ManLag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα στην παρέα. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το realme GT2 και έχω ένα περίεργο θέμα που δεν το είχα σε προηγούμενα κινητά μου. Όταν στέλνω SMS με την default εφαρμογή (Messages της google), κάνει να στείλει το μήνυμα πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Δηλαδή γράφει "sending...." Αυτό που δοκίμασα είναι να παίξω λίγο με τα δίκτυα και ανακάλυψα ότι όταν επιλέγω 3g/2g το μήνυμα φεύγει κανονικά και γρήγορα. Όταν όμως επιλέγω 4g/3g/2g(auto) ή 5g/4g/3g/2g(auto), καθυστερεί να το στείλει. Όπως καταλαβαίνεται αν το κάνω force 3g/2g ναι μεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δεν έχω γρήγορα δεδομένα! Επίσης έχω δοκιμάσει και άλλες εφαρμογές SMS και το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Έχει αντιμετωπίσει κανένας το πρόβλημα αυτό και αν ναι υπάρχει κάποια λύση?? Ευχαριστώ
GATE123 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Εάν δοκίμασες και άλλες εφαρμογές και δεν έγινε τίποτα,τότε είναι θέμα δικτύου και όχι κινητού. Εγώ πάντως εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλα μου τα κινητά έχω το Textra premium .
ManLag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Περίεργο γιατί την ίδια κάρτα sim πριν λίγες μέρες τη χρησιμοποιούσα σε oneplus 7t (που δεν είναι 5g βέβαια) και δεν είχε τέτοιο θέμα.. Λες να δοκιμάσω σε άλλο κινητό την κάρτα να δω τι γίνεται? Η να επικοινωνήσω με vodafone κατευθειαν?
GATE123 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ManLag είπε Περίεργο γιατί την ίδια κάρτα sim πριν λίγες μέρες τη χρησιμοποιούσα σε oneplus 7t (που δεν είναι 5g βέβαια) και δεν είχε τέτοιο θέμα.. Λες να δοκιμάσω σε άλλο κινητό την κάρτα να δω τι γίνεται? Η να επικοινωνήσω με vodafone κατευθειαν? Όλες οι εταιρείες θα σου πουν ότι φταίει το κινητό. Άσε μην το ψάχνεις. Και εγώ στο 1+6 δεν έχω θέμα(Cosmote). Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από GATE123
afentiko Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Είναι εν μέρει θέμα κινητού γιατί έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί να κλειδώσει σε 5G/4G και επειδή η συσκευή δεν είναι από τις αναγνωρισμένες 5G ακόμα μένει στην προσπάθεια. Είναι θέμα που δημιουργείται λόγω του τρόπου που λειτουργεί η συσκευή σε συνδυασμό με τον τρόπο που λειτουργεί το δίκτυο, δεν έχει κάποιο πρόβλημα δλδ το κινητό σου. Απλά υπομονή θα πω εγώ.
ManLag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, afentiko είπε Είναι εν μέρει θέμα κινητού γιατί έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί να κλειδώσει σε 5G/4G και επειδή η συσκευή δεν είναι από τις αναγνωρισμένες 5G ακόμα μένει στην προσπάθεια. Είναι θέμα που δημιουργείται λόγω του τρόπου που λειτουργεί η συσκευή σε συνδυασμό με τον τρόπο που λειτουργεί το δίκτυο, δεν έχει κάποιο πρόβλημα δλδ το κινητό σου. Απλά υπομονή θα πω εγώ. Όταν λες δεν είναι αναγνωρισμένη 5G εννοείς από τον πάροχο (vodafone)? Παρόλα αυτά το ίδιο πρόβλημα μου το κάνει και όταν επιλέγω 4g/3g/2g(auto). Μόνο αν επιλέξω 3g και κάτω, τα στέλνει κανονικα...
AntiCambeR Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Οταν έχουμε ενεργοποιημένη την λειτουργία συζήτησης στις ρυθμίσεις μηνυμάτων και ανοιχτά data η Wi-Fi, στέλνει πάντα sms χωρίς χρέωση;
ManLag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Update: Δοκίμασα να βάλω άλλη SIM στο κινητό, πάλι από vodafone. Και με αυτήν τα μηνύματα έφευγαν κανονικά σφαίρα. Η διαφορά μεταξύ των δύο SIM?? Ότι η δική μου ήταν πιο παλιά και θυμάμαι την είχα κόψει για να χωρέσει στο κινητό... Οπότε σε επικοινωνία με τη vodafone, μου είπαν θα μου αλλάξουν SIM με μία πιο καινούρια και ευελπιστώ το πρόβλημα να έχει λυθεί.
ManLag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Update 2: Και με τη νεα sim απο τη vodafone τζιφος, το προβλημα παραμένει. Μάλιστα μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει τεχνικός απευθείας μαζι μου για να δει τι γίνεται. Εχω μια αίσθηση οτι θα φαω σκατα!
chios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ManLag είπε Update 2: Και με τη νεα sim απο τη vodafone τζιφος, το προβλημα παραμένει. Μάλιστα μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει τεχνικός απευθείας μαζι μου για να δει τι γίνεται. Εχω μια αίσθηση οτι θα φαω σκατα! Τη λειτουργία συζήτησης την έχεις ενεργοποιημένη; 14 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Οταν έχουμε ενεργοποιημένη την λειτουργία συζήτησης στις ρυθμίσεις μηνυμάτων και ανοιχτά data η Wi-Fi, στέλνει πάντα sms χωρίς χρέωση; αν και ο άλλος είναι ενεργός ναι
laserjesus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, GATE123 είπε Όλες οι εταιρείες θα σου πουν ότι φταίει το κινητό. Αφού είναι θέμα κινητού(radio software) τι να του πουν δηλαδή? Καλά χρυσά τα realme (έχω το GT2 pro από την 1η μέρα κυκλοφορίας) αλλά δεν διορθώνουν πάντα τα bugs ( πχ η αυτόματη φωτεινότητα παραμένει άχρηστο feature γιατί ποτέ δεν παίζει σωστά στο σκοτάδι ) ή δεν παρέχουν πχ HDR στη ποιο δημοφιλή πλατφόρμα streaming. Είχα την εντύπωση και την ελπίδα ότι θα γίνει η νέα ΟΡ αλλά τζιφος
ManLag Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Τα chat features δεν τα εχω ενεργοποιημενα. Οποτε μιλαμε για παραδοσιακα μηνυματα. Συνεχιζοντας τα τεστ λοιπον και κανοντας τη δουλεια της βονταφον, τελικα διαπιστωσα οτι ΣΙΓΟΥΡΑ δε φταιει το κινητο! Γιατι;; Δοκιμασα και 3η καρτα σιμ. Τα συμπερασματα μου: οι καρτες σιμ που αφορουν καρτοκινητη CU (η δικη μου και της γυναικας μου) εχουν το πρόβλημα, ενω η καρτα σιμ που αφορα συμβόλαιο ( η εταιρικη μου) δεν εχει κανενα πρόβλημα. Ειναι ξεκάθαρο πλέον οτι ειναι θέμα δικτυου βονταφον. Περιμενω την αντιδραση τους οταν το αναφερω! 1
ManLag Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Ενημέρωνω τον κόσμο, αν τυχόν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα λοιπόν ήταν το Wi-Fi calling που μου είχε ενεργοποιημένο στη γραμμή η vodafone. Όταν πάει να στείλει sms, το τηλέφωνο ψάχνεται με τον τύπο δικτύου μέχρι να καταλήξει στο 3g και να το στείλει. Απενεργοποιήσαμε το wi-fi calling και όλα λειτουργούν άψογα. 2
chios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Το θέμα είναι ότι το WiFi calling είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να στείλεις ένα sms που όπως το βλέπω εγώ με τόσες δωρεάν εφαρμογές ζήτημα να στείλω ένα sms τον μήνα.
ManLag Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Ο καθενας με τος αναγκες του φιλε μου! Παντως αν το χρειαστω, πολυ ευκολα και δωρεαν, ενεργοποιείται ξανα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα