Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση ethernet security cameras

gidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό σημείο, αν όχι παρακαλώ κάποιον mod να το μετακινήσει.

Εξετάζω το ενδεχόμενο του να κάνω μια σωστή - επαγγελματική εγκατάσταση καμερών outdoor στα μπαλκόνια / indoor στις εισόδους του σπιτιού μου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι οι κάμερες θα είναι ενσύρματες και ιδανικά PoE για να έχουν και τροφοδοσία με ένα καλώδιο.

Επίσης θα ήθελα να ακούσω αν υπάρχουν προτάσεις για το μοντέλο των καμερών. Μιλάμε συνολικά για 4 (σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν δύο κάμερες φακό 180% ή με δύο φακούς αντικριστά, όπως αυτή) ή το πιθανότερο 6 outdoor και 2 indoor κάμερες. Ψάχνω κάτι αξιόπιστο αλλά όχι ιδιαίτερα hi end και ακριβό. Τείνω προς reolink μεριά.

Θα μπορούσα ίσως να συμπεριλάβω και ένα καταγραφικό τύπου NAS αν και τα rtsp feeds θα καταλήγουν σε ενα mac server και δε με ενδιαφέρει να γίνεται διαρκώς καταγραφή παρά μόνο σε event based βάση.

Ο τελικός σκοπός είναι να τρέχουν στο mac κάποια προγράμματα που όταν ανιχνευτεί κάποιο event (π.χ. φάνηκε κάποιος άνθρωπος σε κάποια περιοχή) να δίνουν πάσα σε μια μονάδα συναγερμού και αυτός να ενεργοποιείται με ό,τι αυτό σημαίνει.

Τέλος, αναζητώ επαγγελματική βοήθεια στο στήσιμο του εξοπλισμού για τις καλωδιώσεις, τρυπήματα, στερεώματα κτλ. 

Ευχαρίστως θα ακούσω τις ιδέες, προτάσεις σας πάνω στο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από gidi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζοντας την λεξη "επαγγελματικα" πανω απο μια φορα θα σου ελεγα να πας σε καποιον επαγγελματια να στο κανει.

Αν δε διαβασα καλα, θα συνεχίσω με μια ερώτηση. Γιατι ip καμερες; Το κοστος σου θα ανεβει τρελα.
Μπορεις με κλασικες καμερες να πετυχεις τα ιδια αποτελεσματα με πολυ μικροτερο κοστος. 
Αν τωρα θες να εχεις καμερες σε ενα σπιτι και να καταγραφεις σε ενα αλλο απομακρισμενα παω πασο. 

8 ώρες πριν, gidi είπε

τρυπήματα,

Πραγματικά αν θες βοηθεια στο τρύπημα ΠΗΓΕΝΕ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΧΘΕΣ 

• Like 1

2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Διαβάζοντας την λεξη "επαγγελματικα" πανω απο μια φορα θα σου ελεγα να πας σε καποιον επαγγελματια να στο κανει.

Αν δε διαβασα καλα, θα συνεχίσω με μια ερώτηση. Γιατι ip καμερες; Το κοστος σου θα ανεβει τρελα.
Μπορεις με κλασικες καμερες να πετυχεις τα ιδια αποτελεσματα με πολυ μικροτερο κοστος. 
Αν τωρα θες να εχεις καμερες σε ενα σπιτι και να καταγραφεις σε ενα αλλο απομακρισμενα παω πασο. 

Πραγματικά αν θες βοηθεια στο τρύπημα ΠΗΓΕΝΕ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΧΘΕΣ 

Εννοείτε πως θα βάλει ip και μάλιστα Poe κάμερες , 2022 και ομοαξονικό δεν υφίσταται.

Τεράστια διαφορά στην εικόνα και θα κρατήσει τα cat6 που θα περάσει για αρκετές αναβαθμίσεις.

Το κόστος είναι παραπλήσιο, έχω 2 χρόνια τώρα καταγραφικό με h265 και 8 Poe κάμερες με native ανάλυση 1080 με αγορα κάτω από 350€.

• Like 1
  • Confused 1

19 λεπτά πριν, laserjesus είπε

2022 και ομοαξονικό δεν υφίσταται.

1ον Δεν ανέφερα πουθενα ομοαξονικο.
και 2ον. Θες να μας πεις δλδ οτι Ip καμερα 1080 (που λες οτι εχεις) εχει καλυτερη αναλυση πχ απο μια 1080 συμβατική; 

Και κατι τελευταιο.
ενδεικτικά θα αναφερω

https://www.skroutz.gr/s/20271536/Hikvision-DS-2CD1023G0-IU-IP-Κάμερα-Παρακολούθησης-1080p-Αδιάβροχη-με-Φακό-2-8mm.html
https://www.skroutz.gr/s/21094481/Hikvision-DS-2CE16D0T-ITFS-CCTV-Κάμερα-Παρακολούθησης-1080p-Αδιάβροχη-με-Μικρόφωνο-και-Φακό-2-8mm.html
Η παραπλήσια τιμη που λες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι κάμερες σίγουρα θα είναι IP και PoE. Ενδέχεται να μην υπάρχει καν καταγραφικό όποτε είναι μονόδρομος ούτως ή άλλως. 

Τι είδους επαγγελματία ψάχνω; Κάποιον που να βάζει συναγερμούς; Θα μου τσινήσει αν έχω ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό κ ζητήσω μόνο εγκατάσταση; Υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιον καλό τεχνικό;

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από gidi

5 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Δεν ανέφερα πουθενα ομοαξονικο.

Είπες όχι IP,οπότε απορρίπτεις Ethernet και wifi. Τώρα απορρίπτεις και το ομοαξονικό, τι μένει?

Για τις τιμές , όλοι έχουμε access σε Σκρουτζ ή AliExpress και βλέπουμε.

4 λεπτά πριν, gidi είπε

Τι είδους επαγγελματία ψάχνω; Κάποιον που να βάζει συναγερμούς; Θα μου τσινήσει αν έχω ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό κ ζητήσω μόνο εγκατάσταση; Υπάρχει κάποια πρόταση για καπιπ κακό τεχνικό;

Εμένα 2 επαγγελματίες που κάνουν μόνο κάμερες δεν τις έβαλαν γιατί ακριβώς όπως λες είχα αγοράσει τον εξοπλισμό.

Τελικά όλα εκτός από το setup του καταγραφικου το έκανε ηλεκτρολόγος ( Κουβιδη , καλώδια , rack κτλπ) 

1 λεπτό πριν, laserjesus είπε

Είπες όχι IP,οπότε απορρίπτεις Ethernet και wifi. Τώρα απορρίπτεις και το ομοαξονικό, τι μένει?

Για τις τιμές , όλοι έχουμε access σε Σκρουτζ ή AliExpress και βλέπουμε.

Ο αλλος λεει επαγγελματική δουλεια και του λες AliExpress? 

Εγω στις εγκαταστάσεις μου εχω σταματήσει να χρησιμοποιώ ομοαξονικο πανω απο 10 χρονια τωρα. Οποτε φανταζομαι οτι κατι θα μενει... 

8 λεπτά πριν, gidi είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι κάμερες σίγουρα θα είναι IP και PoE. Ενδέχεται να μην υπάρχει καν καταγραφικό όποτε είναι μονόδρομος ούτως ή άλλως. 

Τι είδους επαγγελματία ψάχνω; Κάποιον που να βάζει συναγερμούς; Θα μου τσινήσει αν έχω ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό κ ζητήσω μόνο εγκατάσταση; Υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιον καλό τεχνικό;

Ευχαριστώ 

Πολλοί ηλεκτρολόγοι αναλαμβάνουν αλλα και καταστήματα με συστήματα ασφαλείας.

Μόλις τώρα, gorge18 είπε

Οποτε φανταζομαι οτι κατι θα μενει... 

Ναι αλλά δεν λες τι βάζεις αφού δεν βάζεις IP και ομοαξονικο (αναλογικές) 

Τόσο κρυφό είναι ? Τρικυμία 

3 λεπτά πριν, laserjesus είπε

Ναι αλλά δεν λες τι βάζεις αφού δεν βάζεις IP και ομοαξονικο (αναλογικές) 

Τόσο κρυφό είναι ? Τρικυμία 

Καθολου κρυφο, και απο την στιγμη που δίνεις συμβουλες με ξαφνιαζει που δεν το ξερεις...
Video balun φιλε μου. Κρατας το utp6 που λες (λες και θα παιξει ρολο στην καμερα αν ειναι 5 ή 6 αλλα τεσπα) και με ενα περασμα καλωδιου βαζεις 3 καμερες με ανάλυση πχ 5mp η καθε μια. 

Λέτε ότι 2022 και ομοαξονικό δεν υφίσταται και ότι μια IP έχει τρελή διαφορά στην εικόνα.

Tι διαφορά στην εικόνα θα έχει μια κάμερα των 5-8mp μέσω ομοαξονικού καλωδίου με μια IP 5-8mp?

Μόλις τώρα, pavloa είπε

Λέτε ότι 2022 και ομοαξονικό δεν υφίσταται και ότι μια IP έχει τρελή διαφορά στην εικόνα.

Tι διαφορά στην εικόνα θα έχει μια κάμερα των 5-8mp μέσω ομοαξονικού καλωδίου με μια IP 5-8mp?

Απο τη στιγμη που θα εχεις καταγραφικο που υποστηρίζει τις αναλύσεις αυτες το μονο που σε απασχολεί ειναι ο φακος. Η ανάλυση ειναι η ιδια.
Τρελη διαφορα ναι. Αλλα ειμαι κατα των ip. Ip θα βαλεις για συγκεκριμένους λογους (πχ εγω εχω καμερες στο σπιτι και στην δουλεια μου η δουλεια μου ειναι στα 10χλμ αποσταση, αν και εχω εκει καμερες και καταγραφικο εχω και στο σπιτι ενα nvr σε μια οθονη και βλεπω. ετσι δεν εξαρτωμαι απο το ιντερνετ, βλεπω αμεσα οτι θελω και καταγραφω και απομακρυσμένα.)

Καλησπέρα,

Η remote πρόσβαση είναι απαραίτητη για εμένα. Σίγουρα θα πάω σε IP με PoE. Αν κάποιος εδώ στο thread κάνει επαγγελματικά τέτοιες δουλειές, ας μου στείλει ενα pm. 

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...