tasanton Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Παιδιά, το αρχικό ερώτημα του φίλου δεν είναι τόσο η ευχρηστία του web banking και οι προτιμήσεις του καθενός, αλλά που τον συμφέρει να έχει λογαριασμό χωρίς χρεώσεις. Θεωρώ ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον. Με τη Eurobank συνεργάζομαι εδώ και 25 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο νομίζω έχει βάλει και αυτή διάφορες χρεώσεις σε συναλλαγές και κινήσεις λογαριασμών. Μάλιστα σου πουλάει και πακέτα συναλλαγών το μήνα. Χρεώσεις υπάρχουν βεβαίως και στα εμβάσματα, όπως σε όλες τις τράπεζες. Την προτείνω λόγω ευχρηστίας του web banking (ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο). το web banking της Εθνικής το θεωρώ επιεικώς άθλιο. Της Winbank πλήρες αλλά με ξεπερασμένο interface, της alpha το χειρότερο. Αλλά γούστα είναι αυτά και εξαρτάται τι χρησιμοποιεί ο καθένας πιο συχνα.
lyda94 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, kon1to είπε Όταν λες American; εννοείς American Express; Σου έχει συμβεί πρόσφατα αυτό; γιατί έχει πάνω από 2 χρόνια που έχει "φύγει" από την Ελλάδα και την Alpha bank οχι, όταν είχα πάει να ανοίξω τον λογαριασμό πριν 5 περίπου χρόνια η υπάλληλος επί 20 λεπτά (με το ρολόι) προσπαθούσε να μου την πλασάρει! και μετά για πολύ καιρό με έπαιρναν και τηλ για να τη βγαλω.
Dr_Pepper Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, george1807 είπε Τα προσφέρει αυτά η Ν26 στην Ελλάδα; H αλήθεια ειναι ότι εγώ όταν έκανα λογαριασμό έβαλα το γερμανικό ΑΦΜ μου και διεύθυνση αλλά απόσο ξέρω μπορείς να κάνεις λογαριασμό και με ελληνικό ΑΦΜ εκτός αν άλλαξε κάτι και δεν το ξέρω πήγες να βάλεις τα στοιχεία σου για να κάνεις λογαριασμό και δεν σε άφησε;
kon1to Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, tasanton είπε Παιδιά, το αρχικό ερώτημα του φίλου δεν είναι τόσο η ευχρηστία του web banking και οι προτιμήσεις του καθενός, αλλά που τον συμφέρει να έχει λογαριασμό χωρίς χρεώσεις. Θεωρώ ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον. Με τη Eurobank συνεργάζομαι εδώ και 25 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο νομίζω έχει βάλει και αυτή διάφορες χρεώσεις σε συναλλαγές και κινήσεις λογαριασμών. Μάλιστα σου πουλάει και πακέτα συναλλαγών το μήνα. Χρεώσεις υπάρχουν βεβαίως και στα εμβάσματα, όπως σε όλες τις τράπεζες. Την προτείνω λόγω ευχρηστίας του web banking (ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο). το web banking της Εθνικής το θεωρώ επιεικώς άθλιο. Της Winbank πλήρες αλλά με ξεπερασμένο interface, της alpha το χειρότερο. Αλλά γούστα είναι αυτά και εξαρτάται τι χρησιμοποιεί ο καθένας πιο συχνα. btw στο μέτωπο των χρεώσεων, αυτό που με σόκαρε είναι όταν πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω μεταφορά χρημάτων σε τράπεζα εξωτερικού η Eurobank μου ζήταγε 19€ έξοδα απο εμένα και δεν ξέρω πόσα από τον παραλήπτη σε περίπτωση που επέλεγα να επιμεριστεί το κόστος. Η Alpha με χρέωσε μόλις 1,50 €. Μου φάνηκε πολύ παράξενο γιατι γενικά η Alpha βαράει οπού βρει με έξτρα χρεώσεις.
tasanton Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μήπως δεν έδινες σωστά τα στοιχεία που ζητούσε και σε χρέωσε για επιπλέον αναζήτηση του παραλήπτη; Σε αντίστοιχη περίπτωση δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...
george1807 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε H αλήθεια ειναι ότι εγώ όταν έκανα λογαριασμό έβαλα το γερμανικό ΑΦΜ μου και διεύθυνση αλλά απόσο ξέρω μπορείς να κάνεις λογαριασμό και με ελληνικό ΑΦΜ εκτός αν άλλαξε κάτι και δεν το ξέρω πήγες να βάλεις τα στοιχεία σου για να κάνεις λογαριασμό και δεν σε άφησε; Ναι μπορείς, αλλά όπως και η Revolut τα δίνει αυτά μόνο στην Αγγλία, έτσι και η Ν26 λόγω ότι είναι γερμανική τα δίνει μόνο στη γερμανική αγορά δυστυχώς.
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, george1807 είπε Ναι μπορείς, αλλά όπως και η Revolut τα δίνει αυτά μόνο στην Αγγλία, έτσι και η Ν26 λόγω ότι είναι γερμανική τα δίνει μόνο στη γερμανική αγορά δυστυχώς. Μόλις τσέκαρα για δάνεια και όντως στο standard δεν ειναι ακόμη μέσα η ελλάδα αλλά στο premium είναι https://get.n26.com/ Βασικά δεν βρήκα τίποτα συγκεκριμένο για το overdraft αλλά βρήκα αυτό το post στο facebook που κάποιος έλληνας ρωτάει πως να απενεργοποιήσει το overdraft (για άκυρους λόγους λέει ότι ο τόκος ειναι μεγάλος αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει πως χρεώνεται ειανι 8% αλλά ειναι ετήσιος τόκος δηλαδή 8/12/30 δηλαδή κάπου βγαίνει 0,02% για κάθε μέρα που δεν πληρώθηκε μετά το τέλος του μήνα προσωπικά όταν άργησα μια δυο μέρες να αποπληρώσω overdraft 500 ευρώ χρεώθηκα κάτι cents ας πούμε ) Επίσης ειναι πανεύκολο να το απενεργοποιήσεις (ή να αλλάξεις το όριο απολά μετακινείς ένα slider) και γίνεται αμέσως Τέλος αυτό που λέει για 5% paypack υπάρχει αλλά στο premium μοντέλο με την μεταλλική κάρτα. Δεν θα βάλω το FB toy αλλά κλίκαρα πάνω στο προφίλ του και φαίνεται να μένει ελλάδα και να σπούδασε ελλάδα οπότε μάλλον γίνεται. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_Pepper 1
Raylan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/9/2022 στις 6:08 ΜΜ, Losraio είπε Έχω έναν λογαριασμό εδώ και χρόνια στην Εθνική αλλά με απογοητεύει, μεταξύ άλλων, το ebanking και η εξυπηρέτηση πελατών. Βασικά ο μόνος λόγος που τον άνοιξα τότε είναι επειδή όταν ακόμα δεν είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο η περιοχή στην οποία εμένα τότε είχε μόνο αυτή την τράπεζα κοντά. Τέλος πάντων, θα ήθελα να ανοίξω έναν απλό τρεχούμενο χωρίς χρέωση για την τήρηση λογαριασμού και κυρίως χωρίς χρέωση για τη χρήση του web banking. Έχω διαβάσει από πολλούς ότι η eurobank τα προσφέρει αυτά και θεωρείται γενικότερα η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Ισχύει; Και αν όχι ποια τράπεζα προτείνετε; Edit: Βλέπω ότι υπάρχει χρέωση για το winbank στην Πειραιώς οπότε είμαστε αυτομάτως -1 υποψήφια Στο στρώμα, στο στρώμα και άσε τις τράπεζες και την νέα τάξη πραγμάτων, αν είναι πολλά και φοβάστε, μέσα σε ντενεκέ και κλείσιμο αεροστεγώς τις δεσμίδες σε μεμβράνη για την υγρασία και θάψιμο ένα μέτρο γης στην αυλή σου… Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από Raylan
kon1to Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 9/9/2022 στις 11:17 ΜΜ, tasanton είπε Μήπως δεν έδινες σωστά τα στοιχεία που ζητούσε και σε χρέωσε για επιπλέον αναζήτηση του παραλήπτη; Σε αντίστοιχη περίπτωση δεν είχα τέτοιο πρόβλημα... ακριβως τα ιδια στοιχεία έδωσα και στις 2 τράπεζες. και πιο παλιά που είχα κανει μεταφορά από Eurobank στο εξωτερικό τα ίδια και είχα υποθέσει ότι ισχύει παντού το ίδιο, οπότε ήταν ένα σοκ όταν είδα το 1,50€ της Alpha.
1comment Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/9/2022 στις 6:08 ΜΜ, Losraio είπε Έχω έναν λογαριασμό εδώ και χρόνια στην Εθνική αλλά με απογοητεύει, μεταξύ άλλων, το ebanking και η εξυπηρέτηση πελατών. Βασικά ο μόνος λόγος που τον άνοιξα τότε είναι επειδή όταν ακόμα δεν είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο η περιοχή στην οποία εμένα τότε είχε μόνο αυτή την τράπεζα κοντά. Τέλος πάντων, θα ήθελα να ανοίξω έναν απλό τρεχούμενο χωρίς χρέωση για την τήρηση λογαριασμού και κυρίως χωρίς χρέωση για τη χρήση του web banking. Έχω διαβάσει από πολλούς ότι η eurobank τα προσφέρει αυτά και θεωρείται γενικότερα η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Ισχύει; Και αν όχι ποια τράπεζα προτείνετε; Edit: Βλέπω ότι υπάρχει χρέωση για το winbank στην Πειραιώς οπότε είμαστε αυτομάτως -1 υποψήφια Τι εννοείς όταν λες ότι η Πειραιώς έχει χρέωση; Έχω από όλες web banking και καμία δεν έχει χρέωση πλην της εθνικής για τήρηση τρεχούμενου που τον κατάργησα. Για τη χρήση web baking δεν υπάρχει χρέωση από καμία (ως ιδιώτης). Για μενα, της πειραιώς το web banking είναι το ευκολότερο και πληρέστερο απ' όλα. Ειδικά με τον ορισμό έμπιστου δικαιούχου για συχνές πληρωμές-μεταφορές γλιτώνεις ένα επιπλέον sms ασφαλείας. Το πιο εκνευριστικό είναι της αλφα που θέλει sms ακόμα και στην είσοδο και γενικά σε ό,τι κάνεις. Από χρεώσεις συναλλαγών, της εθνικής είναι το φθηνότερο απ' όλα με -10 ως 20 λεπτά ανά πληρωμή σε σχέση με τα υπόλοιπα. Επίσης, της εθνικής είναι αρκετά εύχρηστο όπως της Πειραιώς. Της γιουρομπανκ και της αλφα με διαφορά τα πιο δύσχρηστα. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από 1comment
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, 1comment είπε Τι εννοείς όταν λες ότι η Πειραιώς έχει χρέωση; Έχω από όλες web banking και καμία δεν έχει χρέωση πλην της εθνικής για τήρηση τρεχούμενου που τον κατάργησα. Για τη χρήση web baking δεν υπάρχει χρέωση από καμία (ως ιδιώτης). Για μενα, της πειραιώς το web banking είναι το ευκολότερο και πληρέστερο απ' όλα. Ειδικά με τον ορισμό έμπιστου δικαιούχου για συχνές πληρωμές-μεταφορές γλιτώνεις ένα επιπλέον sms ασφαλείας. Το πιο εκνευριστικό είναι της αλφα που θέλει sms ακόμα και στην είσοδο και γενικά σε ό,τι κάνεις. Από χρεώσεις συναλλαγών, της εθνικής είναι το φθηνότερο απ' όλα με -10 ως 20 λεπτά ανά πληρωμή σε σχέση με τα υπόλοιπα. Επίσης, της εθνικής είναι αρκετά εύχρηστο όπως της Πειραιώς. Της γιουρομπανκ και της αλφα με διαφορά τα πιο δύσχρηστα. Η Πειραιώς ζητάει 5 ευρώ για το web banking και κάτι άλλα για την τήρηση λογαριασμού
geodimis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Losraio είπε Η Πειραιώς ζητάει 5 ευρώ για το web banking και κάτι άλλα για την τήρηση λογαριασμού 5€ εφάπαξ; Τα άλλα που λες για τι είδους λογαριασμό; Ετσι κι αλλιώς έρχεται σιγά σιγά ένα ποσό για τήρηση λογαριασμού.. 10 ώρες πριν, 1comment είπε Το πιο εκνευριστικό είναι της αλφα που θέλει sms ακόμα και στην είσοδο και γενικά σε ό,τι κάνεις. Όχι, αυτό δεν το λες εκνευριστικό, 1000 φορές να με σπαμαρει με sms για το παραμικρό παρά να ψάχνομαι αν γίνει η στραβή ποτέ.
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ να ρωτήσω κάτι; Έχασα τη χρεωστική της Πειραιώς, πήρα τηλέφωνο για ακύρωση και οι τύποι με χρέωσαν δύο φορές από 6€ συν 3.90€ για την αποστολή της νέας. 15.90€ δηλαδή για νέα κάρτα. Είναι φυσιολογικό ή να κράξω κανέναν αύριο;
1comment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Losraio είπε Η Πειραιώς ζητάει 5 ευρώ για το web banking και κάτι άλλα για την τήρηση λογαριασμού Για τήρηση απλού ή εμπορικού δεν ζητάει τίποτα. Τα 5€ που λες είναι εφάπαξ ποσό για εγγραφή στο web banking. 1
lyda94 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, phanispal είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι; Έχασα τη χρεωστική της Πειραιώς, πήρα τηλέφωνο για ακύρωση και οι τύποι με χρέωσαν δύο φορές από 6€ συν 3.90€ για την αποστολή της νέας. 15.90€ δηλαδή για νέα κάρτα. Είναι φυσιολογικό ή να κράξω κανέναν αύριο; οταν εβγαλα 2η καρτα στην πειραιως πριν κανα 2 χρονια, με χρεωσαν 6 ευρω. αντιστοιχα, για ακυρωση καρτας, δεν ειχα χρεωθει τιποτα. δεν νομιζω να εχουν αλλαξει τοσο δραματικα τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα