Εγώ παίρνω δρυς από την αρχή μέχρι το τέλος, γιατί δεν θέλω μεγάλη φωτιά αλλά διάρκεια. Όπως και να έχει σε μισή ώρα έχω 60βαθμούς στο καζάνι και στέλνει τα νερά ο κυκλοφορητής στα σώματα. (τώρα έχω ότι κλάδεμα έγινε, πορτοκαλιές ροδιές κ.α.) Εχεις συνδεσει το τζακι με τα σωματα ? Πως γινεται αυτο και τι modification χρειαζεται σε ενα κλασικο τζακι ? Ποιο ειναι το κοστος και εχεις να μου προτεινεις καποιον ?
kirileman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Εκτιμώ ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν τελειώσει τα ξύλα στην Αθήνα. Δεν φέρνει κανείς από επαρχία, αφού, όπως λένε, καλά καλά δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση εκεί . Θα βρίσκουμε μόνο πουρνάρι και πεύκο. Καλά για ελιά δεν συζητάμε, ήδη έχει εξαφανιστεί. Καλό κουράγιο. 1
Titos301 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, kirileman είπε Εκτιμώ ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν τελειώσει τα ξύλα στην Αθήνα. Δεν φέρνει κανείς από επαρχία, αφού, όπως λένε, καλά καλά δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση εκεί . Θα βρίσκουμε μόνο πουρνάρι και πεύκο. Καλά για ελιά δεν συζητάμε, ήδη έχει εξαφανιστεί. Καλό κουράγιο. πευκο εχει παρομοια συμπεριφορα με οξια στο καψιμο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα