Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η μετάβαση από 27'' monitor 1080p σε αντιστοιχο 4k ;;;;

giantzeron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα dell μονιτορ 27 ιντσωνς 1080p και σκεφτομαι την μεταβαση σε ενα αντιστοιχο 27 - 28 ιντσων 4k με τη λογικη οτι λογω αναλυσης θα εχω περισσοτερο χωρο στην οθονη. Εχω μια rx480 btw που ελπιζω οτι δε θα εχει καποιο προβλημα στην αποδοση της εικονας λογω παλαιοτητας.

Η ερωτηση μου ειναι αρχικα: Ποσο χωρο παραπανω θα μου δωσει ;

Επιπλεον.. θα ειναι λιγοτερο η περισσοτερο κουραστικη για τα ματια απο την ηδη υπαρχουσα οθονη μου ;

Μιλαω παντα για οθονη 60hz **

Θα ηθελα την αποψη σας.

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Εχω μια rx480 btw που ελπιζω οτι δε θα εχει καποιο προβλημα στην αποδοση της εικονας λογω παλαιοτητας

Σε δισδιάστατες εφαρμογές κανένα πρόβλημα, σε τρισδιάστατες (π.χ. παιχνίδια, 3D cad, video editing) θα έχει χοντρό πρόβλημα.

13 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Ποσο χωρο παραπανω θα μου δωσει ;

Τέσσερις φορές περισσότερα pixel = τέσσερις φορές περισσότερoς χώρος

14 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Επιπλεον.. θα ειναι λιγοτερο η περισσοτερο κουραστικη για τα ματια απο την ηδη υπαρχουσα οθονη μου ;

Πολύ πιο κουραστική γιατί οι χαρακτήρες θα είναι τέσσερις φορές μικρότεροι και θα πρέπει να πας τέσσερις φορές πιο κοντά για να βλέπεις το ίδιο καλά (λέμε τώρα) με αυτήν που έχεις τώρα.

Για να μην πας τόσο κοντά, πας σε περισσότερες ίντσες. 37+ ίντσες οθόνη, για ίδια απόσταση με αυτήν που στέκεσαι τώρα.

34 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Σε δισδιάστατες εφαρμογές κανένα πρόβλημα, σε τρισδιάστατες (π.χ. παιχνίδια, 3D cad, video editing) θα έχει χοντρό πρόβλημα.

Τέσσερις φορές περισσότερα pixel = τέσσερις φορές περισσότερoς χώρος

Πολύ πιο κουραστική γιατί οι χαρακτήρες θα είναι τέσσερις φορές μικρότεροι και θα πρέπει να πας τέσσερις φορές πιο κοντά για να βλέπεις το ίδιο καλά (λέμε τώρα) με αυτήν που έχεις τώρα.

Για να μην πας τόσο κοντά, πας σε περισσότερες ίντσες. 37+ ίντσες οθόνη, για ίδια απόσταση με αυτήν που στέκεσαι τώρα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με ποια αξιοπρεπή κάρτα δε θα έχω θέμα σε βίντεο editing? 

Στις 4/9/2022 στις 1:38 ΜΜ, giantzeron είπε

Με ποια αξιοπρεπή κάρτα δε θα έχω θέμα σε βίντεο editing?

Δεν γνωρίζω τον επεξεργαστή του pc σου, ούτε το πρόγραμμα με το οποίο κάνεις video editing. Αυτά τα δύο είναι καθοριστικά.

Τα περισσότερα προγράμματα από όσο γνωρίζω, κάνουν το rendering με τον επεξεργαστή. Άλλα όμως, κερδίζουν από μια καλή κάρτα γραφικών περισσότερο και τέλος υπάρχουν και αυτά που είναι φτιαγμένα καθαρά για rendering με την κάρτα γραφικών.

Αν δε συζητάμε για rendering με επεξεργαστή, video editing σε 4Κ θα χρειαζόταν πιθανότατα την καλύτερη κάρτα που μπορεί να σηκώσει το πορτοφόλι σου. Μεταξύ μας δε βλέπω και το λόγο να φτιάχνεις video σε 4k. Γράψε και το τροφοδοτικό που έχει το κομπιούτερ σου, γιατί σε τέτοια περίπτωση μάλλον πας για καινούργιο, όπως και τι budget θα μπορούσες να διαθέσεις και ελπίζω να σε βοηθήσουν και άλλα μέλη, γιατί είμαι πραγματικά πνιγμένος και δεν είμαι σίγουρος για το πόσο χρόνο θα μπορώ να αφιερώσω στο να σε βοηθήσω τις επόμενες μέρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...