Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί κύριοι συμφορουμήτες θα ήθελα να σας θέσω μια ερώτηση σε στυλ γκάλοπ για το κατά πόσο πιστεύετε πως είστε προετοιμασμένοι-οργανωμένοι και εσείς και η πολιτεία να αντιμετωπίσετε την ενεργειακή καταιγίδα που έρχεται.Πιστεύετε πως όλα είναι και θα είναι under control ή με το που θα πέσει ο υδράργυρος και έρθουν τα πρώτα χιόνια και οι πρώτες παγωνιές όλοι θα τρέχουν πανικόβλητοι;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Για την ωρα ξοδευω οτι μπορω απο ρευμα, αφου δεν θα μπορω μετα. 

Miner και δεν κλείδωσες τιμή νωρίς; Απαράδεκτα πράγματα😛

Δημοσ.

Δύσκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση. Πολλοί παράγοντες που δεν είναι σταθεροί θα παίξουν ρόλο. Πάντως χθες είχα μια συζήτηση στην δουλειά με συναδέλφους (Γερμανία) και κάποια στιγμή "άναψαν λίγο τα αίματα" ανάμεσα σε άτομα 25-30 χρονών και 45+. Κάποια στιγμή είπα και στους μεν και στους δε "γελώντας λίγο" ότι μου φαίνεται σαν dezavu από την κατάσταση στην Ελλάδα 2008-2012 και για κανένα 2-3 λεπτά έπεσε σιωπή.....😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, hln3 είπε

Miner και δεν κλείδωσες τιμή νωρίς; Απαράδεκτα πράγματα😛

Αναφερομαι στις προγραμματισμενες διακοπες. Και 3 ευρω kwh, εγω θα σκαβω 

Δημοσ.

εγώ δε φοβάμαι τίποτα. Αν έχεις ηγέτες με @@@ και όχι @@@ ηγέτες, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Η μόνη καταιγίδα που έρχεται είναι αυτή των επιδομάτων. Οπότε γιατί να φοβηθώ; Ήδη ράβω τσέπες στα παντελόνια μου και περιμένω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αναφερομαι στις προγραμματισμενες διακοπες. Και 3 ευρω kwh, εγω θα σκαβω 

🤣
Δεν νομίζω να συμφέρει αν το κόστος σκαψίματος ξεπερνάει το κόστος αγοράς απευθείας😛

12 λεπτά πριν, Chape είπε

Δύσκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση. Πολλοί παράγοντες που δεν είναι σταθεροί θα παίξουν ρόλο. Πάντως χθες είχα μια συζήτηση στην δουλειά με συναδέλφους (Γερμανία) και κάποια στιγμή "άναψαν λίγο τα αίματα" ανάμεσα σε άτομα 25-30 χρονών και 45+. Κάποια στιγμή είπα και στους μεν και στους δε "γελώντας λίγο" ότι μου φαίνεται σαν dezavu από την κατάσταση στην Ελλάδα 2008-2012 και για κανένα 2-3 λεπτά έπεσε σιωπή.....😂

Η αλήθεια είναι πως 14 χρόνια τρώμε ξύλο και συνηθίσαμε, εκεί βόρεια δεν νομιζω να το περάσουν υπομονετικά αν χοντρύνει η κατάσταση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hln3 είπε

εκεί βόρεια δεν νομιζω να το περάσουν υπομονετικά αν χοντρύνει η κατάσταση.

Βορεια ειμαι. Το συνηθες ειναι να δινουμε 4-5-6κ/χρονο στα πετρελαια (πλεον ευτυχως εμεις εχουμε και τηλεθερμανση και λεβητα για ξυλο και καρβουνο. Τηλεθερμανση λιγοι οικισμοι και κυριως γυρω απο κοζανη (λογω ζεστου νερου). Υπολοιπα βορεινα εχουν ηδη ξυλο ή καρβουνο). Στους νοτιους θα σας κακοφανει (ειδικα εντος Αττικης). Ηδη τα παγια εξοδα ειναι ανεβασμενα, χωρις την θερμανση.

Δημοσ.

επειδή έχω κόψει χρόνια τα ναρκωτικά και δεν έχω πάνω από 20 χρόνια τηλεόραση ...

τι λένε πότε θα είναι ο νέος λιμός καταποντισμός; θα γίνει τελικά το πυρηνικό ολοκαύτωμα; τι λέει για όλα αυτά η τατιάνα;

ρωτώ με μεγάλη αγωνία :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Βορεια ειμαι. Το συνηθες ειναι να δινουμε 4-5-6κ/χρονο στα πετρελαια (πλεον ευτυχως εμεις εχουμε και τηλεθερμανση και λεβητα για ξυλο και καρβουνο. Τηλεθερμανση λιγοι οικισμοι και κυριως γυρω απο κοζανη (λογω ζεστου νερου). Υπολοιπα βορεινα εχουν ηδη ξυλο ή καρβουνο). Στους νοτιους θα σας κακοφανει (ειδικα εντος Αττικης). Ηδη τα παγια εξοδα ειναι ανεβασμενα, χωρις την θερμανση.

Αναφερόμουν για Γερμανία και βόρειες χώρες όπου και βρίσκεται ο παραπάνω συνφορουμίτης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθολου προετοιμασμενοι διοτι δεν μπορουμε να καλυψουμε το κοστος.Εξηγω για το πελλετ που καιω εγω,2021 μετα τις πρωτες αυξησεις σε καυσιμα κ ρευμα η σακουλα πηγε στα 7 ευρω(τιμη 2019-2020 4,50).2022 καλοκαιρι η τιμη της σακουλας ειναι στα 10 ευρω και παραδοσιακα το καλοκαιρι οι τιμες ειναι χαμηλα...Οποτε οπως ολοι λενε θα παει στα 12 ευρω το χειμωνα οποτε θα θες 12 ευρω την ημερα για θερμανση στη καλυτερη των περιπτωσεων... Το καλυτερο δε ειναι οτι επιδομα θερμανσης στην Αθηνα για πελλετ δεν δινουν...

Επεξ/σία από nyne
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...