greekfragma Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 @tempes βάση της κατάστασης του λάπτοπ στη 1η φωτογραφία, η υπόθεση είναι ήδη χαμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniMAN Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, tempes είπε Η οθόνη είναι led όχι lcd, αν ήταν lcd θα είχε εξωτερικό inverter θα το αλλαζες όπως σου είπε ο φίλος πιο πάνω με 20€.Αυτή η οθόνη που έχεις έχει ενσωματωμένο το inverter. Ακόμα και να το κάνει κάποιος τεχνικός, που δεν είναι φίλος-γνωστός για καλύτερη τιμή, πόσο πιστεύεις ότι θα σε χρεώσει; αυτο λεω και εγω και για αυτο λεω παραλογα καποια που προτάθηκαν πριν Τι νοημα εχει να παρω αλλο ινβερτερ????? παλι κολληση θα ηθελε και δεν ειναι χαλασμενο αυτο που εχω. Μαλλον καποιοι θελουν να κνουν πολλα ποστ να φαινονται καπως τι να πω... Επισης ειπα δεν ειναι χαλασμενο το ινβερτερ Απο την αρχη λεω οτι μαλλον εχει ξεκολλήσει καποια επαφη της ταινιας είτε πανω στο ινβερτερ είτε στην οθονη και για αυτο ρωτησα απ την αρχη "αν γινετε επισκευη κόλληση ". Δεν ξερω αν μπρει τεχνικος να δει αν και που δεν κανει καλη επαφη εκει και αν δει οτι ξεκολησε να το κολλήσει Δεν μιλησα πουθενα για χρεωση και πόσο απλα το να αλλαξω κατι που δεν εχει χαλασει και που θα ειναι ιδιο με αυτο που εχω και θα θελει κόλληση ειναι παραλογο εκτος και αν πουλαει ινβερτερ καποιος .... Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από insomniMAN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos85thess Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, insomniMAN είπε Dell 3567 Aν θες καποια πληροφορια πες μου γιατι εχω ψαξει πχ οθονες, ινβερτερ, καλωδιοταινιες (αν και ειναι απ την αλλη μερια της οθονης και δεν ειναι αυτο στη φωτο ) κτλ Αυτο το πλακετακι ειναι στην ουσια το chip που παιρνει το σημα του βιντεο και αναλογα ανοιγοκλεινει τα κελια στο πανελ. Εκει δυσκολα να επαθε ζημια(μονο εργοστασιακη αστοχια κολλησης δλδ). Ειναι πισω απο το πλαστικο και δεν ζοριζεται στο ανοιξε-κλεισε δλδ. Ειναι και σταθερο, να πεις οτι το κουνουσε η καλωδιοτενια που μπαινει απο πισω. Το πιο πιθανο ειναι οπως το πατας να κανουν επαφη τα traces που πανε μεσα στο πανελ και οχι η συνδεση εκει. Το πανελ μεσα πρεπει να εχει θεμα. Ενα 10% το δινω να ειναι το προβλημα στη συνδεση εκει ή να ξεκολλησε κανενα ποδαρακι απο το chip πισω. Δοκιμασε με κανενα πλαστικο καπακι απο στυλο να το συρεις σιγα σιγα απαλα απο την αρχη στο τελος μονο στη συνδεση εκει. Αν δεν παταει κανενα ποδαρακι θα το δεις. Μη βαζεις το δακτυλο δλδ και πιεζεται και μεσα το υπολοιπο που παει στο πανελ. Κολαει με πατεντα αυτο που εχεις στη φωτο, αλλα παρολου που βγαινει ευκολα το πανελ, για να το κολλησεις ειναι λεπτοδουλεια με μικροσκοπιο για να τα ευθυγραμμισεις. Δεν νομιζω κατω απο 40ε να ασχοληθει κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniMAN Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Giorgos85thess είπε Αυτο το πλακετακι ειναι στην ουσια το chip που παιρνει το σημα του βιντεο και αναλογα ανοιγοκλεινει τα κελια στο πανελ. Εκει δυσκολα να επαθε ζημια(μονο εργοστασιακη αστοχια κολλησης δλδ). Ειναι πισω απο το πλαστικο και δεν ζοριζεται στο ανοιξε-κλεισε δλδ. Ειναι και σταθερο, να πεις οτι το κουνουσε η καλωδιοτενια που μπαινει απο πισω. Το πιο πιθανο ειναι οπως το πατας να κανουν επαφη τα traces που πανε μεσα στο πανελ και οχι η συνδεση εκει. Το πανελ μεσα πρεπει να εχει θεμα. Ενα 10% το δινω να ειναι το προβλημα στη συνδεση εκει ή να ξεκολλησε κανενα ποδαρακι απο το chip πισω. Δοκιμασε με κανενα πλαστικο καπακι απο στυλο να το συρεις σιγα σιγα απαλα απο την αρχη στο τελος μονο στη συνδεση εκει. Αν δεν παταει κανενα ποδαρακι θα το δεις. Μη βαζεις το δακτυλο δλδ και πιεζεται και μεσα το υπολοιπο που παει στο πανελ. Κολαει με πατεντα αυτο που εχεις στη φωτο, αλλα παρολου που βγαινει ευκολα το πανελ, για να το κολλησεις ειναι λεπτοδουλεια με μικροσκοπιο για να τα ευθυγραμμισεις. Δεν νομιζω κατω απο 40ε να ασχοληθει κανεις. κανεις ενα λαθος (αν και ολη η σκεψη ειναι λογικη) Ειναι πισω απο το πλαστικο αλλα ζοριζεται λογο κατασκευης και πλαστικου Δεν ειναι σταθερο, και κουνιέται ολο το ινβερτερ αν πιεστεί το λαπτοπ εκει απ εξω προς τα μεσα (πχ οταν εινα κλειστο ). Ετσι κανει και τα παρασιτα σε εμενα (στη μιση οθονη) αλλιως οταν ειναι ακινητο ειναι οκ Αυτο που λες κανω. Οταν κανει παρασιτα πιεζω πανω εκει και φτιαχνει αλλα φυσικα κουνιεται ολοκληροκαι η ταινια οποτε δε μπορω να καταλαβω ... ουτε καν αν εχει ξεκολησει απ την μερια της οθονης η του ινβερτερ δε μπορω να καταλαβω Το φανταζομαι οτι ειναι λεπτοδουλεια και σιγουρα μικροσκοπια για αυτο ρωτησα Αν εφτιαχνε τα εδινα τα 40 (αφου η οθονη εχει 90) απλα δεν ειμαι σιγουρος 100% για τη βλαβη γιατι δεν ειμαι τεχνικος και ο τεχνικος δεν ειναι μεντιουμ να ξερει αν δεν το δει... Εχεις καταλαβει ακριβώς τι γινεται ομως Ευχαριστω Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από insomniMAN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos85thess Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι, μπορει αν το επιανες απο εκει στο κουβαλημα, με την πιεση κατι να επαιξε. Δοκιμασε τα ποδαρακια προσεκτικα χωρις να κουνας τα αλλα. Δεν θελει πολυ πιεση για να πατησει καποιο δλδ. Μετα δοκιμασε με το δακτυλο να πιεσεις αυτο το σημειο του πανελ που εχω το πρασινο. Αν ειναι μεσα το προβλημα θα φτιαχνει και απο εκει. Αν φτιαξει και απο εκει πας για αλλο πανελ, δυστυχως φιλε μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniMAN Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Giorgos85thess είπε Ναι, μπορει αν το επιανες απο εκει στο κουβαλημα, με την πιεση κατι να επαιξε. Δοκιμασε τα ποδαρακια προσεκτικα χωρις να κουνας τα αλλα. Δεν θελει πολυ πιεση για να πατησει καποιο δλδ. Μετα δοκιμασε με το δακτυλο να πιεσεις αυτο το σημειο του πανελ που εχω το πρασινο. Αν ειναι μεσα το προβλημα θα φτιαχνει και απο εκει. Αν φτιαξει και απο εκει πας για αλλο πανελ, δυστυχως φιλε μου... ακριβως ετσι νομιζω το επαθε το επιανα απο εκει στο κουβαλημα... Εκει που εχεις το πρασινο νομιζω δε κανει κατι αλλα αν θυμαμαι καλα η κολλημένες επαφες εκει ειναι πισω απ το πανελ οχι μπροστα οποτε αν πιεσω εκει θα πρεπει να λυγισει ολο το πανελ για να επηρεάσω τησ επαφες ... θα το τσεκαρω ομως αυριο γιατι δεν ειμαι σιγουρος Πανελ δε νομιζω να αλλαξω γιατι το κανει σπανια καιτο κοστος πανελ ειναι του μισου λαπτοπ.... απλα ειναι σαν καινουργιο και το λυπαμαι και ελεγα μπας και φτιαχνει με ενα κοστος που να αξιζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα