Jimbont Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε air m2 το οποιο το χρησιμοποιω μονιμα συνδεδεμενο στην φορτιση εκτος των ωρων που το εχω σε sleep mode εχω αυτο το μηνυμα απο χθες σταματαει την φορτιση και το αφηνει να αποφορτισει εχει κ την επιλογη να ξεκινησει να φοτιζει πληρως Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από Jimbont
paniti Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχει κάνει η Apple για να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία άμα παίρνει συνέχεια ρεύμα. Άμα θέλεις να το φορτίσεις 100% γιατί το χρειάζεσαι τότε επιλέγεις πλήρης φόρτιση τώρα. Γενικα δεν είναι καλή ιδέα να το δουλεύεις συνέχεια στην πρίζα, βγάζε το συχνά πυκνά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από paniti 3 1
Johnie_V Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Κατεβασε την εφαρμογη Al Dente και επελεξε να φορτιζεται η μπαταρία μόνο μέχρι 60-80 % αν το εχεις μονίμως στην πρίζα. Οταν θελεις να το παρεις μαζί σου, απλα βαζεις το ποσοστό στο 100% για να φορτίσει πλήρως. 3
Runner25 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 On 04/09/2022 at 13:23, paniti said: Το έχει κάνει η Apple για να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία άμα παίρνει συνέχεια ρεύμα. Άμα θέλεις να το φορτίσεις 100% γιατί το χρειάζεσαι τότε επιλέγεις πλήρης φόρτιση τώρα. Γενικα δεν είναι καλή ιδέα να το δουλεύεις συνέχεια στην πρίζα, βγάζε το συχνά πυκνά. γενικα ακουγεται πολυ εδω μεσα αυτο που λες να μην το εχουμε στην πριζα ολη την ωρα, εγω ρωτησα πεπειραμενο τεχνικο και μου λεει δεν υπαρχει θεμα αν το εχω μονιμα στο ρευμα απο την αλλη εχω. μια απορια αν ειναι να. μην το εχουμε στο ρευμα και χρησιμοποιουμε την μπαταρια θα θελει φορτιση τακτικα και ετσι θα ανεβαινουν οι κυκλοι
paniti Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είμαι πεπειραμένος τεχνικός, λέω μόνο την προσωπική άποψη που έχω σχηματίσει από διάφορα άρθρα και εμπειρία δική μου και συναδέλφων/φίλων. Οι μπαταρίες έχουν κατασκευαστεί με το σκεπτικό να χρησιμοποιούνται και να κάνουν κύκλους τακτικά. Αν αποθηκεύσεις ένα MacBook για 4 χρόνια ή το έχεις 4 χρόνια στην πρίζα εννοείται η απόδοση της μπαταρίας του θα μειωθεί κατά πολύ και ας γράφει 1 κύκλο φόρτισης. Αυτό με τους 1.000 κύκλους φόρτισης --> 80% απόδοση είναι ενδεικτικό και υπολογισμένο για χρήση που η μπαταρία χρησιμοποιείται τακτικά. Γνώμη μου και πάλι, για το γραφείο σταθερό Mac και για τον δρόμο & περιστασιακά για το γραφείο MacBook/iPad. Με βάση τις δικές μου απαιτήσεις με έχει βολέψει αυτός ο τρόπος - σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που δεν τους βολεύει ο συγκεκριμένος συνδυασμός για διάφορους λόγους. 2 1
kormos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ θα έλεγα να μην "κολλάμε" σε αυτό το κομμάτι και στη θέση του TS (όπως και κάνω) να το χαρείς
gorge18 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 εχει παρατηρήσει κανεις κατα την φόρτιση κατι σαν στατικο ηλεκτρισμο στο σασι του macbook? Σημερα επεσε στα χερια μου ενα m2 και το εκανε. Σκέφτηκα οτι θα ειναι θεμα γείωσης και ισως κατι τετοιο να ελυνε το "προβλημα" Εχει καποιος παρόμοια εμπειρία;
atheatos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, gorge18 είπε εχει παρατηρήσει κανεις κατα την φόρτιση κατι σαν στατικο ηλεκτρισμο στο σασι του macbook? Σημερα επεσε στα χερια μου ενα m2 και το εκανε. Σκέφτηκα οτι θα ειναι θεμα γείωσης και ισως κατι τετοιο να ελυνε το "προβλημα" Εχει καποιος παρόμοια εμπειρία; Είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο κατά την φόρτιση?
gorge18 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, atheatos είπε Είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο κατά την φόρτιση? ναι 100% Βλεπεις οτι εχει διαφορετικη υφη το πλαισιο με και χωρις καλωδιο. 1
jimmy213 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Στις 2/1/2023 στις 7:16 ΜΜ, gorge18 είπε εχει παρατηρήσει κανεις κατα την φόρτιση κατι σαν στατικο ηλεκτρισμο στο σασι του macbook? Σημερα επεσε στα χερια μου ενα m2 και το εκανε. Σκέφτηκα οτι θα ειναι θεμα γείωσης και ισως κατι τετοιο να ελυνε το "προβλημα" Εχει καποιος παρόμοια εμπειρία; Μούφα καλώδιο μου κάνει το παραπάνω. Υποτίθεται ότι είναι σούκο (με γείωση), αλλά στην άλλη άκρη βλέπω δύο pins. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πού συνδέεται αυτή η άκρη.
Ribopaido Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Σωστο ειναι η γειωση κουμπωνει συρταρωτα στο πινακι στην υποδοχη. αξιζει τα λεφτα του , αντιμετωπιζει πολλα προβληματα 2
gorge18 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Για την ιστορια, πηρα το καλωδιο αυτο και διόρθωσε το προβλημα. Η απορία μου ειναι γιατι σε ενα λαπτοπ των 1500 μεταλλικό και δεν εχει τετοια πριζα απο default 1
Ribopaido Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, gorge18 είπε Για την ιστορια, πηρα το καλωδιο αυτο και διόρθωσε το προβλημα. Η απορία μου ειναι γιατι σε ενα λαπτοπ των 1500 μεταλλικό και δεν εχει τετοια πριζα απο default Όλα γειώνονται πάνω στο σασί- πιθανόν εκφορτίσεις πυκνωτών ή άλλων στοιχείων καταλήγουν πάνω στο χέρι που λόγω του ιδρώτα - μειωμένη αντίσταση - τα νιώθει. Η γείωση στο τροφοδοτικό λύνει το πρόβλημα αυτο ( πιο ευκολος δρομος για το ρεύμα) αλλα η απλ τα πουλάει ολα ξεχωριστά. Δες εδω προβληματα με τα 14αρια-16αρια...
jodact Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Όλα γειώνονται πάνω στο σασί- πιθανόν εκφορτίσεις πυκνωτών ή άλλων στοιχείων καταλήγουν πάνω στο χέρι που λόγω του ιδρώτα - μειωμένη αντίσταση - τα νιώθει. Η γείωση στο τροφοδοτικό λύνει το πρόβλημα αυτο ( πιο ευκολος δρομος για το ρεύμα) αλλα η απλ τα πουλάει ολα ξεχωριστά. Δες εδω προβληματα με τα 14αρια-16αρια... Εγώ έχω 14άρι και δεν μου το έχει κάνει ποτέ αυτό με το φορτιστή. Μου το κάνει όμως κάποιες φορές όταν κουμπώνω hdmi. στη θύρα hdmi. 6 ώρες πριν, Ribopaido είπε Σωστο ειναι η γειωση κουμπωνει συρταρωτα στο πινακι στην υποδοχη. αξιζει τα λεφτα του , αντιμετωπιζει πολλα προβληματα Δηλαδή το pin το μεγάλο για να ασφαλίζει το καλώδιο ή το φις αντίστοιχα, είναι και γείωση του φορτιστή ? Και αυτό το aftermarket καλώδιο έχει εκεί επαφή που ακουμπάει στο pin αυτό ? 12 ώρες πριν, jimmy213 είπε Μούφα καλώδιο μου κάνει το παραπάνω. Υποτίθεται ότι είναι σούκο (με γείωση), αλλά στην άλλη άκρη βλέπω δύο pins. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πού συνδέεται αυτή η άκρη. Aυτό το πουλάει το iStorm αλλά κι εγώ δεν καταλαβαινω αν ειναι original apple ή καποιο συμβατό. Πάντως το γνήσιο apple έχει όντως γείωση για το μεγάλο pin. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από jodact
Ribopaido Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, jodact είπε Εγώ έχω 14άρι και δεν μου το έχει κάνει ποτέ αυτό με το φορτιστή. Μου το κάνει όμως κάποιες φορές όταν κουμπώνω hdmi. στη θύρα hdmi. Δηλαδή το pin το μεγάλο για να ασφαλίζει το καλώδιο ή το φις αντίστοιχα, είναι και γείωση του φορτιστή ? Και αυτό το aftermarket καλώδιο έχει εκεί επαφή που ακουμπάει στο pin αυτό ? Aυτό το πουλάει το iStorm αλλά κι εγώ δεν καταλαβαινω αν ειναι original apple ή καποιο συμβατό. Πάντως το γνήσιο apple έχει όντως γείωση για το μεγάλο pin. Ναι δεν εμφανίζεται αν υπάρχει γείωση, ακομα και ο εκτυπωτής που κουμπώνω στο στούντιο αν ειναι υπο τάση και πάω να συνδέσω το usb κάνει σπινθήρα. Θέλει προσοχή καθώς αρκετοί πυκνωτές- φίλτρα εξομάλυνσης γειώνονται στο ένα άκρο και μπορεί να αρπάξει κανένας. Ολα αυτά στα 5 βολτ σκέψου.. H Γείωση τα προστατεύει. Δές εδω: 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα