Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με το θερμός και τον ψύκτη βρε παιδιά, απορώ πώς το κάνετε. Μιλάμε για δημόσιους ψύκτες, άγνωστης συντήρησης (φίλτρα κλπ). Μπαίνετε μέσα μετά τον έλεγχο, πάτε σε ένα από τα πολλά μαγαζάκια που πουλούν ψοψοψόνια, παίρνετε σε τιμές Ελλάδος (τα 500ml 0.50€ και τα 750ml, 0.75€ αντίστοιχα) νεράκι και γεμίζετε το θερμός. 

Εμείς, όποτε πετάμε για ταξίδι εξωτερικό, πάντα φορτώνουμε 4 μπουκάλια 750ml για να μην ψάχνουμε πρώτη μέρα σε μέρη άγνωστα. 

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Πολυ αμφισβήτηση βλεπω στο εν λόγω θέμα. Μην το βλεπετε απο την σκοπιά του νομιμου επιβατη, που ενδεχομένως να ειμαστε ολοι οσοι γραφουμε εδω. Οι παράνομοι μπορουν να φανταστουν απειρους τροπους να ξεγελάσουν το συστημα. Προσωπικα, και το λέω ταξιδευοντας καθε εβδομαδα αεροπορικως, μακαρι να εκαναν και περισσοτερους ελεγχους. 
Εχω παρατηρησει απειρους αμπαλους επιβατες που φτανουν στη σειρα για τον ελεγχο ασφαλειας και πετανε αετο. Δεν βλεπουν καν τι κανουν οι μπροστινοι τους, με αποτελεσμα να καθυστερει απιστευτα η διαδικασια

Μα ειναι λογικο να υπαρχει αμφισβητηση αφου το φορουμ κατακλυζεται απο ειδικους στα παντα.

Σεισμολογοι,μετερεωλογοι,οικονομολογοι ,πυροσβεστες κλπ . Το 90% αυτων που συχναζουν στο μπλα μπλα εχουν αποψη για τα παντα.

Βεβαια αν ο μη γενοιτο γινει καμια στραβη ,οι πρωτοι που θα βριζουν και θα φωναζουν θα ειναι αυτοι.

Μη ξεχναμε οτι η 11η Σεπτεμβριου πραγματοποιηθηκε διοτι η εταιρεια που ειχε την ασφαλεια των αεροδρομιων πεταγε χαρταετο.

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Γιάννης Platano said:

Πιθανον...Δεν  κουβαλω συνηθως laptop με αεροπλανο ...Ειχα παει Ρεθυμνο για γαμο ξαδρεφου και εψαχνα για αφρο και σαμπουαν μολις εφτασα.

γιατι οι μισοι που ειχαν θεμα τα ειχαν σε αεροδρομια στην κρητη?χαχα. καλα ναι αφρος κτλ δεν θα περναγαν πουθενα και για κανενα λογο.

4 hours ago, tzotzo said:

Πολυ αμφισβήτηση βλεπω στο εν λόγω θέμα. Μην το βλεπετε απο την σκοπιά του νομιμου επιβατη, που ενδεχομένως να ειμαστε ολοι οσοι γραφουμε εδω. Οι παράνομοι μπορουν να φανταστουν απειρους τροπους να ξεγελάσουν το συστημα. Προσωπικα, και το λέω ταξιδευοντας καθε εβδομαδα αεροπορικως, μακαρι να εκαναν και περισσοτερους ελεγχους. 
Εχω παρατηρησει απειρους αμπαλους επιβατες που φτανουν στη σειρα για τον ελεγχο ασφαλειας και πετανε αετο. Δεν βλεπουν καν τι κανουν οι μπροστινοι τους, με αποτελεσμα να καθυστερει απιστευτα η διαδικασια

καλα εδω βλεπεις κοσμο να  παει να περασει με λεφτα στις τσεπες. αμφισβητηση υπαρχει και προσωπικα εχω αμφισβητηση για τα παρακατω με καποια να εχουν ενα μικρο ερωτηματικο.

α.με βαζουν να βγαλω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ γυαλια μου. μαλλον απλα ειναι το τυπικο βγαλε οτι γυαλια φορας.

β.δεν υπαρχει σαφη απαντηση στο αν επιτρεπεται να περασεις set via ferrata στο carry on. μερικοι λενε τους αφησαν αλλοι οχι.

γ.οσο θυμαμαι για να θεωρηθει κατι αιχμηρο αναφερονται στην λαμα σε εκατοστα. και ομως δεν αφηνουν να περασουν κραμπον. (αυτο με ερωτηματικο).εκτος αν απαγορευεται οτιδηποτε αιχμηρο ανεξαρτητος μηκους.

δ.σου λενε το λαπτοπ να λειτουργει αφου μπορει να σου πουν να μπει windows οπως εβαλε ο φιλος πιο πανω το παραδειγμα. δηλαδη αν χαλασει το λαπτοπ μου στο ταξιδι ή αμα εχει αδειασει  η μπαταρια δεν μπορω να το γυρισω πισω?

ε.οσο θυμαμαι μπορεις να περασεις υγρα απο τα duty free. πως ελεγχουν οτι το μπουκαλι αυτο ειναι απο το duty free? δηλαδη αν αγορασω ενα ποτο και εχω ενα ιδιο μπουκαλι με κατι αλλο μεσα και τα αλλαξω πριν το check in πως το πιστοποιεις?

4 hours ago, MauroPaltoudias said:

Αυτό με το θερμός και τον ψύκτη βρε παιδιά, απορώ πώς το κάνετε. Μιλάμε για δημόσιους ψύκτες, άγνωστης συντήρησης (φίλτρα κλπ). Μπαίνετε μέσα μετά τον έλεγχο, πάτε σε ένα από τα πολλά μαγαζάκια που πουλούν ψοψοψόνια, παίρνετε σε τιμές Ελλάδος (τα 500ml 0.50€ και τα 750ml, 0.75€ αντίστοιχα) νεράκι και γεμίζετε το θερμός. 

Εμείς, όποτε πετάμε για ταξίδι εξωτερικό, πάντα φορτώνουμε 4 μπουκάλια 750ml για να μην ψάχνουμε πρώτη μέρα σε μέρη άγνωστα. 

το εμπιστευεσαι με την ιδια λογικη που εμπιστευεσαι το νερο σε ποτηρι που θα σου φερουν στην καφετερια με τα αγνωστης προελευσης παγακια κτλ.

3 hours ago, cumulus said:

Μα ειναι λογικο να υπαρχει αμφισβητηση αφου το φορουμ κατακλυζεται απο ειδικους στα παντα.

Σεισμολογοι,μετερεωλογοι,οικονομολογοι ,πυροσβεστες κλπ . Το 90% αυτων που συχναζουν στο μπλα μπλα εχουν αποψη για τα παντα.

Βεβαια αν ο μη γενοιτο γινει καμια στραβη ,οι πρωτοι που θα βριζουν και θα φωναζουν θα ειναι αυτοι.

Μη ξεχναμε οτι η 11η Σεπτεμβριου πραγματοποιηθηκε διοτι η εταιρεια που ειχε την ασφαλεια των αεροδρομιων πεταγε χαρταετο.

Δες πιο πανω που εγραψα μερικες αποριες περι αμφισβητησης. πιστευω οτι τα ερωτηματα ειναι απλα και λογικα αλλα μαλλον οι απαντησεις δεν θα ειναι.

επισης η ιδια απορια ειναι και για τα carabiners .

Crampons are generally permitted in carry-on bags. However, TSA officers have the discretion to prohibit an item if they feel it may pose a security threat.

κοινως δεν υπαρχει απαντηση.

The final decision rests with the TSA officer on whether an item is allowed through the checkpoint.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

το εμπιστευεσαι με την ιδια λογικη που εμπιστευεσαι το νερο σε ποτηρι που θα σου φερουν στην καφετερια με τα αγνωστης προελευσης παγακια κτλ

Δηλ. έλεγχος υγειονομικού σε καφετέρια και σε κοινοχρηστες εγκαταστάσεις διεθνούς αεροδρομίου το ίδιο και το αυτό; Δεν νομίζω. 

Δημοσ.

α.με βαζουν να βγαλω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ γυαλια μου. μαλλον απλα ειναι το τυπικο βγαλε οτι γυαλια φορας.

Δεν με εχουν βαλει ποτε να βγαλω τα γυαλια μυωπιας.

Δημοσ.

ε.οσο θυμαμαι μπορεις να περασεις υγρα απο τα duty free. πως ελεγχουν οτι το μπουκαλι αυτο ειναι απο το duty free? δηλαδη αν αγορασω ενα ποτο και εχω ενα ιδιο μπουκαλι με κατι αλλο μεσα και τα αλλαξω πριν το check in πως το πιστοποιεις?

τα duty free είναι μετά τον έλεγχο.Σε έχουν ήδη ελέγξει.

Το check in τι εννοείς;

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Τα ηλίου φαντάζομαι εννοεί.Eye contact,παίζει πολύ και πως σε ψυχολογεί ο υπάλληλος.

Δημοσ.
1 hour ago, SabotazNic said:

ηλιου ειναι τα δικα μου και συνηθως τα εχω στο πανω μερος του κεφαλιου.και 99 τις 100 μου λενε να τα βγαλω. της μυωπιας δεν θα σου πουν να τα βγαλεις.ο αλλος μπορει να μην βλεπει ουτε στα 2 μετρα.

1 hour ago, MauroPaltoudias said:

Δηλ. έλεγχος υγειονομικού σε καφετέρια και σε κοινοχρηστες εγκαταστάσεις διεθνούς αεροδρομίου το ίδιο και το αυτό; Δεν νομίζω. 

δεν ξερω τι ελεγχος γινεται στο αεροδρομιο για την ποιοτητα του νερου οπως και αν θα γινει και στην καφετερια. .αν ειναι σωστος ή οχι.  επισης ειναι και πολλες περιοχες με καφετεριες που δεν εχουν και το καλυτερο νερο .απο εκει και περα ειναι πως εχει μαθει και ο καθενας. αλλοι δεν πινουν ποτε απο βρυση. εγω πχ πινω παντα απο βρυση θα πιω σε βρυσες που μπορει να ειναι σε χωρια ή σε βρυσες που ειναι σε πηγες. ως τωρα ειμαι μια χαρα. παιζει να εχω πιει και νερο σε περιοχες που ναι μεν ειναι ποσιμο αλλα δεν το πινουν και τοσο οι κατοικοι. οπως και σε βουνα σε νερο απο ποταμια πηγες σε σημεια που πινουν και αλλοι. σε βουνα αν το φοβαμαι εκει χαπια χλωριου μεσα.

1 hour ago, Ukforthemoment said:

τα duty free είναι μετά τον έλεγχο.Σε έχουν ήδη ελέγξει.

Το check in τι εννοείς;

Τα ηλίου φαντάζομαι εννοεί.Eye contact,παίζει πολύ και πως σε ψυχολογεί ο υπάλληλος.

Ναι ηλιου λεω.ξεχασα να το τονισω. αν θυμαμαι σωστα και διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα εχω δει ατομα να αγοραζουν πραγματα και απο καταστηματα πριν το check in (σε στυλ duty free) και μετα να τα περνανε κανονικα στο x ray μεσα στην σακουλιτσα που τους δινουν και ισως με την αποδειξη. στα duty free μετα το x ray(check in) πεστο οπως θες ναι μπορεις να αγορασεις οτιδηποτε

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν ξερω τι ελεγχος γινεται στο αεροδρομιο για την ποιοτητα του νερου οπως και αν θα γινει και στην καφετερια. .αν ειναι σωστος ή οχι

Η καφετέρια είναι ανήκει στην κατηγορία των ΚΥΕ (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος). Νομίζω από μόνο του, εξηγεί σε τι ελέγχους υπόκειται - έστω και θεωρητικά -. Πρακτικά, είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. 

Δημοσ.
Just now, MauroPaltoudias said:

Η καφετέρια είναι ανήκει στην κατηγορία των ΚΥΕ (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος). Νομίζω από μόνο του, εξηγεί σε τι ελέγχους υπόκειται - έστω και θεωρητικά -. Πρακτικά, είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. 

ναι πρακτικα εννοω.ποσοι εχουν πει φαει καπου και εχουν φυγει τρεχοντας. οτι πρακτικα ναι ποτε δεν ξερεις τι πινεις τι τρως.τωρα σε ψυκτη εχω γεμισει στο βενιζελος και εχω πιει τωρα που το θυμηθηκα.αλλα ηταν ψυκτες πριν το check in.δεν θυμαμαι αν ειχα δει μετα.καποια στιγμη ειχα γεμισει απο καπου δεν θυμαμαι που και μου λεει ο security οτι μην πιεις καλυτερα.δεν θυμαμαι ομως απο που ειχα γεμισει :P

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, poulinos είπε

Ναι ηλιου λεω.ξεχασα να το τονισω. αν θυμαμαι σωστα και διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα εχω δει ατομα να αγοραζουν πραγματα και απο καταστηματα πριν το check in (σε στυλ duty free) και μετα να τα περνανε κανονικα στο x ray μεσα στην σακουλιτσα που τους δινουν και ισως με την αποδειξη. στα duty free μετα το x ray(check in) πεστο οπως θες ναι μπορεις να αγορασεις οτιδηποτε

Πριν τον έλεγχο αγοράζεις ότι θες.Αλλά αν δεν επιτρέπεται δεν περνάει τον έλεγχο.Πχ το μπουκάλι με το νερό δεν μπορείς να το περάσεις και ας το έχεις αγοράσει στο αεροδρόμιο..

Μετά τον έλεγχο και αφού φτάσεις στα duty free χρειάζεσαι το boarding pass για να ψωνίσεις.Απο εκεί και μετά δεν έχεις κανένα έλεγχο ,μέχρι να φτάσεις that is.

Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Πριν τον έλεγχο αγοράζεις ότι θες.Αλλά αν δεν επιτρέπεται δεν περνάει τον έλεγχο.Πχ το μπουκάλι με το νερό δεν μπορείς να το περάσεις και ας το έχεις αγοράσει στο αεροδρόμιο..

Μετά τον έλεγχο και αφού φτάσεις στα duty free χρειάζεσαι το boarding pass για να ψωνίσεις.Απο εκεί και μετά δεν έχεις κανένα έλεγχο ,μέχρι να φτάσεις that is.

γιατι θυμαμαι ατομα να περνανε check in με πραγματα σε τσαντα duty free.τοσο λαθος θυμαμαι? anyway>δεν εχει σημασια. κουβεντα να γινεται.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, poulinos είπε

γιατι θυμαμαι ατομα να περνανε check in με πραγματα σε τσαντα duty free.τοσο λαθος θυμαμαι? anyway>δεν εχει σημασια. κουβεντα να γινεται.

Μήπως έχεις μπερδευτεί με τα σακουλάκια που δίνουν να βάζεις τα υγρά;

1 ώρα πριν, poulinos είπε

ηλιου ειναι τα δικα μου και συνηθως τα εχω στο πανω μερος του κεφαλιου.και 99 τις 100 μου λενε να τα βγαλω. της μυωπιας δεν θα σου πουν να τα βγαλεις.ο αλλος μπορει να μην βλεπει ουτε στα 2 μετρα.

τα γυαλια ηλιου το τελευταιο διμηνο σε αφηνουν να τα κρατησεις στο κεφαλι σου.
Υποθετω πως γινονταν καβατζωτικες λογω αυξημενου φορτου.

Δημοσ.

Πριν τον έλεγχο τα μόνα υγρά που πουλιούνται είναι φαγώσιμα προς άμεση κατανάλωση. Αυτά δεν περνάνε τη διαδικασία του ελέγχου.

Μετά τον έλεγχο αν αγοράσεις κάτι σε υγρό πχ άρωμα, καλλυντικά, μπουκάλι κρασί, σου τα βάζουν σε σακούλα που κλείνει με ταινία και η οποία ανοίγει μόνο αν την σκισεις. Πάνω στη σακούλα γράφει ότι μπορείς να την ανοίξεις μόνο αν φτάσεις στην προορισμό σου. Αν η σακούλα παραβιασθεί και το δει καποιος απο την ασφάλεια του αεροδρομίου, το προσωπικό εδάφους ή ακόμα και αεροσυνοδός έχει δικαίωμα να στο πάρει και συ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Πριν τον έλεγχο τα μόνα υγρά που πουλιούνται είναι φαγώσιμα προς άμεση κατανάλωση. Αυτά δεν περνάνε τη διαδικασία του ελέγχου.

Μετά τον έλεγχο αν αγοράσεις κάτι σε υγρό πχ άρωμα, καλλυντικά, μπουκάλι κρασί, σου τα βάζουν σε σακούλα που κλείνει με ταινία και η οποία ανοίγει μόνο αν την σκισεις. Πάνω στη σακούλα γράφει ότι μπορείς να την ανοίξεις μόνο αν φτάσεις στην προορισμό σου. Αν η σακούλα παραβιασθεί και το δει καποιος απο την ασφάλεια του αεροδρομίου, το προσωπικό εδάφους ή ακόμα και αεροσυνοδός έχει δικαίωμα να στο πάρει και συ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Τα αρώματα δεν εμπίπτουν σε καμμία περίπτωση σε αυτή την κατηγορία. Σε απλή σακούλα τα βάζουν. Ίσως τα αλκοολούχα να τα βάζουν σε σφραγισμένη για να μην γίνεις ντιρλα στο αεροπλάνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...