Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανε η γυναικα μου πριν λιγες μερες αιτηση στον οικειο Δημο για μεταφορα εκλογικων δικαιωματων .Ακομα δεν φαινεται στα στοιχεια του ΥΠΕΣ η μεταφορα .

Για να ψηφισει σαν ετεροδημοτης για τις εθνικες εκλογες κοντα στον τοπο διαμονης του 2023 τι πρεπει να κανει ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η επικαιροποίηση νομιζω γίνεται 28/2  καθε χρονιας? Παλιοτερα για συγγενή ετσι του ειχαν πει οτι αν θες να ψηφισεις στο μερος Χ κάνε μεταδημοτευση ως 28/2

• Like 1
Δημοσ.

Είναι άλλο πράγμα η μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων και άλλο το να κάνεις αίτηση για ετεροδημότης σωστά?

Ετεροδημότης ψηφίζεις στον τόπο διαμονής σου τους υποψήφιους/συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είσαι εγγεγραμένος, ενώ μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων είναι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SakafliaC είπε

Είναι άλλο πράγμα η μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων και άλλο το να κάνεις αίτηση για ετεροδημότης σωστά?

Ετεροδημότης ψηφίζεις στον τόπο διαμονής σου τους υποψήφιους/συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είσαι εγγεγραμένος, ενώ μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων είναι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια?

Νομιζω οτι ειναι το ιδιο ..Στς δημοτικες εκογες ψηφιζεις μονο στον τοπο που εισαι δημοτης ή εγινες δημοτης ενω στις εθνικες εκλογες για τον νομο που εισαι γραμμενος αλλα απο τον τοπο κατοικιας σου σε ειδικα εκλογικα τμηματα  ανα νομο  και πρεπει να κανεις αιτηση για αυτο πιο πριν .

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Νομιζω οτι ειναι το ιδιο ..Στς δημοτικες εκογες ψηφιζεις μονο στον τοπο που εισαι δημοτης ή εγινες δημοτης ενω στις εθνικες εκλογες για τον νομο που εισαι γραμμενος αλλα απο τον τοπο κατοικιας σου σε ειδικα εκλογικα τμηματα  ανα νομο  και πρεπει να κανεις αιτηση για αυτο πιο πριν .

Δε γίνεται να αλλάξει ο τόπος στον οποίο είμαι γραμμένος? 

Εγώ για παράδειγμα είμαι γραμμένος στο χωριό του πατέρα μου, όπου δεν έχω υπάρξει ποτέ κάτοικος.

Αν κάνω αίτηση για ετεροδημότης θα συνεχίσω να ψηφίζω τους υποψήφιους εκεί, ενώ θα ήθελα απλά να μπορώ να ψηφίζω τους υποψήφιους του μέρους όπου ζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Δε γίνεται να αλλάξει ο τόπος στον οποίο είμαι γραμμένος? 

Εγώ για παράδειγμα είμαι γραμμένος στο χωριό του πατέρα μου, όπου δεν έχω υπάρξει ποτέ κάτοικος.

Αν κάνω αίτηση για ετεροδημότης θα συνεχίσω να ψηφίζω τους υποψήφιους εκεί, ενώ θα ήθελα απλά να μπορώ να ψηφίζω τους υποψήφιους του μέρους όπου ζω.

Κανεις αιτηση να εισαι γραμμενος εκει που ζεις και ψηφιζεις του υποψηφιους εκει .Απλο ...Θελει καπιοα χαρτια αλλα πολλες φορες τα παραβλεπουν 

Μενουμε Αττικη αλλα η γυναικα μου εκανε αιτηση με την κορη μου να ψηφιζουν Ευβοια που ειναι η καταγωγη της 

Δημοτικες εκλογες  εκει αλλα γαι εθνικες απο Αττικη υποψηφιους Ευβοιας 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Κανεις αιτηση να εισαι γραμμενος εκει που ζεις και ψηφιζεις του υποψηφιους εκει .Απλο ...Θελει καπιοα χαρτια αλλα πολλες φορες τα παραβλεπουν 

Σε ΚΕΠ πρέπει να πάω ή γίνεται και ηλεκτρονικά?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Σε ΚΕΠ πρέπει να πάω ή γίνεται και ηλεκτρονικά?

Για να γραφτεις σε αλλο Δημο στον οικειο Δημο .Μονο ταυτοτηα  ζητησαν απο την γυναικα μου επειδη ηταν εκει γραμμενη πριν ...35 χρονια . Το ιδιο και στην κορη μου επειδη ηταν η μαννα της .....

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα στους φίλους insomniacs.

Ο πατέρας μου ενώ μένει Λάρισα ψηφίζει στην Μεσσηνία της Πελοποννήσου αλλά επειδή πλέον έχει και κάποια ηλικία δεν θα μπορέσει να πάει πάλι κάτω να ψηφίσει.

Πρέπει να μεταφέρει τα εκλογικά δικαιώματα στη Λάρισα;

Είναι εύκολο αυτό;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μεγάλη παγίδα τελικά γιατί πρέπει να μαζευτούν 40 που δεν μαζεύονται ποτέ.

η εναλλακτικη ειναι πας τον μπαμπα στα κεπ να κανει μεταδημοτευση

παρε τηλ για δικαιολογητικα

Δημοσ.

Τελικά είναι εύκολο να γίνει η μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων;

Ενδιαφέρομαι για τον πατέρα μου που ψηφίζει Μεσσηνία και ζει Λάρισα.

Στην αρχή χάρηκα για λίγο που είδα ότι υπάρχει εφαρμογή στο υπουργείο εσωτερικών για ετροδημότες, αλλά μου έφυγε γρήγορα η χαρά όταν είδα την παγίδα των 40 ατόμων που πρέπει να μαζευτούν από τη Μεσσηνία για να ψηφίσουν στη Λάρισα που μένει τώρα ο πατέρας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...