Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Crash24 είπε

Ανάμεσα στους κύριους λόγους που πολλοί θεατές έχουν αφήσει αρνητικές κριτικές είναι οι παρακάτω:

• Η Galadriel είναι τώρα πολεμιστής αντί για μάγισσα χωρίς σπαθί που ήταν στην τριλογία του LOTR. Σε γενικές γραμμές, η σειρά έχει αφήσει τους γυναικείους χαρακτήρες της να συμμετέχουν σε πολέμου, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Bronwyn όσο και της Galadriel.
  • Υπήρξαν μακροχρόνιες διαμάχες σχετικά με το πώς η σειρά συμπεριέλαβε μαύρα ξωτικά, νάνους και ανθρώπους σε αυτή τη διασκευή, σε αντίθεση με την αρχική τριλογία όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι λευκοί. Τα παράπονα του κοινού εστιάζουν ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το πρωτότυπο έργο του Tolkin και έχει οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με το «αν οι νάνοι μπορούν να είναι μαύροι επειδή ζουν κάτω από τη γη».
  • Άλλοι αναφέρουν ότι οι Harfoots που έχουν ιρλανδική/αγγλική επαρχιακή προφορά έχουν προσβάλει ορισμένους ανθρώπους από τις περιοχές αυτές, επειδή απεικονίζονται ως βρώμικοι τύποι, με τσιγγάνικες ρίζες.
  • Σκληροπυρηνικοί θιασώτες του Tolkin θεωρούν ότι η σειρά απομακρύνεται από την αρχική πηγή ή ότι παραλείπει σημεία που θα έπρεπε να είχαν διασκευαστεί αντ' αυτού.

Η γενική ιδέα πάντως είναι ότι η τριλογία του Jackson ήταν πιστή στο έργο, ενώ η νέα τηλεοπτική σειρά (με κόστος 60 εκ. δολαρίων ανά επεισόδιο) δεν

Όταν για αυτούς τους λόγους αντί για 6-7 που θα έπρεπε να έχει, οι περισσότεροι βάζουν 1-2 καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όχι μόνο ως θεατές αλλά και ως κοινωνία… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DeareN είπε

''Μην τη βλέπετε αν δε σας άρεσε''

'"Λοιπόν αν δε σου άρεσε η σειρά είσαι ρατσιστής, μισογύνης και για κάποιο λόγο ακροδεξιός." 

"Αν σε πιέσω σιγά σιγά θα αποκαλυφθείς." 

Ορισμένα από τα σχόλια που θα δεχθεί οποιοσδήποτε πάει να πει οτι απλά δε του άρεσαν τα 2 πρώτα επεισόδια...

(κάποιος καχύποπτος θα έλεγε ότι συμμετέχει ενεργά και η Amazon σε όλο αυτό)

Σιγά μην αφήσει τέτοια επένδυση στα χέρια του κοινού...

5 λεπτά πριν, pictorino είπε

"μέρος κάποιου σχεδίου από ρατσιστικά ή σεξιστικά τρολ, όπως συνέβη με το She-Hulk…" 

Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα. Πολύ απλά δεν αντέχουν την κριτική. 

Δεν την αντέχουν... οικονομικά. Σε κάθε περίπτωση χέστη@ν για τη γνώμη μας. Αν ήταν να μη χάνουν χρήματα δε θα πείραζαν τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όταν για αυτούς τους λόγους αντί για 6-7 που θα έπρεπε να έχει, οι περισσότεροι βάζουν 1-2 καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όχι μόνο ως θεατές αλλά και ως κοινωνία… 

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως σε μεγάλες παραγωγές μπορείς να βάλεις 1-2 ή, ακόμα χειρότερα, 0...

Και μόνο ο κόπος τόσων ανθρώπων, για να βγει ένα τόσο σύνθετο αποτέλεσμα, αξίζει παραπάνω. Για εμένα οι παραγωγές τέτοιου μεγέθους ξεκινούν από το 4. Χαμηλότερη βαθμολογία θα βάλω σε ταινίες που δεν έχουν κάποια βασικά στοιχεία.

Δεν έχω δει κανένα επεισόδιο από αυτή τη σειρά, παρόλο που είμαι fan των βιβλίων και των αρχικών ταινιών. Τον πρώτο άρχοντα των δαχτυλιδιών το διάβασα πριν από 27 χρόνια μέσα σε 24 (!) ώρες περίπου... Ναι, σωστά γράφω. Δεν κοιμήθηκα και όταν έτρωγα διάβαζα παράλληλα...

Το να αρμέγεις μία επιτυχία δε με βρίσκει πάντα αντίθετο, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι καλό. Θα πρέπει, βέβαια, και ο θεατής να έχει λογικές απαιτήσεις. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 7
Δημοσ.

Μου φαίνεται απλά θα ξαναδώ το LOTR και το Hobbit back to back όπως κάνω τόσον καιρό και δεν θα κάνω καν τον κόπο με τη σειρά. Κρίμα γιατί την ατμόσφαιρα από ό,τι βλέπω την πετύχανε. Αλλά μάλλον μόνο αυτό πετύχανε. Δεν αξίζει τον κόπο

• Like 3
Δημοσ.

Αν δεν εισαι φαν και δεν εχεις επαφη με το lore πισω απο τον αρχοντα ειναι μετριο ενα 4-5.Αν εχεις διαβασει το lore και τα βιβλια εξαρταται απο την διαθεση αν εισαι σε παρα πολυ καλη του βαζεις ενα χαριστικο 3 αλλιως μιλαμε για 1-2.Εχουν καταφερει το αδιανοητο να παρουν ενα ετοιμο εξαιρετικο στορυ με ενα ετοιμο πετυχημενο μοτιβο κουστουμιων διαλογων και να το προσαρμοσουν ετσι ωστε να το κανουν απλα μια κακη σειρα με κακους διαλογους να παρουσιασουν ασχημα τις φυλες και να ριμαξουν το στορυ απο βαθυ,ποιητικο σε μια περιπετειουλα

• Like 13
  • Confused 2
Δημοσ.

η σειρα ειναι εξαιρετικη!

αλλα επειδη την προβαλει η κακη αμαζον που ρουφαει το αιμα των εργαζομενων με το καλαμακι,

θα την θαψουμε!

(και την παρακολουθουμε στα κρυφα :devil:

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 11
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να λετε και ευχαριστω που δεν εκαναν την Galadriel μαυρη που απλα καποια στιγμη επεσε στο καζανι με την κλινεξ και ετσι εξηγειται γιατι την ειδαμε λευκη στις ταινιες.

Spoiler

Ασχετο για μια στιγμη νομιζα οτι η siri απο την σειρα witcher εκανε cameo στο lord of the rings.Μοιαζουν αρκετα οι 2 ηθοποιοι μεταξυ τους και ας εχουν διαφορα στην ηλικια(μιλαω καθαρα οπως ειναι στις 2 σειρες οχι στην πραγματικοτητα).

Επεξ/σία από icenex
  • Like 5
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Valid λόγοι όλοι πλην του 3ου.

18 λεπτά πριν, AtiX είπε
  • Η Galadriel είναι τώρα πολεμιστής αντί για μάγισσα χωρίς σπαθί που ήταν στην τριλογία του LOTR. Σε γενικές γραμμές, η σειρά έχει αφήσει τους γυναικείους χαρακτήρες της να συμμετέχουν σε πολέμου, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Bronwyn όσο και της Galadriel.
  • Υπήρξαν μακροχρόνιες διαμάχες σχετικά με το πώς η σειρά συμπεριέλαβε μαύρα ξωτικά, νάνους και ανθρώπους σε αυτή τη διασκευή, σε αντίθεση με την αρχική τριλογία όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι λευκοί. Τα παράπονα του κοινού εστιάζουν ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το πρωτότυπο έργο του Tolkin και έχει οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με το «αν οι νάνοι μπορούν να είναι μαύροι επειδή ζουν κάτω από τη γη».
  • Άλλοι αναφέρουν ότι οι Harfoots που έχουν ιρλανδική/αγγλική επαρχιακή προφορά έχουν προσβάλει ορισμένους ανθρώπους από τις περιοχές αυτές, επειδή απεικονίζονται ως βρώμικοι τύποι, με τσιγγάνικες ρίζες.
  • Σκληροπυρηνικοί θιασώτες του Tolkin θεωρούν ότι η σειρά απομακρύνεται από την αρχική πηγή ή ότι παραλείπει σημεία που θα έπρεπε να είχαν διασκευαστεί αντ' αυτού.
  • Who's Bronwyn; Α, ναι, ένας χαρακτήρας που έβγαλαν από την κοιλιά τους οι σεναριογράφοι, επειδή έτσι νομίζουν ότι θα δείξουν κάτι που δεν μας αφορά, τον απαγορευμένο έρωτα του Μαντώνη με την Κερατώ, συγγνώμη, ήθελα να πω της Bronwyn με τον Arondir (έτερος φανταστικός χαρακτήρας αυτός). Δεν μας ενδιαφέρει αν η Galadriel παρουσιάζεται ως μετενσάρκωση του Κόναν του Βάρβαρου. Ο χαρακτήρας της ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των βιβλίων. Ας έμεναν πιστοί στο 90% της αυθεντικής περιγραφής της κι ας έβαζαν και τις πολεμικές τους πινελιές.
  • Δεν υπάρχουν μαύρα ξωτικά. Δεν υπάρχουν μαύροι νάνοι. Υπάρχουν μελα(μ)ψοί άνθρωποι, οι Haradrim. Ξέρεις πόσο ωραίες ιστορίες μπορούσαν να μας δώσουν με τους Haradrim; Δεν ήθελαν, όμως.
  • Απαράδεκτη κριτική. Τι θα πει "απεικονίζονται ως βρώμικοι τύποι, με τσιγγάνικες ρίζες"; Πώς συνδέονται αυτά;
  • Όχι, όχι μόνο οι σκληροπυρηνικοί θιασώτες του Τόλκιν. Καλή η προσπάθεια να παρουσιαστούν αυτοί ως στραβόξυλα, μέλη μιας φωνασκούσας μειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσοι παρακολούθησαν το "έπος" είπε ότι κατακρεουργεί το έργο του Τόλκιν. Τελεία, παύλα. Τώρα, αν πολλοί εξ αυτών μπορούν να δουν τη "σειρά" προσπερνώντας τα παραπάνω, γούστο τους και καπέλο τους. Απόλυτα σεβαστό.
  • Like 24
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαπίστωσα το εξής: 

Κάνανε πολύ μάρκετινγκ με έμφαση στην WOKE Culture και τους έκανε backlash αυτό.
Ως πολύ παλιός Fan του Tolkien, τσατίστικα πολύ με αυτό που διαφίμηζαν και έδειχναν. Περίμενα πολύ μεγάλη πατάτα. 
Είδα τα πρώτα 2 επεισόδια, και μου άρεσαν. Και θα τα δω ξανά, γιατί έχει πολύ fan service, references κλπ. 

Όντος διαπιστώνω πως γίνετε ένας πόλεμος κατα της σειρά, και πήρα μέρος και εγώ σε αυτόν. Ξεκάθαρα όμως, θεωρώ πως φταίει το τμήμα μάρκετινγκ, που αυτό που έδειχνε στα Trailer και Poster είναι αυτά που θέλουν οι LGBTQ+ και οι WOKE.

Ο Arondir, το “μαύρο” elf, σε κερδίζει αμέσος, και δεν με χάλασε. 

Ευτυχώς, δεν ένιωσα την απαγοήτευση που ένιωσα με το Star Wars. 

Δείτε την σειρά, δώστε την ευκαιρία, και ας κρίνουμε στο τέλος. Εγώ μετάνιωσα για αυτά που έλεγα.

Επεξ/σία από Antonis_V
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Valid λόγοι όλοι πλην του 3ου.

• Who's Bronwyn; Α, ναι, ένας χαρακτήρας που έβγαλαν από την κοιλιά τους οι σεναριογράφοι, επειδή έτσι νομίζουν ότι θα δείξουν κάτι που δεν μας αφορά, τον απαγορευμένο έρωτα του Μαντώνη με την Κερατώ, συγγνώμη, ήθελα να πω της Bronwyn με τον Arondir (έτερος φανταστικός χαρακτήρας αυτός). Δεν μας ενδιαφέρει αν η Galadriel παρουσιάζεται ως μετενσάρκωση του Κόναν του Βάρβαρου. Ο χαρακτήρας της ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των βιβλίων. Ας έμεναν πιστοί στο 90% της αυθεντικής περιγραφής της κι ας έβαζαν και τις πολεμικές τους πινελιές.
  • Δεν υπάρχουν μαύρα ξωτικά. Δεν υπάρχουν μαύροι νάνοι. Υπάρχουν μελα(μ)ψοί άνθρωποι, οι Haradrim. Ξέρεις πόσο ωραίες ιστορίες μπορούσαν να μας δώσουν με τους Haradrim; Δεν ήθελαν, όμως.
  • Απαράδεκτη κριτική. Τι θα πει "απεικονίζονται ως βρώμικοι τύποι, με τσιγγάνικες ρίζες"; Πώς συνδέονται αυτά;
  • Όχι, όχι μόνο οι σκληροπυρηνικοί θιασώτες του Τόλκιν. Καλή η προσπάθεια να παρουσιαστούν αυτοί ως στραβόξυλα, μέλη μιας φωνασκούσας μειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσοι παρακολούθησαν το "έπος" είπε ότι κατακρεουργεί το έργο του Τόλκιν. Τελεία, παύλα. Τώρα, αν πολλοί εξ αυτών μπορούν να δουν τη "σειρά" προσπερνώντας τα παραπάνω, γούστο τους και καπέλο τους. Απόλυτα σεβαστό.

Δεν θα ήθελα να ξανακάνω “vs” ένα θέμα που εσένα σε απασχολεί προσωπικά ενώ εγώ το βλέπω περισσότερο από κοινωνικής άποψης…

• Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως σε μεγάλες παραγωγές μπορείς να βάλεις 1-2 ή, ακόμα χειρότερα, 0...

Και μόνο ο κόπος τόσων ανθρώπων, για να βγει ένα τόσο σύνθετο αποτέλεσμα, αξίζει παραπάνω. Για εμένα οι παραγωγές τέτοιου μεγέθους ξεκινούν από το 4. Χαμηλότερη βαθμολογία θα βάλω σε ταινίες που δεν έχουν κάποια βασικά στοιχεία.

Δεν έχω δει κανένα επεισόδιο από αυτή τη σειρά, παρόλο που είμαι fan των βιβλίων και των αρχικών ταινιών. Τον πρώτο άρχοντα των δαχτυλιδιών το διάβασα πριν από 27 χρόνια μέσα σε 24 (!) ώρες περίπου... Ναι, σωστά γράφω. Δεν κοιμήθηκα και όταν έτρωγα διάβαζα παράλληλα...

Το να αρμέγεις μία επιτυχία δε με βρίσκει πάντα αντίθετο, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι καλό. Θα πρέπει, βέβαια, και ο θεατής να έχει λογικές απαιτήσεις. 

Δυστυχως ζουμε σε μια εποχη που ο περισσοτερος κοσμος αποφασιζει για το αν θα δει/δεν θα δει μια ταινια/σειρα διαβαζοντας μονο κριτικες.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα οι πορομενοι fans/haters να βαθμολογουν με γνωμονα την επιρροη στο ratting και οχι την αντικειμενικη κριτικη.
Σε ολες τις ταινιες/σειρες το 90% του ratting ειναι 10 η 1 ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι το 4-8.

Εγω προσωπικα οταν θελω να αποφασισω για το αν θα δω κατι ,θα δω το trailer,θα διαβασω πληροφοριες και θα αποφασισω παντα με επιείκεια.
Στη τελικη γιατι βλεπεις μια ταινια/σειρα,για να περασει ευχαριστα η ωρα σου,ασχετα αν καποιοι την εχουν δει ειδικοι κινηματογραφου καναπε.
Οποτε μπηκα απο περιεργεια να δω κριτικες ειδα καλες κριτικες σε φολες(κατα τη γνωμη μου) και κακες κριτικες σε ταινιες που ηταν αντικειμενικα τιμιες,σπανια η βαθμολογια ηταν αντιπροσωπευτική και αυτο μονο σε αριστουργηματα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως μου άρεσαν τα επεισόδια.. Με βάλανε πάλι σε αυτό το μαγικό κλίμα που μου είχε λείψει. Δεν είμαι κριτικός βέβαια ούτε ‘’ειδικος’’. Δεν ενθουσιάστηκα να πω, πω ρε φίλε τι είδα τώρα, αλλά πέρασα ευχάριστα αυτές τος δυο ώρες.

Επεξ/σία από Jake07
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...