Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και βγήκε ολική και έχω μια αποζημίωση από την ασφάλεια του οδηγού που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο μου και πρέπει να μπει σε τραπεζικό λογαριασμό.. αλλά υπάρχουν κάποια χρέη τέλος πάντων που έχουν περάσει σε εμένα. Και αν μου βάλουν τα χρήματα θα μου πάρουν τα μισά και παραπάνω (νομίζω είναι μέχρι 1.200 ακατάσχετο) τι μπορώ να κάνω ;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Aleksandragg είπε

Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και βγήκε ολική και έχω μια αποζημίωση από την ασφάλεια του οδηγού που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο μου και πρέπει να μπει σε τραπεζικό λογαριασμό.. αλλά υπάρχουν κάποια χρέη τέλος πάντων που έχουν περάσει σε εμένα. Και αν μου βάλουν τα χρήματα θα μου πάρουν τα μισά και παραπάνω (νομίζω είναι μέχρι 1.200 ακατάσχετο) τι μπορώ να κάνω ;

Σε λογαριασμό άλλου που δεν έχει πρόβλημα;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Aleksandragg είπε

Πρέπει να έχεις κάνει ακατάσχετο λογαριασμό και είναι μέχρι 1.500€ αν δεν έχεις κάνει ακατάσχετο στα παίρνουν όλα!

Ας τα βάλουν σε κάποιον φίλο σου, ή άνοιξε λογαριασμό σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού, πχ revolut (είναι αρκετά γνωστή στην Ελλάδα, είναι και στα ελληνικά) να εξυπηρετηθείς για τώρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ασφαλιστική δε νομίζω να δεχτεί να κάνει τη κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που δεν είσαι πρώτο όνομα 

Επεξ/σία από chaosmaster
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Raylan είπε

Πρέπει να έχεις κάνει ακατάσχετο λογαριασμό και είναι μέχρι 1.500€ αν δεν έχεις κάνει ακατάσχετο στα παίρνουν όλα!

Ας τα βάλουν σε κάποιον φίλο σου, ή άνοιξε λογαριασμό σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού, πχ revolut (είναι αρκετά γνωστή στην Ελλάδα, είναι και στα ελληνικά) να εξυπηρετηθείς για τώρα..

Θα μπορέσουν να μου τα βάλουν εκεί ;

Δημοσ.

το θέμα είναι αν η ασφάλεια δεχθεί να πληρώσει σε λογαριασμό εξωτερικού ή θα ζητήσει αποκλειστικά ελληνική τράπεζα.

Μόλις τώρα, Aleksandragg είπε

Θα μπορέσουν να μου τα βάλουν εκεί ;

σιγά μη κάνουν κατάθεση σε λογαριασμό άλλου. Δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bitbit είπε

το θέμα είναι αν η ασφάλεια δεχθεί να πληρώσει σε λογαριασμό εξωτερικού ή θα ζητήσει αποκλειστικά ελληνική τράπεζα.

Που είπα ακριβώς ότι έχω σκέψη ότι μπορούν να μου τα βάλουν σε λογαριασμό αλλου, αν ήταν έτσι δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω 😂😂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Παντως σε εμας ενω το αμάξι ήταν στο όνομα της συζύγου τα έβαλαν σε δικό μου λογαριασμό,πάνε όμως και 7 χρόνια απο τότε.(εκτός αν έπαιξε ρόλο που μολις είχαν μπει τα CC και δεν άνοιγες νέο λογαριασμό)

Δημοσ.

Πιθανές λύσεις

1. Ζητάς (αν μπορούν) να σου δώσουν ονομαστική επιταγή με το ποσό. Την επιταγή αυτή πας και την εισπράττεις στην τράπεζα, στο ταμείο τοις μετρητοίς.  Όχι κατάθεση στον λογαριασμό σου, είσπραξη εκείνη τη στιγμή στο ταμείο μετρητά.

2. Όπως αναφέρθηκε φτιάχνεις λογαριασμό σε Revolut, N26. Δίνεις το IBAN αυτό στην ασφαλιστική. Και ελπίζεις ότι δε θα σου κάνουν θέμα που είναι εξωτερικού λογαριασμός.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aleksandragg είπε

Που είπα ακριβώς ότι έχω σκέψη ότι μπορούν να μου τα βάλουν σε λογαριασμό αλλου, αν ήταν έτσι δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω 😂😂

το σχόλιο ήταν για τον raylan που ανέφερε να δώσεις λογαριασμό φίλου

από την άλλη δες το θετικό της υπόθεσης. Αφού τα έφερε έτσι η μοίρα, ευκαιρία να πληρώσεις το χρέος σου.

Σορρυ αλλά έχουμε γεμίσει περιπτώσεις οπου υπάρχει το χρήμα αλλά ψάχνουμε τρόπους να μη πληρώνουμε τα χρέη. Ναι είμαι σπασίκλας ξέρω

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Παντως σε εμας ενω το αμάξι ήταν στο όνομα της συζύγου τα έβαλαν σε δικό μου λογαριασμό,πάνε όμως και 7 χρόνια απο τότε.(εκτός αν έπαιξε ρόλο που μολις είχαν μπει τα CC και δεν άνοιγες νέο λογαριασμό)

ίσως λόγω, cc ίσως λόγω συζύγου (άλλο σύζυγος, άλλος φίλος) , αλλά και πάλι δε δίνω πολλές πιθανότητες

• Like 5
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Hik είπε

Πιθανές λύσεις

1. Ζητάς (αν μπορούν) να σου δώσουν ονομαστική επιταγή με το ποσό. Την επιταγή αυτή πας και την εισπράττεις στην τράπεζα, στο ταμείο τοις μετρητοίς.  Όχι κατάθεση στον λογαριασμό σου, είσπραξη εκείνη τη στιγμή στο ταμείο μετρητά.

2. Όπως αναφέρθηκε φτιάχνεις λογαριασμό σε Revolut, N26. Δίνεις το IBAN αυτό στην ασφαλιστική. Και ελπίζεις ότι δε θα σου κάνουν θέμα που είναι εξωτερικού λογαριασμός.

Μου είχαν πει ότι μπορούν και με επιταγή, αλλά νόμιζα ότι είναι το ίδιο

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Aleksandragg είπε

Μου είχαν πει ότι μπορούν και με επιταγή, αλλά νόμιζα ότι είναι το ίδιο

ή μόλις μπουν στο λογαριασμό σου τα κάνεις αμέσως μεταφορά σε άλλον λογαριασμό.

Δημοσ.

Ακόμα και να χρειάζεται η τράπεζα λογαριασμό να την καταθέσει πριν σου δώσει τα μετρητά (πιθανό, ανάλογα την τράπεζα και την επιταγή), την οπισθογραφείς και την καταθέτει ένας έμπιστος δικός σου στο λογαριασμό του, τα κάνει ανάληψη και στα δίνει.

BTW: επειδή μπορεί να το σκεφτεί κανείς, οι ασφαλιστικές δίνουν πολλές φορές δίγραμμη επιταγή, αλλά η δίγραμμη δεν είναι μη μεταβιβάσιμη αν και πολλοί λανθασμένα το θεωρούν. Απλώς είναι πιο αυστηρά το ποιος την καταθέτει.

10 λεπτά πριν, valadsk είπε

Αν υπάρχει δέσμευση από εφορία , ΕΦΚΑ ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεσμέυονται με το που μπούνε. Λάθος επιλογή και η "στιγμιαία " κατάθεση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aleksandragg είπε

τι μπορώ να κάνω ;

Θα τους ενημερώσει ο δικηγόρος σας και θα τους ζητήσει:

1) Να κατατεθούν τα χρήματα σε λογαριασμό συνοδηγού-συνεπιβάτη

2) Να κατατεθούν τα χρήματα σε λογαριασμό συζύγου-γονέα

Μέχρι και πριν 2 χρόνια δεν χρειαζόταν καν να είστε συνδικαιούχος. Δεν γνωρίζω όμως αν αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα.

3) Να σας δώσουν ονομαστική επιταγή

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Σε λογαριασμό άλλου που δεν έχει πρόβλημα;

Η ασφάλεια δεν μπορεί να τα βάλει όπου να ναι.

3 ώρες πριν, valadsk είπε

Δεν προλαβαίνει.

Θα ήταν το άκρον αοτον της ταχύτητας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...