jodact Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Ναι δεν εμφανίζεται αν υπάρχει γείωση, ακομα και ο εκτυπωτής που κουμπώνω στο στούντιο αν ειναι υπο τάση και πάω να συνδέσω το usb κάνει σπινθήρα. Θέλει προσοχή καθώς αρκετοί πυκνωτές- φίλτρα εξομάλυνσης γειώνονται στο ένα άκρο και μπορεί να αρπάξει κανένας. Ολα αυτά στα 5 βολτ σκέψου.. H Γείωση τα προστατεύει. Δές εδω: Το γνωρίζω για τη γείωση απλά δεν είχα ιδέα ότι το μεγάλο pin ήταν πραγματική γείωση, νόμιζα ότι ήταν αποκλειστικά για να ασφαλίζει ο εκάστοτε αντάπτορας. Και τώρα που το λες πολλές φορές νιώθω διαφορετικά την επιφάνεια του λαπτοπ(αν το περιέγραφα θα ήταν σαν να έχει αυλακώσεις σε μικροσκοπικό επίπεδο που δεν φαινονται με το μάτι). Και πλέον είμαι 99% σίγουρος ότι με χτυπάει πολύ ελαφρά το ρεύμα γι αυτό τη νιώθω. Βέβαια όταν φορτίζω με Aftermarket καλό φορτιστή GaN -σε μετρήσεις καλύτερος του apple- (και με type c, οχι magsafe) που επίσης δεν έχει γείωση, δεν κάνει σπινθήρα στο hdmi, ούτε νιωθω διαφορετικά το σασί του λαπτοπ. Μόνο ο γνήσιος φορτιστής μου εμφανίζει το "πρόβλημα". Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από jodact 1
gorge18 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Ημουν μπροστα οταν ανοιξε η κουτα του στο m2 δινουν τον απλο 2πινο φορτιστη. Απο την στιγμη που ειναι ολο μεταλο και υπαρχει αυτο το θεμα θα επρεπε να δινουν shucko ανταπτορακι μικρο που να μπει στο τουβλο. Μικρο το κακο οπως και να εχει. Το αναφέρω γενικα για να μη σκεφτεί καποιος στο μελλον οτι μπορει να ειναι ελαττωματική η συσκευη του. Ακομα οταν το εψαχνα διαβαζα οτι και καποια iphone το κανουν αυτο. αυτη η εικονα με εκανε να το ψαξω και να δω οτι υπαρχει δυνατότητα γειώσης του καλωδιου.
jimmy213 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, jodact είπε Το γνωρίζω για τη γείωση απλά δεν είχα ιδέα ότι το μεγάλο pin ήταν πραγματική γείωση, νόμιζα ότι ήταν αποκλειστικά για να ασφαλίζει ο εκάστοτε αντάπτορας. Κι εγώ αυτό νόμιζα (δεν το είχα ψάξει παραπάνω). Τώρα το έμαθα 😁 Ισχύει πάντως αυτή η αίσθηση που λες, το έχω παρατηρήσει κι εγώ. 1
enlightened Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμένα μου το έκανε και σε Macbook Air 2011 και σε Macbook Pro 2016 που είχα τις αντίστοιχες περιόδους από την αρχή μέχρι το τέλος. Δυστυχώς τώρα δεν τα έχω πια στην κατοχή μου, για να τεστάρω αν θα αλλάξει κάτι με το σούκο ανταπτοράκι. Πολύ μεγάλη απορία όμως το έχω τώρα πάντως...! Για την ιστορία, το 2011 δίνανε μέσα στη συσκευασία το extension που είχε σούκο, παρόλα αυτά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από enlightened
jodact Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για την ιστορία, πήγα χθες σε Κωτσόβολο και Istorm για άσχετα θέματα, και έπιασα όλες τις συσκευές Apple, ειδικά στο istorm είχε πάνω από 10 συσκευές. Το κάνουν όλα τα MacBooks και όλα τα iPads που είχε(προφανώς όλα ήταν σε φορτιστή, μόλις αποσυνδέσεις το φορτιστή σταματάει). Tα iPads σε μικρότερο βαθμό. Τα iMacs, Mac Μini, και (προφανώς) iPhones δεν το έκαναν. Οπότε δεν αποτελεί "πρόβλημα" μάλλον αφού το κάνουν όλες οι συσκευές. Και ναι, φεύγει με τη γείωση, πήρα και για το δικό μου MacBook Pro καλώδιο και σταμάτησε να το κάνει. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από jodact
gorge18 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Να ειναι θεμα με τις εγκαταστασεις της χωρας μας; Μου φαινεται περιεργο να μην εχουν αλλο ανταπτορα μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα