andreas1gr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε Χαζή ερώτηση, τί θά κάψει περισσότερο ρεύμα? Ένας σταθερός υπολογιστής με ένα 650 watt τροφοδοτικό ή ένα laptop στην πρίζα? Τα watt του σταθερού είναι συνάρτηση του τι θα έχεις βάλει μέσα (επεξεργαστή, ποία κάρτα γραφικών, πόσοι δίσκοι, πόσους ανεμιστήρες, λέντ, αν θα το δουλεύεις στα τέρματα ή χαλαρά κλπ κλπ)... 4 ώρες πριν, john_dr είπε Δεν σχολίασα το τελευταίο σου ποστ, το άφησα να έχεις τον τελευταίο λόγο, αλλά δεν άντεξες έτσι; Έπρεπε να έρθεις μετά από κάποια ώρα και να βάλεις και smiles γέλιου στα προηγούμενα ποστ μου. Άστο μην χαλιέσαι γιατί θα βγεις εσύ χαμένος στο τέλος... Η μάχη είναι άνιση... 1
john_dr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε Το εχετε χεσει με τους επαγγελματιες Καλυτερα να ειστε πιο συγκεκριμενοι σε ποιους αναφερεστε Στους καιμενους που πρεπει πλεον να βγαζουν ηλεκτρονικα τιμολογια ? (δλδ ολους) Σε αυτους που γραφουν ενα αρθρο και νομιζουν οτι ειναι επαγγελματιες ? Σε αυτους που κανουν τηλεργασια και μπαινουν με εικονικο desktop στην εταιρια τους ? Σε γραφιστες που νομιζουν οτι θα φτιαξουν το επομενο avatar ? Tο ιδιο ισχυει και για τους "gamers" Tους ΑΑΑ η τους παιζω ολη μερα minecraft? Ελεος δηλαδη , μια προσφορα και θελετε να βγαλετε απο την μυγα ξυγκι Το λαπτοπ ειναι τιμιο για τα λεφτα του , αν σκασετε 700 θα παρετε καλυτερο , αν 1000 , τοτε ακομα καλυτερο Αν και το θέμα είναι στις προσφορές, το insomnia σε μεγάλο βαθμό είναι και ένα forum για υπολογιστές. Οπότε ναι, θα το ζαλίσουμε. Εγώ έστω. Διότι όντως είναι τίμιο, αλλά απλά θεωρώ ότι μπορεί στα τέλος κάποιος να δώσει τα χρήματα που ζητάει και να μην μείνει ευχαριστημένος. Κάποιος που ζητάει απλά ένα φτηνό laptop για να το παίρνει και μαζί, μπορεί να είναι καλύτερα με ένα διαφορετικό laptop που ναι μεν θα στερείται την GTX, αλλά θα είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Κάποιος που βάραγε μύγες 2 χρόνια και θέλει ένα laptop έστω και για ελαφρό gaming, μπορεί να βαράει το κεφάλι του αν η GTX τελικά του προκύψει πολύ αργή και πολύ παλιά. Δεν είναι κακό ρε παιδιά να γράφουμε που και που και καμιά άποψη που δεν ταιριάζει στην πλειοψηφία που θα δει "520€ ΜΕ GTX" και θα το βαφτίσει αμέσως VFM. Είναι τόσο κακό σε ένα forum υπολογιστών να ξεψειρίζουμε και λίγο την μαϊμού στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή; Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλές κατηγορίες χρηστών, εξέφρασα μια διαφορετική άποψη όσο τίμιο και αν δείχνει το λαπτοπάκι. Διότι και τίμιο να είναι, στον άλλον θα κοστίσει 520€. Μπορεί αν μην του κάνει τελικά για λόγους που αναφέρω ή για λόγους που θα διαπιστώσει ο ίδιος αργότερα. 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Άστο μην χαλιέσαι γιατί θα βγεις εσύ χαμένος στο τέλος... Η μάχη είναι άνιση... Ε, απλά χρόνο χάνω. Και τον χάνω επειδή έχω την ψευδαίσθηση ότι είμαι σε ένα site υπολογιστών, όπου κάποια πράγματα σχετικά με υπολογιστές ψάχνονται λίγο παραπάνω, αλλά ίσως τελικά να είμαι απλά σε ένα site προσφορών, όπου η πλειοψηφία χώνει το laptop μόνιμα στην πρίζα και οι επαγγελματίες δεν τσιμπάνε όταν βλέπουν μπιχλιμπίδια 16:10 OLED, αφού δουλεύουν εξίσου καλά σε 16:9 οθόνες με 45% NTSC coverage. 1
oraiustepe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Το λαπτοπ ειναι τρομερο για τα λεφτα του μη γελιομαστε. Συνδυασμο 5600h και 1650 δε βρισκεις σε αυτά τα λεφτά. Σαφώς ανώτερη κάρτα της ήδη πολύ καλής του επεξεργαστή. Δε ξέρω για ποιο λόγο την αναφέρετε σαν χάλια κάρτα. Το χάλια είναι σχετικό. Μπορεί να παίξει αξιοπρεπέστατα μεγάλο πλήθος παιχνιδιών. Δε νομίζω ότι κάποιος θα το πάρει για να παίζει στο ultra bf 2042 (παρεπτιτόντως πιστεύω το βγάζει το low 50-60 fps σε ένα τόσο βαρύ παιχνίδι χωρίς να έχω ψάξει). Του λείπει μεν το dlss αλλά και πάλι δε πιστεύω σε αύξηση των απαιτήσεων των παιχνιδιών τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια. Οπότε αν κάποιος θέλει να παίζει όλους τους τίτλους ακόμα και σε Low ή σε μια χαμηλότερη ανάλυση μπορεί να το κάνει αξιοπρεπέστατα με αυτό το λαπτοπ. Μάθατε όλοι στα 144+ hz. Μια χαρά είναι και τα 60 ειδικά για μη competitive games. Και τα low settings φαίνονται καλύτερα τουλάχιστον από το αντίστοιχο παιχνίδι σε Playstation 4. Μιλάμε για 520 ευρώ όσο κάνει δηλαδή μια rtx 3060ti ή μια rx 6700xt (αλλά εκεί δε λέμε τίποτα). Το μόνο κακό με το λαπτοπάκι είναι ότι είναι Ideapad 3 που δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιθανώς και η καλύτερη ψύξη μέσα στο σύστημα, αλλά μια 1650 δε θα ζεσταίνεται ιδιαίτερα. ϊσως τον επεξεργαστή θα φοβόμουν για πιθανό throtling ειδικά αν τρέχει κανένα video editing ( στο game δε θα υπάρχει θέμα γιατί έτσι κι αλλιώς έχει δίπλα του την 1650). Από μένα είναι ένα μεγάλο ναι για έναν all arround χρήστη (ψιλοgamer, ψιλοvideo editing (για αυτά τα δύο θες και άλλη μια 8 αρα ραμ), ψιλοφορητότητα (αν και βαρύ για λάπτοπ και με σίγουρα κακή μπαταρία λόγω της κάρτας γραφικών που μπορείς ωστόσο να την απενεργοποιήσεις) ). 1
AfterForever Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Έχω το αντίστοιχο με τον 4600h. Δυστυχώς εμένα είχε 8GB αλλά 2*4, και αναγκάστηκα και πήρα 2*8 (και έχω τα παλιά ντιμάκια για καβάτζα). Όχι πως τα χρειαζόμουν τα 16, αλλά για ψυχολογικούς λόγους. Τα specs για αυτή την τιμή είναι πολύ καλά. Τα χειρότερά του ελαττώματα είναι 2. Πρώτον ποιότητα κατασκευής. Είναι πλαστικούρα. Και το κατάλαβα όχι σαν αίσθηση, αλλά 1) η οθόνη απέκτησε σημάδι από ένα εξόγκωμα που έχει το πληκτρολόγιο και αν μη τι άλλο δεν το πίεσα ποτέ, είχα κάνει παλιά ένα πόστ με φωτογραφίες, θα το βρω αν κάποιος ενδιαφέρεται, 2) έβγαλα το πίσω καπάκι και πίεσα τις βίδες λίγο παραπάνω στο βίδωμα μετά και έκανε γρουμπούλι-εξόγκωμα το πλαστικό, αν είναι δυνατόν...., 3) η οθόνη έπρεπε να' ναι πιο φωτεινή. Δεν είναι άσχημη, αλλά όταν βλέπω το κλασσικό lenovo 14άρι με 400ευρώ που έπαιζε προσφορά, η οθόνη του είναι εκτυφλωτική (του 14) συγκριτικά με του ideapad3 gaming. Για casual gaming και παραπάνω, μια χαρά είναι παιδιά σε αυτή την τιμή, όπως τα είπε ο παραπάνω. Η τιμή είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. Αυτά από μένα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από AfterForever 1
Dantε Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Αν στα ιδια χρηματα η αντε με ενα μικρο ποσο παραπανω δεν υπαρχει εναλλακτικη ,τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος να το ψειριζουμε. Εδω εγινε προταση για αλλο λαπτοπ 230Ε παραπανω.Δηλαδη +35%. Ειναι πολυ μεγαλη διαφορα που προφανως δε θα θελει να δωσει αυτος που εξαρχης κοιταζει τετοια λαπτοπ. Η δουλεια αυτης της καρτας ειναι να παιζει χαλαρα κανα minecraft/cs/lol κτλ. Αντε και κανα αλλο παιχνιδακι σε low. Προφανως αν περιμενει καποιος κατι παραπανω θα απογοητευτει. Και οποιος πιστευει οτι μπορει να κανει κατι παραπανω, μαλλον δε θα διαβαζει ινσομνια και αρα δε θα δει και τις εκαστοτε ενστασεις που γραφονται. 2
john_dr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Dantε είπε Εδω εγινε προταση για αλλο λαπτοπ 230Ε παραπανω.Δηλαδη +35%. Ειναι πολυ μεγαλη διαφορα που προφανως δε θα θελει να δωσει αυτος που εξαρχης κοιταζει τετοια λαπτοπ. Ανέλυσα το σκεπτικό στο γιατί ίσως κάποιος να είναι καλύτερο να κοιτάξει laptop με RTX. Δεν έχει 1650 αυτό των 750, έχει 3050, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και πολύ φτηνότερο από τα 750(δωροεπιταγή, bonus points και ιστορίες που ίσως να έχουν αξία για κάποιους). Αλλά σε γενικές γραμμές και εσύ και οι δύο πιο πάνω από εσένα αναφέρετε σε έναν βαθμό και αυτό που τονίζω εξ αρχής. Το laptop μπορεί να δείχνει ή και να είναι VFM και να τονίζεται κυρίως αυτό το γεγονός, διότι όπως λες δεν υπάρχει πιθανόν άλλο με 1650 και 5600Η σε αυτά τα επίπεδα τιμής, αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα/περιορισμούς που θα πρέπει κάποιος να τα λάβει υπόψιν, ανάλογα το τι το θέλει. Στα 3 αυτά τελευταία ποστ αναφέρθηκαν αυτά, κάποια τα ανέφερα και εγώ. Κακή μπαταρία, σχετικά βαρύ, μέτρια ποιότητα κατασκευής(αν και αυτό είναι αναμενόμενο σε αυτά τα επίπεδα τιμής, οπότε δεν το σχολίασα), οθόνη χαμηλής φωτεινότητας, ξεχωριστή μεν κάρτα γραφικών, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων. Πόσο κακό είναι να τα αναφέρει κάποιος αυτά; Ακυρώνεται το αρχικό ποστ αν αυτά αναφερθούν; Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από john_dr 1
SabotazNic Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε Χαζή ερώτηση, τί θά κάψει περισσότερο ρεύμα? Ένας σταθερός υπολογιστής με ένα 650 watt τροφοδοτικό ή ένα laptop στην πρίζα? Spoiler Τα watt του psu ειναι για τρο οριο των υποσυστηματων, οχι οτι τοσο τραβαει ενα pc συνεχεια. Σε idle καταστασεις, ενας συγχρονος cpu τραβαει 30-60w και gpu 30-40w. Τα 650w psu ομως εχουν και καποιο efficiency (titanium, platinum, gold, bronze, silver). Εστω οτι το φουλαρεις το 650αρι, στην πριζα ενα gold 650psu τραβαει περιπου +10% (~720 w). (google "psu efficiency")
WaxOnWaxOff Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, john_dr είπε Αν και το θέμα είναι στις προσφορές, το insomnia σε μεγάλο βαθμό είναι και ένα forum για υπολογιστές. Οπότε ναι, θα το ζαλίσουμε. Εγώ έστω. Διότι όντως είναι τίμιο, αλλά απλά θεωρώ ότι μπορεί στα τέλος κάποιος να δώσει τα χρήματα που ζητάει και να μην μείνει ευχαριστημένος. Κάποιος που ζητάει απλά ένα φτηνό laptop για να το παίρνει και μαζί, μπορεί να είναι καλύτερα με ένα διαφορετικό laptop που ναι μεν θα στερείται την GTX, αλλά θα είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Κάποιος που βάραγε μύγες 2 χρόνια και θέλει ένα laptop έστω και για ελαφρό gaming, μπορεί να βαράει το κεφάλι του αν η GTX τελικά του προκύψει πολύ αργή και πολύ παλιά. Αληθεια τωρα , "μεταξυ" μας Πιστευεις οτι ενας χρηστης που ξερει τι θελει , θα περιμενει καποιον απο το ινσομνια να του πει πιο λαπτοπ ειναι για εκεινον ? Αυτοι ειτε εχουν ψωνισει ηδη , ειτε το εχουν απορριψει απο το τιτλο Δεν ειναι κακο να προτινεις κατι καλυτερο , ισα ισα κιολλας , αλλα μαλλον αυτο που καταφερνεις ειναι να κανεις πουρε το κεφαλι καπιου ασχετου που απλα θελει μια οθονη για να χαζεψει στο ιντερνετ 1
john_dr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε Αληθεια τωρα , "μεταξυ" μας Πιστευεις οτι ενας χρηστης που ξερει τι θελει , θα περιμενει καποιον απο το ινσομνια να του πει πιο λαπτοπ ειναι για εκεινον ? Αυτοι ειτε εχουν ψωνισει ηδη , ειτε το εχουν απορριψει απο το τιτλο Δεν ειναι κακο να προτινεις κατι καλυτερο , ισα ισα κιολλας , αλλα μαλλον αυτο που καταφερνεις ειναι να κανεις πουρε το κεφαλι καπιου ασχετου που απλα θελει μια οθονη για να χαζεψει στο ιντερνετ Τα φόρα για αυτό δεν υπάρχουν; Εντάξει σήμερα υπάρχουν και τα youtube channels, αλλά πρακτικά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του να αναρτήσεις την προσφορά στο Insomnia από την αναρτήσεις σε κάποιο άσχετο σάιτ. Στο insomnia θα βρεθεί και ο σπαστικός που θα πει ότι "ναι, ΟΚ, VFM αν θέλει κάποιος τον συνδυασμό επεξεργαστή και κάρτας, αλλά για να δούμε και κάποιες άλλες παραμέτρους". Επίσης ένας χρήστης που ξέρει τι θέλει, δεν είναι κατ' ανάγκη παντογνώστης. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ αν και έχω χρόνια που ασχολούμαι με νέα πάνω σε computer hardware, πολλές φορές θα πρέπει να ψάξω κάτι. Δεν το βλέπω και αυτομάτως το θέλω ή το απορρίπτω. Το laptop της προσφοράς αν το έβλεπα πρώτη φορά θα έλεγα "ωπ! εδώ είμαστε, μπαίνει αγορά". Αν μετά έβλεπα αυτονομία, βάρος, επιδόσεις GPU πιο αναλυτικά, θα άρχιζα να θέτω ερωτήματα. "Μου κάνει κάτι τόσο βαρύ και με την μισή αυτονομία σε σχέση με τα άλλα; Θα με καλύψει η GPU ή θα αποδειχθεί, καλύτερη μεν από μια iGPU, αλλά λίγη για αυτά που θέλω;". Αν και λες ότι δεν είναι κακό να προτείνω κάτι διαφορετικό, απολογούμαι εδώ και 3 σελίδες επειδή δεν είπα "JUST BUY IT". Ξέρω τι εστί άσχετος, μην ανησυχείς. Ο άσχετος θα δει για παράδειγμα ένα Dell, μάρκα που ψιλογνωρίζουν και οι άσχετοι και αφού θα κάτσεις και θα του εξηγήσεις αναλυτικά τις 15 διαφορετικές επιλογές που θα είναι καλύτερες από αυτό, θα πάει και θα το αγοράσει στα μουλωχτά και μετά θα σου στείλει μήνυμα "Καλά δεν έκανα"; Και πάλι, συγνώμη αν πιστεύω ότι στο insomnia είναι ένα forum όπου θα ψαχτούμε κάπως περισσότερο με τα τεχνικά θέματα και δεν θα παραμείνουμε στο "5600Η+1650=520€=JUST BUY IT", έστω και αν δείχνει ως το λογικό συμπέρασμα. Μπορεί να κάνω λάθος και πλέον το σάιτ να είναι διαφορετικό. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από john_dr
WaxOnWaxOff Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, john_dr είπε Τα φόρα για αυτό δεν υπάρχουν; Εντάξει σήμερα υπάρχουν και τα youtube channels, αλλά πρακτικά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του να αναρτήσεις την προσφορά στο Insomnia από την αναρτήσεις σε κάποιο άσχετο σάιτ. Στο insomnia θα βρεθεί και ο σπαστικός που θα πει ότι "ναι, ΟΚ, VFM αν θέλει κάποιος τον συνδυασμό επεξεργαστή και κάρτας, αλλά για να δούμε και κάποιες άλλες παραμέτρους". Επίσης ένας χρήστης που ξέρει τι θέλει, δεν είναι κατ' ανάγκη παντογνώστης. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ αν και έχω χρόνια που ασχολούμαι με νέα πάνω σε computer hardware, πολλές φορές θα πρέπει να ψάξω κάτι. Δεν το βλέπω και αυτομάτως το θέλω ή το απορρίπτω. Το laptop της προσφοράς αν το έβλεπα πρώτη φορά θα έλεγα "ωπ! εδώ είμαστε, μπαίνει αγορά". Αν μετά έβλεπα αυτονομία, βάρος, επιδόσεις GPU πιο αναλυτικά, θα άρχιζα να θέτω ερωτήματα. "Μου κάνει κάτι τόσο βαρύ και με την μισή αυτονομία σε σχέση με τα άλλα; Θα με καλύψει η GPU ή θα αποδειχθεί, καλύτερη μεν από μια iGPU, αλλά λίγη για αυτά που θέλω;". Αν και λες ότι δεν είναι κακό να προτείνω κάτι διαφορετικό, απολογούμαι εδώ και 3 σελίδες επειδή δεν είπα "JUST BUY IT". Ξέρω τι εστί άσχετος, μην ανησυχείς. Ο άσχετος θα δει για παράδειγμα ένα Dell, μάρκα που ψιλογνωρίζουν και οι άσχετοι και αφού θα κάτσεις και θα του εξηγήσεις αναλυτικά τις 15 διαφορετικές επιλογές που θα είναι καλύτερες από αυτό, θα πάει και θα το αγοράσει στα μουλωχτά και μετά θα σου στείλει μήνυμα "Καλά δεν έκανα"; Και πάλι, συγνώμη αν πιστεύω ότι στο insomnia είναι ένα forum όπου θα ψαχτούμε κάπως περισσότερο με τα τεχνικά θέματα και δεν θα παραμείνουμε στο "5600Η+1650=520€=JUST BUY IT", έστω και αν δείχνει ως το λογικό συμπέρασμα. Μπορεί να κάνω λάθος και πλέον το σάιτ να είναι διαφορετικό. Για αυτο και ας παει στο "Ψαχνω για" ωστε να απαριθμησει τις αναγκες του . 1
john_dr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε Για αυτο και ας παει στο "Ψαχνω για" ωστε να απαριθμησει τις αναγκες του . Ε αυτός ο ένας (δύο, τρεις κ.τ.λ.) ας πάει. Αλλά εδώ μιλάμε ή έστω θεωρώ ότι υπάρχει το δικαίωμα να μιλάμε, υποθέτω δεν είναι off topic, για το συγκεκριμένο laptop.
a16 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Edit: Άκυρο! Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από a16
aristidis540 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνετε όλη αυτή η συζήτηση. Όποιος θέλει το συγκεκριμένο λαπτοπ η με παρόμοια χαρακτηριστικά το παίρνει γιατί εδώ έχει +πόσα ευρώ επάνω. Το θέμα είναι να γνωρίζεις τι θέλεις,εγώ δεν ασχολουμε πλέον με παιχνίδια και έκανα το λάθος και πήρα ένα gaming λαπτοπ,....το πούλησα σε μια εβδομάδα λόγω θορύβου. Πραγματικά δεν άντεξα να ακούω τoυς ανεμιστήρες συνέχεια για ένα mozilla η youtube. Γνωρίζουμε τι θέλουμε και μετά βλέπουμε την προσφορά.(τα γράφω όλα αυτά μην την πατήσει κάποιος σαν έμενα) Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από aristidis540 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα