Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Στις 15 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου η εμπορική διάθεση πακέτων FTTH με ταχύτητες έως 1Gbps

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
1 minute ago, teodoreh said:

200/200 Inalan με 1 static, 29€. Ούτε το 1GBps πακέτο δεν έχει τόσο upload.

Ναι αλλά αν η Cosmote/Nova-Wind/Vodafone είναι 5 σπίτια κάλυψη, αναλογικά η Inalan παίζει είναι μισό. 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 minutes ago, teodoreh said:

200/200 Inalan με 1 static, 29€. Ούτε το 1GBps πακέτο δεν έχει τόσο upload.

Μπράβο φίλε με Inalan και HCN, μόνο που εδώ μιλάμε για πιο ευρεία διαθεσιμότητα από 2-3 μαχαλάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, nikos121 είπε

1000αρα για να μπαινει ή Νανά απο το κερατσινι στο τιντερ και στο τικτοκ

1000άρα για να μπορεί ο εργολάβος να προσθέσει value στην οικοδομή του προσφέροντας Internet για όλα τα διαμερίσματα μαζί με την οικοδομή. 

1000 άρα για τα ξενοδοχεία αλλά και τους χώρους όπου στεγάζονται οι δεκάδες ή και εκατοντάδες υπάλληλοι τους. 

1000άρα για να μπορούν να γίνουν πιο εύκολα μικρο επιχειρηματικές κινήσεις ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας πχ εγώ σκεφτόμουν να νοικιάζω την επεξεργαστική ισχύ κάποιων καρτών για AI το μόνο πρόβλημα ειναι ότι ο όγκος δεδομένων που θέλουν οι πελάτες για επεξεργασία ειναι αρκετές εκατοντάδες GB έως αρκετά TB που κάνει τον χρόνο Upload απο τον πελάτη προς εμένα και απο εμένα προς τον πελάτη απλησίαστο αυτομάτως δεν μπορώ να ανταγωνιστώ άτομα απο άλλες χώρες. 

Το να βάλω leased δεν ειανι λύση γιατί και οι leased ειναι πανάκριβες εδώ οπότε οι τιμές μου θα ειναι πολύ μεγαλύτερες όποτε πάλι δεν μπορώ να ανταγωνιστώ. 

Θα μπορούσα να έχω πιο ανθρώπινες τιμές (όσο αφορά αποκλειστικά το bandwidth ) αν μετέφερα τον εξοπλισμό μου σε datacenter αλλά μετά θα ήταν το κόστος "φιλοξενίας"/ενοίκιο για τον εξοπλισμό μου μεγάλο. 

Αλλά και για ιδιώτες στις μέρες μας δεν ειναι τόσο υπερβολικό (Ειδικά για οικογένειες) πχ έγινε μια βλακεία με το NAS μου και έχασα όλα τα αρχεία απο το steam library μου που ειναι αρκετά παιχνίδια και τα περισσότερα 60 με 100 GB το καθένα. 

με την VDSL 50 που έχω περάσανε 3+ μέρες για να τα ξανακατεβάσω κατα την διάρκεια των οποίων ούτε ΟΤΕ tv μπορούσα να δώ ούτε κανένας άλλος να χρησιμοποιήσει το internet του σπιτιού χωρίς να κολλάει ή να σέρνεται γενικά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Thanks 3

10 λεπτά πριν, martisaul είπε

από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;

Είπαμε λάθος ξεχάστηκα ότι η Cyta αγοράστηκε από τη Vodafone έτσι όπως το έγραψε μπερδεύτηκα :P

• Like 1

Άντε με το καλό και στα 10gbps!!!!! 

Φυσικά κάποιο μλκες δεν πειράζει που πληρώνουμε 32,5€ τον μήνα για το παρακάτω εδώ και κάτι χρόνια γιατί δεν θέλουν να αναβαθμίσουν το αστικό τους κέντρο. Και μην ακούω δικαιολογίες του τύπου, δεν παίρνουν άδεια απο τον Δήμο για να σκάψουν και τέτοια. 

image.png.c584b90536d2e367f266e5c1d033bfd2.png

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, stellar78 είπε

Μα γιατί δεν κάνουν συμμετρικό upload/ download επιτέλους; 

Γιατί εκτός απο πολύ ακριβό (αν όχι το ακριβότερο) internet για οικιακούς καταναλωτές έχουμε και πολύ ακριβό internet (πχ leased) για επιχειρήσεις/επαγγελματίες οπότε αν δίνουν συμμετρικό 1gbps (ή έστω και 200 mbps) σε τιμές έστω και διπλάσιες απο τα καταναλωτικά πακέτα που δίνουν έξω όλοι οι πελάτες που τώρα έχουν leased θα πάνε στα οικιακά πακέτα και θα χάσουν απο εκει. 

Επίσης δεν έχουμε και το backbone (η σύνδεση/συνολική ταχύτητα  του ΟΤΕ με τα datacenter του εξωτερικό ) για να στηρίξουμε κάτι τέτοιο (στην θεωρητική περίπτωση που η κάλυψη ειναι σοβαρή και όχι κάτω απο 4% όπως είναι τώρα) 

1 λεπτό πριν, argimeg είπε

Φυσικά κάποιο μλκες δεν πειράζει που πληρώνουμε 32,5€ τον μήνα για το παρακάτω εδώ και κάτι χρόνια γιατί δεν θέλουν να αναβαθμίσουν το αστικό τους κέντρο. Και μην ακούω δικαιολογίες του τύπου, δεν παίρνουν άδεια απο τον Δήμο για να σκάψουν και τέτοια. 

αφού δεν ειναι 10Mbps/300kbps να κάνεις τον σταυρό σου γιατί είσαι απο τους τυχερούς !! επίσης 115ms upload omg :P  

image.png.abbba59865fe73c6fe582dbfe6dfb59c.png

αυτό υποτίθεται ειναι 50/30 :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Γιατί εκτός απο πολύ ακριβό (αν όχι το ακριβότερο) internet για οικιακούς καταναλωτές έχουμε και πολύ ακριβό internet (πχ leased) για επιχειρήσεις/επαγγελματίες οπότε αν δίνουν συμμετρικό 1gbps (ή έστω και 200 mbps) σε τιμές έστω και διπλάσιες απο τα καταναλωτικά πακέτα που δίνουν έξω όλοι οι πελάτες που τώρα έχουν leased θα πάνε στα οικιακά πακέτα και θα χάσουν απο εκει. 

Επίσης δεν έχουμε και το backbone (η σύνδεση/συνολική ταχύτητα  του ΟΤΕ με τα datacenter του εξωτερικό ) για να στηρίξουμε κάτι τέτοιο (στην θεωρητική περίπτωση που η κάλυψη ειναι σοβαρή και όχι κάτω απο 4% όπως είναι τώρα) 

Εν τω μεταξύ η Ευρώπη εδώ και 10 χρόνια έχει σοβαρές υποδομές για FTTH και συμμετρικά πακέτα 50/50, 100/100 κτλπ, με σοβαρά datacenters και στην Ελλάδα-μπανανία που ακόμα δε μπορούν να φέρουν μια σωστή 50αρα VDSL, στις σάπιες καμπίνες τους, αλλά τους μάρανε το FTTH με ξεπερνάει πραγματικά. 

Επεξ/σία από AngelOfDeath7_GR
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, argimeg είπε

Καλα εισαι θα μπορουσε να ειχε και καθημερνες αποσυνδεσεις που αμα δεν ειναι πανω απο 20 την ημερα δεν δηλωνεται καν ως προβλημα. :P 

Επεξ/σία από katanalwtis

1 λεπτό πριν, Python_Master είπε

Inalanάρα και HCNάρα >>>

Τώρα που τα λέμε και αυτοί ειναι τα ζώα τους αργά πόσα χρόνια υπάρχουν μονο 3 μαχαλάδες κάλυψη έχουν εκτός αν τους απειλούν οι μαφιόζοι του OTE! <- Για πλάκα το λέω αλλά  δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν ήταν αλήθεια :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

1000άρα για να μπορεί ο εργολάβος να προσθέσει value στην οικοδομή του προσφέροντας Internet για όλα τα διαμερίσματα μαζί με την οικοδομή. 

1000 άρα για τα ξενοδοχεία αλλά και τους χώρους όπου στεγάζονται οι δεκάδες ή και εκατοντάδες υπάλληλοι τους. 

1000άρα για να μπορούν να γίνουν πιο εύκολα μικρο επιχειρηματικές κινήσεις ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας πχ εγώ σκεφτόμουν να νοικιάζω την επεξεργαστική ισχύ κάποιων καρτών για AI το μόνο πρόβλημα ειναι ότι ο όγκος δεδομένων που θέλουν οι πελάτες για επεξεργασία ειναι αρκετές εκατοντάδες GB έως αρκετά TB που κάνει τον χρόνο Upload απο τον πελάτη προς εμένα και απο εμένα προς τον πελάτη απλησίαστο αυτομάτως δεν μπορώ να ανταγωνιστώ άτομα απο άλλες χώρες. 

Το να βάλω leased δεν ειανι λύση γιατί και οι leased ειναι πανάκριβες εδώ οπότε οι τιμές μου θα ειναι πολύ μεγαλύτερες όποτε πάλι δεν μπορώ να ανταγωνιστώ. 

Θα μπορούσα να έχω πιο ανθρώπινες τιμές (όσο αφορά αποκλειστικά το bandwidth ) αν μετέφερα τον εξοπλισμό μου σε datacenter αλλά μετά θα ήταν το κόστος "φιλοξενίας"/ενοίκιο για τον εξοπλισμό μου μεγάλο. 

Αλλά και για ιδιώτες στις μέρες μας δεν ειναι τόσο υπερβολικό (Ειδικά για οικογένειες) πχ έγινε μια βλακεία με το NAS μου και έχασα όλα τα αρχεία απο το steam library μου που ειναι αρκετά παιχνίδια και τα περισσότερα 60 με 100 GB το καθένα. 

με την VDSL 50 που έχω περάσανε 3+ μέρες για να τα ξανακατεβάσω κατα την διάρκεια των οποίων ούτε ΟΤΕ tv μπορούσα να δώ ούτε κανένας άλλος να χρησιμοποιήσει το internet του σπιτιού χωρίς να κολλάει ή να σέρνεται γενικά. 

Αυτό ακριβώς. Οι μεγάλες ταχύτητες στην εποχή μας ισοδυναμούν με καλύτερο τελικό προιόν = ανταγωνηστικότερη οικονομία. Δεν είναι για να κατεβάζει τικ τοκ η Νανά. Επίσης αυτό που κάποιοι λένε για τα μισθωμένα είναι λάθος. Οι εταιρείες ενοικιάζουν μισθωμένα για να κάνουν ιδιωτικά δίκτυα, κοινώς νοικιάζουν καλώδιο (layer 2) ή το πολύ layer 3. Δεν μισθώνουν Ιντερνετ. Και γενικά στα μισθωμένα οι ταχύτητες που παίζουν είναι 2/4/8 άντε 10 mbps για τους περισσότερους. 

Επεξ/σία από jimarass26

Κάτι είχαν πει στην εταιρεία για Αναβάθμιση στις πενηντάρες γραμμές με το ίδιο κόστος να γίνουν εκατοστάρες. Τελικά αυτό δε βλέπω να προχωρήσω πολύ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...