jodact Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω ένα macbook pro 14'' 2021 και παρατηρώ οτι πολλές φορές που πατάω το πλήκτρο fn για να αλλάξει γλώσσα το λαπτοπ αντιδρά σαν να πατήθηκε 2 φορές και εμφανίζει στην οθονη animation σαν να αλλαξε 2 φορες γλωσσα οπότε ουσιαστικά επανέρχεται στη γλώσσα που ήμουν αρχικά. Το παρατηρεί κανεις άλλος ή είναι προβληματικό το laptop ? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από jodact
kormos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, jodact είπε Καλησπέρα, έχω ένα macbook pro 14'' 2021 και παρατηρώ οτι πολλές φορές που πατάω το πλήκτρο fn για να αλλάξει γλώσσα το λαπτοπ αντιδρά σαν να πατήθηκε 2 φορές και εμφανίζει στην οθονη animation σαν να αλλαξε 2 φορες γλωσσα οπότε ουσιαστικά επανέρχεται στη γλώσσα που ήμουν αρχικά. Το παρατηρεί κανεις άλλος ή είναι προβληματικό το laptop ? Αν δεν έχεις "αλλάξει" τα shorcuts στο keyboard και προκύπτει αυτό, κάνε τυπικά μια επανεκκίνηση να δείς αν το παρουσιάζει πάλι... Εναλλακτικά όπως το περιγράφεις έχει ακόμα εγγύηση, μην μπεις σε περαιτέρω ενέργειες αλλά επισκέψου ένα επίσημο επισκευαστικό κέντρο να το δουν. Μφχ
paniti Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jodact είπε Καλησπέρα, έχω ένα macbook pro 14'' 2021 και παρατηρώ οτι πολλές φορές που πατάω το πλήκτρο fn για να αλλάξει γλώσσα το λαπτοπ αντιδρά σαν να πατήθηκε 2 φορές και εμφανίζει στην οθονη animation σαν να αλλαξε 2 φορες γλωσσα οπότε ουσιαστικά επανέρχεται στη γλώσσα που ήμουν αρχικά. Το παρατηρεί κανεις άλλος ή είναι προβληματικό το laptop ? Εμένα προσωπικά δεν μου έχει εμφανιστεί ποτέ, δεν νομίζω να είναι φυσιολογικό. Αν θες μια προσωρινή (ή και μόνιμη) λύση μέχρι να διορθώσεις αλλιώς το πρόβλημα, μπορείς να ορίσεις και το Caps Lock για εναλλαγή γλωσσών. Το πατάς απλά: αλλαγή γλωσσών Το πατάς λίγο παραπάνω: κεφαλαία γράμματα on/off Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από paniti
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Φιλε είναι κουλό πρόβλημα καο την απάντηση την πηρα κι εγώ απο εδώ μέσα σε παλαιότερο τοπικ. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις αφήσει τον κέρσορα στο σημείο που εμφανίζεται το πίνακακι με τις γλώσσες. Στο κέντρο δηλαδή της οθόνης. 2
Αdmin Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω 2 macbook 13 m1 και το εμφανίζει και στα 2, φαίνεται να είναι bug. 1
jodact Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 8/9/2022 στις 1:28 ΠΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε Φιλε είναι κουλό πρόβλημα καο την απάντηση την πηρα κι εγώ απο εδώ μέσα σε παλαιότερο τοπικ. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις αφήσει τον κέρσορα στο σημείο που εμφανίζεται το πίνακακι με τις γλώσσες. Στο κέντρο δηλαδή της οθόνης. Λίγο πρίν διαβάσω το σχόλιό σου, το παρατήρησα μόνος μου οτι συμβαίνει αυτό. Και τώρα που γράφω, μερικές μέρες μετά, όσες φορές συνέβη ξανά, είχα όντως τον κέρσορα στο κέντρο. Οπότε πολύ πιθανό να είναι απλά αυτό. 21 ώρες πριν, Αdmin είπε Έχω 2 macbook 13 m1 και το εμφανίζει και στα 2, φαίνεται να είναι bug. Δες το προηγούμενο σχόλιο από το δικό σου. Σε εμένα μάλλον αυτό φταίει. 1
M A T R I X Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα σε οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείς να δοκιμάσεις και ctrl+option+space. Σε κάθε περίπτωση system preferences>keyboard>shortcuts>input sources, διαφορετικά επίσκεψη σε κατάστημα της apple για έλεγχο.
jodact Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 12/9/2022 στις 8:05 ΜΜ, M A T R I X είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα σε οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείς να δοκιμάσεις και ctrl+option+space. Σε κάθε περίπτωση system preferences>keyboard>shortcuts>input sources, διαφορετικά επίσκεψη σε κατάστημα της apple για έλεγχο. Και με control+space αλλαζει χωρις να εχω κάνει κάποια προσθηκη συντομευσης. Παρολαυτά όσες φορες μου το εχει κανει απο οταν το έμαθα, ήταν ο κέρσορας στο κέντρο απλώς. Οπότε επελεγε τη γλωσσα o κέρσορας απο το αναδυόμενο παράθυρο που που σηκώνει το fn.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Αναγκαστικά μόνο με control+space που δεν εμφανίζει το popup. 1
jodact Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Τώρα που το ξέρω δεν υπάρχει θέμα, γιατί μέχρι να το βρω νόμιζα ότι πατιέται 2 φορές το πλήκτρο ή ότι είναι bug του λειτουργικού. 1
ramarg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα φανώ γραφικός αλλά γιατί παιδεύετε τον ευατό σας με περίεργα shortcuts.. Όπως στα windows είναι καθιερωμένο το alt-shift, έτσι και στα mac έχουμε το Command+Space. Όσοι είστε νεότεροι χρήστες και δεν το προλάβατε, βάλτε αυτόν τον συνδυασμό και θα τον συνηθίσετε πολύ γρήγορα.. Καθαρά και μόνο από την άποψη ότι έχουμε συνηθίσει να πατάμε τόσο συχνά το command & space καθημερινά, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξεις το πληκτρολόγιο όταν θες να αλλάξεις γλώσσα. Η θέση των πλήκτρων ευνοεί ξεκάθαρα το τυφλό σύστημα γραφής. Σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό που θα με κάνει ως χρήστη να ψάχνω να βρω το option ctrl, το cmd space είναι ομολογουμένως η καλύτερη συντόμευση... Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από ramarg 1
jodact Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ramarg είπε Θα φανώ γραφικός αλλά γιατί παιδεύετε τον ευατό σας με περίεργα shortcuts.. Όπως στα windows είναι καθιερωμένο το alt-shift, έτσι και στα mac έχουμε το Command+Space. Όσοι είστε νεότεροι χρήστες και δεν το προλάβατε, βάλτε αυτόν τον συνδυασμό και θα τον συνηθίσετε πολύ γρήγορα.. Καθαρά και μόνο από την άποψη ότι έχουμε συνηθίσει να πατάμε τόσο συχνά το command & space καθημερινά, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξεις το πληκτρολόγιο όταν θες να αλλάξεις γλώσσα. Η θέση των πλήκτρων ευνοεί ξεκάθαρα το τυφλό σύστημα γραφής. Σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό που θα με κάνει ως χρήστη να ψάχνω να βρω το option ctrl, το cmd space είναι ομολογουμένως η καλύτερη συντόμευση... Είσαι σίγουρος για το command + space ? Tώρα για το fn δεν το όρισα εγώ, είναι το default κουμπί για αλλαγή γλώσσας. Eίναι το πρώτο μου Mac. Στο δικό μου πάντως με command+space δεν αλλαζει γλώσσα. Ανοίγει την αναζήτηση με spotlight. Με control + space αλλάζει γλώσσα (default shortcut) Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από jodact
ramarg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, jodact είπε Είσαι σίγουρος για το command + space ? Tώρα για το fn δεν το όρισα εγώ, είναι το default κουμπί για αλλαγή γλώσσας. Eίναι το πρώτο μου Mac. Στο δικό μου πάντως με command+space δεν αλλαζει γλώσσα. Ανοίγει την αναζήτηση με spotlight. Με control + space αλλάζει γλώσσα (default shortcut) Το ξέρω ότι δεν αλλάζει. Αλλά παλιά αυτός ήταν ο default συνδυασμός για αλλαγή γλώσσας. Αργότερα έδωσαν προτεραιότητα σε άλλους συνδυασμούς για λόγους ομοιομορφίας (με αυτό που συνήθισαν όσοι είχαν και magic keyboard στο iPad τους). Εν πάση περιπτώσει ας μην αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους γίνονται κάποιες αλλαγές. Άκουσε με γι αυτή την αλλαγή και δε θα το μετανιώσεις. 1) Πήγαινε στις ρυθμίσεις του mac os, επέλεξε πληκτρολόγιο, συντομεύσεις, και θα κάνεις τις εξής ενέργειες. 2) Στην ενότητα Input Sources (4η επιλογή - δεν θυμάμαι πώς το μεταφράζει στα ελληνικά) πατάς πάνω στην συντόμευση που έχει και την αλλάζεις πατώντας cmd+space ταυτόχρονα). 3) Μόλις κάνεις την αλλαγή αυτή, θα σου εμφανίσει θαυμαστικό σε μία άλλη κατηγορία συντομεύσεων (νομίζω στο Spotlight). Βάλε μία άλλη συντόμευση σε εκείνη την εντολή για να μην υπάρχει σύγχυση. 4) Τέλος δοκίμασε να αλλάξεις γλώσσα με Command+Space και θα δεις πόσο εύκολη είναι η αλλαγή με τον παλιό συνδυασμό. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από ramarg 1
M A T R I X Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 15/9/2022 στις 8:44 ΜΜ, ramarg είπε Θα φανώ γραφικός αλλά γιατί παιδεύετε τον ευατό σας με περίεργα shortcuts.. Όπως στα windows είναι καθιερωμένο το alt-shift, έτσι και στα mac έχουμε το Command+Space. Όσοι είστε νεότεροι χρήστες και δεν το προλάβατε, βάλτε αυτόν τον συνδυασμό και θα τον συνηθίσετε πολύ γρήγορα.. Καθαρά και μόνο από την άποψη ότι έχουμε συνηθίσει να πατάμε τόσο συχνά το command & space καθημερινά, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξεις το πληκτρολόγιο όταν θες να αλλάξεις γλώσσα. Η θέση των πλήκτρων ευνοεί ξεκάθαρα το τυφλό σύστημα γραφής. Σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό που θα με κάνει ως χρήστη να ψάχνω να βρω το option ctrl, το cmd space είναι ομολογουμένως η καλύτερη συντόμευση... Κανένας δεν χρησιμοποιεί cmd+space για αλλαγή γλώσσας. Ούτε by default. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το click στα gestures του mx για input, αν και απ' ότι φαίνεται θα το αφαιρέσω να βάλω κάτι άλλο. Σε cmd+space έχω raycast και με εξυπηρετεί full.
Machead Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 15/9/2022 στις 9:43 ΜΜ, ramarg είπε Το ξέρω ότι δεν αλλάζει. Αλλά παλιά αυτός ήταν ο default συνδυασμός για αλλαγή γλώσσας. Αργότερα έδωσαν προτεραιότητα σε άλλους συνδυασμούς για λόγους ομοιομορφίας (με αυτό που συνήθισαν όσοι είχαν και magic keyboard στο iPad τους). Εν πάση περιπτώσει ας μην αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους γίνονται κάποιες αλλαγές. Άκουσε με γι αυτή την αλλαγή και δε θα το μετανιώσεις. 1) Πήγαινε στις ρυθμίσεις του mac os, επέλεξε πληκτρολόγιο, συντομεύσεις, και θα κάνεις τις εξής ενέργειες. 2) Στην ενότητα Input Sources (4η επιλογή - δεν θυμάμαι πώς το μεταφράζει στα ελληνικά) πατάς πάνω στην συντόμευση που έχει και την αλλάζεις πατώντας cmd+space ταυτόχρονα). 3) Μόλις κάνεις την αλλαγή αυτή, θα σου εμφανίσει θαυμαστικό σε μία άλλη κατηγορία συντομεύσεων (νομίζω στο Spotlight). Βάλε μία άλλη συντόμευση σε εκείνη την εντολή για να μην υπάρχει σύγχυση. 4) Τέλος δοκίμασε να αλλάξεις γλώσσα με Command+Space και θα δεις πόσο εύκολη είναι η αλλαγή με τον παλιό συνδυασμό. Αυτό ακριβώς έκανα στο MBA M2 ενός φίλου χθες. Είχε by default το ctrl+space. Είναι ο πρώτος του Mac οπότε δεν ήξερε ότι παλιά ήταν το cmd+space. Του το άλλαξα αμέσως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα