Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω με το γεγονός ότι ο γείτονάς μου μου κλείνει το πάρκινγκ με το αυτοκίνητό του. Έχω ιδιοκτήτη θέση σαν συνέχεια του διαμερίσματος μου με συμβόλαιο και ο γείτονάς μου λόγω του ότι έχει μεγάλο αυτοκίνητο μου κλείνει τη θέση μου. Δεν μπορώ ούτε να βγω, ούτε να μπω. Προφανώς είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα καθώς η θέση του είναι για μικρό αυτοκίνητο ενώ η δική μου είναι για μεγάλο. Να ειδοποιήσω την τροχαία, η να πάω κατευθείαν σε δικηγόρο να το λύσω δικαστικά; Πόσο καιρό παίρνει να εκδικαστεί μια τέτοια υπόθεση; Σκέφτομαι και τι θα κάνω στο μεταξύ . Σας ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Αυτό είχαμε κάνει τα τελευταία χρόνια αλλά είναι προσωρινή λύση. Πριν είχαμε μικρού κυβισμού αυτοκίνητο, τώρα έχουμε ένα μεγαλύτερο. Είναι και ο τρόπος τους απαράδεκτος και μη συνεργάσιμος. Τώρα με εκβιάζουν ότι θα παρκάρουν στη θέση τους αλλά εγώ δεν θα μπορώ ούτε να μπω ούτε να βγω 

Δημοσ.

Πάντως να ξέρεις επειδή είναι αστικής φύσεως πρόβλημα η αστυνομία δε μπορεί να σε βοηθήσει κάπως. Συμβουλέψου δικηγόρο για το τι μπορεί να γίνει.

Δημοσ.

Κλήση της αστυνομίας και καταγραφή συμβάντος. 

Δικηγόρος ειδικός σε τέτοια θέματα με ακίνητα και όχι γενικώς ο οποιαδήποτε. 

Θα σου ζητήσει συμβόλαια και τίτλους να τα δει και να ξεκαθαρισετε νομικά τι ισχύει. 

Αποστολη εξώδικου πιθανότατα που θα απαιτείς απομάκρυνση του αυτοκινήτου. 

Αν δεν συμμορφωθεί, μήνυση η αγωγή θα σου πει ο δικηγόρος. Τότε σχεδόν σίγουρα θα συμμορφωθεί αλλά εσυ θα έχεις πληρώσει τα κερατιάτικα. 

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζετε κάποιον καλό δικηγόρο που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα να μου στείλετε σε προσωπικό μήνυμα; Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Πως γίνεται αυτός να σε κλείνει και εσύ να μην τον κλείνεις; 

Και οι δύο τα ίδια δικαιώματα δεν έχετε; Και πως θα του πεις , πάρε μικρό αμάξι γιατί ενοχλείς; 

Δημοσ.

Είναι έτσι διαμορφωμένη η πυλωτη που δυστυχώς η θέση του είναι πολύ μικρή κι έχει μεγάλο αμάξι που εξέχει πολύ και ακυρώνει τη δική μου θέση. Σίγουρα έχουμε τα ίδια δικαιώματα οπότε κι εγώ τι να κάνω, να μην έχω καθόλου θέση για να έχει εκείνος μεγάλο αυτοκίνητο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο με συννενόηση, δηλ θέλεις να βγεις ή να μπεις του χτυπάς το κουδούνι. Αλλιώς αδιέξοδο και δικηγόροι. 

Αν λέμε μπεις εσύ πρώτος, αυτός έχει περιθώριο να μπει έστω και ενοχλώντας;

Θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι επειδή εσύ έχεις μεγάλο αμάξι , όταν πάει να παρκάρει δεν μπορεί και αναγκαστικά  ενοχλεί. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.

Εγώ έχω μικρό αμάξι, δεν έχει όμως μεγάλη σημασία γιατί και μεγάλο να είχα δε θα ενοχλουσα. Εκείνος δεν έχει πρόβλημα ούτε να μπει, ούτε να βγει. Μόνο εμένα κλείνει. Αν είχε ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο δε θα είχαμε πρόβλημα. Αντιθέτως έχει υπερβολικά μακρύ αυτοκίνητο για τη θέση του διαμερίσματος του . Ούτε μπορώ να χτυπάω κουδούνια όλη την ώρα. Αν ξέρετε κάποιον καλό δικηγόρο θα με βοηθουσατε πολύ.

Δημοσ.

Τι εννοείς μικρή και μεγάλη θέση στάθμευσης? Οι θέσεις στάθμευσης έχουν ελάχιστες διαστάσεις, νομίζω 2.5m Χ 4.5m. Κάπου εκεί, δες το με έναν μηχανικό. Αν η θέση είναι μικρότερη απο αυτή τη διάσταση, πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει θέση γιατί δεν μπορεί να εγκριθεί η άδεια απο την πολεοδομία με θέση μικρότερη απο την ελάχιστη διάσταση. 

Οπότε πιθανό να μην έχει καν επίσημη θέση στάθμευσης και απλά να είναι στα "λόγια". 

εστω όμως ότι υπάρει θέση και όντως το αυτοκίνητό του είναι μεγάλο. Σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να σε κλείσει. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Πέφτει και χτυπάει το παιδί σου και πρέπει να το πας άμεσα στο νοσοκομείο. Με αυτο το σκεπτικό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει κανέναν... Και γιαυτό η αστυνομία πάντα θα δίνει κλήση αν κληθεί...

Δημοσ.

Έτσι πιστεύω κι εγώ, ακόμα και λάθος να είναι του κατασκευαστή δεν έχει δικαίωμα να μου κλείσει τη θέση. Θα πάω σε δικηγόρο να δω τι μπορώ να κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...