Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, soconium είπε

Μια χαρα δουλευει. Δεν έχει πάρει 12 ακομα. Αν και με αυτά που έχω διαβάσει καλύτερα να μην πάρει.

Η Oneplus υποστηρίζει τις συσκευές τις για 3 χρόνια, κι αν είμαστε τυχεροί λίγο παραπανω. Αλλα έτσι όπως έχει γίνει η OP δύσκολο το κόβω. Οποτε σύντομα θα ειμαι εκτός support.

Δεν ξέρω αν θέλω να χρησιμοποιώ κινητό χωρίς security updates. Το hardware ακομα πετάει πάντως.

Αν δεν κάνεις τραπεζικές συναλλαγές και αγορές με το smartphone τότε τα security updates είναι σχεδόν άχρηστα. Εάν κάνεις τότε ναι, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς security updates. Επίσης εξαρτάται και από το τι εφαρμογές βάζεις στο κινητό σου. Eάν χρησιμοποιείς όλο κι όλο 50-60 γνωστές εφαρμογές από το επίσημο store ποτέ δεν θα έχεις πρόβλημα. Από εκεί και πέρα ο μόνος κίνδυνος είναι οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν πειρατικό αθλητικό περιεχόμενο. Αυτές είναι γεμάτες από ιούς για Android. Εάν δεν μπαίνεις ούτε εκεί τότε λογικά δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα ασφάλειας. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πολλη σωστη κινηση οπως ειπαν και οι απο πανω αφελεις

γιατι φυσικα τι με νοιαζει εμενα αν τα φτηνα μοντελα δεν δουλευουν και ειναι ασηκωτα γιατι εχουν λογισμικα που δεν αντεχουν οι επεξεργαστες τους?

εμενα αντεχει οποτε στα @@ μου

φυσικα οι απλοι χρηστες θα αδυνατουν να κανουν ακομα και απλες δουλειες αφου τα παντα θα κολλανε και οι browsers θα κρεμανε στις περισσοτερες σελιδες αφου για να σηκωσουν ολα αυτα τα συστηματα ασφαλειας και τα καινουρια λειτουργικα η μνημη θα ειναι μονιμως γεματη ασφηκτικα

ευχαριστουμε ΕΕ που για αλλη μια φορα με καλες προθεσεις μας χειροτερεεις της ζωη

αλλωστε και ο δρομος προς την κολαση ειναι στρωμενος με τις καλυτερες προθεσεις

• Confused 6
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Οσοι λετε οτι ειναι καλη κινηση να ξερετε οτι δεν θα ειναι δωρεαν. Αυτη την ασφαλεια θα την πληρωσετε και με το παραπανω. Αν ενα κινητο κοστιζε 600€ τωρα θα κοστιζει 800€. Μην ενθουσιαζεστε ευκολα.

Ναι γιατί βλέπεις ειδικά φέτος μπουκώσαμε στο value4money από τις συσκευές που είχαν όλοι το θράσος να μας πουλήσουν.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, grayden είπε

Κάτι κάνεις πάρα πολύ λάθος.

εγω και μερικες χιλιαδες ακομα που ψαχναμε στο xda τροπο να περασουμε custom rom να αναστησουμε τα τηλέφωνα/tablet.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, soconium είπε

Τα iphone ειναι αντικειμενικά ακριβά. Αλλά και τα αντίστοιχης ποιότητας android ειναι εξισου ακριβά.

Έχω op7t και η σύζυγος iphone 11. Αγορασμενα την ίδια περίοδο στο ίδιο κοστος. Το δικο μου ειναι για αλλαγή και το iphone έχει αλλα 3 χρόνια updates. Τι να την κανω την oled με 90 hz και την usb3 type-c αφού πρεπει να πάρω νεο κινητό?

Γιατί δε βάζεις custom rom ? Θα σου κρατήσει μέχρι να τα "παίξει" το hardware.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Γιατί δε βάζεις custom rom ? Θα σου κρατήσει μέχρι να τα "παίξει" το hardware.

Πέρασαν οι εποχές που ελιωνα στο xda και άλλαζα ROM σε κινητά και tablets. Θελω απλα κατι να δουλευει. Η θα κόψω το web banking και web shopping και θα το κρατήσω χωρίς security updates που πρότεινε ο άλλος συμφορουμιτης η θα τσιμπησω ενα iphone να ξεμπερδευω.

Να ψάχνω τώρα ROM απο αγαπημένους Ινδους, banking apps με magisk compatibility κτλπ, με οτι security concerns περιλαμβανει αυτο, ειδικα σε μια συσκευή για daily use που περιεχει προσωπικά δεδομένα; Χμμμμμμμμ

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, soconium είπε

Πέρασαν οι εποχές που ελιωνα στο xda και άλλαζα ROM σε κινητά και tablets. Θελω απλα κατι να δουλευει. Η θα κόψω το web banking και web shopping και θα το κρατήσω χωρίς security updates που πρότεινε ο άλλος συμφορουμιτης η θα τσιμπησω ενα iphone να ξεμπερδευω.

Να ψάχνω τώρα ROM απο αγαπημένους Ινδους, banking apps με magisk compatibility κτλπ, με οτι security concerns περιλαμβανει αυτο, ειδικα σε μια συσκευή για daily use που περιεχει προσωπικά δεδομένα; Χμμμμμμμμ

Δε χρειαζεται να λιωσεις καθολου, ουτε τίποτα ειδικές γνώσεις χρειάζεται να έχει καποιος. Προσωπικά χωρις να εχω καμια σχεση με προγραματισμο δε μου πηρε ουτε μισή ώρα να βάλω custom rom σε παλιά συσκευή. Τωρα τα περι Ινδών μάλλον για χαζομάρα το ακούω , διότι τα custom rom ως επι το πλείστον ειναι open source. Πάντως με το lineage OS που χρησιμοποιω εδω και καιρο δεν ειχα κάποιο πρόβλημα και απ ότι βλέπω το μεγαλύτερο μερίδιο στο OS το έχουν συσκευές One Plus.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Με iphones καπου εκει γυρω εισαι στην 6ετια.

Εχω iphone 8 plus το οποιο δουλευει ακομα αψεγαδιαστα και λογικα θα παει για υποστηριξη και updates ios μεχρι του χρονου τετοια εποχη.

Αν κανεις τυπικη χρηση δλδ τηλεφωνο, μηνυματα, μουσικη, youtube, ιντερνετ, messaging, mobile shopping και κανα light παιχνιδακι τυπου sudoku ή παζλ games εισαι υπερκαλυμενος και το κινητο ισα που δουλευει στο ρελαντι. Με μπαταρια υγεια στο 75% που κανονικα ειμαι για αλλαγη, με την καθημερινη χρηση που του κανω κλεινει μερα και ειναι 35-40%. Σε σπανιες περιπτωσεις εχει πεσει κατω απο το 20% και μονο στις διακοπες θελει powerbank μαζι για να βγαλει τη μερα.

Και ολο αυτο γιατι για να αλλαξω μπαταρια πρεπει να κανω επαναφορα εργασιακων ρυθμισεων και βαριεμαι να τα ξαναπερναω ολα (δεν θελω να δωσω το pin μου και να αφησω το κινητο στα χερια τριτου προσωπου με προσβαση στα παντα στο κινητο μου για 30-40 λεπτα). Αλλιως θα ειχα αλλαξει και μπαταρια εδω και καιρο και το κινητο θα υπερφυσαγε.

Αρα ολα ειναι ζητημα τι χρηση κανεις και τι απαιτησεις εχεις. Το κινητο ηταν εταιρικο και προφανως δεν θα εδινα μονος 1.000 ευρω για κινητο. Τωρα του χρονου αν σταματησει η υποστηριξη του με νεα ios ισως κοιταξω κατι σε παλαιοτερο iphone λχ 11αρι αν ειναι κατω απο τα 500.

Backup μέσο iTunes όλο το κινητό σε έναν υπολογιστή. Του κανείς μετά restore και τα επαναφέρει όλα όπως πριν . Δεν δίνεις σε κανένα pin και δεν κανείς παρά μόνο μερικα κλικ. Ψάξε το στο internet.

• Like 3
Δημοσ.

Αν η apple πιανει τα 5-6 χρονια, η διαδικασια θα επρεπε να τραβαει αυτο το οριο προς τα πανω! να γινει 8 χρονια για τα βασικα μοντελα και 10 για τα ακριβα πχ!

Αυτο θα ηταν καλη, πολυ καλη εξελιξη! (κυριως αν εθετε και ενα οριο στην αυξηση της τιμης που μπορεις να δεις μεσα στα χρονια της προσαρμογης)

Φυσικα ο μεγαλος ογκος σκουπιδιων γινεται απο τα "φτηνα" μοντελα που τα παιρνεις 150-200€ και θες αλλη συσκευη πριν βγεις απο το καταστημα αγορας! Οποτε ναι, ειναι μια καλη κινηση, οπως και οτι αλλο βαζει μια σειρα στο χαος που κανουν οι εταιριες οταν τις αφησεις να ξεσαλωνουν χωρις ελενχο.

Απορια εχω ομως σε ενα θεμα,

πως θα γινει η επομενη κινηση πχ στους φορτιστες;;

γιατι απο τη δουλεια που εκαναν οι εταιριες πηρε ενα τυπο και το επελεξε ως καθολικο! Πως θα επιλεγει το επομενο? με τι data?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Δε χρειαζεται να λιωσεις καθολου, ουτε τίποτα ειδικές γνώσεις χρειάζεται να έχει καποιος. Προσωπικά χωρις να εχω καμια σχεση με προγραματισμο δε μου πηρε ουτε μισή ώρα να βάλω custom rom σε παλιά συσκευή. Τωρα τα περι Ινδών μάλλον για χαζομάρα το ακούω , διότι τα custom rom ως επι το πλείστον ειναι open source. Πάντως με το lineage OS που χρησιμοποιω εδω και καιρο δεν ειχα κάποιο πρόβλημα και απ ότι βλέπω το μεγαλύτερο μερίδιο στο OS το έχουν συσκευές One Plus.

Fair enough για τους Ινδούς devs και το open source. Έχω εμπειρία πανω σε custom Roms όπως προ είπα. Θα δω τι θα κανω.

Αλλα για να μην είμαστε off topic. Αυτο ειναι το πρόβλημα, πως στον κοσμο του android πρεπει να γίνεις χάκερ για να εχεις support πανω απο 3 χρόνια. Η απλα μένεις χωρίς.

Μετα απο 10+ χρόνια android user αυτο με κανει να σκέφτομαι σοβαρά για iphone παρα τα χίλια στραβά του.

Δημοσ.

Ας φτιάξει πρώτα το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones και μετά να ζητήσει και τα ρέστα από αμερικάνικες εταιρείες. Αλλά για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να πάρεις μεγάλα ρίσκα και να αφήσεις την αγορά να λειτουργήσει, πράγματα τα οποία πάνε κόντρα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα.

• Confused 1
Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση. Επιπλέον θα ωθήσει εταιρίες όπως η Xiaomi, που κατά τ' άλλα την εκτιμώ πολύ, να βγάζει λιγότερα μοντέλα που θα τα υποστηρίζει για περισσότερο χρόνο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, soconium είπε

Τα iphone ειναι αντικειμενικά ακριβά. Αλλά και τα αντίστοιχης ποιότητας android ειναι εξισου ακριβά.

Έχω op7t και η σύζυγος iphone 11. Αγορασμενα την ίδια περίοδο στο ίδιο κοστος. Το δικο μου ειναι για αλλαγή και το iphone έχει αλλα 3 χρόνια updates. Τι να την κανω την oled με 90 hz και την usb3 type-c αφού πρεπει να πάρω νεο κινητό?

ναι αλλα δεν εδωσες 1000+

Δημοσ.

Οτι και να πει η ΕΕ δεν εχει και πολυ μεγαλη σημασια.

Οταν ο κατασκευαστης αποφασισει οτι πρεπει να εχει εσοδα σου βγαζει ενα update και στο κανει ριμαδι. Τοσο απλα. Μετα ο καταναλωτης πρεπει να αποφασισει αν μπορει να εχει ενα κινητο 3-5 χρονια σωβρακο η να παει να παρει ενα αλλο που θα τρεχει μια χαρα το update που εφτιαξαν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...