Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωτης laser,ποια μαρκα εχει τα πιο φθηνα Τονερ?????? οεο ?

jimaros86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, highpriest είπε

Θα επιμείνω, μην παίρνετε πολύ υπόψιν τις εγγυήσεις στους laser αν θα είναι 2 ή 3 χρόνια. Μονο σε εκτυπωτές που θα δουλεύουν μόνο με γνησια αναλώσιμα έχει νόημα, όπως πχ ecotank και συναφείς. Αλλά...ακόμη και αυτοί που χρησιμοποιούν μόνο γνήσια και τους βγάλει βλάβη το μηχανημα και είναι εντός εγγύησης, μπορεί να μην εξυπηρετηθούν ανάλογα με την μάρκα του εκτυπωτή τους, το aftersales αλλά και το τι βλάβη έβγαλε. 

Οπως και να έχει συνήθως οι εκτυπωτές:

-ή θα βγάλουν τυχόν βλάβη απο τις πρώτες εκτυπώσεις λόγο ελαττώματος του εργοστασίου

-ή θα βγάλουν βλάβη μετά απο μακροχρόνια χρήση λόγο φυσιολογικής φθοράς

-ή θα βγάλουν βλάβη απο λάθος του χρήστη ή ακάταλληλο αναλώσιμο

Οι εξαιρέσεις απο τις 3 παραπάνω περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Οπότε, στην πρώτη περίπτωση θα συμβεί στις πρώτες μέρες και θα είσαι εγγύηση και με γνήσιο αναλώσιμο έτσι κι αλλιώς, και θα σε καλύψουν. Στην δεύτερη θα είσαι εκτός εγγύησης έτσι και αλλιώς επειδή μιλάμε για μακροχρόνια φθορά, ενώ στην τρίτη περίπτωση θα σου αρνηθούν εγγύηση κατα συντριπτική πλειοψηφία επικαλούμενοι λάθος χρήση.

Είναι στημένο το παιχνίδι. 

Υ.Γ Θα σε ρωτήσω και κάτι άλλο @georgeole. Γνωρίζω πως χρησιμοποιείς συμβατά. Δεν ξέρω αν είσαι ακόμη μες στην εγγύηση, αλλά σε περίπτωση που θα χρειαστεί και είσαι εντός χρονικά, πιστευεις πως θα βρεις τρόπο να την διεκδικήσεις;

Παρόλο που γνωρίζεις τι θα σου απαντήσω, για χάρη των υπόλοιπων που μας διαβάζουν, πάμε: 90%+ ΟΧΙ.

Έχω ένα μονόχρωμο laser 15ετίας, το οποίο είναι φυσικά εκτός εγγύησης. Εδώ το πρώτο τόνερ που έβαλα ήταν, για καλό και για κακό, original (κόστιζε 90€ ενώ το κόστος του εκτυπωτή ήταν 600€) και από κει και πέρα μόνο ποιοτικά συμβατά.

Επίσης έχω τον Kyocera P5021cdn, ο οποίος μόλις έκλεισε τον πρώτο χρόνο της εγγύησης και περπατά στον δεύτερο. Φυσικά αγόρασα σχεδόν αμέσως μια τετράδα συμβατά, τα έβαλα επάνω, αποδείχτηκαν άψογα και προχωράω. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ για original, η τετράδα των οποίων κοστίζει 2,5 φορές την αξία του εκτυπωτή😒.

Πάντως έχω μια θετική εμπειρία δωρεάν επισκευής (από εργοστασιακό ελάττωμα) στους 8-10 μήνες μετά την αγορά.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 30/10/2022 στις 10:57 ΜΜ, highpriest είπε

...και ναι, έχουν τρόπο να δουνε οι εταιρίες τι αναλώσιμα χρησιμοποιήσατε...

Οχι απαραιτητα. Ή, αν ναι, παιζει να κανουν και τα στραβα ματια. Μου εχει τυχει να στειλω στο σερβις της lexmark και της epson μηχανημα εντος εγγυησης, στο οποιο ξερω οτι χρησιμοποιηθηκαν συμβατα, απλα το εστειλα αδειο κρατωντας τα συμβατα πισω, και το εφτιαξαν και οι δυο χωρις να αναφερουν κατι περι συμβατων.

Τη στιγμη που μιλαμε περιμενω και μηχανη oki εντος εγγυησης που εχει παει σερβις αντιπροσωπειας και εχει χρησιμοποιησει συμβατο (για βλαβη ασχετη με ποιοτητα εκτυπωσης) οποτε θα επανελθω και με το αποτελεσμα απο αυτους...

• Like 1

5 λεπτά πριν, lector είπε

Οχι απαραιτητα. Ή, αν ναι, παιζει να κανουν και τα στραβα ματια.

Μπράβο, ήθελα να το γράψω κι αυτό και το ξέχασα, ότι δηλαδή κάποιες φορές κάνουν τα στραβά μάτια. Πάντως, αν θέλουν να ελέγξουν τη χρήση ή μη συμβατών μπορούν άνετα να το κάνουν. Το σχήμα του κάθε κόκκου από τη σκόνη των original τόνερ είναι μοναδικό και (φυσικά) πατενταρισμένο.

24 λεπτά πριν, lector είπε

Οχι απαραιτητα. Ή, αν ναι, παιζει να κανουν και τα στραβα ματια. Μου εχει τυχει να στειλω στο σερβις της lexmark και της epson μηχανημα εντος εγγυησης, στο οποιο ξερω οτι χρησιμοποιηθηκαν συμβατα, απλα το εστειλα αδειο κρατωντας τα συμβατα πισω, και το εφτιαξαν και οι δυο χωρις να αναφερουν κατι περι συμβατων.

Τη στιγμη που μιλαμε περιμενω και μηχανη oki εντος εγγυησης που εχει παει σερβις αντιπροσωπειας και εχει χρησιμοποιησει συμβατο (για βλαβη ασχετη με ποιοτητα εκτυπωσης) οποτε θα επανελθω και με το αποτελεσμα απο αυτους...

Ναι, έχει τύχει να κάνουν τα στραβά μάτια και σε εκτυπωτή που έστειλα εγώ με παρόμοιο τρόπο. Παρόλα αυτά ο κανόνας είναι άλλος. H όλη κουβέντα εδώ έχει να κάνει με το αν έχει κάποια αξία να έχει 3 αντι για 2 χρόνια εγγύηση ένας laser. Σαν κανόνας δεν έχει. Πέρα απο τις εξαιρέσεις.

Υ.Γ Για τον ΟΚΙ όταν έχεις απάντηση, γράψε. Με ενδιαφέρει.

21 λεπτά πριν, georgeole είπε

Μπράβο, ήθελα να το γράψω κι αυτό και το ξέχασα, ότι δηλαδή κάποιες φορές κάνουν τα στραβά μάτια. Πάντως, αν θέλουν να ελέγξουν τη χρήση ή μη συμβατών μπορούν άνετα να το κάνουν. Το σχήμα του κάθε κόκκου από τη σκόνη των original τόνερ είναι μοναδικό και (φυσικά) πατενταρισμένο.

Δεν είναι μονο αυτό. Φαίνεται όχι μόνο τι αναλώσιμα μπήκαν, αλλά και πότε μπήκαν, τι χωρητικότητας/σελίδων ήταν και ποιο serial code απο χώρα παραγωγής. Ετσι ελέγχουν και τις παράλληλες εισαγωγές γνησίων αναλωσίμων.

Στα συμβατά φαίνεται εισαγωγή αναλώσιμου χωρίς αυτές τις πληροφορίες. Δεν ξέρουν μονο ότι χρησιμοποιήθηκαν μη γνήσια, αλλά και πότε, ακόμη και για πόσες σελίδες, και πόσα error έβγαλαν κατα την χρήση τους.

Υπάρχουν ειδικά report στα service mode των εκτυπωτών που μπαίνεις με κωδικό (και όχι στα απλά report) που δείχνουν τα πάντα.

Το ότι θα κάνουν τα στραβά μάτια είναι μια υπόθεση, στην οποία δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να βασιστεί κάποιος πως είναι ο κανόνας.

21 ώρες πριν, highpriest είπε

H όλη κουβέντα εδώ έχει να κάνει με το αν έχει κάποια αξία να έχει 3 αντι για 2 χρόνια εγγύηση ένας laser. Σαν κανόνας δεν έχει. Πέρα απο τις εξαιρέσεις.

Αγαπητέ φίλε, τονίζοντας ότι καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου (προφανώς προσπαθείς να προφυλάξεις όσους δέσουν σκοινί κορδόνι πως είναι απολύτως εξασφαλισμένοι με την επιπλέον εγγύηση και να μην προσγειωθούν ανώμαλα) θα ήθελα να προσθέσω πως στην τελική δεν βλάπτουν τα 3 χρόνια αντί για 2. Ας υπάρχουν κι αν αποδώσουν καρπούς, έχει καλώς. Αν όχι, τι είχαμε, τι χάσαμε;

• Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα! 

@georgeole Πλέον ο Brother HL-L2350DW δεν είναι διαθέσιμος στο skroutz ή αλλού. Κάποια εναλλακτική το ίδιο αξιόπιστη, οικονομική και με φθηνά toners; 

Τον χρειάζομαι για νέο μαγαζί, να εκτυπώνω τις αποδείξεις μου. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...