Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, flyer said:

Τα duty free είναι μετά τον έλεγχο…

καταστηματα που πουλανε διαφορα υπαρχουν και πιο πριν .και νομιζω με αρωματα κτλ.θα κανω ενα τσεκ στο επομενο ταξιδι

2 hours ago, tzotzo said:

Μήπως έχεις μπερδευτεί με τα σακουλάκια που δίνουν να βάζεις τα υγρά;

τα γυαλια ηλιου το τελευταιο διμηνο σε αφηνουν να τα κρατησεις στο κεφαλι σου.
Υποθετω πως γινονταν καβατζωτικες λογω αυξημενου φορτου.

οχι αυτα τα ξερω.ειναι τα μικρα.εκτος αν θυμαμαι τοσο λαθος.καλα δεν πειραζει.

μια φορα με εχουν αφησει να τα εχω στο κεφαλι.

1 hour ago, Speculoos said:

Πριν τον έλεγχο τα μόνα υγρά που πουλιούνται είναι φαγώσιμα προς άμεση κατανάλωση. Αυτά δεν περνάνε τη διαδικασία του ελέγχου.

Μετά τον έλεγχο αν αγοράσεις κάτι σε υγρό πχ άρωμα, καλλυντικά, μπουκάλι κρασί, σου τα βάζουν σε σακούλα που κλείνει με ταινία και η οποία ανοίγει μόνο αν την σκισεις. Πάνω στη σακούλα γράφει ότι μπορείς να την ανοίξεις μόνο αν φτάσεις στην προορισμό σου. Αν η σακούλα παραβιασθεί και το δει καποιος απο την ασφάλεια του αεροδρομίου, το προσωπικό εδάφους ή ακόμα και αεροσυνοδός έχει δικαίωμα να στο πάρει και συ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

πριν υπαρχουν νομιζω και καταστηματα με αρωματα κτλ.

1 hour ago, tzotzo said:

Τα αρώματα δεν εμπίπτουν σε καμμία περίπτωση σε αυτή την κατηγορία. Σε απλή σακούλα τα βάζουν. Ίσως τα αλκοολούχα να τα βάζουν σε σφραγισμένη για να μην γίνεις ντιρλα στο αεροπλάνο.

Καμποσοι εχουν μπει ντιρλα μεσα.δεν εχω πετυχει απλα τα εχουν πει σε εκεινη την εκπομπη με τα international airports που βρισκουν ναρκωτικα κτλ

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

γιατι θυμαμαι ατομα να περνανε check in με πραγματα σε τσαντα duty free.τοσο λαθος θυμαμαι? anyway>δεν εχει σημασια. κουβεντα να γινεται.

Σωστά θυμάσαι, τα καταστήματα duty free σφραγίζουν την σακούλα, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω και περνάνε τον έλεγχο χειραποσκευών κανονικά.

Για τα αιχμηρά αντικείμενα τύπου μαχαιράκια, σουγιάδες κλπ που ανέφερες πιο πίσω δεν παίζει ρόλο το μήκος του αντικειμένου, απλά απαγορεύονται. Κάποια αιχμηρά αντικείμενα που ίσως δεν είναι ξεκάθαρο από την νομοθεσία αν θεωρούνται απαγορευμένα, αλλά θεωρητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, είναι στην κρίση του επόπτη του σημείου ελέγχου αν μπορούν να μπουν στην καμπίνα 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Σωστά θυμάσαι, τα καταστήματα duty free σφραγίζουν την σακούλα, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω και περνάνε τον έλεγχο χειραποσκευών κανονικά.

Πως περνάνε τον έλεγχο με πράγματα απο το duty free αφού τα duty free είναι μετά τον έλεγχο;Δεν μπορείς να πας στο duty free  αν δεν έχεις  boarding pass και δεν έχεις περάσει τον έλεγχο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πως περνάνε τον έλεγχο με πράγματα απο το duty free αφού τα duty free είναι μετά τον έλεγχο;Δεν μπορείς να πας στο duty free  αν δεν έχεις  boarding pass και δεν έχεις περάσει τον έλεγχο.

Εχω την εντυπωση οτι μπορεις να περασεις απο τον ελεγχο σακουλα duty free απο αλλο αεροδρομιο, αρκει να ειναι σφραγισμενη. Πχ απο Θεσσαλονικη να παρεις κατι, να βγεις στην Αθηνα και να περασεις κανονικα μετα παλι.

Πως σφραγιζουν τις σακουλες? Δεν θυμαμαι. Αλλα νομιζω οτι λενε να μην το ανοιξουμε πριν φτασουμε στον τελικο προορισμο/σπιτι κτλ

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο Βενιζέλος από τότε που εργαζομουν εκεί (πάνε χρόνια), αλλά τα καταστήματα ήταν μετά τον έλεγχο των boarding pass και πριν μπει ο επιβάτης στον έλεγχο χειραποσκευών.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο Βενιζέλος από τότε που εργαζομουν εκεί (πάνε χρόνια), αλλά τα καταστήματα ήταν μετά τον έλεγχο των boarding pass και πριν μπει ο επιβάτης στον έλεγχο χειραποσκευών.

Κόλλησα τωρα.

Σίγουρα έχει καταστηματα όπως λες ακριβώς μετά την πυλη που περνάς με το boarding pass.Μήπως παίζει ρόλο ΕΕ και εκτός;Σε ένα μήνα που θα επιστρέφω απο Ελλάδα θα το ξαναδώ.

Δημοσ.

Αρχικά, δεν υπάρχει duty free εντός ΕΕ.

Όσο για τη φάση ελέγχου, όπως προείπαν τα παιδιά, ό,τι πάρεις μετά τον έλεγχο αποσκευών (όχι το τσεκάρισμα των boarding pass) μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο. Αν έχεις και connecting flight, ΔΕΝ θα μπορέσεις να το πάρεις στο αεροπλάνο, εκτός αν είναι πράγματι duty free όπου είναι σφραγισμένο ώστε να ξέρουν οι υπάλληλοι 3 χώρες παραδίπλα ότι το αγόρασες αφού είχες ελεγχθεί και δεν έχει μέσα μπόμπα ή κοκό ή 120ml πορτοκαλάδα.

Φυσικά ακόμα και σε αυτά υπάρχουν εξαιρέσεις, από το ότι δεν μπορείς να προσγειώσεις ούτε φέτα μπέηκον στο Qatar μέχρι την κακούλα φήμη που έχουν οι υπάλληλοι στο Ataturk για σακούλες duty free που δεν είναι αγορασμένες από το ίδιο αεροδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, gianniz_k είπε

Το αεροδρομιο εχει ανακαινιστει τα δυο τελευταια χρονια. Μπαινοντας υπάρχουν τα γκισε των αεροπορικων, οπως υπηρχαν παντα, και εκει γινεται η εκδοση των boarding pass καθως και η παραδοση των αποσκευων. Πισω απο τα γκισε και αναμεσα στις πυλες αναχωρησης Σενγκεν και εκτος σενγκεν υπάρχει περιοχη ελευθερης προσβασης που εχει κυριως φαγαδικα και ρουχα οπως το μαγαζι των Antetokoumbo. Καταστηματα με αρωματα δεν υπάρχουν σιγουρα στους χωρους ελευθερης προσβασης.  https://www.aia.gr/userfiles/shoppingcenter/aia-shopping-map.pdf#/en εδω περισσοτερα σχετικα με τα καταστηματα, τι υπάρχει και που.

Οταν ταξιδευεις για Σενγκεν, τσεκαρεις το εισητηριο σου στις αυτοματες πυλες ανοιγουν και εισερχεσαι στον χωρο που γίνεται ο ελεγχος ασφαλειας χειραποσκευων.  Εκει αφαιρεις ολα τα μεταλλικα απο πανω σου κερματα, ρολογια, κινητα ζωνες μπουφαν κλπ και περνας απο το μηχανημα. Αντιστοιχα βαζεις στις λεκανες τα προαναφερθεντα μαζι με τις χειραποσκευες σου. Ταμπλετ καμερες και λαπτοπ πρεπει να ειναι σε ξεχωριστη λεκανη και εκτος χειραποσκευων. θεωρητικα τα υγρα πρεπει να ειναι σε ξεχωριστο σακουλακι, ολα μαζι, μεγιστη συσκευασια ειναι 100 ml και συνολικα δεν πρεπει να ξεπερνουν το ενα λίτρο. Πρακτικα αν ειναι σε ενα νεσεσερ δεν θα σου πουν τιποτα. Θεωρητικα μπορεις να περασεις αιχμηρα αντικειμενα μεχρι εξι εκατοστα, αλλα ειναι στην ευχέρεια του υπαλληλου αν θα στο περασει ή οχι. Εχει τυχει να μου περασουν ψαλιδι κατω απο 6 εκατοστα, και εχει τυχει να κατασχεσουν κατσαβιδι με αποσπωμενες μυτες.

Μετα τον ελεγχο βρισκεις τα καταστηματα duty free που εχουν σνακ, ποτα, τσιγαρα, και φυσικα, αρωματα και καλλυντικα. Συνεχιζοντας βρισκεις καταστηματα ρουχισμου πχ boss, massimo duty κλπ, κοσμηματα και ρολογια, ετοιμο φαγητο, εχει public, και γενικοτερα οτι θα εβρισκες σε ενα εμπορικο κεντρο. Υπαρχουν τα lounges των εταιρειων και επιπλεον μικρα καταστηματα duty free.

Παντως καταστηματα αφορολόγητων δεν υπαρχουν στις περιοχες ελευθερης προσβασης.

• Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 12/09/2022 at 02:09, gianniz_k said:

Για τα αιχμηρά αντικείμενα τύπου μαχαιράκια, σουγιάδες κλπ που ανέφερες πιο πίσω δεν παίζει ρόλο το μήκος του αντικειμένου, απλά απαγορεύονται. Κάποια αιχμηρά αντικείμενα που ίσως δεν είναι ξεκάθαρο από την νομοθεσία αν θεωρούνται απαγορευμένα, αλλά θεωρητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, είναι στην κρίση του επόπτη του σημείου ελέγχου αν μπορούν να μπουν στην καμπίνα 

στις οδηγιες οσο θυμαμαι απλα λενε για μηκος.αλλα ναι το τι θα περασει στο τελος ειναι αλλη ιστορια.οπως ειπες αυτη η κριση του εποπτη μπορει να ειναι να μην περασει ουτε καραμπινερ γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει σαν σιδερογροθια.

Δημοσ.
Στις 30/10/2022 στις 5:30 ΜΜ, poulinos είπε

στις οδηγιες οσο θυμαμαι απλα λενε για μηκος.αλλα ναι το τι θα περασει στο τελος ειναι αλλη ιστορια.οπως ειπες αυτη η κριση του εποπτη μπορει να ειναι να μην περασει ουτε καραμπινερ γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει σαν σιδερογροθια.

τρια αεροδρομια περασαν ξεχασμενο ψαλιδι. Μυκονου, Βενιζελος, και Μυτιληνης την προηγουμενη εβδομαδα. Δεν μου ζητησαν καν να το βγάλω απο την τσαντα. Καλυμνο που εχει πολλους περιπατητες-ορειβάτες(κανουν μπαμ απ τις αποσκευες και τα κρανη που έχουν) και συνηθως εχουν μια χειραποσκευη δεν εχω δει να βγαζουν τετοιο πραγμα για ελεγχο.

Εχω δει σε διεθνες αεροδρομιο, νομιζω των χανίων επιγραφη να λεει επιτρεπονται λάμες μεχρι 6 εκατοστα. Επειδη ομως δεν παιζεις με αυτα, αν χρειαζεται να εχει καποιος καποιο αντιστοιχο εργαλειο που θεωρειται αμφισβητουμενο, καλο θα ηταν να εχει φροντισει να το τσεκαρει σε κανονικη αποσκευη

Δημοσ.
Στις 10/9/2022 στις 10:31 ΜΜ, poulinos είπε

ναι για baby food σε βαζουν λενε να το δοκιμασεις.θεωρητικα επισης λενε οτι πλεον υπαρχει η τεχνολογια για να ξερουν τι ειναι αυτο και τι δεν ειναι. τωρα αν θα γινει ποτε lift αυτο το ban ή θα μεινει ετσι γιατι καποιους τους βολευει ή δεν θελουν να το αλλαξουν  ,δεν το ξερω.

Όσες φορές εχω περάσει με τροφή για το μωρό, το βάζουν σε ένα ειδικό καλάθι που έχει από κάτω ένα σαν αφρολέξ. Προφανώς τους βοηθάει να δουν εάν έχει κάτι άλλο μέσα. Πότε δεν με έχουν βάλει να δοκιμάσω. Την τελευταία φορά που είχα φύγει, είχα πακεταρει δέκα κουτιά σκόνη γαλα για το μωρό. Το μονο με ρώτησαν ήταν τι ειναι τα κυλινδρικα κουτιά μέσα στην βαλίτσα. Ούτε καν την άνοιξα. 

Στις 12/9/2022 στις 12:56 ΠΜ, tzotzo είπε

Τα αρώματα δεν εμπίπτουν σε καμμία περίπτωση σε αυτή την κατηγορία. Σε απλή σακούλα τα βάζουν. Ίσως τα αλκοολούχα να τα βάζουν σε σφραγισμένη για να μην γίνεις ντιρλα στο αεροπλάνο.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις πτήση στον ενδιαμεσο προορισμό που να πρέπει να ξαναπεράσεις έλεγχο. Μου έχει τύχει στην Πολωνια, κόντεψαμε να χάσουμε την επόμενη πτήση γιατί οι Πολωνοι πέρασαν όλους όσους είχαν άλλη πτήση ξανά από έλεγχο. Ακόμη και παιδί έως 15 χρόνων με σπασμένο πόδι το πέρασαν από ειδικό scanner και όσο και να τους λέγαμε πως είχαμε περάσει έλεγχο στην Αθήνα δεν καταλάβαιναν τίποτα... Το πιθανότερο είναι να είχαν κάποια πληροφορία για μεταφορά κάτι περίεργου από επιβάτες. Τα αρώματα στα πουλάνε σφραγισμένα και λογικα σφραγίζουν την σακούλα γιατί είναι υγρά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Υπάρχει περίπτωση να έχεις πτήση στον ενδιαμεσο προορισμό που να πρέπει να ξαναπεράσεις έλεγχο. Μου έχει τύχει στην Πολωνια, κόντεψαμε να χάσουμε την επόμενη πτήση γιατί οι Πολωνοι πέρασαν όλους όσους είχαν άλλη πτήση ξανά από έλεγχο. Ακόμη και παιδί έως 15 χρόνων με σπασμένο πόδι το πέρασαν από ειδικό scanner και όσο και να τους λέγαμε πως είχαμε περάσει έλεγχο στην Αθήνα δεν καταλάβαιναν τίποτα... Το πιθανότερο είναι να είχαν κάποια πληροφορία για μεταφορά κάτι περίεργου από επιβάτες. Τα αρώματα στα πουλάνε σφραγισμένα και λογικα σφραγίζουν την σακούλα γιατί είναι υγρά. 

έχω παρει γύρω στα 10 αρώματα απο το βενιζελος. κανενα δεν μου σφραγισαν σε ειδικη σακουλα. απλα για ενα αρωμα 200ml με ενημέρωσε η πωλητρια πως οταν επεστρεφα θα επρεπε να το βαλω σε κανονικη βαλιτσα γιατι θα το επαιρναν στον ελεγχο της χειραποσκευης. μεχρι στιγμης μονο αλκοολουχα σφραγιζουν. θα το ρωτησω ομως την αλλη εβδομαδα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tzotzo είπε

έχω παρει γύρω στα 10 αρώματα απο το βενιζελος. κανενα δεν μου σφραγισαν σε ειδικη σακουλα. απλα για ενα αρωμα 200ml με ενημέρωσε η πωλητρια πως οταν επεστρεφα θα επρεπε να το βαλω σε κανονικη βαλιτσα γιατι θα το επαιρναν στον ελεγχο της χειραποσκευης. μεχρι στιγμης μονο αλκοολουχα σφραγιζουν. θα το ρωτησω ομως την αλλη εβδομαδα.

η πτήση ήταν απευθείας;

Δημοσ.
On 01/11/2022 at 18:56, tzotzo said:

τρια αεροδρομια περασαν ξεχασμενο ψαλιδι. Μυκονου, Βενιζελος, και Μυτιληνης την προηγουμενη εβδομαδα. Δεν μου ζητησαν καν να το βγάλω απο την τσαντα. Καλυμνο που εχει πολλους περιπατητες-ορειβάτες(κανουν μπαμ απ τις αποσκευες και τα κρανη που έχουν) και συνηθως εχουν μια χειραποσκευη δεν εχω δει να βγαζουν τετοιο πραγμα για ελεγχο.

Εχω δει σε διεθνες αεροδρομιο, νομιζω των χανίων επιγραφη να λεει επιτρεπονται λάμες μεχρι 6 εκατοστα. Επειδη ομως δεν παιζεις με αυτα, αν χρειαζεται να εχει καποιος καποιο αντιστοιχο εργαλειο που θεωρειται αμφισβητουμενο, καλο θα ηταν να εχει φροντισει να το τσεκαρει σε κανονικη αποσκευη

το θεμα ειναι ποτε θα πεσεις στον παραξενο που θα φαει κολλημα κα ιδεν θα στα περασει και θα πρεπει να διαλεξεις να χασεις την πτηση ή να  τα αποχωριστεις. το ιδιο ακριβως φοβομουν με set via ferrata. εχει πολυ μεγαλα καραμπινερ.μια φορα μας το περασαν κανονικα.αλλα αν δεν το περναγαν ηταν θεμα αφου δεν μιλαμε για 5-6 ευρω αλλα για 120.

On 01/11/2022 at 21:18, james01gr said:

Όσες φορές εχω περάσει με τροφή για το μωρό, το βάζουν σε ένα ειδικό καλάθι που έχει από κάτω ένα σαν αφρολέξ. Προφανώς τους βοηθάει να δουν εάν έχει κάτι άλλο μέσα. Πότε δεν με έχουν βάλει να δοκιμάσω. Την τελευταία φορά που είχα φύγει, είχα πακεταρει δέκα κουτιά σκόνη γαλα για το μωρό. Το μονο με ρώτησαν ήταν τι ειναι τα κυλινδρικα κουτιά μέσα στην βαλίτσα. Ούτε καν την άνοιξα. 

kapoios το ελεγε στο ιντερνετ οτι τον εβαλαν να την δοκιμασει.ποιος ξερει αν ο αλλος ηταν κανα ψυχακιας.

Δημοσ.
Στις 2/11/2022 στις 4:40 ΠΜ, Lucifer είπε

η πτήση ήταν απευθείας;

Ναι απευθείας. 

13 ώρες πριν, poulinos είπε

το θεμα ειναι ποτε θα πεσεις στον παραξενο που θα φαει κολλημα κα ιδεν θα στα περασει και θα πρεπει να διαλεξεις να χασεις την πτηση ή να  τα αποχωριστεις. το ιδιο ακριβως φοβομουν με set via ferrata. εχει πολυ μεγαλα καραμπινερ.μια φορα μας το περασαν κανονικα.αλλα αν δεν το περναγαν ηταν θεμα αφου δεν μιλαμε για 5-6 ευρω αλλα για 120.

Αν μιλάμε για τέτοια νούμερα δεν έχει λογική να το ρισκάρεις. Παίρνεις βαλίτσα 40€ πηγαινελα και καθάρισες. Αν σου χάσουν την βαλίτσα δικαίουσαι έως 1200€ αν φυσικά έχεις αποδείξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...